Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 Sohbet Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
30.8k 1.8k 1.7m 1.7k
  • ⭐⭐⭐

@Ping-PONG, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

@tolgasatir, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

@Kara-Kartal, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

eskiden forum'da çok kişi olurdu nerede bu millet? sayfaları beşer onar geçerdim son konuya gelmek için, şu an tek tük yazıyorlar gibi geliyor bana.

o şöyle oluyor aslında, başvuru dönemlerinde yeni kayıt olup ilk tıkladığı linke bunu nasıl yapacaktık diye o kadar çok soru soran ve sürekli aynı soruları soranlar oluyor ki , başvuru döneminde eskiler biraz uzaklaşıp gerçekten mantıklı sorulara cevap verip geri çekiliyorlar. aynısı sonuçlar açıklanınca da oluyor, çıkmayanlar bir üzüntü içerisinde ve gene ilk defa kaydolup uçak biletimi nerden talep edicem diyen tiplerden yıldıkları için uzaklaşıyorlar bir müddet

Beni tarif etmişsin bro 🙃

Hepimiz biraz sen değilmiyiz 😂😂

• @inr
    @inr aynen öyle burdaki bilgilerle gitmek çok daha iyi olur

• Arkadaşlar merhabalar cok onemli bir sorum var bilen anlayan yardımcı olursa cok sevinirim. Yeni Green Card basvurusu doldurdum. Onay numarasını falan kaydettim bir hafta falan oldu. bir yerlerden onaylandi gorunsede onay numarası aldanizda sonradan red edilebiliyorsunuz bu nedenle basvuru suresi bitmeden onay numaranizla basvurunuzu kontrol edin gibi bisey okudum. Bende onay numaramla kotrol ediyorum ama hata veriyor bas vuru numaranızı kontrol edip yeniden giris yapin gibi. Bunun nedeni nedir . Acaba redmi edildim yada basvurularimiz kontrol ecin daha erken mi anlayam bilen bizleri aydinlatsin lutfen

• ⭐⭐

@kaanayhan83 kim olursa olsun başvuru tamamlanıp onay numarası aldıktan sonra kontrol etmek mümkün değil. şurayı eksik doldurdum yanlış oldu değiştireyim gibi bir şey yok. onay numarasını aldıktan sonra iş bitmiştir. Almış olduğunuz onay kodu sadece sonuçların açıklanacağı tarih olan mayıs 2023'te girip çekiliş sonucunu öğrenebilirsiniz.

• @kaanayhan83 6 mayısa kadar hiçbir yere numarayı girmeyin çünkü kayıt dışı olacağı için hata alacaksınız. 6 mayısta çekiliş zamanı numarayı kaybetseniz bile forgot kısmından tekrar öğrenebilirsin

• Merhaba Arkadaşlar Eşim yabancı ülke vatandaşı Türk Vatandaşıgına başvurduk Onayını bekliyoruz Dolayısıyla yakın zamanda isin değişikliği olacak bu durumda Green Card Formunu Doldururken Hangi isim ve soyismi dikkate alacağız.

• arkadaşlar fotoğrafı fotoğrafcıdan çektirdim toolsdan kestim. bu şekilde oldu uzantısı jpg 111kb ayrıntılarda 600x600 piksel 300dpi yazıyor uygun mudur?
    https://www.hizliresim.com/krrws7h

• ⭐⭐⭐

Bu pasaport randevuları hangi günler açılıyor bilen var mı ? Tüm istanbulda bir tane randevu bulamadım 🥺

• @tolgasatir, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

Bu pasaport randevuları hangi günler açılıyor bilen var mı ? Tüm istanbulda bir tane randevu bulamadım 🥺

bu sene başvuru için pasaport koşulu yok diyorlardı

• ⭐⭐

@tolgasatir, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

Ehliyetimi değiştirdim bu ay, randevu bulana kadar üç hafta bekledim. Allah kolaylık versin.

• @diablo_ercan, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

@kaanayhan83 kim olursa olsun başvuru tamamlanıp onay numarası aldıktan sonra kontrol etmek mümkün değil. şurayı eksik doldurdum yanlış oldu değiştireyim gibi bir şey yok. onay numarasını aldıktan sonra iş bitmiştir. Almış olduğunuz onay kodu sadece sonuçların açıklanacağı tarih olan mayıs 2023'te girip çekiliş sonucunu öğrenebilirsiniz.

Yani arkadaşlar greencard basvurusunu doldurduk onay kodunu aldik. taa mayis ayina kadar bitmistir dogrumu. Yok bir hafta sonra gir resimden yada baska biseyden ret edilmişmiyim bir bakayim falan öyle bir durum yok doğrumu anlamışım.

• ⭐⭐

@tolgasatir sabah bakın direkt haftaya pazartesi gününün randevuları açılıyor. Her sabah bakın

• @goyro666 dün o excel dosyasına bakıp 1.de çıkanların oranlarının ne kadar yüksek oldugunu düşünüp azıcık umutlanmış olabilirim :face_with_rolling_eyes: eşimle ayrı ülke kontejanlarından katılıyor olmamız da hani belki bir nebze şansı arttırır falan :)

• @tolgasatir bursa için ben pzt sabah 8 de baktığımda hala aynı güne bulabiliyordum, 1 kaç dk sonra haftaya attı. sabah 7 de bakarsanız aynı hafta bulabilirsiniz, bence, İstanbul için de.

• Az önce Green Card çekilişiyle ilgili bir şey öğrendim.
    Biz hep en az lise mezunu olmalı yoksa sıkıntı çıkabilir diyoruz ama meğer çok yüksek niteliklere sahip olunca da sıkıntı çıkabiliyormuş.
    Bu tarz kişileri diğer vize türlerine yönlendirmeyi amaçladıkları için aşırı nitelikli kişilerin başvuruları geçersiz sayılabiliyormuş.
    Ne kadar doğru bilmiyorum ama bizi çok etkilemeyecektir diye düşünüyorum.:)))

• @melihguney o zaman çekiliş mantığı nerede kaldı?! çekiliş başvurusunda mesleğimizi vs de yazmıyoruz, yani bilemedim .. beni etkilemiyor tabi o ayrı :beaming_face_with_smiling_eyes:

• @WhiteK Benim o konuda soru işaretlerim var zaten. Mesela çekilişe katılma kriteri lise mezunu olmak veya mesleki tecrübe sunabiliyor olmak. Fakat başvuru formunda çok detaylı eğitim bilgisi soruyorlar.

Normal şartlar altında lise mezunu musunuz demeleri yetecekken doktorasına kadar soruyor. Lise mezunu olduktan sonra ha liseden mezun olmuşsun ha doktora yapmışsın ne farkeder? Seni niye ilgilendiriyor bu? Fakat ameriga bunu soruyor.

Bana bu noktada bir seçim durumu var gibi geliyor. Nitelikli ya da niteliksiz adamları seçiyorlar demiyorum ama eğitim durumuna göre bir takım kotalar uygulanıyor olabilir diye düşünüyorum.

Yani kazananların yüzde 20'si lise mezunu, yüzde 20'si üniversite mezunu gibi. Bu durum çekilişinin rastlantısallığına bir etki etmiyor nihayetinde.

Bilemiyorum Altan bilemiyorum.:)

• ⭐⭐

@inr bence de oyle, kiralik odalarda surunup saatlik 13 dolar kazanip tum ay patates yemeye bile razi benim bunye

• @celica, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

@inr bence de oyle, kiralik odalarda surunup saatlik 13 dolar kazanip tum ay patates yemeye bile razi benim bunye

Katılıyorum. Önemli olan gitmek zaten. Ben de maalesef 2024 başvurumdan kendimi eledim. Birkaç sene sonra okulumun bitmesine yakın başvuracağım. Ondan önce de Work And Travel şansımı deneyeceğim.

• @kaanayhan83 Evet doğru anlamışsınız. 6 mayıs 2023'te sonuçlara bakmaktan başka bir seçenek yok.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

31

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k