(F/M) Öğrenci Vizeleri
-
merhabalar... geçen sene f-1 statüsü ile undergraduate eğitimi için okula başladım. ikinci dönemin tuition & fees'ini hâlâ ödeyemedim. acaba tatil için türkiye'ye gitsem, geri geldiğimde sınırda sorun yaşar mıyım? hiçbir yerden vize statüm hakkında bir bilgi gelmedi, sizce ne yapılabilir? teşekkür ederim!
-
@zbzbzb merhaba eşinizle ilgili durumda en son ne oldu acaba öne çekebildiniz mi randevuyu ben de master kabulü aldım ve eşim için öne çekme durumum var mı bunu merak ediyorum
-
Merhaba ben Azerbaycan vatandaşıyım new yorkda bir collegedan master kabulü aldım eşim Türk vatandaşı 2 yaşında kızımız var. Psikologuz. Aynı zamanda bir mağazam var ama yeni açtım vergilerimi ödemeye başladım. Ailem sponsor olacak. İlk sorum şu sizce vize alma oranım ne? Şartlı kabul aldım bu arada. Vize görüşmesinde İngilizce konuşacağım. Eşim ve çocuğum için de F2ye başvurcam.
-
arkadaşlar bu ayın sonunda f1 öğrenci randevum var, önerileriniz varsa lütfen yazabilir misiniz?
-
@sevvalw97, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri
arkadaşlar bu ayın sonunda f1 öğrenci randevum var, önerileriniz varsa lütfen yazabilir misiniz?
merhaba, pasaportunuz yeşil mi, bordo mu?
Bizde F1 için basvuracağız fakat halen pasaportumuzun gelmesini bekliyoruz, pasaport olmayınca SEVIS VE I-20 de gelmedi tabi..
I-20 formunuzun gelmesi ne kadar sürdü? -
Merhaba, dil okulu için başvuru yapacağım. Bu güzel kaynağa katkıda bulunanlara ve bu yapıyı kuranlara teşekkür ederim.İlgili tüm konu başlıklarındaki iletileri okuyup değerlendirmek istiyorum. Kendi sürecimide aktarmaya çalışacağım.
-
@TUNCAHM okuldan okula değişiyor olabilir net bilgi veremiyorum, pasaportum bordo maalesef ama 2019da çıkarttırdığım için pasaport sıkıntısı yaşamadım max 1-2 hafta sürmüştür i-20 gelmesi. ama dediğim gibi okuldan okula değişir.
-
@sevvalw97, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri
@TUNCAHM okuldan okula değişiyor olabilir net bilgi veremiyorum, pasaportum bordo maalesef ama 2019da çıkarttırdığım için pasaport sıkıntısı yaşamadım max 1-2 hafta sürmüştür i-20 gelmesi. ama dediğim gibi okuldan okula değişir.
çook tesekkurler
-
17 yaşımda konsoloslukta mülakata gireceğim halihazırda okul okurken bu vizemin verilmesine bir engel midir ve nelere dikkat etmem gerek bu konu hakkında bir bilgi bulamıyorum umarım birisi yardım eder
-
@talhaxes, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri
17 yaşımda konsoloslukta mülakata gireceğim halihazırda okul okurken bu vizemin verilmesine bir engel midir ve nelere dikkat etmem gerek bu konu hakkında bir bilgi bulamıyorum umarım birisi yardım eder
Yasiniz onemli degil, 17 yasinda da ogrenci vizesi alabilirsiniz, okuyor olmaniz vize almaya engel degil. Onemli olan ABD’ye ne amacla girmek istediginiz ve egitimi ne amacla yapmak istediginiz. Yapacaklariniz diger kisilerle ayni olacak. Bu basligin ilk sayfalarindaki bilgileri inceleyip , yonlendirmeleri takip edebilirsiniz. Bol sanslar.
-
@goodluck teşekkür ederimm
-
@sevvalw97
Merhaba,31 ağustosta görüşemeniz vardı nasıl geçti benimde eylülün sonunda bundan dolayı soruyorumm🙌🏻 -
Merhabalar. Benim arkadaşım çalıştığı şirkette terfi alacak ancak İngilizce eğitimi alması gerek. Şirketi ile dil okulu mevzusunu konuşmuş ve anlaşmışlar. Ancak ne yapması gerektiği hakkında hiçbir fikri yok. Şirketten referans gibi bir mektup mu alması lazım yoksa tüm masrafı şirketin mi üslenmesi gerek? Kendi eğitimini arkadaşımda karşılayabilir o konuda sıkıntı yok. Vizenin ret olasılığı var bu yüzden şirket tarafından gönderildiğini belirten bir şey gerekiyordur elbet US' de kalıcı olmadığını belirtme amaçlı. Şirketten ne gibi bir evrak lazım, arkadaşın ne tür evraklar alması lazım. Bu konuda hiçbir fikri yok. Bana sordu ancak benim de pek bir fikrim yok bu konuda. Hiç araştırmadım. Size sormak istedim :) Sayın @crazycells yardımcı olabilir misiniz bu soru işaretlerini giderme amaçlı? Teşekkürler.
-
Ben böylesine bi konuyu YouTube üzerinden izlemiştim videoyu bulursam atarım. Vize görüşmesinde antetli kağıda işyerinin ona sponsor olduğunu belirten evrakları hazırlaması,okul ücretinin ödendiğine dair gerekli evrakları ve barınma ihtiyaçlarını karşıladığı evrakları toplayıp vize görüşmesinde ibraz edebilir. Dosyası olumlu gözüküyor ancak şunu unutmamak gerekir ki ilk soru her zaman ‘’ Neden Türkiye’de değil de Amerika’da dil eğitimi almak istiyorsunuz?’’ olucak. @volkanesk
-
Merhaba… SEVIS record’u terminate edildikten (suctan vs degil, enrollment yapmadim sadece) sonra ulkeye donup tekrar baska bir okuldan i-20 aldigimda, yeni bir vizeye ihtiyacim olur mu? Tesekkur ederim
-
@denizkaya evet. Çünkü o sevisle sizi ülkeye almazlar artık.
-
Merhabalar, J1 dan F1 için vize değiştirmek için başvurdum.Bir aksaklık yüzünden yeni belgeler istemişler.
Provide official transcripts from all school attended in the United States. Official transcripts must be in sealed envelopes
Şöyle bir belge istemişler buda türkçesi
Amerika Birleşik Devletleri'ndeki tüm okulların resmi transkriptlerini sağlayın.
Anlamadım bu belgeyi nerden alabilirim ? ve Amerikadaki tüm okulların belgesini almamı mı kastediyor gerçekten ? -
merhaba 1 ay sonra 18 yaş altı f1 vizesi mülakatına gireceğim Amerika'daki sponsorum yaklaşık 6.000 dolar bir para gösterecek bu yeterli mi ve benim maddi anlamda ne kadar bir para göstermem gerekir en az?
-
Son kararı her zaman konsolosluk veriyor. 6 bin dolar gösterebiliyorsunuz ama okuldan burs mu aldınız? Bu 6 bin dolar okul ücreti + yaşam masrafı mıdır? Okul dil okulu mu ? Bu tarz spesifik bilgi vermeniz gerek @talhaxes
-
dil okulu için gideceğim evet 6 bin benim okul ve yaşam maliyeti parası olarak düşünebiliriz ama genel olarak o para orada kaldığımda bi parasal dayanağım olduğunu göstermek için ayrıca benim için ayriyeten ayrılmış bir para değil oradaki kişinin banka hesabında bulunan varlık bu
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
21
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum