Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(F/M) Öğrenci Vizeleri


  • @TUNCAHM okuldan okula değişiyor olabilir net bilgi veremiyorum, pasaportum bordo maalesef ama 2019da çıkarttırdığım için pasaport sıkıntısı yaşamadım max 1-2 hafta sürmüştür i-20 gelmesi. ama dediğim gibi okuldan okula değişir.


  • @sevvalw97, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri

    @TUNCAHM okuldan okula değişiyor olabilir net bilgi veremiyorum, pasaportum bordo maalesef ama 2019da çıkarttırdığım için pasaport sıkıntısı yaşamadım max 1-2 hafta sürmüştür i-20 gelmesi. ama dediğim gibi okuldan okula değişir.

    çook tesekkurler


  • 17 yaşımda konsoloslukta mülakata gireceğim halihazırda okul okurken bu vizemin verilmesine bir engel midir ve nelere dikkat etmem gerek bu konu hakkında bir bilgi bulamıyorum umarım birisi yardım eder

  • ⭐⭐

    @talhaxes, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri

    17 yaşımda konsoloslukta mülakata gireceğim halihazırda okul okurken bu vizemin verilmesine bir engel midir ve nelere dikkat etmem gerek bu konu hakkında bir bilgi bulamıyorum umarım birisi yardım eder

    Yasiniz onemli degil, 17 yasinda da ogrenci vizesi alabilirsiniz, okuyor olmaniz vize almaya engel degil. Onemli olan ABD’ye ne amacla girmek istediginiz ve egitimi ne amacla yapmak istediginiz. Yapacaklariniz diger kisilerle ayni olacak. Bu basligin ilk sayfalarindaki bilgileri inceleyip , yonlendirmeleri takip edebilirsiniz. Bol sanslar.


  • @goodluck teşekkür ederimm


  • @sevvalw97
    Merhaba,31 ağustosta görüşemeniz vardı nasıl geçti benimde eylülün sonunda bundan dolayı soruyorumm🙌🏻


  • Merhabalar. Benim arkadaşım çalıştığı şirkette terfi alacak ancak İngilizce eğitimi alması gerek. Şirketi ile dil okulu mevzusunu konuşmuş ve anlaşmışlar. Ancak ne yapması gerektiği hakkında hiçbir fikri yok. Şirketten referans gibi bir mektup mu alması lazım yoksa tüm masrafı şirketin mi üslenmesi gerek? Kendi eğitimini arkadaşımda karşılayabilir o konuda sıkıntı yok. Vizenin ret olasılığı var bu yüzden şirket tarafından gönderildiğini belirten bir şey gerekiyordur elbet US' de kalıcı olmadığını belirtme amaçlı. Şirketten ne gibi bir evrak lazım, arkadaşın ne tür evraklar alması lazım. Bu konuda hiçbir fikri yok. Bana sordu ancak benim de pek bir fikrim yok bu konuda. Hiç araştırmadım. Size sormak istedim :) Sayın @crazycells yardımcı olabilir misiniz bu soru işaretlerini giderme amaçlı? Teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐

    Ben böylesine bi konuyu YouTube üzerinden izlemiştim videoyu bulursam atarım. Vize görüşmesinde antetli kağıda işyerinin ona sponsor olduğunu belirten evrakları hazırlaması,okul ücretinin ödendiğine dair gerekli evrakları ve barınma ihtiyaçlarını karşıladığı evrakları toplayıp vize görüşmesinde ibraz edebilir. Dosyası olumlu gözüküyor ancak şunu unutmamak gerekir ki ilk soru her zaman ‘’ Neden Türkiye’de değil de Amerika’da dil eğitimi almak istiyorsunuz?’’ olucak. @volkanesk


  • Merhaba… SEVIS record’u terminate edildikten (suctan vs degil, enrollment yapmadim sadece) sonra ulkeye donup tekrar baska bir okuldan i-20 aldigimda, yeni bir vizeye ihtiyacim olur mu? Tesekkur ederim


  • @denizkaya evet. Çünkü o sevisle sizi ülkeye almazlar artık.


  • Merhabalar, J1 dan F1 için vize değiştirmek için başvurdum.Bir aksaklık yüzünden yeni belgeler istemişler.
    Provide official transcripts from all school attended in the United States. Official transcripts must be in sealed envelopes
    Şöyle bir belge istemişler buda türkçesi
    Amerika Birleşik Devletleri'ndeki tüm okulların resmi transkriptlerini sağlayın.
    Anlamadım bu belgeyi nerden alabilirim ? ve Amerikadaki tüm okulların belgesini almamı mı kastediyor gerçekten ?


  • merhaba 1 ay sonra 18 yaş altı f1 vizesi mülakatına gireceğim Amerika'daki sponsorum yaklaşık 6.000 dolar bir para gösterecek bu yeterli mi ve benim maddi anlamda ne kadar bir para göstermem gerekir en az?

  • ⭐⭐⭐

    Son kararı her zaman konsolosluk veriyor. 6 bin dolar gösterebiliyorsunuz ama okuldan burs mu aldınız? Bu 6 bin dolar okul ücreti + yaşam masrafı mıdır? Okul dil okulu mu ? Bu tarz spesifik bilgi vermeniz gerek @talhaxes


  • dil okulu için gideceğim evet 6 bin benim okul ve yaşam maliyeti parası olarak düşünebiliriz ama genel olarak o para orada kaldığımda bi parasal dayanağım olduğunu göstermek için ayrıca benim için ayriyeten ayrılmış bir para değil oradaki kişinin banka hesabında bulunan varlık bu

  • ⭐⭐⭐

    Anlıyorum bi yorum yapmak zor. Ancak kendi fikrim 6 bin dolarla pek dil okuluna gitme isteği uyandırmıyorsunuz. Neden ABD’de dil eğitimi almak istediğinizi konsolosluk kesin sorucaktır. En sevmediğim vize türüdür bu alınmayın size söylemiyorum :) çünkü İngilizce Türkiye’dede öğreniliyor bunu konsoloslukta gitmek isteyen kişide bal gibi biliyor :) Gideceğiniz eyalet için 6 bin doların yeterli olacağını düşünüyorsanız vizeyi almamanız icin bir sebep yok :) @talhaxes


  • @talhaxes 6 bin dolar asla yeterli bir miktar olarak gözükmez. 3 aylık bir dil kursu için yaklaşık 15-20bin dolar civarı göstermeniz daha iyi olacaktır.


  • @waterman ABD'de dil okulu istememin sebebi şuanda lisede dil sınıfı okuyorum ve en üst seviyede ingilizce öğrenip üniversite hayatıma başlamak istiyorum ayrıca üniversiteyi de İngiliz dili ve edebiyatı istiyorum sizce bu yeterli bir sebep midir randevum için ayrıca yakınımın bulunduğu eyalet los Angelesin güneyindeki irvine bölgesi

  • ⭐⭐⭐

    @denizci10 bahsettiği gibi miktar cok az gözüküyor. Henüz ülkeye bağınızı kanıtlayacağınız pek bi durum yok. Üniversiteyi kazanmış,hazırlık sınıfında başarısız olursunuz durumu konsolosa açıklarsınız o durumda başarı şansınız artar. Ancak ben pek olumlu görmüyorum. Konsolosluk ne der merak ettim kesinlikle sonucu yazın haberlerinizi bekliyorum. @talhaxes


  • @burcugu hayır senden amerikada katıldığın okulundan transkirpt almanı istiyor. attended deyip geçmi zaman fiili kullanıyor. neden istiyor bilmiyorum. belki daha önce amerika'da okul okuduğunu düşünüyorlardır.


  • Okuldan F1 basvurusu icin aldigimiz I-20 de passport name kismini bos birakmislar. Geri kalan hepsi dogru. Bundan dolayi bir sikinti cikar mi?


Benzer Başlıklar

  • F-1 ve F-2 vizesi başvuru ve mülakat süreçleri

    Öğrenim Vizeleri (F/M ve J)
    15
    1 Oy
    15 İleti
    2k Bakış
    ege 2E
    bende merak ediyorum abd lisans f-1 başvurusu yapıcaktık askıya aldı trump şaka gibi ne zaman açılır acaba bilen var mı
  • Amerika icinde ogrenci Loan/kredisi almak

    Öğrenim Vizeleri (F/M ve J)
    1
    0 Oy
    1 İleti
    287 Bakış
    mrblackM
    Selamlar, Amerika icinde international student statusunde Loan alan birileri var midir? Master icin almayi dusunuyorum ancak henuz tecrube etmis biriyle tanismadim. Su an Amerikada F1 statusuyle bulunmaktayim. Tesekkurler!
  • 0 Oy
    15 İleti
    3k Bakış
    crazycellsC
    @jesus-0, içinde söyledi: 9 Agustos 2018 itibariyle baslayacak F, J ve M vizelerini ilgilendiren degisiklik merhaba, mesela yasal olarak j statümüz bitti ama 1-2 yıl daha mevcut ssn imizi kullanarak çalışmaya devam ettik ama aynı zamanda vergilerimizi de eksiksiz ödedik yinede ilerde statü değişikliği yaparken sıkıntımı oluyor veya greencard alırken vatandaşlık alırken bir sorum da bazı türkler hatta çoğu türk diyim j statüsü bitmeden f1 e cevriyor ve yine vergisisni verererek çalışmaya devam ediyor yine 2 durumda da gc ve vatandaşlık yada statü değşikliği bu iki durumda da yanıyor mu ? daha önce bir yerde yazıldımı göremedemim veya bulamadım eğer varsa çok özürdilerim teşekkürler saygılar Evet, maalesef "unathorized employment" durumunun daha sonra tespit edilmesi sizi bazi basvurulardan mahrum edecek... Izinsiz calismak EOS, COS ve AOS'yi engelliyor olmasi... Yani eger ABD'de izinsiz calisirsaniz o anki statunuze zarar gelmiyor (tabii bu calisma durumu tespit edilirse, kapidan cikarken gorevliler vizenize iptal damgasi basabilirler)... ama o statunuzu uzatmak isterseniz, degistirmek isterseniz veya Green Card statusune gecis yapmak isterseniz o durumda bu "izinsiz calisma" karsiniza problem olacak cikacak. Dolduracaginiz formlarda zaten bu soru size sorulacak, oraya "evet" diye cevap verince basvurunuz reddedilecek. Tabii, bu basvurulari ABD icinden yaparsaniz gecerli, ABD disinda vize basvurusu yaparken, bu durum dert olmayabiliyor. Ayrica eger IR-1 , IR-5 gibi ABD vatandasinin aile uyesiyseniz bu durumda basvurularda istisna uygulaniyor ve izinsiz calismis olsaniz dahi IR kategorisinden Green Card alabiliyorsunuz.
  • ( J ) Değişim Programı Vizeleri

    Sabitlendi Öğrenim Vizeleri (F/M ve J) j1 vizesi j vizesi ogrenci vizesi
    421
    0 Oy
    421 İleti
    29k Bakış
    Ö
    merhaba yakın zamanda j1 vizesi alıp administrative processing den geçen var mı? sosyal medya taraması ortalama kaç gün sürüyor? Tecrübesi olanlar cevap verebilirse çok memnun olurum
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

41

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.2k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum