Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DS-160 formuyla ilgili sorular (ziyaretçi vizeleri)

• Merhaba, kardeşim devlete bağlı bir üniversitede sağlık çalışanı. DS-160 formunu doldururken iş ile ilgili kısımda devlet memuru mu yoksa sağlıkçı mı diye işaretleyeceğiz? ikisi arasında kararsız kaldık. Bilen var mı acaba?

• @crazycells merhaba,

Daha önce 10 yıl turist vizesi almıştık. Şimdi eskisi bitmeden tekrar başvuracağız.Bu sefer kızımızla birlikte.
    Aşağıdaki sorularla ilgili desteğinizi rica ederim.

Okuduğum okul bölümü Türkçe Matematik. CASE OF STUDY bölümüne ingilizce olarak ne yazacağım?
    Kısa Dönem askerlik yaptım. Askerlik bölümü sorularında RÜTBE alanına ingilizce olarak ne yazacağım? Bölük kısmı sorusuna 'bölüğün adını' yazdım. Uzmanlık alanı kısmına ingilizce 'NONE' yazdım
    Eşimin given name konusu kafamı karıştırdı. Önceki ve sonraki soyad bilgileri nereye nasıl yazılıyordu?

• @mylife6060, içinde söyledi: DS-160 formuyla ilgili sorular

Mrb arkadaşlar daha önce Makedonyadan basvuru yaptım ve red aldim. Ds 160 formumda konum yeri üsküp abd konsoloslugu yazıyor. Suan istanbuldan basvuru yapacagım. Ds 160 ı yenilemelimiyim? Tesekkurler

Evet, yeni bir basvuru yapiyorsunuz, o nedenle yeniden DS-160 formu doldurmalisiniz.

• @projeon, içinde söyledi: DS-160 formuyla ilgili sorular

Merhaba, kardeşim devlete bağlı bir üniversitede sağlık çalışanı. DS-160 formunu doldururken iş ile ilgili kısımda devlet memuru mu yoksa sağlıkçı mı diye işaretleyeceğiz? ikisi arasında kararsız kaldık. Bilen var mı acaba?

Pek farketmez, ama saglikci olarak isaretlemeniz daha yerinde olur diye dusunuyorum.

• @Tufan-Tabak, içinde söyledi: DS-160 formuyla ilgili sorular

@crazycells merhaba,

Daha önce 10 yıl turist vizesi almıştık. Şimdi eskisi bitmeden tekrar başvuracağız.Bu sefer kızımızla birlikte.
    Aşağıdaki sorularla ilgili desteğinizi rica ederim.

Okuduğum okul bölümü Türkçe Matematik. CASE OF STUDY bölümüne ingilizce olarak ne yazacağım?
    Kısa Dönem askerlik yaptım. Askerlik bölümü sorularında RÜTBE alanına ingilizce olarak ne yazacağım? Bölük kısmı sorusuna 'bölüğün adını' yazdım. Uzmanlık alanı kısmına ingilizce 'NONE' yazdım
    Eşimin given name konusu kafamı karıştırdı. Önceki ve sonraki soyad bilgileri nereye nasıl yazılıyordu?

course of study bolumune academic diye cevap verin.

rutbenizi infantry olarak yazabilirsiniz.

esinizin tum soyisimleri "LAST NAME" kismina yazabilirsiniz.

• @crazycells merhaba,
    Family information bölümünde Spouse's surnames yazıyor.
    Buraya daha önceki tüm soyadlarınıda mı yazıyorum. Sırası ne olmalı? Yan yana mı?

• @crazycells
    Son olarak,
    'Provide a list of Languages you speak 'bölümüne English e ek olarak Turkish de yazmalımıyız?

• @Tufan-Tabak ben sadece Turkish yazdım bir sorun olmadı. siz de English ve Turkish yazabilirsiniz.

@crazycells merhaba,
    Family information bölümünde Spouse's surnames yazıyor.
    Buraya daha önceki tüm soyadlarınıda mı yazıyorum. Sırası ne olmalı? Yan yana mı?

Guncel olan soyismi neyse (su an resmi olaarak kullandigi) onu yazin. Eger kizlik soyismini de hala kullaniyorsa, kizlik soyismi + es soyismi olarak yazabilir. yan yana arada bosluk olacak sekilde...

@crazycells
    Son olarak,
    'Provide a list of Languages you speak 'bölümüne English e ek olarak Turkish de yazmalımıyız?

"Turkish and English" olarak yazabilirsiniz...

• @crazycells selam çok teşekkürler
    10 yaşından ufak kızım icin de ayrıca form doldurdum.
    Mail adresi ve telefon numarası bilgilerine kendi mail adresimi ve telefon numaramı yazdım. Uygun olur mu?

@crazycells selam çok teşekkürler
    10 yaşından ufak kızım icin de ayrıca form doldurdum.
    Mail adresi ve telefon numarası bilgilerine kendi mail adresimi ve telefon numaramı yazdım. Uygun olur mu?

uygundur. cocuklariniz icin sorulan iletisim bilgileri bolumunde kendi bilgilerinizi verebilirsiniz :thumbs_up:

• Merhaba. Temmuz ayında bir DS-160 formu onaylayıp göndermiştim ve daha sonra vize randevumu almıştım. Randevudan önce durumumda değişiklik olduğu için yeni bir DS-160 formu doldurdum ve belki yine güncellemek gerekir ne olur ne olmaz diye randevuya yakın bir tarihe kadar onaylamadım. 18 Ekim Salı vize randevum var. DS-160 formunu 16 Ekim Pazar yani bugün onayladım ve onay sayfasının çıktısını aldım. Ancak daha sonra bazı sitetelerde DS-160 formu randevudan en az üç gün önce onaylanması gerekir gibi bazı bilgiler var. Bunun doğruluk payı var mıdır? Eğer öyleyse bununla ilgili state.gov ya da ais sitesinde hiçbir uyarı ve bilgilendirme görmedim, aradığım halde bulamadım. Vize randevumda bir sorun yaşar mıyım? Teşekkür ederim.

• merhaba ben Nisan 2023'te J1 vizesi için randevu aldım. Eşim ise 20 haziran 2023'e turist vizesi için randevu aldı. Benim gidiş tarihim ise 15 haziran. yani eşimin vize görüşmesinden 5 gün önce (not: o aralık 2023te yanıma tatile gelip dönecek). şimdi sorum şu: eşimin ds160 formunda eş adresi şuan tr de olduğum için ev adresi yazdık fakat vize görüşmesi sırasında aslında bi aksilik çıkmazsa ben ABD'de olacağım. Bu durumda nasıl bir yol izlememiz lazım? ayrıca yine family kısmında acil durumda usa'de iletişim kişisi eş vb istio yine oraya ben orda olacağım için orda beni yazması lazım değil mi. fakat benim henüz nerede kalacağım belli değil :-) sonuçta nisanda vize görüşmem olumlu geçecek de öyle yer bakmaya başlayacağım. ama asıl sorun ds-160 formuna ne yazacaz. sonuçta biz doldururken ben hala tr de olacağım :/

• Merhaba ds 160 formu dolduruyorum iki soruda kafam karıştı yardımınızı rica ediyorum.Abd de akrabanız var mı sorusuna evet dedim oğlum var mayıs 2022 de evlendi.temmuzda ucsise başvuru yaptılar ama henüz görüşmeye çağrılmadı.green kartı henüz almadı bu durumda diğer yazan seçeneğini mi işaretlemeliyim bu sorun olur mu green kartını almasını mı bekleyelim başvuru için.

Bu arada benim turist vizem var 2014 te aldım.Şu an eşim için başvuru yapıyoruz.Ticaretle uğraşıyoruz eşim benim yanımda çalışıyor görünüyor. Maaş bilgisine ne yazmam gerekiyor.Sonuçta gelirimiz ortak

• ⭐⭐⭐⭐

Mevcut pasaportumun süresinin bitmesine 8 ay kaldı.
    Bu nedenle yeni pasaporta başvurdum. Yeni pasaportumun gelmesi en az 2 ay sürer dediler.
    Şimdi ds160 formu doldurmaya başladım. Haliyle elimdeki pasaport bilgilerini gireceğim.
    Vize randevusuna kadar yenisi gelmiş olur.
    Randevudan önce formu güncellemek mi gerekecek?

Bu konuda bilgisi olanlar var mı, şimdiden teşekkürler

• ⭐⭐⭐⭐

• @mangoria, içinde söyledi: DS-160 formuyla ilgili sorular

Merhaba. Temmuz ayında bir DS-160 formu onaylayıp göndermiştim ve daha sonra vize randevumu almıştım. Randevudan önce durumumda değişiklik olduğu için yeni bir DS-160 formu doldurdum ve belki yine güncellemek gerekir ne olur ne olmaz diye randevuya yakın bir tarihe kadar onaylamadım. 18 Ekim Salı vize randevum var. DS-160 formunu 16 Ekim Pazar yani bugün onayladım ve onay sayfasının çıktısını aldım. Ancak daha sonra bazı sitetelerde DS-160 formu randevudan en az üç gün önce onaylanması gerekir gibi bazı bilgiler var. Bunun doğruluk payı var mıdır? Eğer öyleyse bununla ilgili state.gov ya da ais sitesinde hiçbir uyarı ve bilgilendirme görmedim, aradığım halde bulamadım. Vize randevumda bir sorun yaşar mıyım? Teşekkür ederim.

sorun yasamazsiniz, bol sanslar.

• @raktan, içinde söyledi: DS-160 formuyla ilgili sorular

merhaba ben Nisan 2023'te J1 vizesi için randevu aldım. Eşim ise 20 haziran 2023'e turist vizesi için randevu aldı. Benim gidiş tarihim ise 15 haziran. yani eşimin vize görüşmesinden 5 gün önce (not: o aralık 2023te yanıma tatile gelip dönecek). şimdi sorum şu: eşimin ds160 formunda eş adresi şuan tr de olduğum için ev adresi yazdık fakat vize görüşmesi sırasında aslında bi aksilik çıkmazsa ben ABD'de olacağım. Bu durumda nasıl bir yol izlememiz lazım? ayrıca yine family kısmında acil durumda usa'de iletişim kişisi eş vb istio yine oraya ben orda olacağım için orda beni yazması lazım değil mi. fakat benim henüz nerede kalacağım belli değil :-) sonuçta nisanda vize görüşmem olumlu geçecek de öyle yer bakmaya başlayacağım. ama asıl sorun ds-160 formuna ne yazacaz. sonuçta biz doldururken ben hala tr de olacağım :/

Yeni bir DS-160 formu doldurup mulakata bununla da gidebilirsiniz.

• @kamile, içinde söyledi: DS-160 formuyla ilgili sorular

Merhaba ds 160 formu dolduruyorum iki soruda kafam karıştı yardımınızı rica ediyorum.Abd de akrabanız var mı sorusuna evet dedim oğlum var mayıs 2022 de evlendi.temmuzda ucsise başvuru yaptılar ama henüz görüşmeye çağrılmadı.green kartı henüz almadı bu durumda diğer yazan seçeneğini mi işaretlemeliyim bu sorun olur mu green kartını almasını mı bekleyelim başvuru için.

Bu arada benim turist vizem var 2014 te aldım.Şu an eşim için başvuru yapıyoruz.Ticaretle uğraşıyoruz eşim benim yanımda çalışıyor görünüyor. Maaş bilgisine ne yazmam gerekiyor.Sonuçta gelirimiz ortak

Vize basvurusu yapmak icin oglunuzun Green Card'ini beklemenize gerek yok. Hangi sorudan bahsettiginizi daha iyi anlamak icin ekran goruntusunu yukler misiniz?

Toplam maas bilgisini belirtebilirsiniz.

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    5 İleti
    1k Bakış
    H
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/4140/ds-160-formuna-girilen-eyalet-şehir-harici-başka-eyalet-şehirden-havalimanında-giriş-yapılabilir-mi/12 bu konuyla ilgili daha önceden yanıt vermiş sayın @crazycells 'in cevaplarını incelemek isteyenler için buraya da bırakıyorum :)
  • B2 turist vizesini F1 öğrenci vizesine cevirmek

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    38
    0 Oy
    38 İleti
    4k Bakış
    E
    Merhaba ben eşim ve çocuğum geçen yaz turist vizesi ile Amerika’ya giriş yaptık , daha sonra turist vizesi (6ay) biterken f1 öğrenci vizesine başvurduk , o evrede sponsorluk teklifi geldi ama pek de ne kadar süreceği belli olmayan bir süreçti , biz de Türkiye’ye donmeye karar verdik. Öğrenci vizesi çıkmıyor askıda kaldık zannediyorduk ki meğer son bir hafta içinde onay almışız.30 temmuzda giriş yaptıysak 25 temmuzda Türkiye’ye dönüş yaptık. Biz artık turist vizemizi yakmış mı oluyoruz? Tekrar giriş yapmak istediğimizde f1 başvurusu mu yapmamız gerekiyor , ve çıkma olasılığı gerçekten dusuk mu ? Green card çekilişi çıktığında herhangi bir sorun yaşanır mı? Uzun oldu biraz ama pek bilgi alamadım bu konularda ..
  • I 94 formu ile oturumun uyumsuzluğu?

6
    0 Oy
    6 İleti
    496 Bakış
    sChAdOwS
    @crazycells [image: VRMnIq.jpg] kez bakınca jun 2020 olduğunu gördüm. Benim hatam kusura bakmayın
  • DS-160 formu (turist vizesi için aile başvurusu)

48
    0 Oy
    48 İleti
    17k Bakış
    Yasin ArıkY
    B1/B2 mülakatı için aile randevularımız sistem değişikliği sonrası bölündü, nasıl birleştirilir? (ais-usvisa-info → usvisascheduling) Merhaba, biz aile olarak eski ais-usvisa-info.com üzerinden ABD vizesine grup halinde başvurmuştuk ve tek hesap altında aynı gün aynı saatte randevumuz vardı. Sistem usvisascheduling.com’a geçince herkesin hesabı ayrıldı, ben de randevuları öne çekebildim ama her biri için ayrı ayrı boşluk bulup tek tek işlem yapmak gerekiyor. Bu cok riskli ve cok zahmetli. Şu an randevu günü aynı olsa da saatler farklı. Bununla ilgili olarak site üzerinden destek talebi (request case) açtım ama durumu bir türlü anlamıyorlar. Acaba bu yeni sistemde tüm başvuruları tek bir kişinin hesabı altında “group application” şeklinde birleştirmek mümkün değil mi? Aynı sorunu yaşayan oldu mu, nasıl çözdünüz?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

22

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k