Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

• @ICu Evet bu videoya rastlamıştım şans mı yoksa mülakatı yapan memurun insiyatifi mi bilemedim. 2018-2019 yıllarında boş pasaport ve öğrenci olarak vizeyi alan 4 arkadaşım var şuan gitseler red alacaklarına artık adım gibi eminim. Vize konusunda bir şeylerin gençler adına değiştiği benim kanaatimce apaçık ortada.
    Bir dahaki mülakatımda öğrenci profilimi sözel olarak sormazsa hiç gündeme getirmeyeceğim 4 yıldır yaptığımız işi DS160da belirteceğim isterse belgelerlede kanıtlarım.
    Amerikaya turist gidip statü değişikliği yapıp sonrasında kaçak bir iş ya da kiralık ssn ile bir şekilde orada tutunan görüştüğüm bir kaç tanıdığım ne kadar kazandıklarınıda biliyorum. Memurun kafasındaki biz gençlerin bu yolu izleyeceğini düşünmesiyse hak verebiliyorum fakat benim durumumda olan insanlar için attan inip eşeğe binmek oluyor buna rağmen yine red alırsam evlenip çocuk yapmak şart olacak :D

• @FiveHN

Görevliler -genelde- zaten az konuşuyorlar ama bizimkine de son anda 'zaten öğrencisiniz' demiş. Ne demek istiyorsa artık 🤨

• @ayça66 anlamadım 8 ülke gezdim avrupada. Kadın suratsiz dudaksiz bir kadın dudaklar çok ince ise o insandan kaçacaksın hanıma bu bayan bize gelir ise Red alicaz dedim Red aldık:)
    Hiçbir evraga bakmadı

• Merhaba, Ankara elçilikten randevu alan veya alabilen var mı arkadaşlar?

• ⭐⭐⭐

Hala alanlar var slotlar açılınca yakalamanız lazım randevuyu @TUNCAHM

• Teşekkürler. Peki İstanbul için alıp sonra durum aciliyeti belirterek randevuyu erkene ve Ankaraya alma gibi bir şansımız olabilir mi?

• ⭐⭐⭐

Ne amaçla acil vize talebine başvuracaksınız? @TUNCAHM

• @waterman, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

Ne amaçla acil vize talebine başvuracaksınız? @TUNCAHM

Hocam postdoc için gidiyoruz Georgia'ya.Normalde Ekim ayında giriş yapmamız gerekiyor ve çalışmaya baslamamız gerekiyor. Hocadan ve üniversiteden de yazı alarak durum aciliyetini bildireceğz.

• ⭐⭐⭐

Şansınızı deneyin tabi insiyatif konsolosluk tarafından sunuluyor. Kendilerince değerlendirme acil vizeye uygunsa randevunuz veriliyor. @TUNCAHM

• @waterman, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

Şansınızı deneyin tabi insiyatif konsolosluk tarafından sunuluyor. Kendilerince değerlendirme acil vizeye uygunsa randevunuz veriliyor. @TUNCAHM

Bakalım kısmet :)

• @ICu
    Öğrenci konusu gerçekten çok ağırıma gidiyor. Kaçak olmak istese vizeye mi başvurur bir insan. Biden geldiğinden bu yana Meksika sınırı bizim doğu sınırlarından hallice oldu. Gidip dönmeyecek olsa bile bunu kitabına göre yapmaya çalışıyor adam.
    Türk gençleri ve öğrencileri koskoca Amerika ekonomisine darbe indireceğiz sanırım, global bir güç olmuşuz haberimiz yok :D

• @FiveHN hocam biz nasıl istemiyorsak onlarda resmi ya da gayri resmi istemiyor. Sözüm size değil tabi ki sakın yanlış anlamayın. Ama illa ki bir istatistik tutuyorlardır bu durum ile ilgili onun sonucunda gerçekten iyi niyetlerle gitmek isteyen insanları etkiliyor.

• @TUNCAHM acil vize talebiniz büyük ihtimalle onay alır. Bu tarz eğitim konularında yardımcı oluyorlar bildiğim kadarıyla daha önceden forumda bu şekilde acil vize talebinde bulunup kabul edilen arkadaşlar var.

• ⭐⭐⭐

Şöyle düşünmek lazım bi eviniz var ve bu eve gelen misafirler sizi arayarak bu akşam size geleceğiz diyorlar. Sizde durumunuza göre evet veya hayır diyorsunuz. Amerika’nın ve diğer ülkelerin uyguladığı tarife de aynen bu şekilde. Türkiye’nin halini görüyoruz. Kaçak göçmenlerden tutun ülkeye giriş yapıp iltica edenlere kadar gelen her birey devlete de halkına da yüktür. Herkesi genellememek lazım ama Türkiye’nin durumunu göze alırsak vize alan gençlerin %90ı statü değiştirerek farklı ülkelerde yaşamaya çalışıyor. Haliyle bu durumu gören bütün ülkeler vize konusunda resmî olmasa da tedbirli davranıyor. Kendim geçenlerde turistik vizeye başvurma kararı aldım ancak yaptığım araştırmalar sonrasında vize türümün F1e çevirip sonrasında daha farklı yollar ile kalıcı oturumu alana dek bana net gereken para ortalama 40 bin dolar oluyor ki bu süreçte her şeyin yolunda gideceğini kesin sayarak bu rakamları ortaya koyuyorum. Bu finansal kaynağı bulamayan Türk genci ne düşünüyor hemen iltica edeyim daha az masraflı bi yol diyor hopp ilticaya başvuruyor. Bu arada sağolsun bazı YouTube kanalları iltica konusunu o kadar normal bi durum gibi anlatıyor ki… Harcanan masraflar daha aza indirgeniyor ancak ilticası reddedilen arkadaşa deport kararı çıkartılıyor. Buna itiraz eden gencimiz konuyu göçmenlik mahkemesine taşıyor ve mahkeme süresince de abd sınırlarında kalıyor. Uzun lafın kısası nasıl oluyor bilmiyorum ama gerçekten konsolosluk görevlisi herşeyin farkında oluyor ve maalesef iltica oranları artmış bi ülkenin vatandaşına vize verme konusunda temkinli davranan bütün ülkeler çok çok haklı.. @FiveHN

• @ob16222 Kesinlikle hak veriyorum lakin burada benim tepki gösterdiğim husus sadece gençler ve öğrenciler mi bu yolu tercih ediyor kabak neden bu grubun başına patladı. Bir öğrenci neden birikmiş parasıyla aile desteğiyle gezmek istediğinde ''Sen öğrencisin'' denilerek ve yahut hiç bir şey demeden sadece öğrenci olduğu için reddediliyor.

• @waterman İltica konusuna hiç girmeyeceğim o yola başvuran kısımın büyük çoğunluğu zaten kolaya kaçanlardan oluşan bir grup. Gerçekten iltica etmek zorunda olanları tenzih ederek söylüyorum.
    Fakat şu an durum benim fikrimce gerçekten çok garip bir vaziyette. Amerikanın insanlara sunduğu yasal yolları tercih edenler bir sığıntı gibi görülüyor bu durumda da olan sana bana oluyor.

• @FiveHN hocam sebebi öğrencilerin ve genç nüfusun çoğunlukla bu yola başvurduğu için olabilir mi ? Sizce İsveç vatandaşı olan bir öğrencinin vize alamama durumu olabilir mi şahsen kendileri elektronik vize alıyorlar ufak bir form doldurarak. Ama 2015 de öğrencilerin red edilme oranı %1 ise ( tahmin )şu an çok daha fazla olmasının sebebi oraya giden arkadaşların vize türlerini ihlal ederek orada kalmaları bu da doğal olarak gelecekti öğrenci arkadaşların gerçekten turistik olarak gitmek istediklerinde önüne çıkan kötü bir durum. Maalesef konsolosluk çalışanlarına bu konuda hak veriyorum. Bir de biz çevremizde ki olayları biliyoruz sadece. Öğrenci ve gençler dışında belki +40 yaş üstü de yapıyordur ama orana vurunca 40 yaşından sonra mı gitmek daha kolay yoksa genç iken mi ? Bilmediklerimizi de hesaba katınca. Resmiyette olmasa bile üstü kapalı öğrencilik kılıfı altında vizeler red ediliyor.

• @bakk25 çok geçmiş olsun

• ⭐⭐

@ICu sizinki derken biraz açar mısınız hangi şartları da hangi koşullarda dedi bunu vize memuru

• ⭐⭐

@bakk25 görüşmenizin detaylarını paylaşırsanız sorunun ne olduğunu anlayabiliriz

Benzer Başlıklar

• B1-B2 vizesiyle oturum uzatma

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) b1 vizesi b2 vizesi oturum
    4
    0 Oy
    4 İleti
    606 Bakış
    S
    merhaba turist vizesi yenilemede greencarda başvurulan fotoğrafla aynısı olursa sorun olurmu? 6 aylık değil bu denilirmi?
  • 2023 B1/B2 Vize Randevu Tarihleri Durumu

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    51
    0 Oy
    51 İleti
    3k Bakış
    A
    @ATS16 Merhabalar, mail attım buradan yazdım whatsapptanda yazdım ama ulaşamadım
  • EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler is sponsorlu is vizesi vize
    5
    0 Oy
    5 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @Baran-İst, içinde söyledi: EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi Unskilled EB3 le green card alıp mecburi sürenin sonunda skilled işlere başvurabilmek Arkadaşlar Merhaba Ben Amerikadan 2004 yılında MBA almış birisiyim. O zamanlar 1 yıllık OPT(OptionalPractical Training ) süresince H1-B sponsor edecek bir işveren bulamamıştım ve Türkiyeye dönmüştüm. Amerikada skilled işlere çok fazla Çinli ve Hintli talip bu nedenle çok rekabet var. Türkiyeye geldikten sonra 13 yıldır satınalma ve dış ticaret alanlarında çalışıyorum. Deneyimlerim KOBİ'lerde oluştuğu için ve international şirketlerde çalışmadığım için yaptığım iş yoluyla skilled bir EB3 Green Card alabileceğimi sanmıyorum. Anladığım kadarıyla bu şekilde green carda hak kazanmak daha zor.Sizlere sorum şu şekilde. Buradan unskilled EB3 programına başvursam greencardı aldıktan sonra Mc Donalds veya Wendysde zorunlu 1 sene çalışma süresini unkilled worker olarak tamamlasam. Süreyi tamamladıktan sonra ABD de skilled profesyonel joblara başvurabiliyomuyum ? Buna bir engel varmı ? Yoksa ABD vatandaşlığını alana kadar 5 yıl boyunca Mc Donalds, Wendys tarzı unskilled işler yapmaya mahkummuyum ? Yani greencardı EB3 unskilled worker olarak alan bir kişi 1 yıl zorunlu çalışma süresinin sonunda skilled işlere başvurup çalışabiliyormu ? Bu soruyla ilgili cevaplarınızı beklyorum. Normalde is sponsorlu vizelerle gelmeniz durumunda minimum 6 ay o is yeri ile calismanizi tavsiye ederim. Bu sekilde daha sonraki hicbir surecte problem yasamazsiniz. Ama 1 senelik sozlesme yaptiysaniz bu durumda sozlesmeye sadik kalip minimum 1 yil calismalisiniz. Fakat sonrasinda kendinize dilediginiz baska bir is bulup calisabilirsiniz. 1 yildan sonra ayni iste kalip kalmamak sizin tercihiniz.
  • Madem ki Greencard Olmuyor, B1/B2 deneme vakti

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    129
    10 Oy
    129 İleti
    7k Bakış
    celinesyC
    @metedemir01 Merhaba, ablanizi sponsor göstermekten kastınız ,seyehat masraflarinizi kim karşılayacak diye bir soru var oraya ablanizin bilgilerinizi yazmak mı ? Mesela ablam doktor garanti olması adına onu yazsam mi diye düşündüm ama burada artık kaç yaşinda olduğumuz da önemli değil mi
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

28

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k