Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhaba Şirket çalışanı olarak E1 tüccar vizesine başvurusu yapabilir miyim yardımcı olursanız sevinirim

• @ikercass, içinde söyledi: E1 vizesi

Merhaba Şirket çalışanı olarak E1 tüccar vizesine başvurusu yapabilir miyim yardımcı olursanız sevinirim

Sayin @ikercass, evet yapabilirsiniz. Ancak ya yonetici olmaniz ya da bazi ozelliklere sahip olmaniz gerekir ("special qualifications") . Lutfen buraya bakiniz. https://www.uscis.gov/working-in-the-united-states/temporary-workers/e-1-treaty-traders Yonetici pozisyonunda degilseniz bazi ozelliklere sahip olmadan E1 vizesini alamazsiniz. Bunlari size Ingilizce olarak iletiyorum. "Duties which are of an executive or supervisory character are those that primarily provide the employee ultimate control and responsibility for the treaty enterprise’s overall operation, or a major component of it. See 8 CFR 214.2(e)(17) for a more complete definition.
    Special qualifications are skills and/or aptitudes which make the employee’s services essential to the efficient operation of the treaty enterprise.**** There are several qualities or circumstances that could, depending on the facts, meet this requirement. These include, but are not limited to:
    The degree of proven expertise in the employee’s area of operations
    Whether others possess the employee’s specific skills
    The salary that the special qualifications can command
    Whether the skills and qualifications are readily available in the United States
    Knowledge of a foreign language and culture does not, by itself, meet this requirement. Note that in some cases a skill that is essential at one point in time may become commonplace, and therefore no longer qualifying, at a later date. See 8 CFR 214.2(e)(18) for a more complete definition."

• sayın @Claudia-J-Muslu merhaba göndermiş olduğunuz bilgileri tek tek okudum bütün kriterler bana uyuyor (Yönetici veya DENETLEYİCİ nitelikte olan görevler, anlaşmalı teşebbüsün genel işleyişi veya bunun önemli bir bileşeni için öncelikle çalışana nihai kontrol ve sorumluluk sağlayan görevlerdir. Daha eksiksiz bir tanım için bkz. 8 CFR 214.2(e)(17 ) .) bende gıda şirketinde denetim müdürü olarak görev yapıyorum denetçi belgelerim mevcut Amerika'da bulunan distribütör denetime gideceğim fakat E1 vizesi için ds160 formunda bütün bilgileri doldurdum distribütörün en son yıla ait mali tablosunu vergi öncesi yıllık faaliyetlerini dolar bazında çalışan personellerini hangi ülke vatandaşı olduğu gibi sorular var ben denetime gideceğim için bunları bilmiyorum distribütöre de soramam denetim için gideceğimden haberleri yok nasıl bir yol izlemem gerekiyor bu konuda :(

• @ikercass, içinde söyledi: E1 vizesi

sayın @Claudia-J-Muslu merhaba göndermiş olduğunuz bilgileri tek tek okudum bütün kriterler bana uyuyor (Yönetici veya DENETLEYİCİ nitelikte olan görevler, anlaşmalı teşebbüsün genel işleyişi veya bunun önemli bir bileşeni için öncelikle çalışana nihai kontrol ve sorumluluk sağlayan görevlerdir. Daha eksiksiz bir tanım için bkz. 8 CFR 214.2(e)(17 ) .) bende gıda şirketinde denetim müdürü olarak görev yapıyorum denetçi belgelerim mevcut Amerika'da bulunan distribütör denetime gideceğim fakat E1 vizesi için ds160 formunda bütün bilgileri doldurdum distribütörün en son yıla ait mali tablosunu vergi öncesi yıllık faaliyetlerini dolar bazında çalışan personellerini hangi ülke vatandaşı olduğu gibi sorular var ben denetime gideceğim için bunları bilmiyorum distribütöre de soramam denetim için gideceğimden haberleri yok nasıl bir yol izlemem gerekiyor bu konuda :(

Sayin @ikercass, bunun icin sizin durumunuza ozel bir strateji gelistirmek gerekecektir. Belki sirketinizden baska biri bu sorulari distributore yoneltip cevaplari sizin adiniza dolayli olarak temin edebilir.

• @Claudia-J-Muslu çok teşekkür ederim vermiş olduğunuz bilgilerden dolayı

• adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

• İptal edilen h1b vizesi

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    3
    0 Oy
    3 İleti
    395 Bakış
    Z
    @Claudia-J-Muslu Claudia hanım değerli cevabınız için minnettarım, çok teşekkür ederm gerçekten. İşten ayrılma durumu eşimin kendisinin vazgeçmesi ile oldu, başka bir ülkeye gitmeye karar verdi. Araya pandemi girdiği için vize süresi uzadı bu sebeple düşünecek zamanı oldu ve vazgeçti. Çok çok teşekkür ederim gerçekten🌸
  • L1 vizesi ile ilgili

2
    0 Oy
    2 İleti
    279 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @laleacar, içinde söyledi: L1 vizesi ile ilgili Merhaba 2019 nisan ayından itibaren babamın şirketinde dış ticaret müdürü olarak çalışmaktayım. Kardeşim de ithalat ihracat uzmanı olarak benimle çalışıyor. Şirket babam (%40) ve ortağı (%60) üzerine. Şimdi Amerika'da bu şirkete bir şube açsa babam ve ortağı; kendisi L1A vizesine mi başvurarak bunu yapmalı? Şirkete şube açtıktan sonra ben ve kardeşim içinde L1A vizesi başvurusunda bulunabilir mi? (Aile olduğumuz için bir sorun teşkil eder mi bu?) Ve son olarak işletme sahibi babam olsa da yine de Greencard sürecine gidebilir mi bu başvurularımız? Şimdiden ilginize teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim. Sayın@laleacar; L1 A vizesi mevcut bir şirketin ofisini açmak için kullanılır. Şube açıldıktan sonra da L1 vizesine başvurulabilir. Aile olmak sorun teşkil etmez ancak şirketin sadece aile bireylerini geçindiriyor olması sorun teşkil eder. Yani başkalarına da iş yaratması gerekir. İşletme sahibi babanız da olsa yeşil kart süreci işleyebilir. L1 vizeleri ile ilgili yakın zamanda değişiklikler olabilir. Süreci kolaylaştırmak için USCIS şu anda çalısmalarda bulunmaktadır.
  • E2 vizesi için teminat

3
    1 Oy
    3 İleti
    390 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @utopya, içinde söyledi: E2 vizesi için teminat @Utopya, içinde söyledi: E2 vizesi için teminat E2 vizesi görüşmesi için hesabımda mutlaka dolar mı olmalı? 100 bin dolar karşılığı TL yada nakit dolar yoksa sadece satılık gayrimenkul gösterebilir miyim? Ek olarak; hayatı boyunca hiç vize başvurusu yapmamış birisi E2 vizesine kabul görür mü? Herkes önce turist başvuru diyor. Turistlerin red yediği kesin. Sayın @utopya, hayatı boyunca hiç ABD vize başvurusu yapmamış birisi E2 vizesine kabul görebilir. Vizenin şartlarını gerçekleştirmiş olması gerekir. E2 vizesi için sadece satılık gayrimenkul göstermeniz yeterli olmaz. Hesapta para dışında gösterebileceginiz bazı krediler, mal alım masrafları, depo tutma masrafları gibi kalemler olabilir.
  • L-1 Vizesi Sartlari

2
    1 Oy
    2 İleti
    290 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Aslıhan-Yolcu , içinde söyledi: L-1 Vizesi Sartlari Merhabalar, Ben Master ogrencisiyken, 1 yil sureyle Amerikadaki bir firmanin Italya distributorunde proje yoneticisi olarak calistim. Suanda Amerikadaki firmadan is teklifi aldim (bu teklifte benle uyumlu calismalarinin, kisisel tercihlerinin, beni iyi bir potansiyel olarak gormelerinin etkeni buyuk) ve L-1B vizesi almak icin sirketimle gorusup basvuru yapma surecindeyiz. Iki sorum olucakti? Managerial bir gorevde oldugum icin L-1A tipi daha mi uygundur? Ancak bu benim ilk is deneyimimdi, yani bir kidem, seniority sahibi degilim. Zaten bu nedenle L-1B daha olasi gorunmustu. Is sozlesmem 08.01.2020 - 31.12.2020 tarihlerini kapsiyor. Yeni yil tatili dolayisiyla surecim sarkmisti, bu durum 1 yil devamli calismis olma sartina aykirilik olusturur mu? Simdiden cok tesekkurler:folded_hands: Sayın @Aslıhan-Yolcu ; L vizeleri şirket içinde transferi kolaylaştırmak amaçlı vizeleridir. L-1A şirketin üst düzey yetkili ve müdürleri için kullanılır ve L-1B ise şirketle ilgili özel eğitim ve bilgi sahibi (veya söz konusu ülke ile ilgili detaylı bilgi sahibi) profesyoneller için kullanılır. Ikisinin de vize sureleri ve yeşil karta geçişleri farklıdır. L-1 A vizesini veya L-1 B vizesini alabilmek için son 3 yılda en az 1 tam yıl ABD dışında transferi yapacak olan şirkette calismis olmanız gerekir. Bu konuda USCIS çok detaylı bir bildirimde bulunmuş ve bir yılı nasıl hesapladıklarını açıklamıştır. Bu linkten bakabilirsiniz. https://www.uscis.gov/news/alerts/uscis-clarifies-the-l-1-one-year-foreign-employment-requirement CV’nize bakmadan size L-1A veya L-1Bnin hangisinin daha uygun olduğunu söylemek mümkün değildir. ABD’ye geldiğinizde pozisyonda ne yapacağınız da vize turunu belirlemek acısından önemlidir. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

27

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k