Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

• @denizci10 estağfirullah hocam yardımlarınız için teşekkürler. Hostel rezervasyonum var ancak dönüşü nereden yapacağıma karar vermedim. O yüzden ücretsiz THY rezervasyonu yapmayı düşünüyorum. Normal bilet gibi oluyor değil mi bir farkı yoktur herhalde

• @denizci10 -Have you ever been refused a U. S. Visa, or been refused admission to the United States, or withdrawn your application for admission at the port of entry?-
    hocam daha önce konsoloslukta vize alamayan biri evet mi hayır ı mı seçmeli?
    bu sadece alınmış bir vizenin iptal i mi bunu anlayamadım.teşekkürler
    (bu arada kaza geçirmişsiniz çok geçmiş olsun)

• @tentacion aynen öyle ama 24 saat geçerliliği var o rezervasyonun dikkatli olun.

• @Ertan-Demir öncelikle çok teşekkür ederim. Daha önce vize için başvurup red aldıysanız evet diğer durumlarda hayır diyeceksiniz.

• Daha önceden vizeden red almışsak yeni başvuruda ds160'da açıklama kısmına ne yazmalıyız?

• Merhaba arkadaşlar, forumda yeniyim.

Önümüzdeki hafta Bosna-Hersek'de B1 vize görüşmesine gireceğim. Bunun için yanımda ev tapusu,araç ruhsatı,banka hesap dökümü,adli sicil kaydı,bir dilekçe ve geri dönüşümü katnıtlayabileceğini düşündüğüm bazı diğer evrakları götüreceğim. Bu evraklar ingilizce olmalı mı yoksa Türkçe kabul edilir mi ? Eğer ingilizce olacaksa yeminli bir tercüman tarafından çevirilmiş noter tasdikli mi olmalı yoksa kendim ingilizceye çevirebilir miyim ?

Bilgili bir kişi yardımcı olursa çok sevinirim.

• Arkadaşlar merhaba 7 eylülde vize görüşmem var ancak DS-160 formunda kullandığım fotoğrafın eski olduğunu ve pasaportumda 2018 yılında bir vizede kullandığımı fark ettim bu sorun olur mu? Yanımda ayrıca bir fotoğraf götürsem bu problem çözülür mü? Ve şöyle bir durum var Doldurduğum DS-160 formundaki otelin adresini ve adını unuttum. DS-160 formunun ekran görüntüsü de elimde yok bu formu nasıl tekrar görüntüleyebilirim?
    Şimdiden teşekkürler.i

• @denizci10 bu durumda önce tek gidiş bileti, gidişimin olduğu gün de 24 saat rezervasyonlu dönüş bileti almam gerekiyor herhalde değil mi? Mesela 5'inde uçuyorsam şimdiden biletimi alırım, dönüş biletini ise 5'inde alıp 24 saat boyunca ABD'ye inene kadar rezervasyon yaptırırım. Kusura bakmayın çok soru sordum ama. cevaplar için teşekkürler

• @tentacion aynen öyle. Uçağa binmeden havaalanında rezervasyonu yaptırın yeterli olacaktır sizin için. Sorarsa da size gelen rezervasyon mailini gösterirsiniz zaten

• ⭐⭐⭐⭐

@aeemin öncelikle ds160 ı ne zaman doldurduğunuz da önemli eğer 2 ayda fazla ise zaten son kullanma tarihi geçmiştir ondan dolayı tekrar doldurmak zorundasınız. Retriev application diyerek bakabilirsiniz aöa tüm form gelmiyor maalesef bazı bilgiler eksik kalıyor.

• ⭐⭐⭐⭐

@scofield002 Türkçe kabul edileceğini düşünmüyorum çünkü Türkiye deki görevliler Türkçe biliyor. Ondan İngilizce olmalı. Sizin tercüme etmenizi de pek önemsemeyebilirler diye düşünüyorum. Noter tasdiğine gerek yok ama tercümanın çevirmesi önemli. Sizden ricam vize görüşmenizden sonra buraya nasıl oradan vize randevusu aldığınızı ve mülakatınızın nasıl geçtiğini, neler sorduklarını anlatırsanız seviniriz. Teşekkürler kolay gelsin

• @Ramazan-Yasin neden red aldığınızı yazmalısınız

• Merhabalar
    Eşim ve ben aynı şirkette çalışıyoruz benim 3.yılım bitti onun ise yaklaşık 1 yıl oluyor
    Şirketimizin Texaslı bir firma ile ticari olarak alışverişi var ve o firmanın gönderdiği davet mektubu ile (benim kasım 16 da eşimin ise 22 de)vize görüşmesine gideceğiz.
    Benim sorum eş olmamızın vize onayına etkisi olur mu?

• @denizci10 Aile bireyi için dolduğumuz formda amerikada tanıdık var mı sorusuna hayır deyip görüşmede evet denmişse bunu sonraki başvuru formunda nasıl açıklamalıyız?

• @denizci10 Merhaba konsolosluğun web sitesinde DS-160 formu süresizdir diyor ancak şöyle bir durum var şimdi ben yeni form doldurabilirim ama tekrar randevu almama sistem izin vermiyor 2 gün kaldığı için şimdi ne yapmalıyım?

• @aeemin Yeni formu doldurun talimatlar sayfasını çıktı alın. Görüşmeye gittiğinizde yeni DS formu doldurdum diyip asansörden çıktıktan sonra sağdaki Türk görevlilere verin.

• @corleone132 teşekkürler dediğiniz gibi yaptım.

• ⭐⭐⭐⭐

@aeemin tekrar randevu almanıza gerek yok. Ds160 formunun sonunda karşınıza çıkan confirmation Page den çıktı alın sonrasında onu konsolosluğa götürün ve ilk karşılaştığınız görevliye verin. Başka bir şeye ihtiyacınız yok.

• @tentacion Ben mülakat da ve ds160 formda New York’a gideceğimi belirtmiştim. Girişim Temmuz da Las Vegas’tan oldu. Hatta formda belirttiğim tarihten erken bir tarihte giriş yaptım. Bir sorun yaşamadım. Bence kesinlikle dönüş biletini ak, malum ülke olarak karizmayı çizdirdik maalesef.

• Son haftalarda ABD ye girişte sorun yaşayan arkadaşlar var mı? Demin bir röportaj izledim, adamı Arnavutluk’a almamışlar, Türkiye ye geri yollamışlar gri liste de olduğumuz için.

Benzer Başlıklar

• Üniversite Öğrencisi B1/B2 Mülakat Bilgisi

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    1
    0 Oy
    1 İleti
    123 Bakış
    EyelashE
    Merhabalar herkese, ben 21 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Bu sene 4. Sınıfa geçiyorum ve seneye okulum bitecek diye umuyorum. Yaklaşık 1 ay önce DS-160’ı doldurup başvuru yaptım turist vizesi için, orda tekrar okuma gibi bir planım veya isteğim yok o yüzden turist vizesini seçtim. Az çok her şeyi öğrendim araştırmalarımla, izlediğim videolarla ama benzer tecrübesi veya tanıdığının geçirdiği bir tecrübesi olanlar varsa diye danışmak istedim. Benim mülakatım 26 Eylül’de şu an, yaklaşık 5 gün gibi bir süre kaldı. Türkiyede öğrenci olarak turist vizesi almaya çalışanlara yaklaşımları nasıl? Neler soruluyor? Klasikleşmiş sorulardan farkı ne oluyor acaba? Resmi olarak bir işte çalışmıyorum daha ama online freelance iş yapıyorum yazılım odaklı, aylık 2500$ kazancım var şu an ve bunun bir artı olacağını düşünüyorum ama bunu mülakatta nasıl sunabilirim belge sormadıkları için genel olarak? Herhangi bir tavsiyesi veya önerisi olan varsa çok güzel olur.
  • B1-B2 vizesiyle oturum uzatma

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) b1 vizesi b2 vizesi oturum
    4
    0 Oy
    4 İleti
    607 Bakış
    S
    merhaba turist vizesi yenilemede greencarda başvurulan fotoğrafla aynısı olursa sorun olurmu? 6 aylık değil bu denilirmi?
  • Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme

1k
    3 Oy
    1k İleti
    70k Bakış
    ATS16A
    @Akin-Z https://www.ustraveldocs.com/tr/tr/step-2#how-to-apply-for-non-immigrant-visa
  • AP - İDARİ İŞLEM - TURİSTLİK VİZE B1-B2

22
    0 Oy
    22 İleti
    2k Bakış
    M
    @ayvalik10 Kardeşim mrb bi arkadaş vardı bi forumda tanıştık onunda 1 yıl falan olmuş hala çözülmemişti bakanlığa kadar gittiğini ancak bir netice alamadığını falan yazmıştı bende kendisine konsolosluğa hitaben sürenin çok uzadığına dair bir mail yazmasını hatta başvuru tarihini konu kısmına yazmasını söyledim dediğimi yaptı 2 saat içinde cvb geldi ve pasaportunu göndermesini sürenin uzadıgi icin özur dilediklerini belirttiler çünkü diğer türlü otomatik msj yolluyo konsolisluk yani normalde 6-8 aydan sonra işlemi hızlandırıyorlar sen yeterki dikkat çekecek bir mail gönder hiç bir sebeple 23 ay seni yeniden başvurma hakkından mahrum edemez bir defa
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

26

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k