Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Orange County (California)

California
55 21 3.0k 20

  • Elinize Sağlık.


  • Bilgiler için çok teşekkür ederim. Lise yıllarımda Cnbc-e de çok sevdiğim bir gençlik dizisi vardı ‘The O.C.’ adı, bayılırdım yaşadıkları yere ve o hayata çok sonra öğrendim Orange County'nin kısaltması olduğunu. Şimdi de okuyunca yine o dizi geldi aklıma. Hayalimde hep CAda yaşamak var, belli mi olur belki bir gün biz de dizilerde gördüğümüz yerde yaşayabiliriz


  • Bilgiler için teşekkürler. İncelemeye değer bir yer olabilir.

    @dytmelek, içinde söyledi: Orange County (California)

    Bilgiler için çok teşekkür ederim. Lise yıllarımda Cnbc-e de çok sevdiğim bir gençlik dizisi vardı The O.C. bayılırdım yaşadıkları yere ve o hayata çok sonra öğrendim Orange County'nin kısaltması olduğunu. Şimdi de okuyunca yine o dizi geldi aklıma. Hayalimde hep CAda yaşamak var, belli mi olur belki bir gün biz de dizilerde gördüğümüz yerde yaşayabiliriz

    Sizin CA tercihinizin dayanağı nedir acaba? Öğrenmemizde bir sakınca var mı? Olanakları hakkında bilginiz var mı? Vaktiniz varsa olumlu olumsuz bildiğiniz yönleri sizce neler?


  • @kendinifavlayan Öncelikle Mersinliyim ve ılıman sıcak iklimi olan bir yerde yaşamak istiyorum. Onun dışında eşimin ve başka arkadaşların anlattıklarına göre insanların çok nazik, sakin ve huzurlu olması, yüksek puanlı ve güvenli okulların bulunması temel nedenler. Ama maalesef yaşam maaliyetleri de bu güzellikilerden sebep daha yüksek o yüzden ilk olarak orada yaşamak gözümüzü korkutuyor. Yine de bir fırsat bulur da Ca da bir yere yerleşirsem çok çok mutlu olacağıma inanıyorum.


  • @dytmelek Bir dizi vardı eskiden. O diziden hatırlıyorum burayı. O zamanlar çok hoşuma giderdi. Güzel yermiş. Umarım oraya yerleşirsin ve umduğun mutluluğu bulursunuz.


  • @Programmer aynı diziden bahsediyorsak The O.C. dizinin adı, sonradan Tr versiyonu çekildi Medcezir adıyla, kesinlikle çok güzel bir yer. Dileklerinize de amiiin diyorum 🙏🏻🙏🏻

  • ⭐⭐⭐

    @dytmelek Evet hatırladım The O.C. :) Esas oğlan evlatlık alınan fakir bir çocuktu sanırım.
    Bu arada ben de amin diyorum ve sizi iki amin ile Los Angeles'a yolluyorum :)


  • Irvine hayata baslamak icin guzel bir sehir. Oncelikle cocuklu aileler icin okullari cok iyi puanlara sahip ve guzel bir egitim veriyorlar. Cok guvenli bir sehir. Universiteler sebebi ile cokca ogrenci var. Homeless yok diyemem ama LA ile karsilastirinca burada cok ama cok az karsiniza cikiyor, cikinca da zaten bir sasiriyor insan. Biz 2021 basinda yerlestik, pandemi ortasi gibi. O zaman kiyasla kiralar ve gida, benzin fiyatlari cok artti. Yasam pahali . Irvine da bir suru yuruyus parkuru ve her tarafa gitmenizi saglayan bisiklet yollari mevcut. Bazi bisiklet yollari sadece bisikletler icin bazilari yollarda bisiklet seridi bazilarinda ise yolu araba ile paylasiyorsunuz. .bolgede herkesi birbirine karsi cok saygili . Baslangc icin masrafli olsa da, yasanilasi bir yer.

  • ⭐⭐⭐

    @cnpist 2 seneye geliyorum 😂 cocuk okul çağına gelsin hele bi..


  • @ahsenaydgdu gelin gelin buralar cocuk olmak icin cok guzel yerler :)


  • @dytmelek şu kocanı ikna et artık Irvine a taşınalım:face_with_tears_of_joy: :face_with_tears_of_joy:


  • @denizci10, içinde söyledi: Orange County (California)

    @dytmelek şu kocanı ikna et artık Irvine a taşınalım:face_with_tears_of_joy: :face_with_tears_of_joy:

    Ahahahah bu konuyu okuduktan sonra Irvine okul puanlarını yolladım gaza gelsin diye ama sonra Zillowdan ev fiyatlarına bakınca hevesim kursağımda kaldı 😂😂 ama gerçekten içimde kaldı Irvine. İkna çalışmalarına seni, @ahsenaydgdu ve @OrlandoGücü nü de davet ediyorum lütfen 😬 Bir de bence gidip tekrar görünce bişeyler daha kolay değişecek 😂😂🙏🏻


  • @dytmelek boş ver ev fiyatını ona göre kazanırız ona göre harcarız. 😉😎


  • @dytmelek Bu Irvine benim de aklımda olan yerdi ama zillow'dan ben de baktım ev kiralarına. Baya artmış kiralar. Gelin siz beni dinleyin bu Irvine yanında falan yeni bir köy kuralım veya mahalle artık bir statü buluruz. :) Belediyeden tanıdığı olan yok mu , oralardan şöyle bir kaç dönüm parsellesek :)


  • @Programmer, içinde söyledi: Orange County (California)

    @dytmelek Bu Irvine benim de aklımda olan yerdi ama zillow'dan ben de baktım ev kiralarına. Baya artmış kiralar. Gelin siz beni dinleyin bu Irvine yanında falan yeni bir köy kuralım veya mahalle artık bir statü buluruz. :) Belediyeden tanıdığı olan yok mu , oralardan şöyle bir kaç dönüm parsellesek :)

    ahahahha California'nın Paterson'ını biz inşa edelim mi diyorsunuz yani:face_with_tears_of_joy: Şaka bir yana dün gece bizbuysell'den satılık iş yeri bakarken buldum kendimi:folded_hands_light_skin_tone: :folded_hands_light_skin_tone:


  • @denizci10 kazandığını bugün yeme en sevdiğim felsefe 😂 sanırım asla para biriktiremicem 🥹


  • @ahsenaydgdu hahahaa... süper benim de öyle:beaming_face_with_smiling_eyes: :beaming_face_with_smiling_eyes:


  • @ahsenaydgdu, içinde söyledi: Orange County (California)

    @denizci10 kazandığını bugün yeme en sevdiğim felsefe 😂 sanırım asla para biriktiremicem 🥹

    Benim felsefem de borç sahibi olmazsan, mal sahibi olmazsın 😂 o yüzden cepte nakit olmasa da mutlaka bişeyler alıyorum öyle öyle birikim yapmış oluyorum 😬😬


  • @dytmelek Neden olmasın :) Bu arada aklınızdaki iş nedir ?


  • Benim gönlümde frozen, smoothie vb üzerine küçük bir yer, büfe, foodtruck gibi bişeyler var ama gittiğimiz zaman bütçemize ve kafamızdaki planlara uyan her yere bakacağız, yani şuan hiçbir şey net değil gidince kesinleşecek. İlk 1-2 ay araştırma ile geçecek gibi duruyor.


Benzer Başlıklar

  • California's Exodus Continues: 700K Net Loss, Why It Matters

    California
    1
    0 Oy
    1 İleti
    137 Bakış
    hasbelkaderH
    Gecen hafta ayni konuda bir paylasim da New Jersey eyaleti icin yapmistim. Sanirim pandemi eyaletler arasindaki yarisi daha cetin hale getirdi. Zengin eyaletlerden diger eyaletlere yuksek vergiler ve hayat pahaliligi nedeniyle goc baslamis gorunuyor. https://www.youtube.com/watch?v=7hHbsTMR9Sg
  • San Jose (California)

    California
    10
    1 Oy
    10 İleti
    2k Bakış
    Z
    Merhaba san francisco için ayrı başlık bulamadım. Eşim bilgisayar mühendisi bay area'daki bir şirketle işe alım sürecinde. 99 depremini adapazarı'nda yaşamış biri olarak depremden çok korkuyorum. Biz hep denver colorado düşünmüştük ama iş neredeyse mecbur oraya gideceğiz. Hayatın pahalılığından bahsedilmiş çokça. Çevredeki nispeten ekonomik güvenli yaşanabilir şehirler nerelerdir? Rekabet yüksek olduğu için rotanın san francisco taraflarına çevrilmesi beklemediğim bir şeydi.
  • Los Angeles (California)

    Taşındı California
    120
    1 Oy
    120 İleti
    10k Bakış
    mrt01M
    Arkadaslar merhaba. Is durumumdan dolayi LA'e tasinacagiz. Gecis yapacagim projem Adelanto da bizde evi orda tutmayi planliyoruz. Daha once Houston da yasadik simdi ise Albuquerque de yasiyoruz. Houstonda yasarken Turkish Community of Houston adinda bir WP gurubu vardi LA de benzer bir gurup var mi? Onceki yorumlarda bahsedilen Facebook guruplarina baktim bende cogu fake veya baska niyetli diye katilmak istemedim.
  • California

    Sabitlendi California california los angeles san francisco san diego
    364
    1
    1 Oy
    364 İleti
    55k Bakış
    Emre KurtulmuşE
    @Selimdiskaya52 bizim sektör için çok bir eyalet farkı yok bence çünkü her eyalette geçerli bir sektör onun için eyaleti seçerken daha çok ben o şehri sever miyim iklimi vs bana uygun mu bütçem el veriyor mu diye bakın bence. Her eyalette oteller veya restoranlar var. Tek diyebileceğim şehir merkezlerine odaklı kalmak yeterli bence bu şekilde kaliteli otel veya restoranlara yakın olmuş olursun
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

18

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum