Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Dolar Çıldırdı

Gündem ve Sohbet
2.9k 269 261.1k 202

  • $1 = 17.85

    Yarin FED faiz karari aciklayacak. Beklentiler 50-75 baz puan ama surpriz yapip 100 baz puan da arttirabilirler. 75 veya 100 baz puan arttirirlarsa, $ kuru 18 TL uzerine cikar diye tahmin ediyorum.


  • @MySea, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

    $1 = 17.85

    Yarin FED faiz karari aciklayacak. Beklentiler 50-75 baz puan ama surpriz yapip 100 baz puan da arttirabilirler. 75 veya 100 baz puan arttirirlarsa, $ kuru 18 TL uzerine cikar diye tahmin ediyorum.

    Bizim MB yine rezerv satacak yine boşa gidecek. Kötü günler geride kaldı sırada daha kötü günler var. Umarım biran önce şu yanlış politikadan geri dönerler yoksa durumumuz feci olacak.


  • Ahaha 7 lirayı görünce bir gülesim geldi ya :D Şimdi neredeyse 20, 30 olacak. Halimiz yaman dostlar.

  • ⭐⭐

    @MySea, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

    $1 = 17.85

    Yarin FED faiz karari aciklayacak. Beklentiler 50-75 baz puan ama surpriz yapip 100 baz puan da arttirabilirler. 75 veya 100 baz puan arttirirlarsa, $ kuru 18 TL uzerine cikar diye tahmin ediyorum.

    bence 75 puan arttırır.


  • @techna maalesef ülkecek ağlanacak halimize gülüyoruz :/ sorun çok büyük ciddi derecede borç yükümüz var. Sonumuz hayrolsun inşAllah.


  • Bu akşam yarın $ 18uzerine atacak gibi duruyor. Muhtemelen bu sefer bizimkiler 18de müdahale yapmazlar artık Aralık da gibi bir müdahale gelecekse 20 üzerine atınca $ da müdahale yaparlar gibi bir dusuncedeyim.


  • @vermaynen TVlere cikan ekonomi uzmanlarina gore, su anda MB da duzgun ve yeterli sekilde mudahele edebilecek $ veya Euro yok. Simdiye kadar da kamu bankalarindaki doviz uzerinden mudaheleler yaptilar. (Ayrintisi biraz teknik bir konu). Yani bu bankalardaki doviz hesabi sahiplerinin parasi ile! Bakalim neler olacak, hep beraber gorecegiz...


  • @MySea, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

    @vermaynen TVlere cikan ekonomi uzmanlarina gore, su anda MB da duzgun ve yeterli sekilde mudahele edebilecek $ veya Euro yok. Simdiye kadar da kamu bankalarindaki doviz uzerinden mudaheleler yaptilar. (Ayrintisi biraz teknik bir konu). Yani bu bankalardaki doviz hesabi sahiplerinin parasi ile! Bakalim neler olacak, hep beraber gorecegiz...

    Kesinlikle. Araplardan katarlardan vs idare ettiler bir şekilde. Müdahale olsa bile geçici olur bundan sonra toparlanması zor. Yavaşlatmaya çalışıyorlar sadece ilerleyişi. Zaman gösterecek fakat iyiye gitmediği kesin.


  • FED faiz oranini 75 baz puan arttirdi. Boylece politika faiz orani 2.25-2.50% araligina yukseldi.


  • @MySea, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

    @vermaynen TVlere cikan ekonomi uzmanlarina gore, su anda MB da duzgun ve yeterli sekilde mudahele edebilecek $ veya Euro yok. Simdiye kadar da kamu bankalarindaki doviz uzerinden mudaheleler yaptilar. (Ayrintisi biraz teknik bir konu). Yani bu bankalardaki doviz hesabi sahiplerinin parasi ile! Bakalim neler olacak, hep beraber gorecegiz...

    anlayacağımız bu sefer sıvayamadılar.


  • @yenihayaletadam Yine de sanki biraz mudahele var gibi gorunuyor. Dollari 18 TL'yi asirtmamak icin bir caba var sanki dunden bu yana..


  • ABD resesyona girdi. Bugün ki veriler kötü geldi. Fakat bakalım Bidon ve Paul bunu kabullenecek mi?


  • @vermaynen, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

    Bu akşam yarın $ 18uzerine atacak gibi duruyor. Muhtemelen bu sefer bizimkiler 18de müdahale yapmazlar artık Aralık da gibi bir müdahale gelecekse 20 üzerine atınca $ da müdahale yaparlar gibi bir dusuncedeyim.

    bu edilmiş hali daha bu dolar TL pik yapmamış hali . Yıl sonuna benim beklentim min. 22 küsür tabi ki inşAllah olmaz ama olmaması için bir neden yok.


  • 5 yılda %408 değer kaybeden bir TL. Merak edip hesapladım şimdi keşke hesaplamasaydım :/


  • Bu ileti silindi!

  • Dünya karışıyor.

    Çin Tayvan a girmek üzere.

    Sırbistan ve Kosova sınırında gerilim tırmanıyor.

    ***Sırbistan ile Kosova sınırı karşılıklı olarak kapandı ve barikat kurulduğu belirtiliyor. Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ise Kosova'daki Sırpların daha fazla zulme tolerans göstermeyeceğini savundu.

    ***Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, ağustos ayından martın sonuna kadar ülkesini çok zor bir dönemin beklediğini ifade ederek, Sırbistan'da olağanüstü hal yaşanacağını söyledi.

  • ⭐⭐

    Bir diziden alintidir. Bizimkine ne kadar da benzer. Demek ki hepsinin stratejisi ve emelleri ayni...

    "Venezuela neden modern tarihin en büyük insanlık krizilerinden birini yaşıyor?
    Başkan Nicolas Reyes'i tanıyalım. Bu adam bir milli gurur dalgasıyla altı senedir
    iktidara gelip ülke ekonomisini yarı yarıya çökertti. Fakirlik oranını neredeyse
    yüzde 400 artırdı. Şaşırmayacağınız üzere kendisi yeniden başkanlığa aday.
    Venezuela ekonomisinin tamamen çökmesine %87 ihtimal var. Haberlerde
    buna kriz diyorlar, ama dünya sahnesinde batık devlet diyorlar. Miting'de halkına
    seslenen Nicolas Reyes: Müthiş bir fırsat dönemine giriyoruz. Petrol bağımlılığımızın ötesine geçtiğimiz bir dönemdeyiz."


  • @mexido Sirbistan'in orada birseyler yapip ortami karistiracagi zaten belliydi. Belarus'dan sonra Rusya'ya bu Ukrayna savasinda en cok destek aciklayan ulkelerden birisiydi. Hatta gecen kis Rusya Ukrayna'ya girince, bazi TVlerdeki yorumcular Sirbistan'a dikkat etmek gerekir diye uyarilarda bulunmuslardi.

    Unutmadan, 1. Dunya Savasin'dada Avrupa'da ilk kivilcimi Sirbistan cikartmisti!


  • @MySea, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı

    @mexido Sirbistan'in orada birseyler yapip ortami karistiracagi zaten belliydi. Belarus'dan sonra Rusya'ya bu Ukrayna savasinda en cok destek aciklayan ulkelerden birisiydi. Hatta gecen kis Rusya Ukrayna'ya girince, bazi TVlerdeki yorumcular Sirbistan'a dikkat etmek gerekir diye uyarilarda bulunmuslardi.

    Unutmadan, 1. Dunya Savasin'dada Avrupa'da ilk kivilcimi Sirbistan cikartmisti!

    Sirplardan herşey beklenir desenize:) 3.dunya savaşıni da çıkarıp tarihe gecme niyetleri var demekki :))


  • ABD Temmuz ayi enflasyon orani 8.5% olarak aciklandi. Asagi yonlu bir gerileme basliyor gibi ama henuz cok erken. Sene sonunu gormek lazim.


Benzer Başlıklar

  • 2024 Başkanlık Seçimi

    Gündem ve Sohbet
    74
    4 Oy
    74 İleti
    4k Bakış
    MySeaM
    Trump'in Agenda47 planlamasindaki gocmenlikle ilgili ana maddeler: 1- Milyonlarca yasadisi kacaklari toplu sinirdisi etmek. 2- ICE (Immigration and Customs Enforcement) agentasinin hem calisan sayisini hemde butcesini yukseltmek. 3- Santuary sehirlerin federal butceden aldiklari fonlari kesmek eger gocmenlik konusunda isbirligi yapmazlarsa. 4- Meksika sinirindaki duvari tamamlamak. 5- Yenilenmis guvenlik teknolojilerini sinir guvenliginde kullanmak. 6- Ozel sektoru de sinir guvenligi konusuna dahil etmek. 7- Iltica konusundaki yururlukteki kurallari gozden gecirip yenilemek. 8- Meksika ile sinir guvenligi konusunda daha fazla isbirligi yapmak. 9- Iltica konusundaki basvuru kriterlerini azaltmak ve islemleri zorlastirmak. 10- Sinir guvenligi icin butceden daha fazla fon ayirmak. 11- Askeriyenin degisik birimlerini sinir guvenligine dahil etmek. 12- Sifir-tolerans politikasini getirip uygulamak, ozellikle sinirlarda. 13- Dogumla otomatik olarak alinan vatandasligi sonlandirmak. 14- Liyakata (puanlamaya) dayali gocmenlik sistemini getirip uygulamak. 15- Vize ihlali yapanlara daha yuksek ve etkili cezalar vermek (visa overstay etc) 16- Vize kullanimlarini biometrik kontrol ve izleme sistemi ile daha etkin izleme (ulkeye giris cikislari) 17- Insan kacakcilari ile daha etkin mucadele etmek. 18- Kacaklara ve cocuklarina saglanan koruma programlarini (DACA vb) kaldirmak. 19- DACA korumasi altindakilere sinirdisi etme yolunu acmak. 20- E-verify sistem uygulamasini ise alimlarda mecburi hale getirmek. 21- Kacak calistiranlara yuksek miktarda cezalar kesmek.
  • 3 Oy
    354 İleti
    20k Bakış
    S
    ....desenize adamlari kapidan kovuyorlar,bacadan iceri giriyorlar, buyuk rakkamlarla deportlar yapilmis,bir zamanlar 11 milyon illegal gocmen var diye duymustum,her yil 100 bin atsalar kolay kolay temizliyemezler,eh koca amerikada bazi isleri yapacak elemanlarda lazim onuda kacaklar yapiyorlardir.
  • Kitap Tavsiyeleri

    Gündem ve Sohbet
    86
    1 Oy
    86 İleti
    3k Bakış
    MySeaM
    The 3 Body Problem by Liu Cixin - Dizisini Netflix de izledim ama bir de kitabini okuyayim dedim. Bu arada ayni yazarin iki kitabi daha var: Death's End ve The Dark Forest.
  • Sosyal Yardımlar ve Yardımlaşma

    Sabitlendi Gündem ve Sohbet
    5
    4 Oy
    5 İleti
    1k Bakış
    Erhan ArkanE
    Merhaba Amerika'da çocuk yardımı var mı? Var ise hangi eyaletlerde ve şarta bağlı mı?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

60

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.0k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum