Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 Sohbet Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
30.8k 1.8k 1.7m 1.7k
  • ⭐⭐

    @okanatan dv2024 kılavuzu yayınlanmadan ne söylersek boş. şartlar kılavuz da yazacak :)


  • @nilfersev Dediğiniz gibi artış olacak demişti Biden , 80 bin yapacaktı talihli sayısını güya o iş de yattı gibi duruyor. Umarım hisleriniz gerçeğe dönüşür yoksa şansımız çok ciddi düşecek. :D


  • @doğan mülakata kadar liseyi bitirme şansınız varsa veya yaptığınız meslek istenen puan şartını karşılıyorsa ve bu mesleği son 5 yılda 2 yıl sigortalı yapıyorsanız vize alabilirsiniz


  • @Ranje, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @yenihayaletadam İyi dileklerin için teşekkürler size de bol şanslar. Evet bekleyerek geçmiyor. Hayalet Casper'ı küçükken çok izlerdim isminizi ve profil fotoğrafınızı görünce nostaljik hisseddiyorum. Casper fotoğrafı kullanmanızdaki amaç özgür olma isteğinizi belirtiyor bence. Sonuçta hayaletlerden daha özgür olamazsınız. :D

    Aslında hiç aklıma gelmemişti ama güzel oldu iyi hissettirdi mesajınız, teşekkür ederim :)

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Hyller, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @ibrahimasar, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @Ranje, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    Her sene konuda @ibrahimasar İbrahim Beyi görmekten yoruldum vallaha tek duam afiyetle ikimize de greencard çıksa da gitsek. 😅

    Bu sene yokum. Yancıyım bu sene, oyuncu değil. Katılmayacağım çekilişe. Herkese çıksın inşallah, içinde de sana :)

    @ibrahimasar yancı olmak yok ya üzme bizi, geri sayıcaz beraber, pazara kadar değil mezara kadar 👊

    Yancıların hesabını ayrı yaz demiş crezycells. Bu sene bi kişilik yer açılsın otobüste. Ailece istemiyoruz.. Belki seneye..

  • ⭐⭐⭐⭐

    Bi bakiyim dedim naapıyonuz..


  • @ibrahimasar İbrahim Bey inşallah başvurmak istediğiniz ilk sene çıkar. Biz de heyecanlı bir şekilde kılavuzu bekliyoruz valla ne edelim.


  • @hasnotben puslu ve yağmurlu

  • ⭐⭐

    @okanatan Kötü. Milyon başvuruyu geçer artık bu sene.

  • ⭐⭐⭐

    @Chromium İnşallah öyle olmaz. Dilerim gitmeyeceği halde başvuranlar bunu duymaz. Bu bilgi çok yayılmasa iyi olur. Bence bunu etrafta konuşmamak lazım. :)


  • Başvurular herkes için hayırlı olsun.


  • Merhaba bu yıl ekim ayında başlayacak yeşilkart başvurusu için pasaport şartı kalktı mı?


  • @orhancengizk dikkate alırlar zaten ama bu süreci takip edebilecek iyi bir avukat gerek yıllarca süründürmeden bu işi hemen çözebilecek birisi olması lazım. çünkü haklı bir istek olarak görebilir mahkeme bunu sonuçta,
    pasaport şartını neden kaldırıyorlar bilmiyorum ama eşitlik ile alakalı ise zaten kazanandan istiyorsun baştan iste. pasaporta ulaşamayan adam zaten çıktıktan sonra da ulaşamayacak.
    aynı konu mali durum için de geçerli. ortalama 15k usd para istiyorsun kazanana vize vermek için 14k iste, baştan bir 20 usd harç koy. zaten gitmek isteyen adam 20 usd harcamanın çok daha fazlasını gözden çıkarıyor.

    bunların açıklamaları eğer ki adalet, eşitlik ise zaten kazananlara eşit davranılmıyor, parası olanı, pasaporta ulaşabileni alıyorsun. baştan eşitlik sağlaman çekilişe katılanlar arasında adaletsizlik yaratıyor. evinde atletle bilgisayar başında otururken internette reklama tıklayarak 'bedavaymış ya ne kaybederim' mantığı ile başvuruyor. belki sonucuna bile bakmıyor. bu adamı ele işte baştan.


  • @waterman teşekkürler


  • @Ranje amerika da Türkiye gibi tek adam olayı yoktur. Biden dedi olacak diye bir şey yok. Pandemi öncesinde senatoya bu öneri olarak sunuldu. Fakat senato şu anda göçmen almayı bırak kendi vatandaşını alıştığı rahatlığa kavuşturmak için uğraşıyor. Ondan dolayı bu olayın olacağı için heveslenmeyin.


  • @Chromium o sene bu seneedir belki bol sanslar :D


  • @doğan Tebrikler öncelikle lütfen sürecinizi imzanıza taşıyınız ve sorunuzu DV2023 Aşamaları başlığında sorunuz oradan size yardımcı olabilir adminler buradaki mesajınızı gözden kaçırabilirler


  • @doğan bir yere yazdığın zaman oradan cevap beklemelisin hatta sana cevap yazmışlardı. Fakat aynı cümleleri farklı yerlere yazamazsın forum kuralı. Kaldı ki yazdığın yerde ki insanlar kazanamamış yıllarca başvuru yapan kişiler gelip nispet mi yapıyorsun diye düşünürler. Sana cevap yazdılar bir link verdiler oradan yaptığın işin puanına bakacaksın eğer puanın 7<8 olursa ozaman mülakat gelir eğer değilse hiç işlemlere başlama çünkü ret alacaksın.


  • Sierra Leone Amerikan Elçiliği'nin facebook sayfasında, DV2024 başvurularının 5 Ekim'de başlayacağına dair bir paylaşım olmuş.

    https://www.facebook.com/sierraleone.usembassy


  • @orhancengizk, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @bulut, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    Yerel mahkemenin kararına uymak durumunda mı bilmiyorum ama zaten çıktıktan sonra yüklü bir mali belge istiyorsun vizeyi onaylamak için bence başvuruya pasaport + 20$ gibi bir zorunluluk gelse hem ilgili birimlerin iş yükü hafifler hem gitmeyecek olup başvuran olmayacağı için gerçekten isteyenler arasında bir çekiliş yapılır.

    Eğer Afrikanın bilmem neresinden bir kişi mahkemeye başvurup pasaport şartını kaldırtabiliyorsa; bizlerde mahkemeye başvurup aslında gitmeyecek/gidemeyecek, gitse de yabancı dili olmayan, mental olarak orada yaşamaya uygun olmayanların, "gerçekten gitmeye niyetli" olanların şanslarını azalttıkları gerekçesi ile pasaport şartı ve ilave olarak da ufak da olsa başvuru harcı şartı koyulmasını istesek olmazmı? neden afrikalının itirazı dikkate alınıp bizimkiler alınmasın?

    Trump amca yapacak o işleri 2024 te sabredin.


Benzer Başlıklar

  • DV2025 Sohbet Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    17k
    1
    36 Oy
    17k İleti
    1m Bakış
    ebaris86E
    @TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz. https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
  • DV2022 Bekleme Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    22k
    1
    45 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    istalinI
    Merhaba arşivde olan bu yazınızı tekrar okudum, söyledikleriniz şu an ki süreç için de geçerli mi @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası @Aeroexpres merhaba. hesaplamayı öyle yapamazsınız.. "kota" olarak tabir ettiğiniz şey sadece turkiye icin değil, bolge olarak da hesaplanması gereken az da olsa karmaşık bir durum. turkiye, %7'lik kota dilimine zaten girmiyor,bu yüzden vize yetmeme gibi bir durum olması mümkün değil. eğer öyle bir durumun olursa zaten %7'lik kota sebebiyle yüksek numaralar vize alamaz. kota sebebiyle vize alamamak turkiye icin yaşanması muhtemel bir durum degil.] konuyla ilgili başlığı inceleyin lütfen. https://yesilkartforum.com/forum/topic/4402/sayılarla-dv2022/ ve imzanizdaki 1980 ibaresini guncelleyin :)
  • DV2020 Sonuç Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    682
    2 Oy
    682 İleti
    112k Bakış
    B
    @nesatceri Adamların böyle bir amacı olsa zaten en az üniversite mezunu derler. Kim ne diyebilir?
  • DV2019 bekleme odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    8k
    6 Oy
    8k İleti
    3m Bakış
    delikadir54D
    @nuhkan34 yas 40 . 21 yildir universite ogrencisiyim
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

13

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum