Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ


  • @salih2825 basimdan gectigi için cevaplamaya çalışayım.

    1. anne VE babasının geçerli vizesi varsa 14 yaş altı çocuğunuz için posta ile vize alabilirsiniz.
      sizin durum için en uygun alan siz ve eşiniz önce alın. Sizlerin vizesi olunca çocuğunuz için başvurun.

    Kendi durumumdan bahsedeyim belki bu durumda olanlara yol gösterir.
    Benim ve eşimin önceki vizelerinin süresi dolmuş ama üstünden fazla süre geçmemişti (yıl 2020). Bu durumda postayla yenileme hakkımız vardı. Biz üçümüz içinde başvurduk. Anne ve babasının geçerli vizesi olmadığı için sistem randevu aldırdı. Grup randevusu aldığımız için ben ve eşim için gelmenize gerek yok gruptan gelenlerden biri belgelerinizi getirsin, çocuk için ise ebeveynlerden biri gelmesi gerekiyor şeklinde randevu emaili geldi :)

    Zaten Seyehat planımıza çok vardı. Randevu tarihi yaklaştığında covid dolayısıyla randevular iptal oldu (mayıs 2021). Bizde aisi arayarak grup randevusunu ayırdık, böylece benim ve eşime postayla yenileyebilirsiniz şekline döndü sistem. çocuk içinde randevu verdi. (benim ve eşimin vizesi gelince tekrar ais randevu sistemini arar çocuk içinde postayla vize alabiliriz dedik).
    Ben ve eşim için belgeleri postayla gönderdik. Bir hafta sonra bana email geldi vize başvurunuzu postayla sonuçlandıramıyoruz randevu alın. Eşime ise 10 gün arayla iki email gönderdiler birincisinde son beş yıldaki kendisinin adresleri ve yapılan seyahatleri, ikincisinde ise eşime benim son beş yılda yaptığım seyahatler ve adreslerim. Son emailden on gün sonra eşimin vizesi geldi (temmuz 2021).
    Eşimin vizesi gelince biz çocuk için belgeleri postayla gönderdik. Hayır hem annesinin hem de babasının vizesi olması lazım, babasının vizesi gelince postayla tekrar gönderin dediler.
    Bu arada ben randevu aldım. Randevuya gittim. Vizeniz onaylandı ailenizle iyi tatiller dedi görevli.
    Beş gün sonra idari işlem maili geldi. İdari işlemin sonuçlanmasını bekliyorum dokuz aydır.


  • @thunder_74 Öncelikle teşekkürler. Sizin süreç matruşka gibi olmuş maşallah aştıkça başka birşey çıkmış karşınıza. Umarım en kısa zaman da güzel bir şekilde sonuçlanır durmunuz.


  • @denizci10 Peki hocam vize görüşmesinde çocuk için başvuru yapılmamış olması durumu etkilemez mi ? Ya da görüşmede biz vizemizi alınca ona da başvuru yapacağız dememiz olumsuz bir etki oluşturur mu ? Teşekkürler.


  • Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐

    @AyşeB öncelikle oğlunuz 14 yaş altı ise onun neden göçmen vizesi yok? ayrıca göçmen vizesi varsa anne ve babanın turist vizesi verilmesinde sıkıntı olur diye biliyorum. ama yine de 14 yaş altı olduğu posta yolu ile şansınızı deneyin derim.


  • @salih2825 yok etkiler ama genelde olumlu etki yapıyor. tabi neden ret aldığınız da önemli. bunların hepsi oraya gittiğinizde karşınıza çıkacak hususlar


  • @denizci10 cevap için teşekkürler, şöyle oldu biz mülakata Sofia'da girdik ve orada 6 aylıktan itibaren çocuklara mrn a covid aşısını zorunlu tutuyorlar, Biz de aşıyı yaptırmadığımız için oğlumuzun vizesi basılmadı.

    Sanırım deneyip göreceğiz, teşekkürler

  • ⭐⭐⭐⭐

    @AyşeB anladım. zor bir süreç kolay gelsin.


  • Merhaba bugün görüşmem vardı red aldım. Orta yaşlı bir bayandan..anlayamadım yaşım 42 çalışıyorum daha önce avrupaya gittim sadece tatil için gidecektim bi kaç soru sordu standart o kadar


  • @Hyller Biz de greencard a katıldık, kazandık hatta ama sıra gelmediği için alamadık. O yüzden biz de formda bu kısma hayır demiştik ama evet mi demek lazım? Lütfen bu konu da siz ya da bilen ve emin olan biri yardım edebilir mi?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @stella hocam geçmiş olsun. Hem görüşmeden hem de profilinizden biraz daha detaylı bahseder misiniz müsait olunca?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @stella hocam geçmiş olsun öncelikle. Müsait olunca hem profilinizden hem de görüşmeden biraz daha detaylı bahseder misiniz?


  • @denizci10, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @stella hocam geçmiş olsun öncelikle. Müsait olunca hem profilinizden hem de görüşmeden biraz daha detaylı bahseder misiniz?

    Kurumsal bir firmada 2 buçuk yıldır çalışıyorum 10 yıl önce 2 kez shengen vizeyle yurt dışına çıktım 5 ülke gezdim. Mülakatta işimi sordu daha önce yurt dışına çıktıniz mi dedi bişeyler yazdı onaylanmadı dedi. Hepsi bu

  • ⭐⭐⭐⭐

    @stella çok garip şeyler oluyor gerçekten. Geçmiş olsun tekrar

  • ⭐⭐

    @Hyller aa sinirim bozuldu niye böyle yaptılar ki geçmiş olsun daha önce yurtdışı çıkışı varmiydi çocukla mi gittiniz görüşmeye


  • @denizci10 teşekkür ederim yardımlarınız için


  • @Hyller, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    Merhaba forum ailem, bugün turist vizesi randevumuz vardı ve Red aldık. Bize greencarda başvurup başvurmadığımızı sordu. Ben hayır dedim eşim evet dedi sonra benim yanlış anladığımı söyledik ama bence o noktada görüşme bitti. Başvurmuşsunuz görüyorum bile dedi bize. Ben bu güne kadar bu soruyu sorduklarını hiç duymamıştım. Ds160 da da göçmen başvurunuz var mı dediği noktaya hayır demiştik. Evet greencard çekilişine katıldık ama göçmen olarak bir işleme başlamadık diye hayır dedim. Sonuç hüsran... Uzun saçlı bayanla yaptık mülakatımızı. Hayırlısı olsun ne diyelim. Size de bilgi vermek istedim.

    Hocam merhaba, peki yakın zamanda yapılan bir başvuruyu mu soruyorlar, yani örneğin 4 sene önce yapılan bir başvuru olumsuz yönde etki yaratır mı?


  • Merhaba;

    İstanbul'da yapmış olduğum vize görüşemem 1 dk kadar sürdü. Pazartesi sabahı haftanın ilk görüşmesini gerçekleştirdim. Konsolos hanım 4 sordu;

    1-Seyahat amacım
    2-Çocuk durumu
    3-Daha önce yurt dışına seyahat durumumu
    4-İş yerinde çalıştığım pozisyonu

    Tüm cevaplarımın neticesinde vizem onaylandı.
    Şahsi fikrim pasaportumda 5 adet schengen vizem vardı. Son vizemin süresi hala devam ediyor. Bu sebeple güven vermiş olabilir.
    Ayrıca çeşitli ülkelere 40 tan fazla seyahatim oldu.
    Hazırladığım evraklardan hiçbirini talep etmedi.

    Randevu bekleyen tüm arkadaşlara iyi şanlar diliyorum.


  • Ankara'da yaptığım vize görüşmesi 2 dakika kadar sürdü.

    1. Seyahat Amacım (Gezmek)
    2. Daha önce Yurtdışına çıktınız mı? ( E herılt bakışlı tabi )Ama nereye gittin falan demedi
    3. Çocuk durumu (yok)
    4. Evlilik durumu ( evet)
    5. Eşiniz gelecek mi? ( Hayır) hızlıca sol elime baktı göz ucuyla ama yüzük yoktu, neden yok diye sormadı! Cevabı takı takamıyorum idi))
    6. Meslek bilgisi (MEB'e bağlı bir müzik okulumun olduğunu söyledim)
    7. Artık zaten kararını vermiş ve son tuşuna basmış bir şekilde ne tür müzik öğretiyorsunuz dedi (Batı Müziği dedim)

    Hiç bir evrakı istemedi ve ben tamamen formaliteden oraya gittiğimize inanıyorum.

    Vizenizi onayladım haftaya teslim edilmiş olur dedi. Teşekkür ettim. Daha önce onlarca kez yurtdışına çıkmış ve aktif uzun süreli Schengen vizesine sahibim.

    Herkese bol şans dilerim...


  • @AyşeB
    Peki çocuğunuzun Sinovac aşısımı var
    Eğer öyle ise çocuğunuz için Ankaradan dv mülakatı talep ettiniz mi? Bu durumu da detaylı olarak anlatarak ailenin parçalanmamasını istediğinizi çocuğunuzun burda tek başına çok zorlanacağınızı söyleyerek [email protected] a e-mail atarak dv mülakatı talep edin lütfen.Göçmen vize soru formundanda yazabilirsiniz

    Edit:Geçmiş iletilerinizi ve mülakat deneyiminizi okudum ve neden çocuğunuza dv vizesi almadığınızı anladım.Eğer normal prosedürleri işleterek çocuğa turist vizesi alamazsanız ve illa süreci turist vizesi ile sürdürmek istiyorsanız en son çare olarak anne greencardı geri verip çocukla birlikte turist vizesine belki başvurabilir.⬇️

    Green Card iade etme koşulları https://yesilkartforum.com/forum/post/36819

    Ama benim şahsi tavsiyem çocuk için turist vizesi alınmazsa şayet Anne Amerikaya gidip Re-entry permite başvursun hem greencardı tehlikeye atmaz, hem çocukla Türkiyede F2a nın sonuçlanmasını bekler, Re-entry permit süresince (2 yıl) 6 aydan fazla Amerika dışında problemine takılmadan istediği zaman Amerikaya giriş çıkış yapabilir⬇️

    Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi) https://yesilkartforum.com/forum/post/218


Benzer Başlıklar

  • B1/B2 Vize Iptali nerden kontrol edilebilir?

    Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    8
    0 Oy
    8 İleti
    1k Bakış
    gucarslanG
    @peace33 yasal olmayan konular için bir avukatla görüşmelisiniz. sorunuzun cevabını bilsem dahi size bu konuda yardımcı olamam. bu sebeple sizi forumdan uzaklaştırıyorum.
  • B2 turist vizesini F1 öğrenci vizesine cevirmek

    Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    38
    0 Oy
    38 İleti
    4k Bakış
    E
    Merhaba ben eşim ve çocuğum geçen yaz turist vizesi ile Amerika’ya giriş yaptık , daha sonra turist vizesi (6ay) biterken f1 öğrenci vizesine başvurduk , o evrede sponsorluk teklifi geldi ama pek de ne kadar süreceği belli olmayan bir süreçti , biz de Türkiye’ye donmeye karar verdik. Öğrenci vizesi çıkmıyor askıda kaldık zannediyorduk ki meğer son bir hafta içinde onay almışız.30 temmuzda giriş yaptıysak 25 temmuzda Türkiye’ye dönüş yaptık. Biz artık turist vizemizi yakmış mı oluyoruz? Tekrar giriş yapmak istediğimizde f1 başvurusu mu yapmamız gerekiyor , ve çıkma olasılığı gerçekten dusuk mu ? Green card çekilişi çıktığında herhangi bir sorun yaşanır mı? Uzun oldu biraz ama pek bilgi alamadım bu konularda ..
  • Yurtdışı Oturumu ve B1/B2 Turist Vizesi Mülakatı

    Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    8
    1 Oy
    8 İleti
    1k Bakış
    cetinmutluC
    @dpdemir çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.
  • 0 Oy
    10 İleti
    4k Bakış
    melihguneyM
    @mr-bozturk Yani bu işin bir matematiği yok. Genel kanı ülkenle bağlarının kuvvetli olduğunu göstermek. Şirketin Amerika'daki ofisini ziyaret edeceğim dediğinde vize görevlisi farklı bir algıya kapılabilir. Diğer taraftan şirketi ziyaret edeceksin o zaman neden şirket sponsorluğunda gitmiyorsun da diyebilir. Tabii bu söylediklerim tamamıyla farazi. Eşinizle aynı şirkette çalışıp şirketin Amerika'daki ofisini birlikte ziyaret edeceğiz demek biraz şüpheli bir hareket olabilir.:) Yani bilmiyorum. Daha tecrübeli arkadaşlar farklı yorumlar yapabilir.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

12

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum