Amerika'da pilotluk eğitimi almak istiyorum. Eğitim sonrasında h1b veya greencard ile abd'de çalışma izni alıp alamayacağımı merak ediyorum.
Kısacası böyle bir eğitim değer mi değmez mi öğrenmek istiyorum.
Cevaplar için herkese teşekkürler.
@melisbasdurmus çok teşekkür ederim
@memetozkan, içinde söyledi: Amazon Flex Delivery
Amazon flex yapan birisi iletişime geçebilir mi soracağım sorular var? Destek ekibi düz duvar hiç bir şekilde bilgi alamıyorum. Yardımcı olan olursa sevinirim teşekkürler.
Aşağıdaki Sn. @Yasin_EROL’un yakın tarihli paylaşımı belki işinize yarar. Forumdaki arama butonunu kullanmaktan çekinmeyin, ücretsiz.
Merhaba,
ABD'de yasiyorum. Turkiye'deki kardesime Bee Propolis and 100mg Melatonin gondermek istiyorum. Muhtelemen toplamda 15-20 kutu ikisinden gondermeyi planliyorum. Bunlar receteli urunler degil. Burada online alip USPS, UPS, vs. ile Turkiye'ye direkt gonderebilir miyim?
Gumrukte takilma ihtimali oldugunu anliyorum okuduklarimdan. Eger durum boyleyse amerikadaniste, amerikanpaketim - ya da baska siteler varsa bu isi yapan - bunlardan gondersem guvenilir midir? Deneyen var mi bu siteleri acaba? Ya da baska alternatif yontemler var midir?
Cok tesekkurler
Merhabalar, Türkiye’den yaklaşık 8-10 paket reçeteli antibiyotik kargolanmasını istiyorum. Bunun için en uygun fiyatlı yol nedir bilgi verebilir misiniz?
Merhaba, Uber ve Lyft gibi platformlarda şoförlük yapmayı planlıyorsanız, önemli bir konu şoför kartı alım süreci. Özellikle İstanbul'da taksi veya araç kiralama hizmeti vermek isteyenlerin alması gereken İBB Şoför Kartı, bazı belgelerle alınabiliyor. Şoför kartı almak, yasal olarak bu tür platformlarda şoförlük yapabilmek için gerekli.
Eğer başvuru süreciyle ilgili daha fazla bilgi edinmek isterseniz, şoför kartı almak için gereken belgeler ve adımlar hakkında detaylı bir rehber bulabileceğiniz bir kaynak önerim var: İBB Şoför Kartı Almak İçin Gerekli Belgeler ve Başvuru Süreci
Uber ve Lyft gibi platformlarda çalışmaya başlamadan önce, bu tür belgelerinizi düzenli bir şekilde hazırlamak önemli. Ayrıca, platformun gereksinimlerine göre araç sigortası ve bakım işlemleri gibi başka evrakları da gözden geçirmeniz faydalı olacaktır. Yola çıkmadan önce tüm bu gereklilikleri yerine getirmek, hem yasal olarak hem de güvenliğiniz açısından oldukça önemli.
@aliarmgn Tek sorun aslında şöförler değil , şöförşer en büyük sorun diyebiliriz .. Diğer sorun çalıştığın dispetcher , adam istemezse bir kuruş kazanamazsın veya malın hamallığını yaparsın ancak . Bu işte değişken çok , şöför aldı aracı los angelesta bıraktı , ben çalışmıyorum dedi , sana masrafı en az 4-5K . Aracın ağır bakımları , ufak bakımları , yedek parçası derken çoğu ay işi yürütmek için cebinden para verirsin. Ben geçen hafta ordaydım , dikkatimi çeken şu ; otobanda gördüğüm 10 tırın kapısında HIRING DRIVERS yazıyor , yani anlayacağın şöför bulma problemide var .. Yine aynı yolda , bir çok bozulan tır vardı .. Sektör evet çok büyük fakat derdi de çok gibi göründü bana
Amerika'da pilotluk eğitimi almak istiyorum. Eğitim sonrasında h1b veya greencard ile abd'de çalışma izni alıp alamayacağımı merak ediyorum.
Kısacası böyle bir eğitim değer mi değmez mi öğrenmek istiyorum.
Cevaplar için herkese teşekkürler.
Herkese merhaba, suanda J1 trainee vizesi altinda ABD'de bir sirkette freight forwarder olarak calismaktayim. Hem lojistik sektorundeki arkadaslarla tanismak hemde sorusu olan varsa yanitlamaktan memnun olurum.
Daha cok ihracat/ithalatla ilgilenmekteyim, ABD'den yuku olan veya ABD'ye gidecek yuku olan varsa da yardimci olabilirim.
Merhaba biraz gec olabilir ama genede bildiklerimi anlatmak isterim. Suanda Amerika'da bir firmada freight forwarder olarak staj yapmaktayim. Eger ABD'den ihracat yapmayi dusunuyorsaniz %99 bir freight forwarder ile calisacaksaniz ve IRS'ten isletmenize veya kendinize bir TAX ID atanmis olmasi gerekmektedir.
ABD'deki freight forwarder yukunuzu kapidan alip arzu denilen destinasyona ( havaalani / liman veya direkt teslimat) nakliyesini halleder. Cok basit bir surec olsada regulasyonlara dikkat etmek gerek. Gonderici olarak bir takim sorumluluklariniz olacak, malinizin kontrol/lisans gerektirip gerektirmedigi ve ABD gumrugune ilan edilmesi icin gerekli detaylari da nakliyeciye saglamak zorundasiniz.
Merhabalar, TWIC denilen transportation workers identification credential almak greencardlı birisi icin mumkunmudur? İnternette vatandas olunmasina gerek yok yazmakta ama pek emin olamadım, USCG yeterliligi gibi TWIC almak icin de mi acaba vatandas olmamiz gerekli? Türkiyede son sinif Duim oğrencisiyim tanker, cruise gemisi ve limanda olmak uzere kisa sureli stajlarim mevcut, uzun bir staj surem kaldı, gemide calisma gibi bir planım yok ama limanlarda port operations, marine operations, terminal, yada crew recruitment alanlarinda calismak gibi bir hedefim var, coğu için TWIC gerekmekte, araştırmak icin ciddi vakit harciyorum ama nekadar istesemde bu sektörde çalışmak pek mümkün değil gibi hiç vakit harcamadan başka sektörlre mi odaklanmam gerek? sektördeki deneyimli kişiler olarak ne önerirsiniz dusuncenizi paylasabilirseniz cok sevinirim.
@smartcells abi bilmiyorum Amerika da mı yaşıyorsunuz
@vmature merhaba Serkan Yürekli ile iletişime geçerseniz yardımı olur. Son videosunda E2 vizesi ile göç eden bir kişi ile videosu var. Orada artık bu sektör için danışmanlık yapıyorum diyordu. İyi şanslar.
@ziyaku, içinde söyledi: USPS (Post Office) basvuru ve ise alim surecleri
2+ senedir hemen her ilana başvurduğum Usps'de nihayet Haziran başı itibariyle ise başladım ayrıntıları editliycem. Bu aralar çok yoğunum. Reserved 🙂
Evet Nihayet Ise girişten itibaren çok yoğun gecen bir ayı doldurdum. Daha önceki yorumlarımdan belki bilenler vardır 5 senedir Amazon Dsp driver olarak zaman geçiriyordum son iki senedir de hemen hemen ayni is olduğunu düşündüğüm (hiç alakası yok) Usps deki City Carrier Assistant (CCA) pozisyonuna etrafımdaki post ofislerin hepsine başvuruyordum. Gecen sene 3 defa başvurularım karşılık buldu ve offer geldi ancak 5 senelik oturum suresini henüz doldurmadığımdan hepsinden ret aldım. Nihayet bu sene mart ayında 5 seneyi doldurdum Şubat ayinin ortasında başvurduğum bir ilana nisan ayında offer geldi . Yine sırasıyla parmak izi verme randevusu eğitimler vs derken 4 haziran ise başlama tarihim olarak kayıtlara geçti. Simdi önümde 90 günlük deneme sureci var bu sureci de atlatırsam yerim biraz daha sağlamlaşacak kısmetse.
Başvururken hesaba katmadığım bir şey oldu . Şöyle ki : Benim başvurduğum ilanın ofis adi St Petersburg diye geçiyor. St Petersburg deki ofise de 12 tane yan ofis bağlı yani bunlardan herhangi birine seni atayabiliyorlar. Beni bula bula evime en uzak olan ofise atamışlar 30 mil tek yon araba sürüyorum. Bundan sonraki hedefim 90 günlük deneme surecini atlatıp yakınımdaki bir ofiste is ilanı açılırsa gidip postmasterla ya da manager la konuşup transfer istemek olacak. Yoksa bu yol çekilmez.Gelelim şimdiye kadarki çalışma temposu ve şartlarını Amazon isiyle karşılaştırmaya.
Önce amazonun artı eksilerini yazayım çünkü azlar. 🙂
Amazonda ise giriş ücreti benim olduğum bölgede 16,50$/h ve 5 sene çalışmama rağmen herhangi bir seniority olayı yok yani yeni ise giren adam 16,50 alıyorken ben 5 senelik eleman 17,50$ alıyordum. Amazon'da çalışırken aslında amazona çalışmıyorsunuz amazon için çalışan bir taşeronun elemanı oluyorsunuz en ufak hatada kapı dişi. Çok az benefitleri var örneğin sağlık sigortası için sadece çalışan sigortalı olursa 2 haftalık periyotta 108$ ödüyordum. Deductable i da hiç az değildi. Emeklilikle alakalı ya da 401K gibi benefitleri yok. Amazonda çalışmanın en güzel yani 4 gün çalışıp 3 gün tatil yapmak. Amazon'dayken şirketten şirkete değişmekle birlikte genelde haftada 4 gün, günde 10 saat çalışıyorsunuz, Eğer şirketin size öngördüğü güvenlik ve sürüş şartlarını yerine getirirseniz isinizi 10 saatten önce de bitirseniz günlük 10 saatlik parası alıyorsunuz. Bu şartlar araç içi ve dışında bulunan 360 derecelik kameralarla AI kullanılarak denetlenmektedir. Stop sign da geçme ya da geç durma ya da yeteri kadar durmama , hız sinirini asma, öndeki aracı yakın takip ve bunun gibi bir suru şey yani biraz olma eşeğim ölme vaziyeti. Amazonda çalışmanın en güzel yani 4 gün çalışıp 3 gün tatil yapmak. Biliyorum 2 kere yazdım ama gerçekten tek iyi yani buydu. Geleceği olmayan mecbur kalınmasa uzun sure yapılmayacak bir is. Amazonda isinizle alakalı dikkat etmeniz gereken tek bir şey var adrese gidip paketi bırakıp fotoğrafını çekmek. Bunların hepsini gerizekaliya anlatır gibi anlatan tek tek yapmanız gerekenleri söyleyen amazonun kendi uygulaması üzerinden yapıyorsunuz .Yani herhangi bir soru işareti yok yapacağınız isle alakalı yeter ki müşterinin kapısına bir şekilde ulaşın. 😁Aklıma gelenler amazonla ilgili bu kadar gelelim usps de şimdiye kadarki çalışmama göre deneyimlediğim eksilere.
Usps tam bir devlet kurumu yani bizdeki devlet memuru anlayışı neyse burada da gördüğüm üzere bu geçerli. Her turlu isten şikâyet eden kaşarlanmış elemanlar herhangi bir verimlilikle alakası olmayan sistemler. Her şey eski küf içinde en son ne zaman temizlenmiş belli olmayan sadece bir şekilde yürüsün gerisi halledilir mantığıyla bakimi yapılan dağıtım araçları vs. @goodluck arkadaşımın bunlara kesin ekleyeceği birseyler olur ben kısacık deneyimimle ancak bunları yazabiliyorum. 😁
CCA ler eleman eksiği ve regular yani kadrolu elemanların kafasına göre call out yapması ve hak kazandıkları izinleri kullanmaları nedeniyle haftada 6 gün ve günde 8+ saat çalışıyorlar. Bu çalışma da öyle zaman geçirme değil ha gerçekten çalışıyorlar Florida sıcağında bu haftaki is günlerimde günde 11 mil den az yürüdüğüm olmadı. Günde en az 4 litre su içtim.
Bu pozisyonun benefitlerini yazmıycam USPS CCA benefits yazarsanız ya da usps.gov dan careers sayfası üzerinden başvuru yaparsanız ayrıntılı yazıyor. Amazondan çok çok iyi olduğu bir gerçek. Ancak ne yazık ki herkesin yapacağı bir is değil fiziksel olarak dayanıklı olmanız gerekiyor.
Başka ofise transfer için nasıl bir yol izlemem gerektiğiyle alakalı tecrübeli arkadaşlardan 🙏🏻 tavsiyelere açığım güncellemeler gelecek.
Eski pusku ekipmanlar arabalar kismina katilmamak elde degil 😀 Sistemde cok kohne o bir gercek. Kadrolularin kafasina gore ise gelmemesine kizma sende o keyfe bir gun varacaksin 😀 Istedigin ofise gecmek icin tekrar basvuru yapmak bir secenek ama o zaman ise giris tarihin yeni girmis gibi olur ve 90 gunde tekrar baslar. Sen hangi merkeze baglisin ve o merkez hangi subeleri iceriyor emin ol. Mesela bizde cape coral, fort myers ve lehigh acres diye 3 ayri sehir var. Bunlarin 3u de lee county’ye bagli. Ancak cape coral ve fort myers ofisleri toplam 8 olmasi lazim beraberdir. Cca’ler bu ofislerde gezebilirken lehigh’a gidemezler cunku o tek basina ayri yonetilir. Lehigh’a giden orda kalir. 90 gun boyunca sesini cikarmadan isini yap. Kadrolu olup iyi gecindigin kisilere aklindakileri sor. Ben senin icin carsamba gunu kendi menagerima soracagim. Supervisorlar bana gore isi en zor olanlar. Onlar pek yardimci olmaya meyilli degildir. Cunku altinda calisan elemanlara hic bi yaptirimlari yok. Sendika direk kafalarinda bitiyor. Ayrica tepelerinde de onlari push eden bir dolu yonetici oluyor. Dolayisiyla onlarin halden anlamasini bekleme. 90 gunu doldurduktan sonra israrli bir sekilde talepte bulunabilirsin. Hatta istedigin subeye gidip menajerle konusup orada calismak istedigini soyleyebilirsin. Ihtiyaci varsa seni ister. Ben clerk olarak calisiyorum biliyorsun. Ama carrier’lara da ne yapilabilir soracagim.
@zeliha forum ailesinden olan aynı zamanda youtube videoları çeken aykut size direk yardımcı olacaktır.:
Youtube’da gorduklerinize cok inanmamanizi tavsiye ederim. Cogu kisi sirf daha cok izlenmek icin bir suru dogru olmayan bilgi paylasiyor. Ancak burda yasayip bu isi yaptiginizda bu farklari anlayabilirsiniz.
Bu isler ilk geldiginde is bulana kadar sizi bir sekilde cekip cevirir. Duzgun bir is buldugunuzda anlayacaksiniz ki Amerika’da yapilabilecek en zor, en az kazancli isler bunlardir.
Biraz daha aciklayayim. Tum youtube videolari haftada 1000$ yaptim gibi icerikler uretiyor. Hic birisi giderlerden bahsetmiyor. Haftada 100-150$ benzin, aylik 200$ ustu sigorta(ilk geldiginizde 300bile olabilir), arabanin yipranmasi deger kaybetmesi, bakim maliyetleri (yag degisimi, filtreler, vites sivisi, lastikler, frenler …) diye liste uzar gider. + olarak yil sonunda kazandigin paranin vergisini de vereceksin.
Sonuca vurunca sizin gordugunuz 1000$ duser belki 400-500-600$‘a. Yani gunu kurtarir ama surekli yapilacak isler degildir.
@mexido ssn olmadan hicbir uygulamayi yapamazsiniz.
Yil sonunda uber doordash gibi firmalar ssn uzerine kazancinizi raporlamak zorundadir.
@mexido SSN olmadan hiç bir uygulamaya kayıt olamazsınız. SSN kiralanmaz. Hazır Uygulama hesabı kiralanır..
Hesap kiralama diye bir sey yoktur. Yapilan sey YASAL DEGILDIR. Eger yakalanirsaniz green kartinizin yanmasina, sinir disi edilmeye kadar uzayan sonuclar dogurur. Bu tarz konularin burda konusulmasini bile uygun bulmuyorum.
@mara, içinde söyledi: Amerika'da Uber Eats, DoorDash ve Pizza Delivery Yapmak
Hesap kiralama diye bir sey yoktur. Yapilan sey YASAL DEGILDIR. Eger yakalanirsaniz green kartinizin yanmasina, sinir disi edilmeye kadar uzayan sonuclar dogurur. Bu tarz konularin burda konusulmasini bile uygun bulmuyorum.
Green card i olan adamin ssn vardır zaten hcam. :))Bu turist ve F1 olanrında green card i yok zaten.
Baska birine ait SSN ile calismak yasal degildir. Lutfen baskalarinin is hesaplarini "kiralamayin" ve bu illegal yollari bir "meslege" donusturen kisilerden uzak durun.
Aslinda burda bazi kavramlari netlestirilmesi gerektigini dusunuyorum. Hesabi tasinmaz gibi kiraya vermek (rent) yasal bir yol degil ancak kendi hesabinizda sizin adiniza gerekli sartlari saglamasi kosuluyla!!! birilerini calistirabilirsiniz. (Subcontracter) ve tamamen yasal sekilde yapilabilir. Doordashin kendi sitesinde de ilgili bolumu gorebilirsiniz. https://help.doordash.com/dashers/s/ica-us?language=en_US
Doordash independent contractor agreement. Section VIII, part 1
VIII. PERSONNEL
@bionicks, içinde söyledi: Amerika'da Uber Eats, DoorDash ve Pizza Delivery Yapmak
Aslinda burda bazi kavramlari netlestirilmesi gerektigini dusunuyorum. Hesabi tasinmaz gibi kiraya vermek (rent) yasal bir yol degil ancak kendi hesabinizda sizin adiniza gerekli sartlari saglamasi kosuluyla!!! birilerini calistirabilirsiniz. (Subcontracter) ve tamamen yasal sekilde yapilabilir. Doordashin kendi sitesinde de ilgili bolumu gorebilirsiniz. https://help.doordash.com/dashers/s/ica-us?language=en_US
Doordash independent contractor agreement. Section VIII, part 1
VIII. PERSONNEL
Evet bende sadece doordash in bu sekilde yapilabildigini digerlerinin yapilamadigi duymustum.
@Alper-Bayram hesap sahibi vergi vermesi gereken parayi kesip parayi oyle mi veryor? orasi biraz karisik
San Francisco bolgesinde aracla food delivery isi yapan var mi, kazanclar nasil acaba?
Tesekkurler.
@tyi Daha önce orada yaşayanlardan okuduğumuz iyi kazandırdığı. Ama malumunuz kazancın büyük bir bölümü kiraya gidiyormuş. Bu da insanları başka eyaletlere yönlendiriyor doğal olarak. Durumunuzu bilmediğimden söylüyorum mümkün olan en kısa sürede mesleğinize uygun bir iş bulmanız ve bu tür işleri de yan gelir yolarak yapmanız daha faydalı olacaktır.
@Programmer cok tesekkur ederim programmer yanit ve iyi niyeti tavsiye icin.
Nj de doordash yada ubereats yapan var mi ? Ortalama gunluk haftalik aylik ne kadar kazanc sagliyor 10-12 saat calisan biri icin?
Chicago'da saatlik gelirler nedir?
@mexido 200-250$
@tyi, içinde söyledi: Amerika'da Uber Eats, DoorDash ve Pizza Delivery Yapmak
@mexido 200-250$
Gunluk 200-250 iyiymis tabi hergun bu civarlar oluyor mu ? Ornegin haftanin 2-3 gunu cok daha yogun olabiliyormus. Diger gunler daha slow olabilir mesela slow gunlerde bile ortalama bu miktarlar olursa cok iyi bence.
Tabi ev kiralari yasam giderleri vs 2 yetiskin 1 kucuk cocukla yeterli gelir mi orasini bilmiyorum acikcasi normalde yeter gibi gozukuyor belirtmis oldugunuz gunluk kazanc ile.
@mexido, içinde söyledi: Amerika'da Uber Eats, DoorDash ve Pizza Delivery Yapmak
Nj de doordash yada ubereats yapan var mi ? Ortalama gunluk haftalik aylik ne kadar kazanc sagliyor 10-12 saat calisan biri icin?
Merak ettim bende bilen birileri varsa o bolgede yorumlarsa iyi olabilir.
@tyi, içinde söyledi: Amerika'da Uber Eats, DoorDash ve Pizza Delivery Yapmak
@mexido 200-250$
Bu net mi? içinde illaki yakıt ve 1 2 ayda bir gelen yağ bakım masrafıda düşülmeli. +vergi
@ethsea Bu delivery işleri bir can simidi olarak hala herkesin ilk yapmak istediği/yapacağı işlerin başında geliyor. Kolay gibi gelse de bence saatlerce araba sür , in-bin kolay değildir. Dediğin gibi araba da yıpranıyor. Bakım masrafları daha erken çıkıyor. Sadece başında bir patron yok, o kadar.
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum