Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Eyalet seçmeye çalışan arkadaşlar için washington dcyi kısaca anlatmaya çalıştım.


  • 4 yil Washington DC'de yasadim, TR'de IR1 sureci sonrasi da oraya donecegim. Herhangi bir sorusu olana destek olabilirim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @GMT, içinde söyledi: Washington DC (District of Columbia)

    4 yil Washington DC'de yasadim, TR'de IR1 sureci sonrasi da oraya donecegim. Herhangi bir sorusu olana destek olabilirim.

    direkt deneyim ve dusuncelerinizi aktarabilirsiniz sayin @GMT , elinize saglik simdiden...


  • Genel: Washington DC ve cevresindeki Virginia ve Maryland'da sehre yakin yerler, yasamak icin cok ideal. Insanlar cok egitimli ve acik goruslu, bu sayede yabanci olarak cok rahat edilen bir yer. Bircok diger sehre kiyasla yemyesil bir sehir ve sehirde bircok ucretsiz muze, festival, kaliteli okullar ve is olanaklari bulunuyor.

    Yasam masraflari - kosullari: Yasam cok ucuz degil, en buyuk masraf kira. Yine de ulkedeki New York, LA, SF gibi buyuk sehirlerden cok daha ucuz. Ayrica bol housing oldugu icin ev tutma zorlugu cok olmuyor. Sehirde bolca metro, otobus agi oldugu icin sehrin en merkezinde olmadiginiz surece butcenize gore yasanabilecek mahalleler bulmak mumkun. Evler genelde buyuk bir sehre gore buyukce.

    Is olanaklari: Egitim seviyesinin cok yuksek oldugu DC'de ozellikle master degree'niz veya ustu var ise think tank gibi dusunce kuruluslarinda policy uzerine, bircok ekonomi, politika uzerine arastirma yapan organizasyonlarda is firsatlari bol. Ayrica, DC'ye yakin Arlington, VA'de ise ozel sektor isleri daha bol, Amazon'un HQ'larindan biri de burada.

    Turk community'si: Sehirde Turk marketleri, restoranlari cok olmasa da 3-5 tane var. Yilda 1 kere Turkish Festival da yapiliyor. Genelde akademi ve arastirma alanlarinda calisan, nezih bir Turk community'si var sehirde.

    Ayrica gunde bir kere THY'nin Istanbul- DC direk ucusu da bulunuyor.


  • Merhabalar. Yakin zamanda DC eyaletine tasinmayi planliyoruz. Guncel bilgi paylasabilir misiniz? Degerli deneyimlerinizi duymayi isteriz. Evliyiz ve 9 aylik bebegimiz var.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @SerdarOzer44 @akhilleus 2019 yılında taşınmıştı kendisine istersen mesaj at müsait zamanda sana cevap verir.


  • @SerdarOzer44 hayirli olsun. spesifik sorularin varsa ozelden ulasabilirsin.


  • Teşekkürler. Sorularımız olduğunda direk yazarım sizlere. Buradan da paylaşabilirseniz diğer gelecek olanlara da ek bilgi olmuş olur. Araştırmalarımız devam ediyor şimdilik. Sorularımı kodlayarak gidersem cevaplayan kişiler, bildikleri konudaki cevabı numaraya göre yazabilirler.

    1- Özellikle Laurel ve DC arasında kalınabilecek, şikayetlerin az olduğu, suç oranının düşük olduğu bölgede bir ev/apartman bakıyoruz. Ya da 8 aylık bebekle taşınılabilecek daha iyi bir bölge/ev/apartman öneriniz varsa duymak isteriz.

    2- İstanbul'da özel bir şirkette mimar olarak çalışıyorum. Bizim firmanin başka bir iki ülkede daha ofisi/şirketi var. Şimdi benim de vesilem ile Amerika'da da yaklaşık 4 ay sonra bir şirket kurmayı planlıyoruz. Yüksek ihtimal DC'ye yakın bir yerlerde olacak ve İstanbul'daki şirketle bağı olacak. İlk aşama için kiralayabileceğimiz bir yer var mıdır? Mesela iş merkezi gibi bir komplekste bir oda veya bir masa gibi. Yanılmıyorsam İstanbul'daki Nef ofis alanları gibi yerler mevcut mudur?

    3- Bu bölgelerde şirket açma konusunda tecrübeleri olanlar bilgilerini paylaşabilirlerse çok memnun olurum. Yönlendirebileceğiniz kişiler, linkler, videolar çok iyi olacaktır.

    4- Sigorta konusunda ilk aylarda kendimiz kendi adımıza yaptıracağız. Nasıl yapabiliriz? Önerdiğiniz şirketler, poliçeler, vs. var mıdır?

    5- Şirket benden somut olarak masraflarımı belirtmemi talep etti. Güncel yaşam giderlerinizi ayrı ayrı belirtebilir misiniz? Aşağıda belirttiğimiz kalemler üzerinden ekleyebilecekleriniz varsa fevkalade olur. 🙂 Ayrıca miktarların yanına aylık olanlar hariç haftalık/tek seferlik gibi ifadeler de koyarsanız çok memnun oluruz.

    Ev Kiralama (+) _ $ _ $ (Depozito )
    Elektrik _ $ _ $ ( Depozito )
    Su _ $ _ $ ( Depozito )
    Doğalgaz (Isınma) _ $ _ $ ( Depozito )
    Kiracı Sigortası _ $
    Mutfak _$
    Araç _ $ (Marka-Model)
    Araç Sigortası _$
    Yakıt _$
    Telefon _$
    İnternet _$
    Sağlık (Sigorta) _$
    Giyim (Değişkenlik gösterir, farklı kalemler açabilirsiniz) _$

    Bu arada sayfanızdaki yazdıklarınızı inceliyorum. 🙂 Geri dönüşlerinizi ve diğer forumdaşların değerli bilgilerini bekleriz.


  • Tekrardan hayirli olsun.
    1.) DC de calisirken 1.5 sene kadar Arlingtonda oturduk biz daha sonra is degistirdigim icin Haltehorpe'a tasindik. Halethorpe Laurel'e 15-20 dakika kadar uzaklikta asagi yukari ayni bolge diyebiliriz ancak Laurel Howard Countyde oldugu icin biraz daha maliyeti yuksek olacaktir. DC den cok uzaklasmayacak sekilde daha az maliyetli (tabi demografik beklentilerinizi karsilayacak sekilde) yerler bulabilirsiniz. Biz apartmanda oturuyoduk cocuksuz donemde simdi bizim de 2 aylik bi bebegimiz var suan oturdugumuz ev townhome. Daha keyifli oldugunu dusunuyorum ama tercihinize bagli elbette.
    2/3.) Yaptiginiz isin teknik gereksinimlerini bilmemekle beraber, bir LLC sirket kurarak home office baslamanizi eger mumkunse tavsiye ederim. LLC kurmaniz 5 dakikada ve 100-150 $ maliyetle mumkun. Fizikse bir ofis sartsa Colombiaya bakmanizi oneririm. Ellicote Cityye ve Eyaletin buyume lokasyonlarina (mimarlik potansiyeli acisindan) yakin oldugu icin fayda saglayabilir.
    4.)Sigorta ne icin gerekli anlayamadigim icin bu soruyu geciyorum. Ama buyuk 3-5 sirket var genelde piyasada Gelico, Proggressive, Farmer vs. Hepsinden fiyat alip en makulunu secebilirsiniz.
    5.)
    Ev Kiralama 2200-2800 arasi
    Elektrik 100-250 arasi mevsime bagli olarak
    Su 75-100 arasi
    Doğalgaz Biz elktirikle isiniyoruz yukaridaki elektirik fiyatina isinmayi dahil edebilirsiniz
    Kiracı Sigortası Kiracciyken 1Bedroom icin 11 dolar oduyordum simdi home owners oduyorum yillik 400 dolar
    Mutfak Malum burda da kriz var 🙂 1000$ civari tutuyor bizim
    Araç _ Eger imkaniniz varsa sifir almanizi oneririm ben iki tane sifir aldim bu sacma piyasada 2. eller mantiksiz gercekten.eger yoksa bir gocmen atasozu der ki 'japondan sasma' 🙂
    Araç Sigortası 157$ 2arac icin oduyorum ilk basta daha fazla olabilir ben tek araca bu miktarla baslamistim
    Yakıt elektrik
    Telefon 150$ 2 iphone 13 pro dahil iki hat sinirsiz ( trade in yapmistik 2 iphone 10 xs verdik)
    İnternet 90$
    Sağlık bir calisana bagli olmazsaniz yuksek olacaktir ama cok bilmiyorum rakamlari. 2 yetiskin 1 b


  • @kundekari Cevaplarınız ve tavsiyeleriniz için teşekkürler. Bebeğiniz hayırlı olsun, analı babalı büyüsün. 🙂 Araştırmalarımız devam ediyor. Sorularımız oldukça rahatsız ederiz sizleri.:)


  • Merhaba,

    Tecrübelerime istinaden ABD'de yeni bir hayat kuracaklar için en zorlu konulardan biri muhakkak ki kiralamak veya satın almak için ailenize sıcak bir yuva bulmak olacaktır. Bu noktada bilmediğiniz bir coğrafyada önünüze hem sosyal güvenlik numaranızın (SSN) olmaması hem de kredi risk skoruna / geçmişine sahip olmamanız nedeniyle çeşitli engellerin çıkması, ev için yapılan onlarca başvuru arasında başvurunuzun elenme ihtimalini oldukça yükseltmektedir.

    ABD'ye resmi yollardan gidebilmek için iyi bir avukat ile çalışmak sizin için ne kadar önemli ise ev bulma konusunda da engellere rağmen sizi iyi bir şekilde temsil edebilecek, empati yapabilecek, ikna kabiliyeti yüksek bir emlak danışmanı ile çalışmak bir o kadar önemlidir.

    Kısıtlı bir zaman aralığında ev bulma konusunda tam umudumuzu yitirmişken bize yardım elini uzatıp, kendimize sıcak bir yuva bulmamız konusunda yardımcı olan, özellikle yakın zamanda benim gibi yeni bir maceraya atılacaklar ve özellikle Washington DC, Virginia ve Maryland civarına yerleşmek isteyenlerin Arda AKBAS Hanım ile +1 (917) 324-4704 numaralı cep telefonundan iletişime geçmelerini tavsiye edebilirim.

    Yakın zamanda ABD'ye yerleşmiş ve Türk emlak danışmanı bulmakta oldukça zorlanmış biri olarak umuyorum ki bu mesaj birilerine faydalı olur.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

98
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum