Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

Sabitlendi Yolculuk
2.8k 432 363.4k 361

  • @charon Teşekkür ediyorum verdiğiniz bilgi için.
    Durumumla alakalı genel bilgi vereyim, okumak isteyen herkese yararlı olması adına:
    Berlin üzerinden aktarmalı Miami uçuşum vardı. İstanbul-Berlin(Brandenburg) Havalimanı oradan da aynı havalimanından Berlin-Miami(Fort D.) havalimanı uçuşu şeklindeydi.
    Almanya Başkonsolosluğu, Almanya vize aracı kurumu İdata ve konsolosluk sitesi üzerinden yaptığım araştırmalar ve soruşturmalar sonucunda, Almanya'da beş ilden yapılan(Berlin'de içinde) uçuşlarda geçerli bir Amerika vizeniz varsa transit ya da Schengen vizesi ihtiyacınız olmadan yalnızca pasaportunuz ile geçebildiğinizi öğrendim ve bilgi teyit edildi.
    Daha sonra burada yaptığım paylaşımlar üzerine daha da net bilgi almak adına Pegasus müşteri temsilcisiyle de görüşmeler yaptım ancak onlar net bilgi veremediler ve beni uçağımın kalkacağı havalimanına yönlendirerek doğrudan bilgi almamı istediler. Ben şehir değiştirerek havalimanına gittim. Pegasus yetkilileri ile görüşme yaptım. Son bilgi şu şekilde:
    Almanya Berlin Brandenburg Havalimanı üzerinden yapılan aktarmalı uçuşlarda şu şartları sağlamak koşuluyla transit vizeniz olmadan rahatlıkla uçuş gerçekleştirebiliyorsunuz.

    • Uçuşunuzun sattinin 05.30 ile 23.30 arasında olması gerekecek
    • Uçuşunuz transit uçuş bölgesinden ayrılmadan yapılmaya uygun olacak. (Bu şartı sağlamayan üç tane firma bulunuyor. Ryanair - Wizz Air - Norse Atlantic Air)
      Bahsedilen üç firmanın uçak girişleri havalimanının başka bir bölümünde olması nedeniyle transit bölgeden çıkmak zorunda kalacağınız için vizeye ihtiyaç duyuyorsunuz. Ancak bunların dışında olan tüm firmalardan bilet alarak uçabilirsiniz, örn: Lufthansa.
      Ben de biletimi Norse Atlantic Air üzerinden aldığım için biletimi iptal etmek zorunda kaldım. Acı bir tecrübe oldu maalesef. Başka bir grup üyesi de aynı hataya düşmesin diye özellikle havalimanı ve firma isimleri paylaşarak belirttim. Ayrıca ÖZELLİKLE belirtmek isterim ki edindiğim ve sizinle paylaştığım bilgiler benim şahsi tecrübelerim olup, sizin durumunuzla ilgili kanı içermemektedir, net bilgi edinmek isteyenleri araştırarak hareket etmeye yönlendiriyorum. Kalın sağlıcakla...

  • @mhtdmr geçmiş olsun ancak yaptığınız hatayı söyleyim. Sizler istanbul - miami arasında bilet alırken ortak şirketlerden almadınız. Sizler 2 FARKLI uçuş olarak aldığınız için vize gerekiyor. Ortak uçuş derken thy - british airways - lufthansa gibi şirketler isimler farklı olsa da sanki istanbuldan thy bindiniz almanya da lufthansa binseniz dahi sizler thy ile uçmaya devam ediyormuş gibi sistem algılar. Fakat ortak uçuş almadığınız için almanyadan bir vatandaş amerikaya gidiyor gibi algılandığı için sizlerden tabiki de vize isteyecekler. Ondan dolayı ortak uçuş havayolu şirketlerden almak en mantıklısı. Dediğim olayı yazarak anlatamadıysam istanbul - miami herhangi bir şirketten akrtarmalı uçuş bakarsanız ayrıntısın da farklı şirketlerin isimlerini göreceksiniz.


  • @ayvalik10 evet sizi gayet iyi anlıyorum şu an, teşekkür ediyorum. Bundan sonraki uçuşlarımda dikkat edeceğim.


  • @salsalonia, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

    Merhaba herkese, Amerika'ya ilk giriş için Ocak ayında bir giriş-çıkış yapmak niyetindeyiz. İstanbul-Londra-JFK şeklinde aktarmalı uçuşlara bakıyoruz ama bir sorumuz var. Bu aktarmalı uçuşlarda en az kaç saat olması lazım aktarma arasının? 8,5 yaşında çocuğu olan bir aileyiz. 1 buçuk saat falan riskli midir? Son dönemde havalimanlarında grev var vs. deniyor ama sizlere sormak istedim deneyimleyen vs. olmuştur diye. Bir de bu uçuşlarda aynı havayolu ile Skyscanner üzerinden önerilen uçuşlara bakıyoruz, bagaj falan kovalamıyoruz kendileri otomatik gidiyor di mi yeni uçuşa? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

    Selam, bagajinizi ayni havayolu sirketiyle new york ta alirsiniz. 2 gun once londra aktarmali geldim. Gatwick havaalani kalabalikti ancak grev gibi bir durum hissetmedim. iki ucus arasinda 2 saat vardi. Ucak normalden 20 kadar once indi Gatwick e. yaklasik 1 saat kadar gate number in belli olmasini bekledim. indigim terminalden bindim. Umarim bu bilgiler yardimci olur.


  • arkadaşlar pasaportuma şerh kaydı konulduğunu ve pasaportumun iptal edildiğini öğrendim. herhangi bir davam yok ve yurtdışı çıkış yasağım da bulunmuyor. böyle bir şey neden olmuş olabilir? bilgisi olan varsa lütfen paylaşabilir mi benimle.


  • vize son giriş tarihimin geçmemesi için nasıl bir yol izlemeliyim?


  • @kapıpencere geçmiş olsun e devletten giriş yapıp daha sonra ara kısmına uyap yazınca oradan vatandaş portalına giriş yapınca açılan yeni bir pencere de dosya sorgulama yapıp hangi mahkeme kararında yazıyor onu görebilirsin.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @kapıpencere
    e-devletten Hem sizin adınıza hem de eşiniz adına açılmış dava veya icra kaydı var mı ona bakın. Dava ayrı icra ayrı bakın. Ayrıca vergi borcunuzu da sorgulayın.
    Çok geçmiş olsun umarım 6 ay dolmadan hallolur.


  • @kapıpencere 2010 Kpss ye girmis miydiniz?


  • @Eren-0 @kapıpencere Benim de aklıma ilk gelen konu bu, şaibeli 2010 KPSSden yüksek puan alanları çok detaylı bir incelemeye alıyorlar ve bu sırada pasaport başvurusu vb işlemlerde şerh görünüyor. Eğer sebebi buysa şerhin sebebini nüfus müdürlüğü söylemiyor, emniyet müdürlüğünden biraz uğraşarak öğrenebilirsiniz. Umarım 6 ay dolmadan ülkeye giriş yapabilirsiniz 🙏🏻


  • hepinize çok teşekkür ederim, KPSS ye hiç girmedik, nüfusa gittik söylemiyorlar sadece şerh konulduğu söylendi. hakkımızda herhangi bir dava da yok heryerden kontrol ettirdik birşey de çıkmadı, maalesef nedenini bilmeden böylece kala kaldık:(


  • @kapıpencere en yakın emniyet müdürlüğü pasaport şube amirliğine uğrar mısınız hiçbir yerde yok demeniz olmaz çünkü kayıt olmayan şerh olmaz ki


  • Pasaport isleri NVİ'ye devredikten sonra"Emniyet pasaport sube amirligi" diye bir birim kalmadi. Ayrica Emniyete gidip pasaportunuzu gostermenizi tavsiye etmem , el koyabilirler. Nvi de sebebini goremez. Ankara Adliyesine gitmeniz gerekiyor. Pasaport iptalleri ile ilgili savciligi sorun. Kpss sorusturmasinin savcisina yonlendirecekler. Savci kalemine tc kimlik numaranizi verdiginizde , kendilerinin iptal edip etmedigini gorebiliyor. İsim benzerligi olabilir, veya baska bir sorusturma sebebiyle ise , hangi savci oldugunu gorebilirler . Sonrasinda ilgili savciliga bir dilekce verip , ayni gunun aksami "iptal kaldiri yazisini" alabilirsiniz. O yaziyi da Ankara emniyetinde mali suclar birimine birakinca , iki hafta icerinde serh kaldiriliyor


  • @kapıpencere Normalde anayasa değişikliği ile yurtdışına çıkışlar ancak mahkeme kararı ile engelenebiliyordu ama bu son dönemde kanunlarda yapılan değişiklikler ve khk zulmü artı 15 temmuz olayları neticesinde anayasayı tanımamaya başladıllar. Burda Pasaport kanunu madde 22ye uyan bir yanınız var mı? Aşağıda bırakıyorum.
    Madde 22 – (Değişik: 28/5/1988 - 3463/3 md.)
    Yurt dışına çıkmaları; mahkemelerce yasaklananlara, memleketten ayrılmalarında genel güvenlik bakımından
    mahzur bulunduğu İçişleri Bakanlığınca tespit edilenlere ve terör örgütlerine aidiyeti, iltisakı veya irtibatı belirlenen
    yurtdışındaki her türlü eğitim, öğretim ve sağlık kuruluşları ile vakıf, dernek veya şirketlerin kurucu ve yöneticisi olduğu
    veya bu yerlerde çalıştığı İçişleri Bakanlığınca tespit edilenlere (...) (1) pasaport veya seyahat vesikası verilmez. Ancak,
    yabancı memleketlere gitmeleri mahkemelerce yasaklananlar dışında kalanlara, zaruri hallerde Cumhurbaşkanının onayı
    ile pasaport veya pasaport yerine geçen seyahat vesikası verilebilir. (1)(2)(3)
    Bu durumda olanların açık kimlikleri (adı, soyadı, doğum yeri ve tarihi, ana ve baba adı ile nüfusa kayıtlı olduğu yer)
    ve tahdit sebebi, ilgili daireler tarafından mahallin polis makamlarına bildirilir.
    İlgili polis makamları da bu bilgileri alır almaz bağlı bulunduğu il emniyet müdürlüğü kanalıyla en seri haberleşme
    aracıyla yazılı olarak hudut kapısı bulunan emniyet müdürlüklerine, şahsın nüfusa kayıtlı olduğu il emniyet müdürlüğüne ve
    Emniyet Genel Müdürlüğüne bildirir.
    Bunların yurt dışına çıkışları engellenir ve kendilerine pasaport veya vesika verilmez, verilmişse geri alınır.
    Birinci fıkrada yazılı makamlar tarafından pasaport verilmesi veya yurt dışına çıkması yasaklananlarla, yurt dışında
    kalmalarında genel güvenlik bakımından mahzur bulunduğu tespit edilenlerin süreleri dolan pasaportları yenilenmez,
    kendilerine Türkiye'ye dönmeleri için seyahat vesikası verilir.
    Pasaport veya pasaport yerine geçen vesikaları kaybedenlerden, bunu haklı bir sebebe dayandıramayanlarla
    bulundukları ülkelerden sınır dışı edilmiş olanlara, bu ülkelerden çıkarılış sebepleri gözönünde tutularak pasaport veya vesika
    verilmeyebilir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    hollanda aktarmalı uçuş yapacakların dikkatine!

    hollanda 1 Aralık 2022 itibariyle türk vatandaşlarindan transit vize isteyeceğini duyurdu.
    kural şuan uzun süreli abd vizesi olanları kapsamıyor.

    Yet, several categories of people will be exempt from such a requirement, including here those who have a valid Schengen visa or a long-term visa issued by the countries in the EU and Schengen Area, as well as Canada, the United States, or Japan.

    aktarmalı uçuşlarını Amsterdam üzerinden yapacak arkadaşlarımızın dikkatine.

    https://www.schengenvisainfo.com/news/most-turkish-nationals-will-need-a-visa-to-transit-the-netherlands-as-of-december-1/


  • Pratik, resmiyete dönüştü. Güney Amerikaya gitmeye çalışan bir çok türk turisti Klm havayolları Hollanda'da iltica eder diye ZATEN uçağa almıyordu. Onlarca şikayet ve youtube videosu vardı bu konuda. Onlar da rahatladı biz de.

  • ⭐⭐

    @gucarslan bu abd/kanada vs. vizesi olanlar icin gecerli degil

  • ⭐⭐⭐⭐⭐



  • Inanilmaz derecede artmis bilet fiyatlari. gecen sene yine ayni kampanya vardi 2 kisi 1590 dolara bilet almistik, bu sene 2590'a aldik. diger hava yollarindan da fiyat baktim, sadece THY degil hepsi ayni. enflasyon cirkin yuzunu gostermeye devam ediyo. Umarim boyle gitmez.


Benzer Başlıklar

  • 1 Oy
    4 İleti
    219 Bakış
    M
    $100 bin gibi bir parayı hangi akla hizmet yanında nakit taşıyorsun? Ben polis olsam bende ariza çıkartır el koyarım şahsen! bunun ülke ile alakası yok TR içinde nerede olursan ol geçerli. insanlar 20 lira için birbirini boğazlıyor. ilk sorulması gereken bu. ikinci olay ise polisin el koymasından sonra donen dolap. para temiz ise neden tamamı sahibine geri iade edilmiyor da polis departmanına iade ediliyor? valla korkmaya gerek yok yanına al 1000 dolar gerisini bankada bırak. Parası temiz olan adam bankadan şaşmaz zaten. Vergiden algıdan IRS dan kaçırıyorsan o başka !
  • Amerika/Kanada Kalkisli Ucak Bileti Daha Uyguna Nasıl Alırım ?

    Yolculuk
    1
    0 Oy
    1 İleti
    112 Bakış
    J
    Merhaba arkadaslar, Bu ayin 17 sinde Turkiye'ye donmek istiyorum ama Turkiye kalkisli ucusken Kanada veya Amerika kalkisli olunca fiyat 2-3 katına cikiyor. Ben su an Montreal'deyim ama uygun uçuş bulursam Amerika'ya da gecebilirim. En uygun 25000 tl ye buldum. Daha uyguna gidip dönüş nasıl alabilirim +-5 gun 17 Ekim-17 Ocak olarak ?
  • 0 Oy
    13 İleti
    2k Bakış
    deebeeD
    @ali-atasoy, içinde söyledi: Amerika'dan Turkiye'ye geri dönüş yolculuğu hakkında bilgiler Merhabalar, Türkiyeye almanya'dan aktarmalı olarak geleceğim. Transit vizeye ihtiyaç var mı? Green card sahibiyseniz gerek yok. Lufthansa ile Frankfurt veya Münih aktarmalı uçuşlarda sorun çıkmıyor.
  • uçak bileti - aktarma

    Taşındı Yolculuk
    45
    0 Oy
    45 İleti
    8k Bakış
    caner92C
    thy iyice cozuttu. ist-miami gidiş dönüş bakıyorum. british airway 24 bin, thy 46 bin tl. bu nasıl bir fiyat politikası
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

23

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum