Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    Şansınızı deneyin tabi insiyatif konsolosluk tarafından sunuluyor. Kendilerince değerlendirme acil vizeye uygunsa randevunuz veriliyor. @TUNCAHM


  • @waterman, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    Şansınızı deneyin tabi insiyatif konsolosluk tarafından sunuluyor. Kendilerince değerlendirme acil vizeye uygunsa randevunuz veriliyor. @TUNCAHM

    Bakalım kısmet 🙂


  • @ICu
    Öğrenci konusu gerçekten çok ağırıma gidiyor. Kaçak olmak istese vizeye mi başvurur bir insan. Biden geldiğinden bu yana Meksika sınırı bizim doğu sınırlarından hallice oldu. Gidip dönmeyecek olsa bile bunu kitabına göre yapmaya çalışıyor adam.
    Türk gençleri ve öğrencileri koskoca Amerika ekonomisine darbe indireceğiz sanırım, global bir güç olmuşuz haberimiz yok 😃


  • @FiveHN hocam biz nasıl istemiyorsak onlarda resmi ya da gayri resmi istemiyor. Sözüm size değil tabi ki sakın yanlış anlamayın. Ama illa ki bir istatistik tutuyorlardır bu durum ile ilgili onun sonucunda gerçekten iyi niyetlerle gitmek isteyen insanları etkiliyor.


  • @TUNCAHM acil vize talebiniz büyük ihtimalle onay alır. Bu tarz eğitim konularında yardımcı oluyorlar bildiğim kadarıyla daha önceden forumda bu şekilde acil vize talebinde bulunup kabul edilen arkadaşlar var.

  • ⭐⭐⭐

    Şöyle düşünmek lazım bi eviniz var ve bu eve gelen misafirler sizi arayarak bu akşam size geleceğiz diyorlar. Sizde durumunuza göre evet veya hayır diyorsunuz. Amerika’nın ve diğer ülkelerin uyguladığı tarife de aynen bu şekilde. Türkiye’nin halini görüyoruz. Kaçak göçmenlerden tutun ülkeye giriş yapıp iltica edenlere kadar gelen her birey devlete de halkına da yüktür. Herkesi genellememek lazım ama Türkiye’nin durumunu göze alırsak vize alan gençlerin %90ı statü değiştirerek farklı ülkelerde yaşamaya çalışıyor. Haliyle bu durumu gören bütün ülkeler vize konusunda resmî olmasa da tedbirli davranıyor. Kendim geçenlerde turistik vizeye başvurma kararı aldım ancak yaptığım araştırmalar sonrasında vize türümün F1e çevirip sonrasında daha farklı yollar ile kalıcı oturumu alana dek bana net gereken para ortalama 40 bin dolar oluyor ki bu süreçte her şeyin yolunda gideceğini kesin sayarak bu rakamları ortaya koyuyorum. Bu finansal kaynağı bulamayan Türk genci ne düşünüyor hemen iltica edeyim daha az masraflı bi yol diyor hopp ilticaya başvuruyor. Bu arada sağolsun bazı YouTube kanalları iltica konusunu o kadar normal bi durum gibi anlatıyor ki… Harcanan masraflar daha aza indirgeniyor ancak ilticası reddedilen arkadaşa deport kararı çıkartılıyor. Buna itiraz eden gencimiz konuyu göçmenlik mahkemesine taşıyor ve mahkeme süresince de abd sınırlarında kalıyor. Uzun lafın kısası nasıl oluyor bilmiyorum ama gerçekten konsolosluk görevlisi herşeyin farkında oluyor ve maalesef iltica oranları artmış bi ülkenin vatandaşına vize verme konusunda temkinli davranan bütün ülkeler çok çok haklı.. @FiveHN


  • @ob16222 Kesinlikle hak veriyorum lakin burada benim tepki gösterdiğim husus sadece gençler ve öğrenciler mi bu yolu tercih ediyor kabak neden bu grubun başına patladı. Bir öğrenci neden birikmiş parasıyla aile desteğiyle gezmek istediğinde ''Sen öğrencisin'' denilerek ve yahut hiç bir şey demeden sadece öğrenci olduğu için reddediliyor.


  • @waterman İltica konusuna hiç girmeyeceğim o yola başvuran kısımın büyük çoğunluğu zaten kolaya kaçanlardan oluşan bir grup. Gerçekten iltica etmek zorunda olanları tenzih ederek söylüyorum.
    Fakat şu an durum benim fikrimce gerçekten çok garip bir vaziyette. Amerikanın insanlara sunduğu yasal yolları tercih edenler bir sığıntı gibi görülüyor bu durumda da olan sana bana oluyor.


  • @FiveHN hocam sebebi öğrencilerin ve genç nüfusun çoğunlukla bu yola başvurduğu için olabilir mi ? Sizce İsveç vatandaşı olan bir öğrencinin vize alamama durumu olabilir mi şahsen kendileri elektronik vize alıyorlar ufak bir form doldurarak. Ama 2015 de öğrencilerin red edilme oranı %1 ise ( tahmin )şu an çok daha fazla olmasının sebebi oraya giden arkadaşların vize türlerini ihlal ederek orada kalmaları bu da doğal olarak gelecekti öğrenci arkadaşların gerçekten turistik olarak gitmek istediklerinde önüne çıkan kötü bir durum. Maalesef konsolosluk çalışanlarına bu konuda hak veriyorum. Bir de biz çevremizde ki olayları biliyoruz sadece. Öğrenci ve gençler dışında belki +40 yaş üstü de yapıyordur ama orana vurunca 40 yaşından sonra mı gitmek daha kolay yoksa genç iken mi ? Bilmediklerimizi de hesaba katınca. Resmiyette olmasa bile üstü kapalı öğrencilik kılıfı altında vizeler red ediliyor.


  • @bakk25 çok geçmiş olsun

  • ⭐⭐

    @ICu sizinki derken biraz açar mısınız hangi şartları da hangi koşullarda dedi bunu vize memuru

  • ⭐⭐

    @bakk25 görüşmenizin detaylarını paylaşırsanız sorunun ne olduğunu anlayabiliriz

  • ⭐⭐

    @salih2825 anladığım kadarıyla red aldınız sanırım nedenini anlayabildiniz mi

  • ⭐⭐

    @FiveHN öğrencilerin türist yada work and travel vizelerinde sorun yaşadığını çok görmedim ama F1 vizesi almaları çok zor genel olarak


  • Arkadaslar babamın randevu tarihini 2 3 kere değiştirdim ama suan Ankara daha çok red verdiği ve daha önce red aldığı için tekrar Istanbula alacağım bana en yakın mart sonunu gösteriyor daha 1 hafta önce ekime veriyordu acaba sadece bende ki mart nisan da boşluk gösteriyor. Yoksa zaman zaman değişiyor mu tarihler?


  • Merhaba, dün ailecek turist vizemizin onayını aldık, philadelphia bustleton bölgesine gelip bir süre orada kalacağız, sizce bölge nasıl bir yer? başka nereleri tavsiye edersiniz yaşamak için?


  • @Slcn kimi Ankara iyi diyor. Kimi de sizin gibi İstanbul çözemedim vallahi


  • @lfcali Ankara'dan red aldı daha önce simdi tekrar Ankara alınca bilemedik bizde


  • DS160 formunu yeniden doldururken kullandığımız fotoğrafın yeniden çekilmesi gerekiyor mu ? Ocaktaki fotoğrafı kullansam sıkıntı olur mu ?


  • @Brownhood Bence garanti olsun ve yenisini çektirin. orda panik olmaya gerek yok


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

72
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum