Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek
-
@gucarslan Hepimizin gozu aydin 😊
-
Herkese merhaba. Biz 1 Mayista izin icin basvuru yaptık. CDC'den istenilen evrakları gonderdik, sadece bu NASPHV form yoktu, onun yerine zaten pasaportta asılar gorunuyor. Ve cok sukur bugun izin aldık. Cok mutluyuz. Darısı sizin başınıza ;)
-
@Natalia-Binlik gözünüz aydın, yavrunuzla birlikte iyi yolcuklar diliyorum :dog_face:
-
@Natalia-Binlik gözünüz aydın. Yolunuz açık olsun. Bizim yeni aşı karnesi olmasına rağmen kuduz aşılarını kabul etmemişlerdi. Bu da pozitif bir gelişme olmuş. İyi yolculuklar
-
merhabalar doğru yere mi yazıyorum emin değilim ama bir sorum var.
Bir arkadaşımız şivava cinsi köpeğini bizim aracılığımızla Amrika'daki arkadaşına göndermek istiyor. Köpeğin pasaportu var ama bize ait değil. Daha önce hayvanla seyahat yapmadık. Süreç nasıl işliyor, ne yapmak gerekiyor, girişte soru sorarlar mı, nasıl olur? Tecrübesi olanlar yazarsa çok iyi olur. Teşekkürler. -
@sametbzks Yanlis konudasiniz. Lutfen asagidaki konuya bakin.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/305/amerika-ya-evcil-hayvan-götürmek?_=1655729547322
-
M MySea bu başlıktan bahsetti
-
@sametbzks merhaba.
ABD'ye evcil köpeklerin sokulması 2021 temmuz ayı'nda getirilen bir yasakla çeşitli kurallara bağlanmıştı.
30 mayıs'ta yayınlanan genelge ile bu yasakta değişikliğe gidildi.lütfen bu iletiyi kontrol edin;
-
Yaklasik 20 gun once iki kedimle biri kargo holdda biri yanimda THY ile Istanbuldan ABD'ye uctum. Baska arkadaslara bilgilendirme amacli yaziyorum cunku hem kargo hem yanimda evcil hayvani deneyimlemis oldum. Kuduz asilari, cipleri, diger butun asilari, parazitler veterinerimizle tamamlandi. Ucustan 1 gun once de belediyedeki tarim orman mudurlugune gidip iki kedim icin de apostilli saglik belgesi aldim. Butun asilari tam oldugu icin hicbir sorun cikmadi, odemeyi direk iban numaralarina yaptim. Ucusa daha onceden kedilerimi arayip eklettirdim. Sonrasinda havaalaninda biraz karmasa olsa da islemleri tamamladim: 1. Havaalanina giriste kediler tasima cantasindan cikarildi X ray icin. 2. Check in yaparken kedilerin de belgeleri kontrol edildi, odeme kismina yonlendirildim. 3. Ayri bir kisimda yer alan excess baggage kisminda kargodaki kedim icin 330, yanimdaki kedim icin 165 gibi toplam 500 dolar odedim. 4. Kargoda gidecek kedimi havalaninin sag tarafinda kalan pet check in kismina goturdum, orada bir gorevliyle alt kata inip kedimi X ray icin cantasindan yine cikarip sonrasinda kargoda gidecek kedimi teslim ettim. 5. Yanimda gelecek kedimle pasaport kontrolunden gectik, burada bu kedimi de 2. kere cantasindan cikarttim ve ucaga bindim. 6. Ucusta kedime cok hafif bir sakinlestirici verdim, koltuk bos oldugu icin yanimda oturdu cantasinin icinde. 7. ABD'ye varinca passport check'ten sonra bagaj alaninda diger kedimi de geri teslim aldim. Sinirda kedilerle ilgili baska hicbir soru sorulmadi, sag salim vardik.
-
Merhabalar herkese amerikadan türkiye'ye köpeğimi götürmek istiyorum. Daha sonra tekrar getirebilir miyim. Yasak vardı o yasak kalktımı. Teşekkürler.
-
@mardin47-47 Merhaba, çok değil 2 post üste bakın.
-
@mardin47-47 bu formu inceleyin lütfen;
https://yesilkartforum.com/forum/post/286051 -
Anladığım kadarıyla köpekler için yasaklar devam ediyor. Ancak artık oturumu olmayanlar da izin belgesi için başvurabiliyor. Tek değişikliğin bu olduğunu görüyorum.
-
Merhaba. Eşim LPR statüsünde. 12 kglik kopegimizi abd ye Eylül ayında götürmeyi planlıyoruz. CDC ye başvuru yapmamız gerekiyor sanırım. Titrasyon testi gerekli bu testi nerede yaptirabiliriz?
-
@AYSY33 bu konuda en son işlem yapan sn. @BurakKuloglu'nun deneyimini okumanızı tavsiye ederim;
-
@BurakKuloglu Çok detayli açıklamanız için teşekkürler. Temmuz ayında yasak kalkarsa bu işlemleri yapmaya gerek varmi? Kalkarsa yine de cdc ye başvurmak gerekiyormu? Titrasyon testini her halükarda yapmak gerekiyormu?
-
@esslck merhaba , ben de köpeğimi Amerika ya götürmeye çalışıyorum. Cdc için başvurdum ama dönüş olmadı henüz. Artık izne gerek yok mu ?
-
@BurakKuloglu Merhaba, 10 haziran daki guncellemeden sonra cdc izni hala gerekli mi ? Süreci bildiğiniz için sormak istedim . Teşekkürler
-
Merhaba , ben de köpeğimi Amerika ya götürmeye çalışıyorum. Cdc izin formu için cevap bekliyorum. Ama permit 10 hazirandan sonra istenmiyor diye bir yorum okudum. Bilgisi olan dönüş yapabilirse sevinirim. Cdc ye başvuru yapalı 10 gün oldu ama benim biraz acelem var ve kopegimi birakcak birini bulamadigim icin gec basvuru yaptim. izin tarihim 10 gün sonra başlıyor. Turist olarak geleceğim. Lütfen bilgisi olan dönüş yapabilir mi
-
Merhabalar, bugün Türk Hava yollarını aradım ancak bana Amerika için hala yasak olduğunu sadece servis köpekleri taşıdıklarını söylediler. Ben anlayamadım izin alan arkadaşlar nasıl götürüyor köpeklerini THY almıyoruz diyor.?
-
@strangek merhaba, thy personeli malesef çok bilgisiz. Bende günlerdir arıyorum. Sayfalarında da yazdığı gibi cdc izin belgeniz varsa götürebiliyorsunuz. Ancak 10 haziranda cdc güncelleme yaptı ama bu henüz yansımamış. Izin belgeniz varsa şubeden bilet işleminizi yapmanızı tavsiye ederim.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
21
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum