Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Revoked Vize Sonrası Yeni Vize Başvurusu

• Merhabalar,

Öncelikle iyi çalışmalar dilerim.

Benim durumum ise; overstay yüzünden vizem revoked edildi. Yani ABD de toplamda 355 gün kalarak overstay yaptım. Türkiye ye döndükten sonra mail hesabıma da ABD Ankara Büyükelçiliğinden mail geldi.

Durumunuzda oluşan değişiklikler nedeniyle Dış İşleri Bakanlığınca vizeniz iptal edilmiştir. Eğer tekrar ABD ye giriş yapmak istiyor iseniz yeni vize mülakatına şahsen girmeniz gerekmektedir diye mail adım.

Geçtiğimiz Nisan ayında da Körfez ülkelerinin bir tanesinde; ABD elçiliğinden randevu aldım ve mülakatta girdim(o ülkede oturumum mevcut). Mülakatta bana sorulanlar ise; neden ABD de fazla kaldınız dediklerinde gerçeği söylemek durumundaydım. ve Çalıştığımı söyledim.

Vizeye ihtiyacımın olduğunu ve artık yeni bir iş dalında ilerlediğim için B1/B2 ve C1/D vizesine ihtiyacımın olduğunu ifade ettim. Fakat mülakatta yaklaşık 20-25 dk lık bir görüşme sonra red aldım. Durumum hakkında hiç bir şekilde bilgi verilmedi.

Geçtiğimiz hafta ise konsolosluğa mail attım. Mailde; çalıştığım firmanın yurt dışı seferlerini ABD ye gerçekleştireceğini belirten bir mail gönderdim. ve mail de konu olarak red almış olduğum DS160 formunun numarasını yazdım. Bunu belirtmemin neden ise belki konu başlığından mevcut durumumu kontrol ederler diye.

Fakat Konsolosluktan gelen dönüş ise; tekrar başvuru yapabilirsiniz.

Bu durumda sizden ihtiyacım olan bilgi ise geçmişte yapmış olduğum; vizenin veriliş amacına göre kullanılmamasından dolayı yeni bir vize görüşmesinin yapılmasından önce yapmam gereken bir durum varmı dır.?

Tavsiyelerinizi mümkünse alabilir miyim.?

Çünkü tekrardan DS160 formu dolduracağım..

Verebileceğiniz bilgiler doğrultusunda vizemi alabilirsem eğer çok mutlu olacağım.

Teşekkür ederim

Vaktinizi aldığım için kusura bakmayın.

Saygılarımla

• @rüzgargülü, içinde söyledi: Revoked Vize Sonrası Yeni Vize Başvurusu

Merhabalar,

Öncelikle iyi çalışmalar dilerim.

Benim durumum ise; overstay yüzünden vizem revoked edildi. Yani ABD de toplamda 355 gün kalarak overstay yaptım. Türkiye ye döndükten sonra mail hesabıma da ABD Ankara Büyükelçiliğinden mail geldi.

Durumunuzda oluşan değişiklikler nedeniyle Dış İşleri Bakanlığınca vizeniz iptal edilmiştir. Eğer tekrar ABD ye giriş yapmak istiyor iseniz yeni vize mülakatına şahsen girmeniz gerekmektedir diye mail adım.

Geçtiğimiz Nisan ayında da Körfez ülkelerinin bir tanesinde; ABD elçiliğinden randevu aldım ve mülakatta girdim(o ülkede oturumum mevcut). Mülakatta bana sorulanlar ise; neden ABD de fazla kaldınız dediklerinde gerçeği söylemek durumundaydım. ve Çalıştığımı söyledim.

Vizeye ihtiyacımın olduğunu ve artık yeni bir iş dalında ilerlediğim için B1/B2 ve C1/D vizesine ihtiyacımın olduğunu ifade ettim. Fakat mülakatta yaklaşık 20-25 dk lık bir görüşme sonra red aldım. Durumum hakkında hiç bir şekilde bilgi verilmedi.

Geçtiğimiz hafta ise konsolosluğa mail attım. Mailde; çalıştığım firmanın yurt dışı seferlerini ABD ye gerçekleştireceğini belirten bir mail gönderdim. ve mail de konu olarak red almış olduğum DS160 formunun numarasını yazdım. Bunu belirtmemin neden ise belki konu başlığından mevcut durumumu kontrol ederler diye.

Fakat Konsolosluktan gelen dönüş ise; tekrar başvuru yapabilirsiniz.

Bu durumda sizden ihtiyacım olan bilgi ise geçmişte yapmış olduğum; vizenin veriliş amacına göre kullanılmamasından dolayı yeni bir vize görüşmesinin yapılmasından önce yapmam gereken bir durum varmı dır.?

Tavsiyelerinizi mümkünse alabilir miyim.?

Çünkü tekrardan DS160 formu dolduracağım..

Verebileceğiniz bilgiler doğrultusunda vizemi alabilirsem eğer çok mutlu olacağım.

Teşekkür ederim

Vaktinizi aldığım için kusura bakmayın.

Saygılarımla

Sayın @rüzgargülü, ABDde 180 günden fazla ve 360 günden az hukuka aykırı sürede bulundu iseniz ABDye otomatik olarak 3 yıl giriş yasaklısı sayılırsınız. Bu süre 360 günü geçti ise ABDye 10 yıl giriş yasaklısı sayılırsınız. Waiver prosedürünü yapmadan ABD vizesi almanız mümkün degildir. Waiver prosedürü için kendi başınıza başarılı olmanız çok zor olur. Mutlaka avukat yardımı almanız gerekecektir. DS 160i yapacaksınız visa mülakatında waiver başvurunuzu vermeye hazır olmanız şarttır.

• Merhaba @Claudia J. Muslu,

Benim anlamadığım nokta ise waiver başvurusunu herhalburkarda yapmam gereklimidir.? Çünkü toplamda 355 gün kaldım. Bana verilen süre ise 6 aydı. yani süre dışından 175 gün kalmış oldum. Bu da 3 yıllık ban anlamına geliyor benim ki. Bu arada Amerikadan 2018' in Kasım ayında ayrılmıştım.

Geçenlerde tekrar körfez bölgesinde ki konsoloslukta görüşmeye gittim. Ama kriterleri karşılamıyorsunuz diye vize reddi verildi bana. Ben bundan bana waiver başvuru yapmamam gerektiğini çıkarıyorum. Acaba doğrumudur.?

Teşekkür ederim.

• adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    2 İleti
    68 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @lastvect, içinde söyledi: Hep Türkiye'de Yaşamış Amerikalı Nişanlıyla K1 Vize başvurusu Merhaba Kız arkadaşım Amerikalı (babası Amerikalı) ama 6 yaşından beri Türkiye'de yaşıyor. Bu yıl annesi ve babası amerikaya taşındı ve biz de hayatımıza Amerika'da devam etmek istiyoruz. O yüzden kız arkadaşım da bu yıl sonuna doğru Amerika'ya taşınıp k1 işlemlerini başlatacak. Ekstra bilgi babası emekli Amerikan askeri. Ancak bu k1 süreciyle alakalı şöyle bir sıkıntımız var. Kız arkadaşım daha önce Amerika'da yaşamadığı ve çalışmadığı için orada bir kredi puanı yok. Gittiği gibi iş bulup çalışmaya başlayacak. K1 başvuru sürecinde tek sıkıntımız Amerikalı nişanlının geliri olacak sanırım. Benim sorularım şunlar: 1- Kız arkadaşım daha Amerika'ya gitmeden bu K1 vize sürecini başlatabilir mi? 2- Babasını sponsor olarak göstersek gelirinin yeterli olması için San Antonio'da ne kadar yıllık gelirinin olması gerekir? (Hesaplamanın Annesi - Babası - Ben ve Kız arkadaşım için olması gerekiyor sanırım) 3- Kız arkadaşım süreci başlatıp sonradan iş bulsa problem olur mu ya da iş bulduktan ne kadar süre sonra başvuruyu yapabilir? 4- Babası emekli asker olduğu için süreçleri hızlandırmak için kullanabileceğimiz bir yöntem var mıdır? 5- Gelir beyanında araba ya da mülk gibi şeyler de etkili olur mu? Şimdiden cevaplarınız ve yardımınız için teşekkür ederim. Sayin@@lastvect, sorularinizi kopyalayip altina cevaplari yaziyorum. 1- Kız arkadaşım daha Amerika'ya gitmeden bu K1 vize sürecini başlatabilir mi? Evet baslatilabilir. 2- Babasını sponsor olarak göstersek gelirinin yeterli olması için San Antonio'da ne kadar yıllık gelirinin olması gerekir? (Hesaplamanın Annesi - Babası - Ben ve Kız arkadaşım için olması gerekiyor sanırım). Babasinin federal vergi beyaninda kac kisiyi vergi yukumlusu olarak belirttigine bagli olarak degisir. Buraya bakabilirsiniz. https://www.uscis.gov/i-864p 1. rakama bakacaksiniz. 3- Kız arkadaşım süreci başlatıp sonradan iş bulsa problem olur mu ya da iş bulduktan ne kadar süre sonra başvuruyu yapabilir? Hayir sorun olmaz, gelirinin olmasi sizin icin daha iyi olur. 4- Babası emekli asker olduğu için süreçleri hızlandırmak için kullanabileceğimiz bir yöntem var mıdır? Evet olabilir, durumunuza detayli bakmak gerekir. 5- Gelir beyanında araba ya da mülk gibi şeyler de etkili olur mu? ABDde gayrimenkul ve araba ekstra gelir olarak kullanilablir. TCdekiler kullanilamaz.
  • J1 Vize Reddinden Sonra H2B Vizesi Başvurusu

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    307 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Mert-Berat-Arslan, içinde söyledi: J1 Vize Reddinden Sonra H2B Vizesi Başvurusu Merhabalar, h2b vizesi için Mayıs ayında randevum var.3 hafta önce work and traveldan ret yemiştim. Üniversite 3.sınıf öğrencisiyim. Bu aldığım Ret h2b vizemi çok etkiler mi? Bu vize türünde onay ret oranları nasıl ? Sayin@Mert-Berat-Arslan, H2B vizesi icin red oranlari work and travele gore daha dusuktur. Work and travelden red almis olmaniz H2Bden red alacaksiniz demek degildir. Ancak TCye donme niyetinizin cok net anlasilmasi gerekir. Eger ABDye gidip TCye donmeyeceginizi dusunurlerse yine red alma sansiniz vardir.
  • H2b acil vize

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    429 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @nick, içinde söyledi: H2b acil vize Sn muslu hukuk yetkilisi. Yakında başlayacak olan iş için (h2b) acil vize randevusu talebi kabul edilir mi? Sizce nasıl bir yol izlemeliyiz? Yoksa 2023 haziran ve sonrasına randevu atıyorlar Sayın@nick; H2B vizeleri için genelde acil vize randevusu talebi kabul edilmez. Ancak sektöre bağlı olarak istisnalar olabilir sağlık sektörü gibi. Durumunuza bakıp bunu başarı şansını değerlendikten sonra acil vize randevusu talebi yapılabilir. Bazi mülakat istisnaları da getirilmiştir. https://www.state.gov/expanded-interview-waivers-for-certain-nonimmigrant-visa-applicants/
  • 0 Oy
    2 İleti
    596 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @steganos, içinde söyledi: B1 > E2 vize değişikliği sonrası eş durumu için çalışma izni hk. Merhaba, B1/2 vize türüne sahip birisinin, ABD içerisinde E2 vize başvuru yaparak statü değişikliği yapma hakkı var. Bu başvuru olumlu sonuçlandığı takdirde, TR içerisinde gerçekleşen başvuru gibi, 21 yaş altı çocuklara ve eşe tanınan haklar devam ediyor mu? Daha net bir örnekle açıklamak isterim. Turist olarak CA' ya geldim. Burada iş planımla beraber bir şirket kurup işimi devam ettirme kararı aldım ve statü değişikliğim kabul edildi. Bu durumda 2 adet soru çıkıyor karşımıza. (Benim statü değişikliğinden dolayı tekrar vize almam gerekeceğinin farkındayım.) Eğer eşim benimle beraber turist olarak ABD içerisinde olsaydı, E2 vize türü haklarından " çalışma iznine " sahip olacak mı? Eğer eşim Türkiyede ise, benim statü değişikliğim nedeni kazanacağı " çalışma izni " durumu için TR'de nasıl bir vize prosedürü gerçekleştirecek. Vize reddi gibi bir durumla karşılaşabilir mi. Tüm belgeleri, caseleri inceselemde genelde her olay kendi içerisinde özel olduğu için net bir cevaba ulaşamadım. Siz değerleri avukat arkadaşlarımın yorumlarını almak beni mutlu edecektir. Şimdiden emeğinize teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim. Sevgiler Sayın @steganos , Eşiniz sizinle turist olarak ABD’ye gelmiş olsa ve E2 ye sizinle beraber başvurmuş olsa size bağlı olarak E2 başvurusundan yararlanabilir ve izin verilirse sizinle ayni sure için ABD’de kalma hakkına sahip olur. Bu 21 yaş altı çocuklar için de ayindir. ABD’de bu başvuruyu beraber yaparsanız I-539 formunu aile için doldurarak bunu yapabiliyorsunuz. Eşin ayrıca I-765 formu doldurarak çalışma izni almaşı gerekir. Daha detaylı bilgi için bu linke bakabilirsiniz https://www.uscis.gov/working-in-the-united-states/temporary-workers/e-2-treaty-investors İkinci sorunuza gelince esiniz bu vizeye TC’de başvurursa siz ABD’de onay almış olsanız bile esinizin TC’den ret alma durumu vardır. Yani ABD’de onay alıp Turkiyede red alma durumunuz olabilir. Her konsolosluk E2 es başvuruları için farklı taleplerde bulunabilmektedir. Türkiye’de su anda bunun için istenen şeyler, konsolosluğun sitesinde sıralanmıştır. https://tr.usembassy.gov/tr/visas-tr/nonimmigrant-visas-tr/tuccar-ve-yatirimci-vizeler/“Asıl E vizesi sahibine eşlik edecek eş ve 21 yaş altı çocuklar, uyruklarına bakılmaksızın aile bireyi için E vizesi alabilirler. E vizesi sahiplerinin eşleri ABD’de çalışma iznine başvurabilir. E vizesi sahipleri, ABD’deki ticari faaliyetleri sürüp, işletmedeki statüleri devam ettiği sürece ABD’de kalmaya devam edebilirler. Aile bireyi olarak başvuru yapmak için öncelikle her başvuru sahibi için DS-160 vize başvuru formunu doldurunuz. Formu tamamladıktan sonra www.usvisa-info.com adresinden hesap oluşturup her bir başvuru için vize ücreti ödemesini gerçekleştiriniz. (E-1/E-2 vizeleri için başvuru ücreti 205 ABD doları olup, iadesi yapılmaz.) Ödeme yaptıktan sonra asıl başvuru sahibinin E-1 veya E-2 statüsünde olduğunu kanıtlayan E-1/E-2 vize kopyası ya da I-797 form kopyasını PDF dosyası halinde [email protected] adresine gönderiniz. Bu aşamadan sonra, Konsolosluk E Vize Bölümü size E-1 ya da E-2 aile bireyi olarak vize alabilmeniz için göndermeniz gereken belgelerin listesini e-posta yoluyla ulaştıracaktır. Sizden istenilen bütün belgeleri eksiksiz olarak tarafımıza ilettikten sonra, dosyanız incelenecek ve size bir vize görüşme randevusu verilecektir.” Karşılaştırmak acısında E2 başvurusunu esiniz için Meksika’dan yapıyor olsanız istenen şeyler biraz daha farklıdır. Buradan bakabilirsiniz. https://mx.usembassy.gov/visas/nonimmigrant-visas/investor/dependentse2/ Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

32

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k