Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

J1 ile ABD'de iken bir işverenin sponsor olması

• Şuanda J1 vizesi ile amerikadayım ve ikinci işimdeki birisi kendi şirketiyle bana sponsor olabileceğini söyledi. Bunun için;

1- Bunun için izlemem gereken süreç ve başvurmam gereken vize türü nedir?

2- Bu sürecin tamamlanması ne kadar zaman alıyor?

Ayrıca bunun dışında merak ettiğim bir soru daha var. Amerikada change of status sürecinde veya olası red durumunda geri Türkiye'ye dönersem ve sonrasında bir Avrupa ülkesi için vizeye başvurmak istersem ilgili Avrupa ülkesi konsolosluğu bunu görebiliyor mu? Ve görüyorsa bu bana sorun oluşturur mu?

• @Sharian, içinde söyledi: J1 ile ABD'de iken bir işverenin sponsor olması

Şuanda J1 vizesi ile amerikadayım ve ikinci işimdeki birisi kendi şirketiyle bana sponsor olabileceğini söyledi. Bunun için;

1- Bunun için izlemem gereken süreç ve başvurmam gereken vize türü nedir?

2- Bu sürecin tamamlanması ne kadar zaman alıyor?

Ayrıca bunun dışında merak ettiğim bir soru daha var. Amerikada change of status sürecinde veya olası red durumunda geri Türkiye'ye dönersem ve sonrasında bir Avrupa ülkesi için vizeye başvurmak istersem ilgili Avrupa ülkesi konsolosluğu bunu görebiliyor mu? Ve görüyorsa bu bana sorun oluşturur mu?
    Sayin @Sharian, sirketin size hangi tur vize veya yesil kart icin sponsor olacagina bagli olarak izlenecek surec farkli olacaktir. Genelde sirket kendi avukatini secer ve siz onunla calisirsiniz. Bu surec vize turune veya yesil kart basvuru kategorisine gore degisik zamanlarda tamamlanir. Bazi kategorilerde ekstra ucret odeyerek 2 hafta icinde cevap alabilmek de mumkundur (premium processing).

• adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

• Multeci Birine Sponsor Olmak

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    595 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Lenore, içinde söyledi: Multeci Birine Sponsor Olmak Merhaba, Bir tanidigim ABD'deye multeci olarak girecegini soyledi ve kampta eger sponsorunuz varsa erken cikabiliyormussunuz. Eger sponsor olursam beni ve yakinlarima bir zarari olur mu? Ornegin ailemden biri ileride turist vizesi almak istediginde ABD'ye gider donmez diye dusunup vize vermemezlik yapabilirler mi? Ben ABD vatandasiyim ve ailem beni ziyarete gelmedi henuz hic eger ileride ailecek gelmek isterlerse bir problem olur mu acaba diye endise ettim. Ek olarak baska bir sakincasi var midir? Son olarak sadece telefon ile arayip taniyor musunuz diye soruyorlarmis. Dogru mudur? Sayin@Lenore,sponsorun ABDli veya yesil kartli olmasi gerekir. Ayrica baska bir takim yukumlulukleri de vardir, adres saglamak, posta teslimi vs. gibi. Sponsor oldugunuz hukuki dokumanlarda ve duruma gore mahkemede notu alinan bir durumdur. Aileniz ileride sizi ziyarete gelirse bu durumun sizi etkileyip etkilemeyecegini bilmemekle beraber bu durum kayitlarinizda gorunecektir. Degisik hukumet politiklari bu durumu farkli degerlendirebilir. Yerel ICE ofislerinin farkli uygulamalari olabilir.Yerel ofisinizle veya iletisime gecmeniz gereken numarayla kontrol ediniz. https://www.ice.gov/contact/field-offices?office=16
  • ABD Vatandaşı İle Alakalı Nafaka Davası

2
    0 Oy
    2 İleti
    428 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @projeon, içinde söyledi: ABD Vatandaşı İle Alakalı Nafaka Davası Merhaba, ABD vatandaşı ile evli bir Türk vatandaşıyım. Bir çocuğum var. Eşim ABD'de biz çocukla Türkiye'deyiz. Eşim uzun süredir bana çocuk için maddi yardımda bulunmuyor. Zaten uzun süredir ayrıyız ama hala evli görünüyoruz. Yaklaşık 5 senedir herhangi bir maddi destekte bulunmadı. Boşanmadan nafaka davası açabilir miyim? Ama maddi durumum da çok iyi değil. Bu konuda ABD'den avukatlık ücreti için maddi destek alabilir miyim? Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim. Sayın @projeon, bu konuda bir aile avukatı ile görüşmeniz gerekir. Her eyaletin bu konudaki kanunları ABDde farklıdır. Çocuk için yardım davası açabilirsiniz. Child support deniyor. Eşinizle evli olsanız da olmasanız da çocuğun babası bunu ödemek zorundadır ve bunu geçmişe yönelik de talep etme hakkınız olabilir.
  • Statü değişikliği sonrası ABD'ye giriş

2
    0 Oy
    2 İleti
    756 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @baytar, içinde söyledi: Statü değişikliği sonrası ABD'ye giriş @Claudia-J-Muslu Selamlar, Benim sorum şu; E2 statüsüne başvuran eşimle beraber benimde statüm E2'ye change oluyor. Acil bir durumda benim Türkiye ye gelip dönmem için B2 vizemiz yeterli olurmu? Öğrendiğimiz kadarıyla E2 statüsündeki kim olursa olsun ülke dışına çıktıktan sonra E2 vizesine başvurmak zorunda. Ama kafamızı karıştıran şey ise hali hazırsa pasaporta basılı olan B2 vizemizi ile A4 kağıdına basılıp verilen statü nasıl giriş için engeller? Teşekkür ederim Sayın@baytar, E2 statüsüne başvuran eşinizin başvurusuna dahil oldu iseniz ve sizin vizeniz de ABDde iken change of status ile (I-539)değişirse TCye giderseniz E2 vizesi almanız gerekir ve ABDde aldığınız onayı TCde tanımazlar ve herşeyi baştan değerlendirirler. Change of status yaptı iseniz E2 vizesinde olursunuz. İşlem tamamlanmadan çıkarsanız E2 ye geçmemiş olursunuz ancak TCde E2 almanız gerekir. Girişte B2 vizesi ile sorun çıkarabilir ve kabul etmeyebilirler.
  • Economic Impact Payment for J1

2
    1 Oy
    2 İleti
    123 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Arda-Yıldız, içinde söyledi: Economic Impact Payment for J1 Merhabalar, ben j1 vizesiyle 1 ocak 2020 de amerika'ya geldim. Economic impact payment nonfiller document`a basvuru yaptim ve basvurum aonaylandi 1200 dolarlik ucreti aldim ama J1 ile gelenlerin bu odemeyi almamasi gerektigini ogrendim simdi parayi geri iade etmek istiyorum herhangi bir yaptirimi ya da cezai islem olur mu merak ediyorum. Cunku alamayacagimi bilmiyordum ve parayi geri gondermek istiyorum. Sayın @Arda-Yıldız, Göçmenlik ve vatandaşlık hukuku acısından stimulus çeki almak public charge ( devlet desteği olmadan geçimini sağlayamayacak göçmenler kategorisi) sayılmayacaktır. Yeşil kart başvurusu bu konuda olumsuz etkilenmeyecektir. Ancak her J-1 bu çeki alamaz. Vergi acısından duruma bakmanız gerekir. Çünkü vergi problemleri vatandaşlık ve yeşil kart surecini etkiler. Özetle bazı J-1ler stimulus çeklerini alabilirler ancak bunun için ABD’de belli bir suredir yaşıyor olmaları (IRSin substantial presence testini geçmeleri gerekir ki bu ABD’de yasama suresi ile ilgilidir), başkasının vergi formunda birine bağımlı görünmüyor olmaları, sosyal sigorta numaraları bulunmalı ve ABD’de ikamet eden yabancı kategorisinde olmaları gerekmektedir. Parayı geri vermeniz gerekiyor ise aşağıdaki linkte bunu nasıl yapabileceğiniz açıklanmıştır. Stimulus çeki ile ilgili vergiyi ilgilendiren bütün konularla ilgili bilgi linkte bulunmaktadır. https://www.irs.gov/coronavirus/economic-impact-payment-information-center#more Özellikle 11. Sorunun cevabi sizi ilgilendirmektedir. İngilizcesini aşağıya kopyalıyorum: Q11. A person who is a nonresident alien in 2020 is not eligible for the Payment. A person who is a qualifying resident alien with a valid SSN is eligible for the Payment only if he or she is a qualifying resident alien in 2020 and could not be claimed as a dependent of another taxpayer for 2020. Aliens who received a Payment but are not qualifying resident aliens for 2020 should return the Payment to the IRS by following the instructions about repayments. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

23

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.1k