Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 Sohbet Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
30.8k 1.8k 1.7m 1.7k

• Bende su fotoğraf olayını çözmeye çalışıyorum bu kadar zor olmamalı fotoğraf gidiyorsun bir tane fotoğraf istiyorsun şu şu şartlarda olcak diyorsun onu bile beceremiyorlar fotoğrafcilar evde herihtimale karşı birde kontrol ediyorsun bakiyorsun olmamış hopp tekrar fotoğrafciya gidip birde anlatıyorsun senin işin fotoğraf çekmek bare bu isi düzgün yap degilmi birde para aliyorsun her işte böyle ama hep kontrol altında tutmak zorundayız işlerimizi yoksa olmuyor

• @bef_of_amerika fotoğrafçı da çektirmek isteyenler sadece şunu söylücek
    "arka fon beyaz vesikalık istiyorum bu resmi de mail atar mısınız" bu kadar basit bir cümle o kadar.

• ⭐⭐

• @Burcu-Boz valla bende öyle korkum sala sala unutup son tarihi kaçırmak :/

• @sytahmt Vizedeki fotimi koysam ne olur ki ? kafamda deli sorular :D

• @yenihayaletadam aman durun şimdi hala önümüzde günler var =)

• @dytmelek ooo bir daha ki levelim benim bu =)

• @Burcu-Boz Amerika vizesiyse bildiğim kadarıyla uygun olur ama vizeyi son 6 ay içinde almış olmanız gerekiyor

• @ayvalik10 evet abi ancak bu memlekette herseyi kontrol etmek gerçek yoruyor insanı her işte böyle gözümüz kapalı guvenemiyoruz işi bilene bile yaptırsan hep bi kontrol altındayız o Evrak oraya gittimi bu resim oldumu vs vs vs örnekler cogalabilir

• @dytmelek vizemdeki fotimle onu karşılaştırırlar mı ? foti için çaplı kontrol mü yapıyorlar ? :) Şubatta aldım vizeyi

• @KamuCity Aynı durum bende de oldu geçen seneki resim ile başvurdum.
    Tedirgin de oldum çok, ama yeşilkartforum ekibinden gelen yanıtı paylaşıyorum

'' Merak etmeyin Du***Bey :) Bu durum sorun olmuyor.
    Ankara'daki ABD Konsoloslugunun ne istedigini cok iyi biliyoruz :) forumda 1000'den fazla deneyim var :)
    Konsoloslugun istedigi tek sey fotograflardan taninmaniz, zaten sorun yasayacak olsaydiniz sizi uyarirdim, iciniz rahat olabilir :)
    Bol sanslar tekrardan, ''

Yine de, eğer başvuruyu yapmadıysan yeni resim ile yapmanı öneririm. Yaptıysan da çok tedirgin olma diye paylaştım bunu.

• @Hopasej Hala başvuru yapmadım, açıkçası Ehliyet yenileme yapacağım o yüzden fotoğraf çektirmek zorundayım onun için bekliyorum aslında. Ama kafamdan atmak için başvursam mı diye de kendi kendimle savaş halindeyim :P

• @Burcu-Boz detaylı bilmiyorum ama riske atmayın derim, sonuçta açıkça son 6 ay demişler

• ⭐⭐

@Burcu-Boz yılda 1 kere başvurular açılıyor risk almayın. bir laf var (eşeği sağlam kazığa bağlamak) garanti olsun :D

• ⭐⭐⭐

@JesusLord, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

Evcil hayvanlarınız varsa çip taktırmak zorunluymuş yeni yıla kadar. Gelincik evcil hayvanı olanlar dahilmiş.. :)

Ehliyetlerin de yenilenmesi gerekiyormuş, neden haberim yok? İyice kafam gitmiş benim. Ruhen bu ülkede olmadığım için mi acaba..

3 gündür hastaydım yataktan kalkamadım bu hastalık sayesinde bildiğim bir şey yeniden kafama dank etti sağlık her şeyden önemli.. hastayken aklımdan şu geçti acılar içinde kıvranırken Ya amerikada da böyle hasta olursam çalışmak zorundayım 1 gün bile kaybedemem ki nasıl kalkacağım dedim.. işte Amerikaya gitme ihtimali ve fazla araştırma yapmak bizi bu hale getirdi.

Sonumuz hayrolsun, nasıl bir döneme denk geldik.. işine gücüne bakmak bir yol çizmek en iyisi

ya ben sürekli şu sağlık sistemi konusunda yazılanları okudukça, sağlık sigortası yaptırmak bu durumu kurtarmıyor mu diye düşünüyorum? bizdeki gibi bir özel sağlık sigortası tam kapsamlı yok mu ?

• @tolgasatir olmaz mı tam kapsamlı ancak prim olarak insanlar yüksek vermek istemedikleri için sağlık pahalı diyorlar.
    Sağlık sistemini sürekli kıyaslama yapıyorlar. Amerika da devletin desteklediği sağlık sistemi olmadığı için her yer özel hastane. Aynı mantıkla Türkiye de sgk değil de özel sağlık poliçesi yaptırtmaya çalış bak bakalım sana ne kadar çıkıyor. Aynı şekilde 112 değil de özel hastanenin ambulansını çağır bak bakalım fatura ne kadar çıkacak. Sgk olmasa Türkiye de sağlık hizmetleri de aşırı pahalı.

• ⭐⭐⭐

@ayvalik10, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

@tolgasatir olmaz mı tam kapsamlı ancak prim olarak insanlar yüksek vermek istemedikleri için sağlık pahalı diyorlar.
    Sağlık sistemini sürekli kıyaslama yapıyorlar. Amerika da devletin desteklediği sağlık sistemi olmadığı için her yer özel hastane. Aynı mantıkla Türkiye de sgk değil de özel sağlık poliçesi yaptırtmaya çalış bak bakalım sana ne kadar çıkıyor. Aynı şekilde 112 değil de özel hastanenin ambulansını çağır bak bakalım fatura ne kadar çıkacak. Sgk olmasa Türkiye de sağlık hizmetleri de aşırı pahalı.

aynen öyle bizim oğlan 5 gün hastanede yattı çıkışta bir kağıda imza attım 35 bin tl idi tam kapsamlı özel sağlığı cebimden yaptırdığım için 200 liralık kapsamadığı tek bir kalemi ödedim ve çıktım,
    bir çocuk muaynesi sigortan yoksa SGK desteği %80 karşılamasına rağmen 350 TL fark ödeniyor.
    Ben bu sene sigortamızı yeniledim 12 bin tl sigorta ödemesi yaptım sorun yaşamamak için bundan kaçamıyoruz kaçmak da istemiyorum devlet hastanelerine düşmek gözümü korkutuyor bizim sağlık sistemimizde de

• @JesusLord çip zorunluluğunu sizden duyuyorum şu an, 3 kedimiz var, henüz çipleri yok hiçbirinin. tv izlememenin yan etkisi desem sosyal medyada da rastlamamışım hiç..
    pasaporttu, ehliyetti şusu busu ; yıl bitmeden yapılması gerekenler listesi uzuyor :(

geçmiş olsun

• @Burcu-Boz, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

@sytahmt Vizedeki fotimi koysam ne olur ki ? kafamda deli sorular :D

Forumda bir arkadaş vardı mezuniyette çekildiğim fotoğrafla başvurmuştum demişti o geldi aklıma 🤣

• Merhaba;
    Konu başlığı olarak açmama rağmen 2 gündür onaylanmadığı için buraya yazma gereği duydum.
    Ben 2019 yılında boşanma davası açtım. Birinci mahkeme boşanma kararı verdi. Bölge adliye mahkemesi de kararı halen nafaka, tazminat vs yönünden inceliyor sonuçlanmadı hala bekliyorum. başvuru yaparken evli seçeneğini seçmemiz gerektiği internette söyleniyor çünkü hala nüfusta evli olduğumuz yazıyor. Buraya kadar sıkıntı yok. Ancak, biz 2013 yılından beridir ayrıyız ve evlilik birliğinin temelinden sarsılması esaslı dava açıldığından " yasal olarak bir araya gelmemiz zaten mümkün değil" şu anda yasal olarak ayrı bir süreç yaşıyoruz. Amerikan hukukunda "Legally Seperated" nedir diye araştırdım. Çiftlerin yasal olarak ayrı yaşadığı kesin boşanma kararından önceki süreci kapsar nafaka, tazminat ve velayet gibi süreçlerin karara bağlandığı süreci ifade eder diyor. İnternette "legally Seperated" dedikleri sürecin sadece USA'da olduğunu bizim seçmemizin mümkün olmadığını söylemiş bana bu kısım mantıksız geldi. ABD vatandaşları veya green card sahipleri neden çekilişe başvursun ki ! demek ki bu seçenek diğer ülkelerde de var ve geçerli. Yani birebir ben ve benim gibi insanların durumunu anlatır bir seçenek. Zaten evliyi seçmem mmkün değildi zaten eş fotosu yok nerede olduğunu bile bilmiyorum. Zaten başvuramayacaktım. "legally seperated" işaretledim öyle başvurdum diskalifiye olursam da olurum. TR'de boşanma davası evlilik birliğinin temelinden sarsılması kaynaklı olunca zaten yasal olarak ayrı yaşamak zorundasınız. Hakim "sizi yasal olarak ayırıyorum" diye bir karar vermez. Doğal olarak legal ayrılığın bir parçası olursunuz. Ben şansımı denedim ve sizinle paylaşmak istedim. Düşüncelerinizi yazarsanız memnun olurum. Bol şans.

Benzer Başlıklar

• DV2022 Bekleme Odası

22k
    1
    45 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    istalinI
    Merhaba arşivde olan bu yazınızı tekrar okudum, söyledikleriniz şu an ki süreç için de geçerli mi @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası @Aeroexpres merhaba. hesaplamayı öyle yapamazsınız.. "kota" olarak tabir ettiğiniz şey sadece turkiye icin değil, bolge olarak da hesaplanması gereken az da olsa karmaşık bir durum. turkiye, %7'lik kota dilimine zaten girmiyor,bu yüzden vize yetmeme gibi bir durum olması mümkün değil. eğer öyle bir durumun olursa zaten %7'lik kota sebebiyle yüksek numaralar vize alamaz. kota sebebiyle vize alamamak turkiye icin yaşanması muhtemel bir durum degil.] konuyla ilgili başlığı inceleyin lütfen. https://yesilkartforum.com/forum/topic/4402/sayılarla-dv2022/ ve imzanizdaki 1980 ibaresini guncelleyin :)
  • DV2021 Bekleme Odası

22k
    1
    31 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    dilaradrkD
    @gungorhan merhaba ben de bu konudan dolayı aşırı tereddüt ediyorum formda şöyle bir soru var daha önceki soyadlarınız diye önceden sadece kızlık soyadım vardı şu an resmiyette iksini birden kullanıyorum . Bunun için nasıl ilerleyeceğim hk net bir cevap bulamıyorum daha önceki soyad bilgimi girdiğimde isim de girmemi istiyor fakat sadece soyadım değişti
  • DV2020 Sonuç Odası

682
    2 Oy
    682 İleti
    112k Bakış
    B
    @nesatceri Adamların böyle bir amacı olsa zaten en az üniversite mezunu derler. Kim ne diyebilir?
  • DV2018 Bekleme Odası

6
    0 Oy
    6 İleti
    2k Bakış
    profaxesP
    Sadece ögrenmek istedim, sonuçta süreci yönetirken beklentilerimde bu olasılıkları da düşünebilmek için.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

35

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k