Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @esslck merhaba , ben de köpeğimi Amerika ya götürmeye çalışıyorum. Cdc için başvurdum ama dönüş olmadı henüz. Artık izne gerek yok mu ?


  • @BurakKuloglu Merhaba, 10 haziran daki guncellemeden sonra cdc izni hala gerekli mi ? Süreci bildiğiniz için sormak istedim . Teşekkürler


  • Merhaba , ben de köpeğimi Amerika ya götürmeye çalışıyorum. Cdc izin formu için cevap bekliyorum. Ama permit 10 hazirandan sonra istenmiyor diye bir yorum okudum. Bilgisi olan dönüş yapabilirse sevinirim. Cdc ye başvuru yapalı 10 gün oldu ama benim biraz acelem var ve kopegimi birakcak birini bulamadigim icin gec basvuru yaptim. izin tarihim 10 gün sonra başlıyor. Turist olarak geleceğim. Lütfen bilgisi olan dönüş yapabilir mi


  • Merhabalar, bugün Türk Hava yollarını aradım ancak bana Amerika için hala yasak olduğunu sadece servis köpekleri taşıdıklarını söylediler. Ben anlayamadım izin alan arkadaşlar nasıl götürüyor köpeklerini THY almıyoruz diyor.?


  • @strangek merhaba, thy personeli malesef çok bilgisiz. Bende günlerdir arıyorum. Sayfalarında da yazdığı gibi cdc izin belgeniz varsa götürebiliyorsunuz. Ancak 10 haziranda cdc güncelleme yaptı ama bu henüz yansımamış. Izin belgeniz varsa şubeden bilet işleminizi yapmanızı tavsiye ederim.


  • @özge-karatepe Lufthansa ile de görüştüm. Lufthansa önce rezervasyon yapıyorsunuz sonra izin alıyorsunuz dedi 10 haziranda ki güncellemeyi sordum öyle bir bilgi olmadığını belirtti. İzin almadım ne kadar sürüyor izin işlemi bilginiz var mı?


  • @strangek 30 iş günü içinde yazıyor cdc sitesinde. Bende 4 temmuzda başvuru yaptım, bekliyorum. Ama cdc karantina bölgesi olarak onayladığı 4 havalimanına izin olmadan rezervasyon yaptırıp orda aşılanması şartı ile gidebildiğini okudum. Araştırıyorum, net birşey öğrenirsem sizinle paylaşırım. Umarım çocuklarımızı götürmenin bir yolunu bulabiliriz.


  • @özge-karatepe çok teşekkür ederim. Bende detaylı araştıracağım. Benim 2 adet köpeğim var ve ne yazık ki birini bagajda götürebilirsiniz diyorlar ancak çok içime sinmedi aktarmalı uçuşta 17 saat aç susuz kalamaz yani yavrucak. 2 adet toy poodleım var biri yaklaşık 3 biride 4.5 kg ancak çanta ağırlığıyla 8 kg'yu biraz geçiyorlar bu konuda ne kadar katılar bilginiz var mıdır ? Birde siz titre testi yaptırdınız mı yoksa sadece aşı belgeleri yeterli midir?


  • @özge-karatepe tekrardan merhabalar, cdc'nin detaylarına baktığımda amerikadan alınmış geçerli bir aşı sertifikamız olmadığı için izin almamız gerekiyormuş ve titre testi isteniyor. Ancak anlamadığım titre testinin ne kadar süre önce yapılması gerektiği. Benim köpeklerim 3 yaşındalar bir ibarede 15 aydan büyükse 4 hafta beklemenize gerek yok gibi bir yazı var. Gerçekten bana çok karışık geldi.


  • @strangek titrasyon testini yaptırdım. Kuduz asisindan minimum 1 ay sonra kan tahlili veriyorsunuz daha sonra 45 günlük bir bekleme süreci var. Zaten test sonucu 1 ayda geliyor. Malesef anlamsız uzun bir süreç. Benim golden cinsi bir köpegim var malesef kargoda gidecek ama sizinkiler kg olarak sorun yasatmayabilirler uzgunum ama kabinde 1 kargoda 1 hayvan taşınabilir diye biliyorum. Bunu havayolu firmasından daha net öğrenebilirsiniz.


  • @özge-karatepe Her sene kuduz aşısını düzenli yaptırırım ocak gibi kuduz aşısı oldu titre testinden önce tekrar aşıya gerek var mıdır direk test yaptırabilir miyim? Ne yazıkki 1i kabinde biri bagajda diyor havayoluda o yüzden birini götüreceğim sadece sanırım. Sizin uzun yol için planınız nedir kafese su mama mı koyacaksınız? Sakinleştirici ilaç vs vermeyi öneriyor mu veterineriniz?


  • @strangek 1 seneyi geçmediyse kuduz aşıları arasındaki süre titre testiniz olur boyu geçerli. Ama Amerika 1 sene hak tanıyor titre için. Yani sorun görünmüyor. Eğer kabinde olacaksa köpeğiniz su mama ve wc ihtiyacını uçağın tuvaletinde yaptırabilirsiniz çiş pedi ile. Ama kargo için ben çok araştırdım önerilmiyor. Özellikle hiç-bir ilaç vermeyin. Çünkü herhangi bir yan etki de hayvana müdehale edebilecek kimse yok. Kusabilir ya da kalp krizi geçirebilir kimyasallardan dolayı. Ben sadece box eğitimi veriyorum ve uçak sesi dinleniyorum alışması için. Açlık yada susuzluktan birşey olmaz korkmayın.


  • Merhaba arkadaslar. Bildigim kadari ile yasak devam ediyor. Fakat

    Bu linkten de gorebileceginiz uzere size 3 farkli opsiyon sunuluyor. Bunlardan kendinize en uygun yolu secip ilerleyebilirsiniz.
    Daha detayli bilgi isterseniz 1-2 sayfa oncesine giderek yasak gevsetilmeden once ve sonra islemleri tamamlayip tecrubelerini paylasan arkadaslarin postlarini okuyabilirsiniz.


  • Bizde oglumuzu Thy ile kabin icinde olacak sekilde getirdik. Cantasi dahil 8kg ve alti olan dostlarimizi kabin icinde goturebiliyoruz. Fakat onceden checkin yapilamiyor. Oyuzden biraz erken gidip counterlar acildigi gibi once kendi checkininizi sonrasinda da cocugunuzun checkinini yaptirmaniz gerekiyor. Cocugun checkini thy ticket sales kisminda ayri bir yerde sira numarasi alarak yapiliyor. Orada cantasinin oclulerini alip tartiyorlar ve ona gore odeme yapiyorsunuz. Bizim cantamizin olcusune veya kilosuna bakilmadi. Ucreti daha once rezervasyon yaparken belirttigimiz bilgiler uzerinden hesapladilar.
    Ucaga girene kadar hic cantasina koymadik hatta Istanbul Havalimaninda tasmasi ile dolastirdik. Ucaga girdigimiz gibi cantasina koymamiz gerektigi soylendi. Ust uste butun kabin gorevlileri bizi uyardi. Ne kadar ugrassak, ne kadar kendimizi aatmaya calissak da kabul etmediler ki bizimkisi cok uysal kucakta yatsa hic sesi cikmiyor. Ona ragmen cantadan cikmamasi gerektiginiz soylediler. Biz bir tane halimizden anlayabilecek bir hostes ile konustuk ve guzelce 13 saat o cantanin icinde goturemeyecegimizi anlattik. Sagolsun o da goz yumdu ve sadece inis ve kalkislarda cantasina koyup ayak ucumuza yerlestirdik. Onun disinda butun ucus boyunca yanimizdaki bos koltukta yata yata geldi.
    Indigimizde de ekstra bir kontrol noktasina gidip belgeleri gosterdik ama pek kontrol edilmedi.
    Not: Biz sakinestirici ilac vs kullanmak istemedigimiz icin veterinerine danisarak bir sprey aldik. Adini hatirlamiyorum ama ana kokusu iceren, sadece sakinlik ve huzur veren bir sprey diye onu tercih ettik. Kimyasal vs zararli bir sey yok dediler icinde. Bu spreyi boynundaki onluge siktik bir kac fis ve ucaga binmeden once cantasinin icine siktik ve hic bir problem yasamadik. Korkmadi, havlamadi, tedirgin olmadi yani ise yaramis gibi geldi bana. Bunuda dipnot olarak yazmak istedim. Biz bir sekilde vucuduna sokulan sakinlestiricilerin yan etkilerini bilmedigimiz icin huysuz olma riskini goze aldik ama cok rahat geldik. Darisi gelecek olanlarin basina.


  • Bu ileti silindi!

  • @BurakKuloglu

    Harika. Bir sorun çıkmamış. Sizin adınıza çok sevindim.


  • Çok şükür cdc izin onayımız geldi.
    Çok mutluyum. Paylaşmak istedim.
    Süreçle ilgili bilgilendirme isteyenlere elimden geleni yaparım.


  • @özge-karatepe bilgilendirebilirseniz cok sevinirim. Kuduz asisi 1.5 ay önce yapıldı. Seyahatimiz cok yeni netlesti 29 temmuz ucus var. Adult köpekler icin 4 hafta beklemek gerekmiyor diyordu. Mumkun mudur?


  • @özge-karatepe Sevindim test sonucunu aldığınıza. CDC basvurudan sonra kac gunde izni verdi.Bizde mikroçip taktirdik. Sonra kuduz aşısı yaptırdık. 1 ay geçmesini bekliyoruz. CDC den izin kagidi cebimizde olsa bile test sonucundan sonra 45 gün beklemek mi gerekiyor abd ye götürmek için.


  • Benim de öğrenmek istediğim aşağıdaki kriter rapor geldikten sonra 45 gün mü yoksa kan testine gönderdikten itibaren mi 45 gün beklemek gerekiyor ? Sonuçta testten sonra 45 gün beklemeye gerek olmamalı malum kan alındığında zaten neyse durum testte çıkıyor.

    Does the dog have an adequate rabies serology titer result from an approved laboratory, drawn at least 45 days and no more than 1 year before arrival?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

92
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum