Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2020 bekleme odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
9.9k 757 2.9m 185
  • ⭐⭐⭐⭐

@mendebur tabi o konuda haklısınız siz, ben biraz da bu iş kısmet veya şans işi diye baktığımdan ve genel olarak optimist tarzımdan herhalde farklı bir açıdan bakmaya çalışıyorum, sonuçta başvurucaz ve ihtimaller çok düşük, herkes kendisi için en iyisini istiyor (veya ben ve eşim gibi olanlar çoluk çocuk istikbalini düşündüğünden).. ihtimalin düşüklüğü bekletinin çokluğuyla kesişince sonuçta hayal kırıklığının büyük olduğunu gördüm forumdaki geçmiş çekiliş sonuçlarının açıklandığı sayfalarda.. aylar öncesini şimdi okurken ben bile çok üzüldüm insanlar için, o yüzden onların veryansınlarını çok haksız bulmamakla birlikte gerek yok diyorum, hem başkasını suçlamaya hem kendini üzmeye..
    velhasılı, uzattım ama herkes haklı tabi.. :)

• Dv 2020 ekim ayinda yapilacak olan cekilis dimi ?

• ⭐⭐⭐⭐

@lmspay dv2020 için bu ekimde başvuru yapılacak, mayıs2019da da çekilişi yapılacak.

• bunun bir çekiliş olduğunu düşünmüyorum .Başvurulular kasımda bitiyor mayıs ayında sonuçlar acıklanıyor.
    çekiliş olsa sonuçlar kısa sürede acıklanır neden 5 ay bekleniyor

• ⭐⭐⭐⭐

@birumut daha önce burada okumuştum; yıllar önce başvurular kağıt formlarla yapıldığından incelenmesi vs işlemlerin yapılması için arada bu kadar süre oluyormuş, online a geçtikten sonra da takvimi değiştirmemişler..

• @aysegul ABD hiçbirşeyi şansa riske bırakmaz. bilgisayar ortamında yapılan bir kuranın uzun sürmesi şüphelendiriyor. demokratik herşeyi acık olan bir ülke bu kurayı yaptığında gözlemci gibi birşeyin katılımını sağlıyor mu ?

• ⭐⭐⭐⭐

@birumut o kadar detaylı bilgim yok malesef, Yani çekiliş güvenliği konusunda hiçbir fikrim yok :) önceki postta da belirttiğim gibi burada okuduğum bir bilgiyi paylaştım.

• DV2020 için instruction ne zaman yayınlanır sizce ?

• çekiliş zamanını dört gözle bekliyoruz ve ins hayırlısı olur herkes için , başlasın maraton :)

• @icore geçen sene bu zamanlar yayınlanmıştı

• @gözde supriz yasamayiz insallah :)

• @icore sanmam şuan için o kadarını yapmazlar diye düşünüyorum

• ⭐⭐⭐⭐

Sürpriz olmaz muhtemelen, çünkü twitterda travel state dept. hesabı 7 eylül de dv 2020 için kılavuzu gelecek haftalarda yayınlanacaklarını yazmış. Yani şu aralar yayınlayabilirler demekki.

• @birumut DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

@aysegul ABD hiçbirşeyi şansa riske bırakmaz. bilgisayar ortamında yapılan bir kuranın uzun sürmesi şüphelendiriyor. demokratik herşeyi acık olan bir ülke bu kurayı yaptığında gözlemci gibi birşeyin katılımını sağlıyor mu ?

neden kuranin adil olmadigini dusunuyorsunuz?

• @crazycells sadece başvuru bitimi ile sonuc acıklanmasının arası çok uzun kura çekmek bukadar uzun olmaması gerekiyor.birde bu şekilde kura çekimleri neden bir platformda canlı yayınlanmıyor .kura ile çekiliyordur ama her katılan o kuraya dahil edilmiyordur düşüncesindeyim.

• @birumut peki her katılanı kuraya eklemiyorsa sizce nasıl eleme yapıyorlar verdiğimiz kısıtlı bilgiler ile

• @gözde başvurunun bitmesinden 5 -6 ay sonrasında acıklanıyor olmasına anlam veremediğim için böyle düşünüyorum .sadece bir düşünce .karşınızdaki ülke abd ve her türlü bilgiye ulaşabilme gücüne sahip olduğunu unutmamak gerekiyor.

• @birumut başvurudan 1 ay sonra açıklanması demek konsolosluk için ekstra iş yükü demek olurdu. Bir önceki senenin mülakatlarına yeni başlanmışken yeni kazananların mail ve telefon trafiği ile iş yüklerine yük eklerdi. Ayrıca evet karşımızdaki ülke ABD ama bizler ile ilgili her bilgiye ulaşıyor olamazlar örneğin Ahmet YILMAZ adında biri başvuru yaptı Türk vatandaşı bütün Ahmet YILMAZ isimli kişileri araştırdıklarını mı düşünüyorsunuz . İlla bir eleme yapacaklarsa bunu mülakatta zaten yaparlar emin olun .

• @birumut DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

@crazycells sadece başvuru bitimi ile sonuc acıklanmasının arası çok uzun kura çekmek bukadar uzun olmaması gerekiyor.birde bu şekilde kura çekimleri neden bir platformda canlı yayınlanmıyor .kura ile çekiliyordur ama her katılan o kuraya dahil edilmiyordur düşüncesindeyim.

Ne kadar sure olsa ikisi arasinda sizce daha dogru olurdu? Bir de o sure icerisinde hukumet baska hicbir is yapmayip sadece bu kura icin mi calismali sizce?

Ayrica basvuran 23 milyon kisinin hepsini tek tek inceleyip sadece sectiklerini kuraya aliyorlarsa, nasil bu kadar insan mulakatlarda red alabiliyor, ya da dosyasi ABD'ye gonderilip idari islemlere kaliyor? Bu insanlari neden daha once elemiyorlar. Bir de halihazirda ABD'de her yil green card basvurusu yapan 1-1.5 milyon civarinda farkli kategorilerden insanlarin bile background check'i yetismeyip surekli sistemde gecikmeler olurken, 23 milyon insani nasil 3-5 ayda tarayabiliyorlar?

Kura cekilirken butun ABD bu kuraya kilitlenmiyor :) ABD'deki bir devlet dairesinin memurlari tarafindan yurutulen bir program bu sadece.
    Kura secimi sizin tahmin ettiginiz gibi "milli piyango" tarzinda yapilmiyor, bilgisayar tarafindan rastgele seciliyor. Dolayisiyla online olmasi ya da gozlemci olmasi ne kadar mantikli olur emin olamadim.

Ayrintili bilgi icin su konuyu inceleyebilirsiniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/275/sayılarla-green-card-lotosu-diversity-visa-sürecine-bakış

• @crazycells on numara açıklamıssın olayı :D

Benzer Başlıklar

• DV2023 Sohbet Odası

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    21k
    1
    42 Oy
    21k İleti
    2m Bakış
    batuhannulusoyyB
    @Cihangir-KILIÇ Bu yıl bende yine fiyasko. Senin sesin çıkmamış ama inşallah hayırlısı olmuştur.
  • DV2020 icin "Forgot Confirmation Number" ozelligi calismiyor

21
    -4 Oy
    21 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @serotonin, içinde söyledi: DV2020 icin "Forgot Confirmation Number" ozelligi calismiyor Yakın bir arkadaşım dv2020 ye başvurmuş ama confirmation number'ı kaydetmemiş bilmiyor ,Forget confirmation number butonuna bastığında bir sonuç alamıyor mail adreslerini sanırım kabul etmiyor kısaca kazanıp kazanmadığını da göremedi, yapılabilecek bir şey var mı bu konu hakkında ? isim soyisim ya da dogum tarihi ve dogum ayini ters yazip denesin, basvuru sirasinda karistirmis olabilir. Genelde dediginiz hatayi alanlar basvuru sirasinda bilgileri ters giren arkadaslar...
  • DV2020 Sonuç Odası

682
    2 Oy
    682 İleti
    113k Bakış
    B
    @nesatceri Adamların böyle bir amacı olsa zaten en az üniversite mezunu derler. Kim ne diyebilir?
  • 4 Oy
    120 İleti
    13k Bakış
    J
    dv2021de kazanıp trump ve biden politikaları nedeniyle(covid miş yersen ) vize mulakatına bile gidemeyip dv2023e basvurdum gene bekliyorum.uzunbir aradan sonra 9.sayfaya dusen konuyu buldum canlandırdım.beklemeye devam.avrupadaki vatandaslık ıslemlerımde bekliyo onumuzdekı sene ya ab ya abd.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

38

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k