Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

J1 ile ABD'de iken bir işverenin sponsor olması

• Şuanda J1 vizesi ile amerikadayım ve ikinci işimdeki birisi kendi şirketiyle bana sponsor olabileceğini söyledi. Bunun için;

1- Bunun için izlemem gereken süreç ve başvurmam gereken vize türü nedir?

2- Bu sürecin tamamlanması ne kadar zaman alıyor?

Ayrıca bunun dışında merak ettiğim bir soru daha var. Amerikada change of status sürecinde veya olası red durumunda geri Türkiye'ye dönersem ve sonrasında bir Avrupa ülkesi için vizeye başvurmak istersem ilgili Avrupa ülkesi konsolosluğu bunu görebiliyor mu? Ve görüyorsa bu bana sorun oluşturur mu?

• @Sharian, içinde söyledi: J1 ile ABD'de iken bir işverenin sponsor olması

Şuanda J1 vizesi ile amerikadayım ve ikinci işimdeki birisi kendi şirketiyle bana sponsor olabileceğini söyledi. Bunun için;

1- Bunun için izlemem gereken süreç ve başvurmam gereken vize türü nedir?

2- Bu sürecin tamamlanması ne kadar zaman alıyor?

Ayrıca bunun dışında merak ettiğim bir soru daha var. Amerikada change of status sürecinde veya olası red durumunda geri Türkiye'ye dönersem ve sonrasında bir Avrupa ülkesi için vizeye başvurmak istersem ilgili Avrupa ülkesi konsolosluğu bunu görebiliyor mu? Ve görüyorsa bu bana sorun oluşturur mu?
    Sayin @Sharian, sirketin size hangi tur vize veya yesil kart icin sponsor olacagina bagli olarak izlenecek surec farkli olacaktir. Genelde sirket kendi avukatini secer ve siz onunla calisirsiniz. Bu surec vize turune veya yesil kart basvuru kategorisine gore degisik zamanlarda tamamlanir. Bazi kategorilerde ekstra ucret odeyerek 2 hafta icinde cevap alabilmek de mumkundur (premium processing).

• adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

• K1 vizesi için 'joint sponsor' sınırı

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    5
    0 Oy
    5 İleti
    197 Bakış
    Osman SönmezO
    @Claudia-J-Muslu, içinde söyledi: K1 vizesi için 'joint sponsor' sınırı @Osman-Sönmez, içinde söyledi: K1 vizesi için 'joint sponsor' sınırı @Claudia-J-Muslu uzun ugraslar sonucu babasının yıllık 50 bin dolar yaptığını öğrendik , ve onun yükümlü vergisi altında 4 kişi var . Şuanda yeterli oluyor değilmi babası ? Sayin@Osman-Sonmez, sinirlara ektekli linkten bakabilirsiniz. I-864 formlari icin https://www.uscis.gov/i-864p Ornegin 4 kisilik aile icin ve Hawaii veya Alaskada yasamiyor iseniz mimimum 39,000 USD yapmaniz gerekir. Ustune kac kisi sponsor oluyorsa onlari de ekleyeceksiniz, yani sponsorun 4 kisilik ailesi var ve ayrica 2 kisiye sponsor olacaksa minimum yilda 52,450 yapmasi gerekir. Bu evlilik vizesi icin boyledir, nisanli vizesi icin farklidir. Biz K1 için basvurduk , utahta yasıyor , bu demek oluyorki sponsor olamıyacakmı , görüşme tarihim 15 nisan :( tüm belgeler hazır vergi dökümanındada 50k yaptığı yazıyor .
  • ABD Vatandaşı İle Alakalı Nafaka Davası

2
    0 Oy
    2 İleti
    424 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @projeon, içinde söyledi: ABD Vatandaşı İle Alakalı Nafaka Davası Merhaba, ABD vatandaşı ile evli bir Türk vatandaşıyım. Bir çocuğum var. Eşim ABD'de biz çocukla Türkiye'deyiz. Eşim uzun süredir bana çocuk için maddi yardımda bulunmuyor. Zaten uzun süredir ayrıyız ama hala evli görünüyoruz. Yaklaşık 5 senedir herhangi bir maddi destekte bulunmadı. Boşanmadan nafaka davası açabilir miyim? Ama maddi durumum da çok iyi değil. Bu konuda ABD'den avukatlık ücreti için maddi destek alabilir miyim? Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim. Sayın @projeon, bu konuda bir aile avukatı ile görüşmeniz gerekir. Her eyaletin bu konudaki kanunları ABDde farklıdır. Çocuk için yardım davası açabilirsiniz. Child support deniyor. Eşinizle evli olsanız da olmasanız da çocuğun babası bunu ödemek zorundadır ve bunu geçmişe yönelik de talep etme hakkınız olabilir.
  • J1 vizesi hakkında

2
    0 Oy
    2 İleti
    330 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Gözde-Zengin, içinde söyledi: J1 vizesi hakkında Merhaba, J1 vizesi ile Amerikadayım. Fakat Covid nedeniyle 4 aydır fiili çalışmıyorum. 31 Ağustosta Türkiyeye gidip gelmem gerekiyor ablamın düğünü var. J1 Vizem ise Ekimde bitiyor. Ama fiili otelde koronadan dolayı çalışamıyorum, bu Türkiye’ye giriş çıkışta bir sorun olur mu bir fikriniz var mı? Sayın @Gözde-Zengin, ABD’ye normal zamanda bile her giriş çıkış bir risktir. Covid ortamında ise ABD dışına çıkmanız tavsiye edilmez. Sınırlar yine kapatılabilir ve vizeniz dolmadan ABD’ye giriş yapamayabilirsiniz. ABD’de değişik vizelere geçebilseniz de Türkiye’de sadece acil nedenlerden dolayı vize hizmeti verilmektedir. Teşekkürler.
  • J1 Tax return(turbotax)

6
    2 Oy
    6 İleti
    2k Bakış
    Yusuf SaraçoğluY
    Sayın @Burak-Erdoğan , Sorularınız ve ilginiz için teşekkür ediyorum. Bu aşamada gerekli ve yeterli cevaplar verildiği için konuyu kilitliyorum. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

28

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k