(E1/E2) Tüccar ve Yatırımcı Vizeleri
-
Merhaba; B1/B2 ile gidince, orda E2'ye başvuru daha kolay olur mu? Ayrıca pasaporta vize basılıyor mu? Ülkeye giriş çıkış sorun yaşanır mı?
-
@Kef14, içinde söyledi: (E1/E2) Tüccar ve Yatırımcı Vizeleri
Merhaba; B1/B2 ile gidince, orda E2'ye başvuru daha kolay olur mu? Ayrıca pasaporta vize basılıyor mu? Ülkeye giriş çıkış sorun yaşanır mı?
E2 için 2 türlü başvuru var. Birisi Türkiye den bize başvurusu diğer abd den statü değişikliği şeklinde. Türkiyeden vize alırsanız 5 yıl giriş çıkış serbest ama Abd den statü değişikliği yaparsanız abd den dışarı çıkamazsınız. Çıkarsanız geri dönemezsiniz çünkü. Türkiyeden başvuru için 100 bin dolar civarı bir yatırım yapmalısınız. Daha bir çok fark var aralarında.
-
@denizci10 E2'yi oradan alınca b1/b2 iptal mi oluyor.
-
Hayır olmuyor ama siz b1/b2 ile girdiğiniz için içeri ve size verilen 6 aylık süreyi geçtiğiniz için çıkışta bazen iptal edilebiliyor. Bazen de tekrar girmek istediğiniz de sizi içeri almıyorlar
-
@denizci10 Bu ülkeye en rahat giriş-çıkış nasıl olur, ya içerde kalıyon ya dışarda :)
-
@Kef14 Greencard ile:face_with_tears_of_joy:
-
@akewten eğer emlakcilik ile ilgili bahsettiginiz para harcamasını yapıp gösterirseniz büyük ihtimal ile alirsiniz. ama fikir olarak sunup sadece ofis acicam isleri sonra büyütürüm derseniz düşük ihtimal. e2 de ilk istenen sey istenen miktarı harcamis olmanız.
-
@Kef14 e2 yi amerikadan aldiginiz zaman pasaporta vize basılmıyor. statü degisikligi yapmış oluyorsunuz. kural disi bir sey yapmadiginiz surece turist vizenizi iptal etme ihtimali daha düşük.
-
@egesahinkaya, içinde söyledi: (E1/E2) Tüccar ve Yatırımcı Vizeleri
@Kef14 e2 yi amerikadan aldiginiz zaman pasaporta vize basılmıyor. statü degisikligi yapmış oluyorsunuz. kural disi bir sey yapmadiginiz surece turist vizenizi iptal etme ihtimali daha düşük.
Şu an amerikadayım, E2 alsam statü değişti, giriş çıkış yapabilir miyim?
-
@Kef14 amerikadan statü degisikligi ile 2 yıllık alirsaniz giriş cikis yapamazsınız.
-
Herkeze merhaba tır satın alarak lojistik sektöründe faaliyetle E2 vizesi alinabiliyormu? Bu soruyu sormamin sebebi , bilgim kadariyla E2 vize şartlari arasinda 2 kisi istihtam etmek var ama ben 1 tır alırsam ancak 1 şöför istihtam edebilirim.
-
Merhaba Türkiyede bir şirkette denetim biriminde çalışıyorum şirketin Amerika’da da distribütörü var çalışan olarak oraya denetime ve orada çalışanlar için eğitime gideceğim e1 vizesine başvuru yapabilir miyim uygun mudur benim için bu vize türü
-
@haticeymen e2 vizesinde sizden 5 yıllık bir is planı istiyorlar. ve mantıken her gecen sene calisan sayinizi ve isinizi büyütmenizi bekliyorlar. bu covid zamanı biraz sekteye uğradı acikcasi herkes icin. sizin durumunuzda en onemli konu, bir tirin ne kadar mal olacağı , bunun icin bi sirket ve ofis kurmanız vs vs durumları dikkate alınabilir. birde satin alma yapacaginiz paranin kaynagini kanıtlayıp, o parayı harcayıp ondan sonra başvuru yapabiliyorsunuz.
-
@ikercass e1 vizesinde şirketin kendi ofisinin olması gerekiyor diye biliyorum. ve başvuru oncesi bir sure alim satım veya hizmet gecmisinin olup onun faturalandirilmasi gerekiyor. ondan sonra başvuru yapılıyor diye biliyorum. siz turist vizesi ile giriş yapacaksanız legal olarak calışma hakkiniz olmuyor. girerken b1 bastırıp, e1 e geçiş yapma planınız oldugunu belirtebilirsiniz.
-
@egesahinkaya şirket gıda olarak 20 yıldır ihracat yapıyor zaten sıkıntı yok o konuda ben çalışan olarak E1 alabilir miyim önemli olan o turist olarak zaten şirketten dilekçe yazılınca alırım vize ama eğitim ve denetim işleri turist vizesi ile olmaz diye düşünüyorum yanlış mı vizede denetime gidiyorum desem bana turist vizesine veremeyiz der mi ?
-
@ikercass bir de yaptigi ihracatın yarisini Amerika'ya yapıyor olması gerekiyor e1 başvurusu icin.
-
@egesahinkaya Amerika’daki distribütör sadece bizim şirketin ürününü alıp Amerika pazarına dağıtıyor kafam fena karışık sence hangisi uygun b1/b2 mi yoksa e1 mi şirket çalışanı olarak giden e1 alan var mı acaba 🤔
-
@ikercass bu konuda avukatlardan profesyonel yardım alabilirsiniz. Çünkü başka vize türleri var size uygun olan. Onları daha kolay alabilirsiniz.
-
@egesahinkaya valla paranin kaynagi,sirket kurulumu,cirosu ,para akışı vergisi istihdam, iş planı vs hepsi fazla detayli.zaten bu yola tecrübeli bi avukatla cikicaz.bildigim kadarıyla 1 tır ile E2 vizesi alan kayserili bi aile var Florida da.tabi detaylarini bilmiyorum ama neden olmasin diye bifikir oluştu.tır harici farkli is fikirlerimizde var hepsini degerlendiricez.yakicaz gemileri bakalim yasayip gorucez.
-
Merhaba Türkiye'de bir gıda şirketinin denetim biriminde çalışıyorum şirketin Amerika’da da distribütörü var denetim ve orada çalışan personellere eğitime gideceğim E1 vizesine başvuru yapabilir miyim (Ayrıca şirket hissedarı değilim sadece çalışanım) uygun mudur benim için bu vize türü
şimdiden teşekkür ederim
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
22
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum