Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari)
-
@mexido Geleceğe yatırım olarak büyük bir mebla olmasada 1,5 2 yıl beklemek için verilecekse büyük bir mebla gibi geldi bana. Hani en azından 6 ay falan bekleme süresi olsa hiç düşünmeden çıkartırdım o parayı. Zaten 2ayda geri dönecek rakamlar. Cevap için teşekkürler..
-
@smile, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari)
@mexido Merhaba,
Ben EB2 ile evlendiğim için EB kategorisine dahil oldum :) Yani iş bulma değil aslında evlilik vesilesi ile vize aldım. İşlemleri Türkiye den yürüttüm.Teşekkürler hcam:) hayırlı olsun.
-
@ethsea, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari)
@mexido Geleceğe yatırım olarak büyük bir mebla olmasada 1,5 2 yıl beklemek için verilecekse büyük bir mebla gibi geldi bana. Hani en azından 6 ay falan bekleme süresi olsa hiç düşünmeden çıkartırdım o parayı. Zaten 2ayda geri dönecek rakamlar. Cevap için teşekkürler..
Malesef hcam keşke öyle olsa biz razıyız 2 yıl beklemeye ama eb3 green card veren bulamıyoruz:))
-
@Cagdas-Kilic, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari)
28 temmuz gunu EB3 vize gorusmesi için , mulakat saatımın yarım saat oncesinden kons. kapısından iceri alındım , içerisi cok kalabalık degıldı ve nerdeyse herkez yabancı uyrukluydu diyebilirim , belge teslımınden yaklasık 2 saat sonra gorusme bankosonuna cagrıldım. bankoya gelır gelmez parmak ızım alındı ve benım dosyamı iyi calısdıgı bellı bır bayan konsolos(onunde bana ait labor certification ve immigration petitionım vardı), ısı nerden buldun, fırma ne ıs yapıyor, gıbı serı sorular sormaya basladı, mulkattan once ıngılızce yada turkce ıstermısınız dıye sorulmadı, acıkcası bıraz zor oldu anlasmak, ama yaklasık 10 dk serı ısle alakalı sorular sonrası.vızenın onaylandıgını soyledı. 4 yıllık bekleyıs ardından sonunda mutlu sona ulasdım. Her asamada destegınden dolayı @gucarslan ( ugur beye) cok tesekur ederım. Mulakat bekleyen herkezede sabır ve basarılar dilerim.
Hcam yazmayınca endişelendik ama almışsınız hayırlı olsun.)))
Detaylı bir yazı yazacağım demiştiniz bekliyoruz. Sorularimiz olucak size. -
@materialist hocam abdde üniversiteyi sallayan çok yok. 2011de kıytırık satış danışmanı görüşmesinde elenen odtülü gördüm ben(cruise gemisi içindi). Kız bir de böyle havalı havalı söylemişti odtüyü, HR amerikalıydı, suratına boş boş bakıyordu ahahaha
üniversitenin ne olduğu önemli değil, şirkete ne katacağın önemli. -
@vermaynen, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari)
Up!
Bende konuyla ilgili bir soru sormak istiyorum. Örneğin ailecek turist vizesi ile gittik orda eb3 için işlemlere başladık. Bu esnada tr ye donemiyoruz sanırım green card alana kadar doğrudur mudur ?
Ek olarak eş ve çocuk tr ye gidebilir mi ?
Yoksa turist i tekrar uzatıp yada F1 e ve F1 den Eb3 e çevirecegimiz için statü değişikliğine girdiği için tr girip çıkamıyoruz sanırım?@vermaynen
Ben de merak ediyorum açıkçası. Bilen arkadaşlar cevap vereceklerdir hcam size. -
@Cagdas-Kilic Gozunuz aydin. Yeni hayatinizda bol sanslar. Burda nereye geliyorsunuz?
-
@Cagdas-Kilic gözün aydın kardeşim, vizen hayırlı olsun.
abd'deki hayatında mutluluk, sağlık ve başarı diliyorum. -
Bende konuyla ilgili bir soru sormak istiyorum. Örneğin ailecek turist vizesi ile gittik orda eb3 için işlemlere başladık. Bu esnada tr ye donemiyoruz sanırım green card alana kadar doğrudur mudur ?
Ek olarak eş ve çocuk tr ye gidebilir mi ?
Yoksa turist i tekrar uzatıp yada F1 e ve F1 den Eb3 e çevirecegimiz için statü değişikliğine girdiği için tr girip çıkamıyoruz sanırım? -
@mexido AOS ile islemlere basladiginizi varsayarak cevap yaziyorum. Tr'ye donebilmeniz ancak Advanced Parole denilen "seyahat izni" diye basitlestirebilecegim onayi aldiktan sonra mumkun. Basvuru surecindeki herkes icin gerekiyor.
Ayrica bahsettiginiz turist ten f1 gecmek kisa bir surec degil. Sadece bu 2 seneyi bile bulabilir. -
@mexido Ayrica turist vizesinden eb3 e AOS yapamazsiniz cunku turist vizesi dual intent degil.
-
@IsmailAbi ismail bey, turist>F1 geçişi 1 yılı buluyor şu anda diyorlar. Diyelim ki bizim change of status 1 yıl sürecek uzayacagi belli. Parole dediğiniz izin alabiliyor muyuz biz de? Yani b1/b2>F1 bekleyenler de??
Anladığım kadarıyla b1/b2>eb3 geçişi direkt olmuyor. Doğru mudur? -
@IsmailAbi, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari)
@mexido Ayrica turist vizesinden eb3 e AOS yapamazsiniz cunku turist vizesi dual intent degil.
Önce F1 e çevirip onaylanırsa mi eb3 yapıyoruz yoksa F1 süreci devam ederken de eb3 e başvuru yapabiliyormuyuz?
-
@IsmailAbi, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari)
@mexido AOS ile islemlere basladiginizi varsayarak cevap yaziyorum. Tr'ye donebilmeniz ancak Advanced Parole denilen "seyahat izni" diye basitlestirebilecegim onayi aldiktan sonra mumkun. Basvuru surecindeki herkes icin gerekiyor.
Ayrica bahsettiginiz turist ten f1 gecmek kisa bir surec degil. Sadece bu 2 seneyi bile bulabilir.Evet ben 6 ay 1 sene arası duymuştum 2 senede uzunmuş fakat sıkıntı yok sonuçta 2 yıl a kadar misal kalabilirsin en kotu kaçağa düşmezsin hiç yoktan.
-
@mexido mantıklı düşünürsem f1'in onaylanması gerek ilk önce.
aynı anda 2 ayrı statü değiştirmesine başvuramamanız gerekir, mantıgı yok. -
@charon, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari)
@mexido mantıklı düşünürsem f1'in onaylanması gerek ilk önce.
aynı anda 2 ayrı statü değiştirmesine başvuramamanız gerekir, mantıgı yok.Turist den direk eb3 e basvuramiyorum ama F1 den Eb3 e basvuruyorum neden böyle bir durum söz konusu?
-
@mexido @materialist @charon - Herkese ayni anda cevap vermeye calisicam. ABD sizi turist vizesiyle ulkeye giris yapmaniza izin verdiginde ulkede kalici olarak kalmayacaksiniz diye kabul ediyor. Eger bu surecte ulkede kalip egitiminize devam etmeye karar verirseniz size turist statusunden f1 statusune gecmenize izin veriyor. Cunku f1 statusu de ayni turist vizesi gibi ulkede kalici olarak kalmayacaksiniz diye goruluyor ve bu statu degisikligine izin veriliyor. Bu su anlama geliyor hem turist hem de f1 "gocmen olmayan" statuleri ve "dual intent" olarak gorulmuyor. Dual intent su demek, USCIS kimi statuleri (H1B ve L1 gibi), gocmen olmayan kategorisinde olsalar dahi sizin ulkede gocmen statusune (eb2 eb3 gibi) gecebilme ihtimaliniz olabilecegini kabul ediyor. Ne turist vizesi ne de f1 bu "dual intent" olarak kabul edilmiyor. F1 den eb3 e gecmek mumkun mu? Evet, mumkun ama calistiginiz kurumun size neden ihtiyaci oldugunu ve sizin yerinize neden baska kimseyi bulamayacagini guclu bir sekilde USCIS e kabul edilmesi icin sunmasi gerekiyor. Bununla ilgili su linkin icindeki 11. sayfanin en asagisindaki sorunun cevabini okuyabilirsiniz.
https://www.uscis.gov/sites/default/files/document/foia/Nonimmigrant_Empl.pdf -
@Cagdas-Kilic hayirli ugurlu olsun darisi bize insallah
-
@IsmailAbi cok guzel acikladiniz bunlarin haricinde bu surec devam ederken abdde statusunu korumasi lazim diye biliyorum eb2/eb3 dosyalarinin da ortalama 3 yil surdugunu goz ardi etmemek lazim
-
@Mustafa-Kemal-Atay-0, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari)
@IsmailAbi cok guzel acikladiniz bunlarin haricinde bu surec devam ederken abdde statusunu korumasi lazim diye biliyorum eb2/eb3 dosyalarinin da ortalama 3 yil surdugunu goz ardi etmemek lazim
1,5-2 yıl yazıyor ABD için ve hızlandırma alırsan daha erkene cekebiliyor ekstra ücret ödeyip.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
13
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum