Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    O değil de farkında olmadığım ama green karta başvuran baya tanıdığım varmış. Normal oturduk sohbet ediyoruz mesela. Bir anda konu yurtdışına falan geldi. Bana yeşil karta başvurdun mu diye sordu. Şaşırdım bir an. Ben başvurdum ama çıkmadı dedim. Yanımdaki kuzenim ben de başvurdum bana da çıkmadı dedi. Kuzenimle yakınız mesela ikimiz de başvuru yapmışız ama birbirimizden haberimiz yok. Ben o gitmez diye söylememiştim. O da aynısını düşünmüş olacak ki o da bana söylememiş. Kime çıkıyor bu greencard diye düşünürken aklıma geldi birden. Muhtemelen başvurduğunudan haberinizin bile olmadığı ama yakınınızdaki birine çıkmış olabilir.


  • Bizde yerimizi alalım bu olmaz ise almanya olur inş denkli işlemlerine başlayacağım


  • @Gökhan-A selam. Bu işlemleri nasıl yapıyorsun ayrıntılı bilgi verebilirmisin. Benim mesleğin de terziyim. Ama okuldan değilde alaylı. Ama ustalık belgesi falan çıkarabilirim. Yalnız denklik belgesi nasıl çıkarılır onu bilmiyorum. Birde ABD ve Almanya iş başvurusunu buradan nasıl yapıyonuz onu da bilmiyorum. Geçen ay milano daydım mesleğine uygun moda evlerini gözlemledim. Tam yaşayacağım yer dedim. Harika bir şehir. Ama İtalyanca olmadığı için iş görüşmesi yapmadım. Sanırım moda evleride bu işlemler için pek uraşmazlar.


  • @kugutex gerekli bilgileri forum kurallarını ihlal etmemek adına özel mesaj olarak yazdım

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Gökhan-A aşağıdaki başlıkta tüm bilgileri yazabilirsin.

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/199/almanya-göçmenliği/27?page=2


  • @ayvalik10 teşekkür ederim konuyu kafamda biraz toparlayayım o başlığa yazacağım

  • ⭐⭐

    YKS puani cok kotu geldi 😃 Hazirlik sinifina dilimi gelistirmek, herhangi bi okula da WAT icin gitmek gorevi vazife oldu.


  • Yine geldim, bakınıyorum buralara…

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Mendebur
    şimdi gelme ne zaman geleceğini alpay ustamız söylüyor


  • @kugutex bence göçmeden önce 1-2 sene cruise gemilerinde çalışıp cv'nize ekleyebilirsiniz ingilizce var ise.
    her gemide terzi bulunur çünkü.


  • @Gökhan-A Güzel hikaye olmuş 🙂 ben de indeed ve linkedin üzerinden bolca başvuru gönderip şansımı denemiştim açıkçası bi H1B denk gelir belki diye ama olmadı maalesef ama en azından bazıları başvurularımı kaale alıp olumsuz geri dönüşlerini bildirdiler. Bizim Türk şirketlerinde o da yok 😃


  • @istanbuladami Amerikalı firmadan konu hakkında teyit istedim o talebi bilinçli olarak mı yaptılar yoksa sistemin otomatik olarak gönderdiği bir mesaj mı cevap gelmedi daha alman da hala tatilde euroları eze eze bitiremediler 😀 bekliyorum sorun değil. bu arada YKS'den kendimce iyi puan aldım güzel bölümler var umarım tercihlerde kontenjana takılmam.


  • @ayvalik10 Sesli Güldüm


  • @uzaysan Katiliyorum ben bile sasirmistim en az 80 kisi biliyorum basvuran bunuda ciktiktan sonra ogrendim 🙂


  • Çok merak ediyorum acaba bu forumdan kaç kişi çekilişi kazanabilecek. Umarım gerçekten isteyen herkese çıkar. İlk başvurum olacak umutluyuumm.

  • ⭐⭐

    @iremgk, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    Çok merak ediyorum acaba bu forumdan kaç kişi çekilişi kazanabilecek. Umarım gerçekten isteyen herkese çıkar. İlk başvurum olacak umutluyum.

    Forumda en az 30 kişi tanıyacaksın sohbet edeceksin. Aşina olduğun isim sayısı 100ü bulacak. Bu 100 kişiden hiçbirine çıkmayacak. Çıkan kişiler ya çıktıktan sonra birinin tavsiyesiyle forumu yeni duyup yen üye olacaklar. Yada yıllardır başvuran ama ses etmeyen kişiler olacak. Çıkma olasılığı cidden çok düşük. Umut bağlamayın derim. Geçen sene benim de ilk başvurumdu ama çıkmadı.

  • ⭐⭐

    @abrakadabra, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @abrakadabra, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    Selam Arkadaşlar,

    DV2023 konusunda bahsetmiştim, şirketimizin merkezi Avusturya ve merkez ile bir iş görüşmesi yapacağız demiştim.
    O görüşmeyi Mayıs ayında yaptık ve iyi geçmemesine rağmen olumlu dönüş aldım ve 2. aşama için beni Avusturya'ya davet ettiler.

    Buraya kadar her şey normal, ancak şu an ekşisözlük'te de trend topic olan "shcengen vizesi" ile ilgili sorunlar başlayacak, anlatıyorum 🙂
    Karşı taraf görüşme için belirlediği tarih aralığını iletti bana ve en hızlı yol turist olarak vize almaktı.
    Ben de aynı şekilde tüm evrakları tamamlayarak (hesapta para gösterme dahil) turist vizesi başvurusu yaptım.

    Buraya kadar da her şey normal, ancak turist vizem reddedildi (bu arada eski 2 tane pasaportum ve her ikisinde de önceki ABD vizelerim mevcut).
    Sebep olarak ise, turist olarak orada bulunacağıma inanmamaları ve geri dönmeme ihtimalimin çok yüksek olmasını gösterdiler (evli ve çocuklu olup, onların benimle gelmeyecek olmasına rağmen).

    Şimdi davet mektubu ile ticari başvuru yapacağım tekrar ama yine olacağını sanmıyorum.
    Bunu araştırırken ekşi'deki ilgili başlığa rastladım bugün ve trend topic olmuş shcengen vizesi.
    İnanılmaz yüksek oranlarda red veriyolarlar Türkiye'den yapılan başvurulara.

    Sanırım artık diğer Orta Doğu ülkeleri sınıfında görüyorlar bizi.
    Buna en büyük etken de ülkemize dolan ne idüğü belirsiz binlerce yasal/yasal olmayan göçmen.
    Çünkü çok kolay şekilde Türk pasaportuna sahip olabiliyor bu kişiler ve aynı bizler gibi Türk pasaportu ile Schengen'e başvurup, yasal yollarla gidip bir daha geri dönmüyorlar.

    Ülkemizdeki durum gerçekten çok vahimmiş bunu yaşayarak gördüm şu an arkadaşlar.
    Hatta ekşi'de biri yazmış, aynı benim durumumda ve daha da ilerisi hatta iş teklifi almış kabul etmiş çalışma vizesine başvurmuş ve bu kadar şeye rağmen red almış ve çalışma vizesi çıkmamış.

    Artık ülkeden gitmeye de izin yok sanırım 🙂
    Uzun oldu biraz ama yaşadığım deneyimi aktarmak istedim sizlere de.

    Hepinize iyi forumlar dilerim.

    Hepinize tekrardan selam arkadaşlar,

    Sonunda 1 aylık Multi Schengen vizemi aldım ve Viyana'daki şirket merkezimizde 2. mülakatı gerçekleştirebileceğim 🙂

    Turist olarak kabul etmemişlerdi, ancak merkez ofisimiz benim adıma uçak bileti ve otel rezervasyonu yapıp, üstüne bir de Ankara'daki Avusturya Büyükelçiliği'ne sistemden adıma talep oluşturup izin aldığı ve konsolosluğa da davet mektubu yazdığı için bu sefer "ticari vize" başvurum onaylandı ve 30 günlük bir vize verdiler.

    Schengen vize ile olan imtihanımdan ben galip çıktım diyelim şimdilik 😃

    ABD vizesi ile ilgili olmasa da, en azından buradaki kişilerin profilini bildiğimden ve bir gün işinize yarayabileceği için bu tecrübemi aktarıyorum size de.
    Görüşmeden sonra da bilgi veririm mutlaka bakalım gol mü değil mi diye.

    Hepinize iyi forumlar 🙋🏻♂

    Yeniden herkese selam arkadaşlar,

    Geçen hafta Viyana'daydım ve mülakatı yüz yüze gerçekleştirdik.
    Sonucu öğrenmem tabi 3-4 haftayı bulacak, yine bilgi veririm mutlaka burada.

    Avrupa'daki ilk deneyimimdi bu Viyana seyahati ve kısa sürede olsa biraz gezme fırsatım oldu etrafı.
    Yalnız daha önce 4 ay ABD'de yaşamış biri olarak söyleyebilirim ki, insan profilleri ve davranışları ABD'dekinden çok daha farklı. Mesela ABD'de de her sabah, akşam veya herhangi bir ortamda tanımadığınız bir kişi ile bile olsa karşılaştığınızda selamlaşma, yol verme vs. gibi nezaket hareketleri çok fazla iken, Viyana'da böyle bir şeye hiç rastlamadım 😃 Bunun dışında trafikte de aynı şekilde. ABD'de araçlara yeşil ışık yanarken bile yaya geçidine bir yaya adım atsa tüm araçlar duruyordu ve bir tek korna sesi dahi duymuyordunuz. Ancak burada trafik aynı Türkiye'deki gibi. Korna sesleri sürekli var ve araçların birbirlerine veya yayalara yol verdiğini hiç görmedim. Ki Viyana şehri 8 yıldır üst üste Avrupa'nın en yaşanılabilir ve en stressiz şehri seçiliyor, enteresan.

    Diyeceğim o ki, ABD ile Avrupa pek kıyaslanacak gibi değil. Hem yapılaşma, hem kültürel, hem de insan faktörü olarak sanıyorum ABD tek geçiyor tüm dünya ülkelerini. Haa evet ABD'deki bu selamlaşmalar, yüze gülmeler falan yapmacık olabilir ama neticede bir gerçek ve yaşanıyor.

    Bazı arkadaşlar ABD olmazsa Avrupa'yı düşünüyorum vs. gibi yorumlar yapıyorlardı bu forumda ama görünen o ki Avrupa'da pek meşhur Amerika hayalini yaşayabilecekleri bir hayat yok. Gerçi ben sadece Viyana'yı gördüm belki diğer Avrupa ülkeleri ve şehirleri ABD gibidir o kısmı bilemiyorum. Ama yine de varsa yoksa ABD diyorum 😃

    Hepinize de iyi forumlar diliyorum 🙋🏻♂


  • @abrakadabra düştüğümüz duruma bak, 1 aylık vizeye seviniyoruz. 4-5 sene önce 6 aylık,1 senelikler havada uçuşurdu. Ülkenin seviyesi sierra leone,kongo falan oldu artık.

    viyanada avusturyalı yaşamıyor bu arada belirteyim. Nüfusun çeyreğinden fazlası türk, diğer yarısı da balkanlar ve diğer yerlerden gelen göçmenler. Sesin sebebi o.
    ABD'de her yerde selam verilmez. New yorkta kimse kimseye selam vermez mesela. O gülümseme ve selam verme muhabbeti tamamen yapmacıktır.

    Maaşlı bir işin var ise = avrupa
    Ben iş kurucam, girişimciyim, süper yeteneklerim var diyorsan = abd

  • ⭐⭐

    @charon, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @abrakadabra düştüğümüz duruma bak, 1 aylık vizeye seviniyoruz. 4-5 sene önce 6 aylık,1 senelikler havada uçuşurdu. Ülkenin seviyesi sierra leone,kongo falan oldu artık.

    viyanada avusturyalı yaşamıyor bu arada belirteyim. Nüfusun çeyreğinden fazlası türk, diğer yarısı da balkanlar ve diğer yerlerden gelen göçmenler. Sesin sebebi o.
    ABD'de her yerde selam verilmez. New yorkta kimse kimseye selam vermez mesela. O gülümseme ve selam verme muhabbeti tamamen yapmacıktır.

    Maaşlı bir işin var ise = avrupa
    Ben iş kurucam, girişimciyim, süper yeteneklerim var diyorsan = abd

    Viyana'da göçmen sayısı epey fazla aynı dediğiniz gibi.
    Türk sayısı da oldukça fazla ki zaten bunu kendim gördüm bu kısa sürede nereye gitsem mutlaka Türkçe konuşan birileri vardı.

    Maaşlı iş konusunda bence dünyanın her ülkesine gidilebilir. Ama girişimcilik konusunda kesinlikle ABD konusuna katılıyorum.


  • Bizde yerimizi alalım burada bırakmak yok yola devam insallah bu sene o senedir.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

142
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.8k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum