Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Multeci Birine Sponsor Olmak

• Merhaba,
    Bir tanidigim ABD'deye multeci olarak girecegini soyledi ve kampta eger sponsorunuz varsa erken cikabiliyormussunuz.

Eger sponsor olursam beni ve yakinlarima bir zarari olur mu? Ornegin ailemden biri ileride turist vizesi almak istediginde ABD'ye gider donmez diye dusunup vize vermemezlik yapabilirler mi? Ben ABD vatandasiyim ve ailem beni ziyarete gelmedi henuz hic eger ileride ailecek gelmek isterlerse bir problem olur mu acaba diye endise ettim. Ek olarak baska bir sakincasi var midir?

Son olarak sadece telefon ile arayip taniyor musunuz diye soruyorlarmis. Dogru mudur?

• @Lenore, içinde söyledi: Multeci Birine Sponsor Olmak

Merhaba,
    Bir tanidigim ABD'deye multeci olarak girecegini soyledi ve kampta eger sponsorunuz varsa erken cikabiliyormussunuz.

Eger sponsor olursam beni ve yakinlarima bir zarari olur mu? Ornegin ailemden biri ileride turist vizesi almak istediginde ABD'ye gider donmez diye dusunup vize vermemezlik yapabilirler mi? Ben ABD vatandasiyim ve ailem beni ziyarete gelmedi henuz hic eger ileride ailecek gelmek isterlerse bir problem olur mu acaba diye endise ettim. Ek olarak baska bir sakincasi var midir?

Son olarak sadece telefon ile arayip taniyor musunuz diye soruyorlarmis. Dogru mudur?

Sayin@Lenore,sponsorun ABDli veya yesil kartli olmasi gerekir. Ayrica baska bir takim yukumlulukleri de vardir, adres saglamak, posta teslimi vs. gibi. Sponsor oldugunuz hukuki dokumanlarda ve duruma gore mahkemede notu alinan bir durumdur. Aileniz ileride sizi ziyarete gelirse bu durumun sizi etkileyip etkilemeyecegini bilmemekle beraber bu durum kayitlarinizda gorunecektir. Degisik hukumet politiklari bu durumu farkli degerlendirebilir. Yerel ICE ofislerinin farkli uygulamalari olabilir.Yerel ofisinizle veya iletisime gecmeniz gereken numarayla kontrol ediniz. https://www.ice.gov/contact/field-offices?office=16

• adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    4 İleti
    1k Bakış
    JoeyJ
    @Claudia-J-Muslu peki ABD'ye giris engeli varsa (removal) i-212'ye basvurabilir mi? Eger basvurabilir ise i-212 waiver onayi alirsa diversity visa islemlerini nasil devam ettirebilir? Çünkü i-212 waiver genel olarak 24-26 ay arasinda sonuçlaniyor diye hatirliyorum ve diversity visa interviewlari bu Kadar uzun surmuyor. @Claudia-J-Muslu
  • 0 Oy
    2 İleti
    415 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Sencerium, içinde söyledi: ABD'de şirketimi kurup kendime vize sponsoru olabilir miyim? Öncelikle merhaba, Durumum şöyle Makine Mühendisiyim uzun zamandır savunma sektöründe çalıştım ve 2018 yılında kosgeb desteği ile savunma ve havacılık alanında faaliyet göstermek için şahış şirketi kurdum ve şirketim hala aktif. Fakat şirket bünyesinde daha çok danışmanlık verdiğim için ticaret hacmi düşük dolayısıyla bu şartlarda ABD'de ofis açıp kendim için L vize türünü alabilirmiyim? Sayin @Sencerium, ticari vize almaniz zor olabilir. Butun duruma bakmadan kesin bir sey soylemek mumkun degildir. Buradan daha detayli bakabilirsiniz. https://www.uscis.gov/working-in-the-united-states/temporary-workers/l-1a-intracompany-transferee-executive-or-manager Ancak yeni ofisin bir yil icinde sizin maasinizi da cikarabilecek oldugunu gostermesi gerektiginden TCde ticari hacmi dusuk/kar marji dusuk bir sirketin bunu gostermesi mumkun olmayacaktir. Bu nedenle bu alanda basari sansinizin dusuk oldugunu varsaymaniz gerekir.
  • 0 Oy
    4 İleti
    753 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @myxo11, içinde söyledi: Amerika'da yasayan green card sahiplerinin turkiyeden biriyle evlenmesi Merhabalar, Yasal girisi 2020 eylulde yapmistim. Green cardliyim. Covid yuzunden geri donmek zorunda kalmistim. . Su an 2021 eylul ayindan itibaren kalici olarak amerikada yasiyorum. Duzenli bir gelirim ve isim var. Giris cikis yapmama ragmen o surecten itibaren ilk yil vergi beyanimi yaptim. Ancak erkek arkadasim su an Turkiyede. Evlenme karari aldik. Bu surecte nasil bir yol izleyecegiz bilmiyoruz. Seceneklerimiz bunlar. Simdiden tesekkur ederiz. En kisa surede Turkiye'de evlilik gerceklestirip belgeleri alip amerika icinden islem baslatabilir miyim? Calisma surem baz alindiginda, evlilik suresini vergi beyanina kadar bekletmem gerekir mi ve bu sureci calisma sureci etkiler mi ? En uygun evlilik sureci sizce nedir ? Kendisi diger bir yol turist vizesine veya ogrenci basvurabilir mi ? Daha once irlanda'da 2 sene yasal olarak calisti ve yasadi. Gecmisine bakildiginda red yeme ihtimali oldugunu dusunuyorum. *Bu surec benim soyadi degisikligi vatandaslik surecimi etkiler mi ? Sayın @myxo11; Sorularınıza sıra ile cevap veriyorum. Türkiye’de evlenip işlemleri ABD içinden başlatabilirsiniz. Ancak bu uç aşamalı bir süreçtir. Surecin son aşaması Ankara elçiliğinde görüşme yolu ile gerçekleşir ve bu durumda Ankara elçiliğinin çalışma koşullarına tabii olursunuz. Örneğin elçilik çalışmıyor ise veya yavaş çalışıyor ise durumdan etkilenirsiniz. Bir de evliliğinizin gerçek olduğunu kanıtlamanız fiziksel olarak ayrı kalırsanız bir takım zorluklar ekleyecektir. Evlilik yolu ile esinizi getirmek istediğinizde kendisine kanunen finansal sponsor olmanız gerekir. Bunun en güzel kanıtı federal vergi beyannamesidir. Federal vergi beyanı olmadan eğer çalışıyor iseniz ve maaşınız yeterli ise işyerinden alınacak bir takım belgelerle yine başvuru yapılabilir. En uygun evlilik/nişanlılık sureci kişilerin sureci nerede beklemek istedikleri, is durumu, vize durumu gibi etkenlere bağlı olarak değişir. Sizin detaylı durumunuz ve istekleriniz incelendikten sonra en ideal durum ortaya çıkar. Erkek arkadasınız turist veya öğrenci vizesine koşulları uygun ise başvurabilir. Schengen vizesi almış olmak genelde avantaj oluşturur. İrlanda’da eğer yasal olarak çalisti ise bu ABD vizesi almasını kolaylaştırır. Bunun neden ABD vizesi için ret ihtimali yaratabileceğini düşündüğünüzü anlayamadım. Soyadı değişikliği vatandaşlık surecinizi muhtemelen etkilemez. Sizin vatandaşlık başvurusunu en erken yapabileceğiniz tarih 2025 olduğu için o zamana kadar soyadınız değişmiş olur. Teşekkürler.
  • 0 Oy
    2 İleti
    399 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Önder-Karakuş, içinde söyledi: B1/B2 vizesi iptalinden sonra sponsor ile H1B başvuru olur mu? Merhaba, işimle alakalı bir firma bana sponsor olacak. Daha önce altı ay altı ay bir sene orada kaldım işimle ilgili bazı eğitimler için, B1/B2 vizesi ile. Ülkeye döndükten 6-7 ay sonra tekrar gitmek gerekti iki haftalığına ama gümrükte uzun saatler bekledikten sonra vizem cancel oldu ve geri gönderdiler. İlk giriş yaptığımda bilmediğimden dolayı bazı iş ilanlarına başvurduğumu telefonumun mail uygulamasından tespit ettiler. Sponsor tarafından yapılacak başvuruda bu sorun olur mu? daha önce bu ya da benzeri durumla karşılaşan oldu mu? Sayın @Önder-Karakuş , Önceki vize başvurularınız ve retler her zaman değerlendirilir ve bu durumu açıklamak gerekebilir. . Turist vizesi mutlaka ülkenize dönme niyetiniz olmasını gerektirir. Is başvuruları turistik vize niyeti ile uyuşmadığı için red edilmesi normaldir. Ancak H-1B ile direkt olarak ABD’ye gelebilirseniz, H-1B iyiniyetli (dual intent) vize olduğu için hem ABD’de yasamaya hem de TC’ye dönmeye imkan verir. Genelde ABD dışından H-1B başvuruları rutin değildir. Ancak işveren size böyle bir sponsorlukta bulunmayı kabul etti ise, önceki reddi yine açıklamanız gerekir ama vizeyi genelde alabilirsiniz. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

36

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k