Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari)
-
çok merak ettiğim bir şey var. Şu anda TR'deyim ve Amerika'dan bir şirket bana iş teklifinde bulunup süreci başlatsa, max 2 yıl içinde "şakkadanak" green cardım geliyor mu? O iş yerinde belirli bir süre çalışma şartı oluyor mu?
Greencard almak galaksi vatandaşlığına kabul almaktan zor geliyor da bana, o yüzden soruyorum.
-
@Mustafa-Kemal-Atay-0, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari)
@IsmailAbi ben E32 classification olarak gorunuyorum EB3 profesyonel sanirim visa bulletteki 3rd olan kismina giriyorum other workers classmani sanirim nikaragua ve birkac latin amerika ulkesiyle ilgili sanirim avukat yanlis gormus
Yok hcam eb3 vasıflı / vasıfsız Türklerde başvurabiliyor.
-
@materialist, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari)
çok merak ettiğim bir şey var. Şu anda TR'deyim ve Amerika'dan bir şirket bana iş teklifinde bulunup süreci başlatsa, max 2 yıl içinde "şakkadanak" green cardım geliyor mu? O iş yerinde belirli bir süre çalışma şartı oluyor mu?
Greencard almak galaksi vatandaşlığına kabul almaktan zor geliyor da bana, o yüzden soruyorum.
1,5- 2 yıl deniyor. Süreç okadar kolay olmuyor malesef ama evet sponsor olan şirket var ise green card süreç sonunda alıyorsunuz. Min. 15-20bin$ gibi bir masraf cikiyor. 1 yıl şirket de çalışmak zorundasınız.
-
Bu ileti silindi! -
@Mustafa-Kemal-Atay-0, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari)
@vermaynen merhabalar healthcare sirketinde , dental healthcare manager olarak calisacagim tanidiklar vasitasiyla denk geldim. ben herhangi bir masraf yapmiyorum hepsini sirket karsiliyor yillik maas 60 bin dolar olarak belirlenmisti
Avukat masrafı vs onlar karşılıyor herşeyi yani anladım teşekkürler Mustafa bey.
-
@vermaynen sanirim bende oyle olmus ama normalde eb3 vizesinde vizeden yararlanan kisi oduyormus
-
@mexido yok ondan bahsetmiyorum visa bullet de current olmayan other workers classmanindan bahsediyorum onlar nikaragua felan turkiyeden basvuranlar eb3 olanlar yuksek ihtimalle 3rd denk geliyor onda problem yok suan current
-
@vermaynen sanirim bende oyle olmus ama normalde eb3 vizesinde vizeden yararlanan kisi oduyormus
Evt bende öyle biliyorum.
-
Bugün mülakat a girecekler vardı eb3 için arkadaşların tecrübelerini bekliyoruz umarız green cardlarini almışlardır.
-
@mexido yok ondan bahsetmiyorum visa bullet de current olmayan other workers classmanindan bahsediyorum onlar nikaragua felan turkiyeden basvuranlar eb3 olanlar yuksek ihtimalle 3rd denk geliyor onda problem yok suan current
Hımm tmmdir hcm 👍
-
Arkadaşlar eb3 için onerebileceginiz şirket ve avukat var mıdır ?
ABD ve Tr den süreçlerin maliyetleri arasında haliyle farklar mevcut. Bundan dolayı süreci nerden başlatmak daha doğru olur hem maliyet hem süre ve hemde onay açısından turist vizesi olan bir kişi hangi yoldan ilerlemelidir?
Son olarak premium 2.5k$. Premium olmasınin artıları nedir gerçekten süreci kısaltıyor mu yoksa para tuzağı mi?
-
Up!
Bende konuyla ilgili bir soru sormak istiyorum. Örneğin ailecek turist vizesi ile gittik orda eb3 için işlemlere başladık. Bu esnada tr ye donemiyoruz sanırım green card alana kadar doğrudur mudur ?
Ek olarak eş ve çocuk tr ye gidebilir mi ?
Yoksa turist i tekrar uzatıp yada F1 e ve F1 den Eb3 e çevirecegimiz için statü değişikliğine girdiği için tr girip çıkamıyoruz sanırım? -
@mexido cevap içi teşekkürler. Bana imkansıza yakın geliyor bu. Alıştık Türkiye'de değer görmeyen mühendis olarak yaşamaya. Bir şirketin tutup da bize 15-20 bin dolar + 2 yıllık bekleme zahmetine gireceğine inanamıyorum. Harbiden extraordinary bir meslek icra etmek lazım. 5 satır kod yazarak ya da paslanmaz çelik reçetesi yazarak olmaz bence. Ya da gözümüzde büyütüyoruz. Bu ülkede yaşamaktan psikolojimiz bozuldu resmen. Her şeyin altında üçkağıt, torpil, rüşvet arar olduk.
-
@materialist, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari)
@mexido cevap içi teşekkürler. Bana imkansıza yakın geliyor bu. Alıştık Türkiye'de değer görmeyen mühendis olarak yaşamaya. Bir şirketin tutup da bize 15-20 bin dolar + 2 yıllık bekleme zahmetine gireceğine inanamıyorum. Harbiden extraordinary bir meslek icra etmek lazım. 5 satır kod yazarak ya da paslanmaz çelik reçetesi yazarak olmaz bence. Ya da gözümüzde büyütüyoruz. Bu ülkede yaşamaktan psikolojimiz bozuldu resmen. Her şeyin altında üçkağıt, torpil, rüşvet arar olduk.
Tabi kolay değil malesef ama imkansız da değil.
Şirket değil parasıni sen vereceksin :)) keşke şirket verse öyle bir sponsor bulsak bizde :) Malesef ülke de yaşam belirtisi yok. -
@mexido son sorun icin cevap vereyim i140 formunu sirket premium yapinca 13 temmuz 2022 basvuru 20 temmuz 2022 onay tarihi yani tam 1 haftada onaylandi obur turlu 8 ay suruyor
-
@mexido Yasal olarak siz masraflari odeyemezsiniz. En azindan buyuk sirketlerde boyle birsey yapamazsiniz. Ek olarak eb2-eb3 yi 2 sene beklerken turist vizesinde calisma izniniz olmacak. Yani f1 veya turist vizesinde eb2'yu beklerken sirketin de sizi calistirmadan 2 sene beklemesi gerek.
-
@mexido son sorun icin cevap vereyim i140 formunu sirket premium yapinca 13 temmuz 2022 basvuru 20 temmuz 2022 onay tarihi yani tam 1 haftada onaylandi obur turlu 8 ay suruyor
Teşekkürler hcam öyle olması gerekir fakat bu forumda mı bir yerde okudum premium yaptırmış fakat çok da birşey değişmedi anladım gibilerinden birşeyler yazmıştı o yüzden sormak istedim aslinda.
Son olarak premium 2,5K$ genel bir ücret değil mi hcam yani aile olan birisi aile birey sayısına göre ödemiyor. Örneğin 3 kişi 7,5K$ değil,
değil mi? -
@zerrin0, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari)
@mexido Yasal olarak siz masraflari odeyemezsiniz. En azindan buyuk sirketlerde boyle birsey yapamazsiniz. Ek olarak eb2-eb3 yi 2 sene beklerken turist vizesinde calisma izniniz olmacak. Yani f1 veya turist vizesinde eb2'yu beklerken sirketin de sizi calistirmadan 2 sene beklemesi gerek.
Araştırdığıma göre sponsor da tüm masraflari ödüyor, kişi kendi de ödüyor. İki türlü de oluyor. Neye göre değişiyor onu bilmiyorum ama.
Evet turist ve F1 de çalışma olmuyor zaten. Şirket de mecburen green card i elimize alana kadar beklicek bizi.
Teşekkürler.
-
@mexido avukat masrafi haric sadece 2500 dolar evet ailenin diger fertlerine ayri ayri i140 doldurmuyorsun
-
@mexido, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari)
Teşekkürler hcam öyle olması gerekir fakat bu forumda mı bir yerde okudum premium yaptırmış fakat çok da birşey değişmedi anladım gibilerinden birşeyler yazmıştı o yüzden sormak istedim aslinda.
Son olarak premium 2,5K$ genel bir ücret değil mi hcam yani aile olan birisi aile birey sayısına göre ödemiyor. Örneğin 3 kişi 7,5K$ değil,
değil mi?Birey olarak ödenmiyor hayır. Dosya sahibi için sadece. Bizde 3 kişilik bir aileyiz :) sadece 2.500 dolar ödedik.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
24
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum