FY2021 & FY2022 Administrative Process (AP durumu / İdari işlem)
-
@dolcederya mail ile sormanız kadar doğal bi' şey yok.
çünkü ankara konsolosluğu dünyadaki en yoğun konsolosluklardan biri. dosyanızın AP sürecini onlara hatırlatmanız, "aa evet bir bakalım şuan" demelerine sebep olup belki de bitmesi gereken bir sürecin sizin tarafınızdan başlatılmasını sağlayabilir.maili de mümkünse ingilizce atın.
bol şans.
-
@gucarslan Tesekkur ediyorum :) Sevgiler
-
turist vizesi icin AP surecimiz 96 gundur devam ediyor. anladigim kadariyla gc talihlilerinin islemleri bitmeden bizimkine bakmayacaklar.
-
@biblo ankara'da AP sonucu bekleyen 25 dv kazananı var. sorun dv ile alakalı değil, ankara'nın kendiyle alakalı.
-
@gucarslan Biliyor musunuz toplamda ortalama kaç kişi var 6 aydan daha uzun süre bekleyen idari işlem sonucunu?
-
@gucarslan bence shu an tum konsolosluklar ap da olanlari geciktiriyir. Tbiliside Azerbaijan uzre tek DV22 uzre 40 yakin AP-da kalan var ve hic biri vizesini almiyor. Ozellikle DS5535 olanlar. Nekadar devam edecem anlamak cok zor.
-
@Azer-Huseynov Şu anda belki de bütün dünyadaki elçilik personelinin çoğu tatilde ve bu yüzden idari süreçler ilerlemiyor...
-
@SUV2019 dv için söylemem gerekirse yok benim takip ettiğim dosyalarda henüz yok.
çünkü sağlık muayenesinin süresi 6 ay ve o olmadan zaten ülkeye giremezler.
bildiğim, eylül ayı'nda süresi dolacaklar var ama.. -
C crazycells bu başlıktan bahsetti
-
-
-
@gucarslan merhaba, idari işlemlerle ilgili verdiğiniz cevapları okurken belki benim durumumla ilgili de bir tahmininiz olabilir diye düşündüm. Cevap verirseniz çok mutlu olurum.
Biz 13 Mayıs’ daİstanbul Konsolosluğunda vize görüşmemizi gerçekleştirdik. Eşim ile J1 türünde vizeye başvurduk. Görüşme esnasında benim için eşiniz göçmen başvurusunda bulunmuş denildi. Eşim de hayır hiç öyle bir başvurumuz yok karşılığını verdi. Sonrasında süreç herkesinki gibi ilerledi. Elimize vizeniz onaylandı kağıdı verildi. Ancak bir kaç gün sonrasında eşimin pasaportu onaylı şekilde gönderilirken benimkinin AP a kaldığını öğrendik. 221g kodu ile. Ek evrakları 18 Mayıs’ta hemen gönderdik. Sonrasında 2 oğlumun onaylı şekilde pasaportları geldi ama benimki ile ilgili bir gelişme yaşanmadı. Benim pasaportumu boş olarak gönderdiler. Konsolosluğa mail attığımızda süreci hızlandırmak adına bir şey yapamayacaklarını söyleyen bir cevap alıyoruz. Aynı aileden 3 kişiyi onaylayıp anneyi dışarda bırakmayı anlamakta güçlük çekiyoruz. Devlet memuruyum. Daha önce Amerika ya hiç girişimim olmadı. Biraz uzun oldu yazdıklarım :) Kusura bakmayın. Bu konuda beklemek dışında yapabileceğim bir şey var mı sizce? Şimdiden teşekkür ediyorum. -
@yilmazz Mandamus lawsuit isminde bir dava var. Onu açabilirsiniz. Elçilik red veya onay olarak 60 gün içinde cevabını vermek zorunda kalıyor bu davayı açarsanız. Ama en az 3000 dolara bu davayı açıyor ABD'deki avukatlar...
-
@SUV2019 cevabınız için çok teşekkür ederim. Ücret oldukça yüksek :) beklemeye devam diyelim o zaman..
-
@yilmazz merhabalar bizimde öyle oldu ben talihliydim bizde de. Eşim AP ye kaldı ama 2 ay sonra onaylandı. Aynen 221g idi bizim ki de. Bence onaylanır sadece beklemek gerekli ne yazık ki. Hatta şuan ABD’deyiz taşındık bile 🙈
-
@waterfall öyle mi? Sizin de mi vize türünüz J1 idi? Mesajınız bizi çok mutlu etti ve umutlandırdı. Şu an ihtiyacımız olan şey sabır ve umut :) tekrar teşekkür eder, Amerika’da ki yaşantınızda mutluluklar dilerim. Umarım herşey yolundadır.
-
@waterfall tebrikler. peki her hangi bir anket istenilmishdirmi ? ds5535 falan ?
-
@Azer-Huseynov Fazla vaktiniz kalmamış. Mali yılın sonu, Eylül'ün sonuna kadar sonucunuz gelmezse otomatik olarak hakkınız yanacak. Ne kadar üzücü bir durum. Umarım yakında sonucunuza kavuşursunuz...
-
@yilmazz merhaba.
konsolosun yaklaşımı muhtemelen sizinle aynı isim + soyisimle göçmenlik başvurusu yapmış birinden kaynaklı, yani name check'e takıldınız. şuan için yapacak pek bir şey yok açıkçası, beklemek dışında. başvurduğunuz vizenin ne yazık ki zaman sınırı olmadığı için konsolosluklar bu şekilde bir yaklaşım içine giriyor.ayrıca, sn. @SUV2019 bahsettiği dava konusuna da açıklık getireyim.
mandamus davaları bu tür konular için biraz fazla, şahsen buna inanıyorum. bunun yerine bir abd'li avukatla anlaşıp, dava yerine sizin adınıza bir mail atmasını için anlaşabilirsiniz. çünkü mandamus davası için şuan rakamlar min 5000 ~7500$ arası ve sonuç alma garantisi elbette ki yok. bunun yerine az bir miktar para ile sadece mail atmasını talep etmek bir çözüm aracı olabilir. -
@gucarslan cevabınız teşekkür ederim. Beklemeye devam edeceğiz bakalım. En olmadı dediğiniz gibi bir avukatla anlaşılabilir. Umarım gerek kalmadan hallolur.
-
180 günü doldurduk bakalım yakında bir update gelecek mi.
-
@thunder_74 Ben 9 ayı doldurdum. 9 ayda bir update bile gelmediğine göre 2 seneden önce sonuç bence gelmez gibime geliyor....
-
Benim pasaportu da vizesiz aynı 221 AP kağıdıyla geri postaladılar :) hala ready görünüyor ve garip bir şekilde 13 temmuzda ve dün güncelleme oldu. Konsolosluk kapalıyken nasıl güncelleme oldu anlamış değilim. Bıktırıyorlar…
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
24
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum