DV2024 Sohbet Odası
-
@ahsenaydgdu Belki farkli urunler icin oyle, ama Ersağ kesinlikle değil. Doğal ve yerli malı diye 2015 den beri annem alıyor kullanıyoruz urunlerını memnunuz.
-
@ahsenaydgdu aynen ver bilgileri bir bakayım merdiven altı mı nedir 😄
-
@Zelene ahahahaha özeldenn gönderiyorum osmangazideler 😂
-
@ahsenaydgdu merhaba ahsen bey yanlış anlamayın ama networking marketing arkadaş kaziklama olarakda bilinir çoğu kişi bu sisteme kaydolup parasini kaybedip telâşlanıp ne yapabilirim diye aklına tanıdıklar gelir eş,dost... gelir yok ben böyle böyle kazanıyorum diyip karşıdaki insanin aklını çelip networking marketing yeni kurbanlar ekler ve parasını kurtarmaya çalışır
-
@ahsenaydgdu Neden yasaklanmiyor sorusuna böyle bir cevap vereyim normal şartlarda bu saadet zincirleri tamamen yasak ama ürün olunca(ki bu ürünler göstermelik ürünler) devlet bir şey diyemiyor oysa ürünle hiç alakası yok. sistemde bir ürün alırsın üye olmak için o ürünü aldıktan sonra gruba katılırsın ve kendi piramidini cizme yoluna girersin sagına ve soluna bi sazan bulman lazımdır ve o sazanları bulduktan sonra onlarda ürün alır katılrılar vs . o sazanlarda üye bulurlar ve zincir böylece uzar gider üsttekiler keyif catarken sen üye bulmaaya calısırsın ve oltaya geldigini anladıgında paramı nasıl kurtarırım dersin ancak ortada artık kalan bir para yoktur gecmiş olsun .
-
Arkadaşlar merhaba bunu izlemenizi tavsiye ederim. Kimse parayı kolay kazanmıyor paralarınız boşa gitmesin.
-
@abrakadabra, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
Selam Arkadaşlar,
DV2023 konusunda bahsetmiştim, şirketimizin merkezi Avusturya ve merkez ile bir iş görüşmesi yapacağız demiştim.
O görüşmeyi Mayıs ayında yaptık ve iyi geçmemesine rağmen olumlu dönüş aldım ve 2. aşama için beni Avusturya'ya davet ettiler.Buraya kadar her şey normal, ancak şu an ekşisözlük'te de trend topic olan "shcengen vizesi" ile ilgili sorunlar başlayacak, anlatıyorum :)
Karşı taraf görüşme için belirlediği tarih aralığını iletti bana ve en hızlı yol turist olarak vize almaktı.
Ben de aynı şekilde tüm evrakları tamamlayarak (hesapta para gösterme dahil) turist vizesi başvurusu yaptım.Buraya kadar da her şey normal, ancak turist vizem reddedildi (bu arada eski 2 tane pasaportum ve her ikisinde de önceki ABD vizelerim mevcut).
Sebep olarak ise, turist olarak orada bulunacağıma inanmamaları ve geri dönmeme ihtimalimin çok yüksek olmasını gösterdiler (evli ve çocuklu olup, onların benimle gelmeyecek olmasına rağmen).Şimdi davet mektubu ile ticari başvuru yapacağım tekrar ama yine olacağını sanmıyorum.
Bunu araştırırken ekşi'deki ilgili başlığa rastladım bugün ve trend topic olmuş shcengen vizesi.
İnanılmaz yüksek oranlarda red veriyolarlar Türkiye'den yapılan başvurulara.Sanırım artık diğer Orta Doğu ülkeleri sınıfında görüyorlar bizi.
Buna en büyük etken de ülkemize dolan ne idüğü belirsiz binlerce yasal/yasal olmayan göçmen.
Çünkü çok kolay şekilde Türk pasaportuna sahip olabiliyor bu kişiler ve aynı bizler gibi Türk pasaportu ile Schengen'e başvurup, yasal yollarla gidip bir daha geri dönmüyorlar.Ülkemizdeki durum gerçekten çok vahimmiş bunu yaşayarak gördüm şu an arkadaşlar.
Hatta ekşi'de biri yazmış, aynı benim durumumda ve daha da ilerisi hatta iş teklifi almış kabul etmiş çalışma vizesine başvurmuş ve bu kadar şeye rağmen red almış ve çalışma vizesi çıkmamış.Artık ülkeden gitmeye de izin yok sanırım :)
Uzun oldu biraz ama yaşadığım deneyimi aktarmak istedim sizlere de.Hepinize iyi forumlar dilerim.
Hepinize tekrardan selam arkadaşlar,
Sonunda 1 aylık Multi Schengen vizemi aldım ve Viyana'daki şirket merkezimizde 2. mülakatı gerçekleştirebileceğim :)
Turist olarak kabul etmemişlerdi, ancak merkez ofisimiz benim adıma uçak bileti ve otel rezervasyonu yapıp, üstüne bir de Ankara'daki Avusturya Büyükelçiliği'ne sistemden adıma talep oluşturup izin aldığı ve konsolosluğa da davet mektubu yazdığı için bu sefer "ticari vize" başvurum onaylandı ve 30 günlük bir vize verdiler.
Schengen vize ile olan imtihanımdan ben galip çıktım diyelim şimdilik :D
ABD vizesi ile ilgili olmasa da, en azından buradaki kişilerin profilini bildiğimden ve bir gün işinize yarayabileceği için bu tecrübemi aktarıyorum size de.
Görüşmeden sonra da bilgi veririm mutlaka bakalım gol mü değil mi diye.Hepinize iyi forumlar :man_raising_hand_light_skin_tone:
-
Selam Arkadaşlar,
DV2023 konusunda bahsetmiştim, şirketimizin merkezi Avusturya ve merkez ile bir iş görüşmesi yapacağız demiştim.
O görüşmeyi Mayıs ayında yaptık ve iyi geçmemesine rağmen olumlu dönüş aldım ve 2. aşama için beni Avusturya'ya davet ettiler.Buraya kadar her şey normal, ancak şu an ekşisözlük'te de trend topic olan "shcengen vizesi" ile ilgili sorunlar başlayacak, anlatıyorum :)
Karşı taraf görüşme için belirlediği tarih aralığını iletti bana ve en hızlı yol turist olarak vize almaktı.
Ben de aynı şekilde tüm evrakları tamamlayarak (hesapta para gösterme dahil) turist vizesi başvurusu yaptım.Buraya kadar da her şey normal, ancak turist vizem reddedildi (bu arada eski 2 tane pasaportum ve her ikisinde de önceki ABD vizelerim mevcut).
Sebep olarak ise, turist olarak orada bulunacağıma inanmamaları ve geri dönmeme ihtimalimin çok yüksek olmasını gösterdiler (evli ve çocuklu olup, onların benimle gelmeyecek olmasına rağmen).Şimdi davet mektubu ile ticari başvuru yapacağım tekrar ama yine olacağını sanmıyorum.
Bunu araştırırken ekşi'deki ilgili başlığa rastladım bugün ve trend topic olmuş shcengen vizesi.
İnanılmaz yüksek oranlarda red veriyolarlar Türkiye'den yapılan başvurulara.Sanırım artık diğer Orta Doğu ülkeleri sınıfında görüyorlar bizi.
Buna en büyük etken de ülkemize dolan ne idüğü belirsiz binlerce yasal/yasal olmayan göçmen.
Çünkü çok kolay şekilde Türk pasaportuna sahip olabiliyor bu kişiler ve aynı bizler gibi Türk pasaportu ile Schengen'e başvurup, yasal yollarla gidip bir daha geri dönmüyorlar.Ülkemizdeki durum gerçekten çok vahimmiş bunu yaşayarak gördüm şu an arkadaşlar.
Hatta ekşi'de biri yazmış, aynı benim durumumda ve daha da ilerisi hatta iş teklifi almış kabul etmiş çalışma vizesine başvurmuş ve bu kadar şeye rağmen red almış ve çalışma vizesi çıkmamış.Artık ülkeden gitmeye de izin yok sanırım :)
Uzun oldu biraz ama yaşadığım deneyimi aktarmak istedim sizlere de.Hepinize iyi forumlar dilerim.
Hepinize tekrardan selam arkadaşlar,
Sonunda 1 aylık Multi Schengen vizemi aldım ve Viyana'daki şirket merkezimizde 2. mülakatı gerçekleştirebileceğim :)
Turist olarak kabul etmemişlerdi, ancak merkez ofisimiz benim adıma uçak bileti ve otel rezervasyonu yapıp, üstüne bir de Ankara'daki Avusturya Büyükelçiliği'ne sistemden adıma talep oluşturup izin aldığı ve konsolosluğa da davet mektubu yazdığı için bu sefer "ticari vize" başvurum onaylandı ve 30 günlük bir vize verdiler.
Schengen vize ile olan imtihanımdan ben galip çıktım diyelim şimdilik :D
ABD vizesi ile ilgili olmasa da, en azından buradaki kişilerin profilini bildiğimden ve bir gün işinize yarayabileceği için bu tecrübemi aktarıyorum size de.
Görüşmeden sonra da bilgi veririm mutlaka bakalım gol mü değil mi diye.Hepinize iyi forumlar :man_raising_hand_light_skin_tone:
Vizen hayırlı olsun. Darısı Amerikan vizesine diyelim :) -
Bir an önce gelsin şu başvuru zamanı da o zaman da açıklansın artık diye söylenmeye başlayalım ya :D
-
Kocaman HAS NOT BEEN SELECTED yazısını göreli yaklaşık 2 ay olmuş,forumda en genç başvuran bendim (16 yaş 4 ay),bu sene içim rahat başvuracağım çünkü kazansaydım mülakat erteleme filan uğraştırıcı işti baya, inşallah bu sene isteyenlere çıkar diyelim
-
PENNSYLVANIA

Resmi adı "Commonwealth of Pennsylvania" idir. Kodu PA. 12 Aralık 1787'de kurulmuştur.
119 bin 283 kilometrekare alana sahiptir. Nüfusu 12,801,989'dur. En geniş şehri Philadelphia, başkenti ise Harrisburg idir. Doğusunda New Jersey, güneydoğusunda Delaware, güneyinde Maryland ve güneybatısında Batı Virginia, batısında Ohio kuzeyinde New York ve Erie Gölü ile çevrelenmiştir. Adı İngiliz Amirali William Penn'in soyadı ve ormanlık alan (woodland) anlamındaki "sylvania" kelimesinin İngiliz kralı II. Charles tarafından birleştirilmesi ile türemiştir.
Nüfusun yüzde 83,8'ü beyaz, yüzde 10,4'u Afroamerikan, yüzde 4,2'si Hispanik, yüzde 2,3'ü Asyalı, yüzde 0,1'i ise Kızılderilidir
Lakapları "Keystone State" ve "Quaker State" idir.
BAYRAK:

PENNSYLVANIA HAKKINDA FUN FACTS
- 1909'da Pittsburgh'da ilk beyzbol stadyumu inşa edildi.
- Hershey, Amerika Birleşik Devletleri'nin Çikolata Başkenti olarak kabul edilir.
- 1946'da Philadelphia ilk bilgisayara ev sahipliği yaptı.
- İlk günlük gazete 21 Eylül 1784'te Philadelphia'da yayınlandı.
- Philadelphia, ilk başkanlık konağının yeridir.
- Harrisburg'daki Rockville Köprüsü, dünyanın en uzun taş kemer köprüsüdür.
- Bağımsızlık Bildirgesi 1776'da Philadelphia'da imzalandı.
- Philadelphia, Özgürlük Çanı'na ev sahipliği yapmaktadır.
- Pennsylvania, Atlantik Okyanusu ile sınırı olmayan tek orijinal kolonidir.
- Philadelphia bir zamanlar Amerika Birleşik Devletleri'nin başkentiydi.
-
vay arkadaş her sene sohbet odalarında yaşlanıyoruz :) mülakat deneyimi sayfasına transfer olmak istiyorum artık :)
-
En son seneler önce başvurmuştum şimdi bu forumu keşfettim. Umarım bu yıl bir değişiklik olur hahaha. Bol şans herkese.
-
Forumda yeniyim ama yıllardır başvuran biri olarak artık bende mülakat konularına zıplamak istiyorum:) bu yıl olucak hissi var sürekli elimde vize basılı pasaportumu hayal ederek kendimi telkin ediyorum. Bakalım bu yıl bize neler getiricek:) @tolgasatir
-
valla ne gelecekse gelsin artık yoksa gelen şeyler hiç iyi değil hayata biraz olumlu bakmaya çalışmak lazım bunun içinde bişeyler gerekli
-
Bu ileti silindi! -
-
Merhabalar engelli olup Green Card alabilmiş kimse var mı? Cerebral Palsy'den dolayı yürüme engelliyim kanedyenle yürüyorum. Daha önce Avrupa'da 1.5 sene yaşadım ama çalışma ve oturum vizesi almak istediğimde engelimi problem olarak gördüler maalesef. Green Card'a başvursam yine sorun yaşar mıyım? Yani sen engellisin seni kabul etmeyiz diyebiliyorlar mı? Ve vize başvurusu için ortalama ne kadar para göstermem gerekir?
-
@mikael tüm yasal yolları kenara bırakıp zayıf karakter özelliği olarak kısa yoldan iltica etmek en nefret ettiğim şeylerden birisi.
-
@animehime94, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
Merhabalar engelli olup Green Card alabilmiş kimse var mı? Cerebral Palsy'den dolayı yürüme engelliyim kanedyenle yürüyorum. Daha önce Avrupa'da 1.5 sene yaşadım ama çalışma ve oturum vizesi almak istediğimde engelimi problem olarak gördüler maalesef. Green Card'a başvursam yine sorun yaşar mıyım? Yani sen engellisin seni kabul etmeyiz diyebiliyorlar mı? Ve vize başvurusu için ortalama ne kadar para göstermem gerekir?
Çekilişte green card kazanırsanız sorun olmaz merak etmeyin.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
44
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum