DV2024 Sohbet Odası
-
Greencard Lottery diye bir şey mi vardı ya 😅
-
@Erkand ahahahahah bana da çıksa da gitmiycem zaten öylesine başvuruyorum :D
-
Müzik çok hoşuma gitti
https://www.youtube.com/watch?v=oadhHk2xs6c -
Selam Arkadaşlar,
Arada bir foruma girip takip ediyorum daha önümüzde uzunca bir süre var diye.
Şimdiden moda girip gene hüsran yaşamak istemiyorum pek :DŞu yıllara göre yapılan başvuruların verilerinin olduğu bir yer vardı, link atabilecek var mı acaba?
Bölgelere göre değil de, ülkelerin kontenjanlarına göre görmek istiyorum aslında.
Sanki daha önce bir yerlerde paylaşılmıştı ama bulamadım.Hatırlayan varsa ya da bilen, yolu gösterirse müteşekkir olurum :)
Herkese iyi forumlar dilerim.
-
merhaba arkadaşlar haritadan bakınca bir çok ülkede varız :) oralara nasıl gittiniz abd olması şart değil tecrübelerinizi aktarırsanız çok sevinirim
-
@yenihayaletadam bende buna benzer sekilde arastirmalar yapiyorum, suan tek engel biraz para ve o ulkenin yerel dili :( ya ofiste calismaya gitmek ya da ingilizce konusulan ulkelere gitmek zorunda kaliyoruz...
-
https://yesilkartforum.com/forum/topic/4740
Konusunundan bilgilerimi tazeleyim derken hayal kurmaya basladim... Mudavimlerimizin tecrubesine gore buna engel olmak lazim da, cok zor is :D
-
Bu hafta 3 arkadaş Milano oradan Fransa yapmayı düşünüyoz. İlk vize olduğu için kısıtlı tarih var. Ama bir dahakine iş bakıcam. Şimdilik sadece gezme ve ön araştırma amaçlı gidiyorum bakalım. Vize süremide hiç ihlal etmiyeceğim. Her şeyin resmi olmasını istiyorum
Ayrıca daha başka yöntemler de deniyorum. ama şimdilik anca avrupa için. Loto çıkana kadar böyle devam edicem. -
@celica, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@yenihayaletadam bende buna benzer sekilde arastirmalar yapiyorum, suan tek engel biraz para ve o ulkenin yerel dili :( ya ofiste calismaya gitmek ya da ingilizce konusulan ulkelere gitmek zorunda kaliyoruz...
dil bir şekilde halledilir eksik olan şey yeşil yeşil dolarlar :downcast_face_with_sweat:
-
@yenihayaletadam, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
merhaba arkadaşlar haritadan bakınca bir çok ülkede varız :) oralara nasıl gittiniz abd olması şart değil tecrübelerinizi aktarırsanız çok sevinirim
Merhaba dostum ben daha gitmedim ama gidiyorum İrlandaya. Çalışma iznimi aldım şimdi vizemi bekliyorum ve bir haftaya çıkar bir aksilik olmazsa. Bir şirketten iş teklifi aldım ve vize için sponsor oluyorlar. Relocation desteği de sağlıyorlar. Belli bir miktar cash para veriyorlar ve masrafları da (örneğin uçak bileti vs) onlar karşılıyor. Hatta bunun için konu da açmıştım.
Vize konusunu şuradan bulabilirsin. https://yesilkartforum.com/forum/topic/5248/i̇rlanda-critical-skills-çalışma-izni
Şirketle olan mülakat tecrübemi de paylaştım. Onun da linkini şöyle bırakayım: https://yesilkartforum.com/forum/post/265208
-
@uzaysan, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
Merhaba dostum ben daha gitmedim ama gidiyorum İrlandaya. Çalışma iznimi aldım şimdi vizemi bekliyorum ve bir haftaya çıkar bir aksilik olmazsa. Bir şirketten iş teklifi aldım ve vize için sponsor oluyorlar. Relocation desteği de sağlıyorlar. Belli bir miktar cash para veriyorlar ve masrafları da (örneğin uçak bileti vs) onlar karşılıyor. Hatta bunun için konu da açmıştım.
Vize konusunu şuradan bulabilirsin. https://yesilkartforum.com/forum/topic/5248/i̇rlanda-critical-skills-çalışma-izni
Şirketle olan mülakat tecrübemi de paylaştım. Onun da linkini şöyle bırakayım: https://yesilkartforum.com/forum/post/265208
Güzel kardeşim senin adına gerçekten çok sevindim :) Allah utandırmasın, umarım güzel bir çalışma hayatın olur orada, işin gücün rast gitsin. Olurda turist olarak bile gelme imkanım olursa oranın eskisi olarak bi kahve ısmarlarsın artık :) Allah'a emanet ol, yeni hayatında başarılar diliyorum.
-
@arbalet, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@uzaysan, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
Güzel kardeşim senin adına gerçekten çok sevindim :) Allah utandırmasın, umarım güzel bir çalışma hayatın olur orada, işin gücün rast gitsin. Olurda turist olarak bile gelme imkanım olursa oranın eskisi olarak bi kahve ısmarlarsın artık :) Allah'a emanet ol, yeni hayatında başarılar diliyorum.
Çok teşekkürler. Tabii gelirseniz neden olmasın kahve dert değil.
-
merhaba öncelikle herkese iyi şanslar ve umarım gerçekten isteyenler kazanır ve gidebilir.. ben yeniyim ve sizlerin tecrübelerine binayen birşeyler danışmak istiyrorum.. bu sene çekilişe katılacağım ama binde bir de olsa çıkabilme ihtimaline karşılık birkaç tavsiyeye ihtiyacım var.. ben hemşireyim yüksek lisansımı da yaptım 10 yıldır bir devlet kurumunda yönetici pozisyonunda çalışıyorum 8 yaşında bir kızım var eşim mühendis o da iyi şartlarda çalışıyor, evim ve arabam var. yani türkiye şartlarina göre çok şükür iyi durumda sayılırım.. bunları söyleme sebebim ,ne olur yanlış anlamayın beni, eğer lotoyu kazanırsam herşeyi bırakıp abd ye gitmek mantıklı olurmu diye yorumlarınızı görmek. zira mantıklı değilse asla çekilişe bile katılmak istemem olurda kazanırsam ( körün attığı taş misali) kimsenin hakkına girmemek için, olurda kazanır ve gitmezsem vebalinden çekiniyorum. ne düşünüyorsunuz bu durumda gitmek mantıklı olurmu? herşey kızımın geleceği için
-
-
@sweetamber Bunun cevabını biz veremeyiz ama dediğiniz gibi gerçekten çıkarda gitmezseniz bir çok insanın hakkı yanmış oluyor. Bunu siz eşinizle oturup buradaki hayatımızı bir kenara bırakıp gerçekten 0'dan başlayabilecek güce sahip miyiz? diye konuşmanız gerekir. Buradaki insanların çoğu GC olmasa bile farklı yollar araştırıp gitmek isteyen kişiler kimse size içinize sinen yorumu yapamaz :) Umarım en doğru kararı verirsiniz.
-
@sweetamber, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
merhaba öncelikle herkese iyi şanslar ve umarım gerçekten isteyenler kazanır ve gidebilir.. ben yeniyim ve sizlerin tecrübelerine binayen birşeyler danışmak istiyrorum.. bu sene çekilişe katılacağım ama binde bir de olsa çıkabilme ihtimaline karşılık birkaç tavsiyeye ihtiyacım var.. ben hemşireyim yüksek lisansımı da yaptım 10 yıldır bir devlet kurumunda yönetici pozisyonunda çalışıyorum 8 yaşında bir kızım var eşim mühendis o da iyi şartlarda çalışıyor, evim ve arabam var. yani türkiye şartlarina göre çok şükür iyi durumda sayılırım.. bunları söyleme sebebim ,ne olur yanlış anlamayın beni, eğer lotoyu kazanırsam herşeyi bırakıp abd ye gitmek mantıklı olurmu diye yorumlarınızı görmek. zira mantıklı değilse asla çekilişe bile katılmak istemem olurda kazanırsam ( körün attığı taş misali) kimsenin hakkına girmemek için, olurda kazanır ve gitmezsem vebalinden çekiniyorum. ne düşünüyorsunuz bu durumda gitmek mantıklı olurmu? herşey kızımın geleceği için
Neden başvuru yapıp şansınızı denemek istemiyorsunuz ki malum Türkiye'nin hali ortada varsayalım çıktı gidip green cardları alıp gelirsiniz aklınız da bir şeçenek olur ve çocuğunuz bir kaç adım önce başlar 'ABD'ye taşınıp orada oturmanız şart değil ancak Green Card'ın alınmasını takiben 6 ay içinde en az 1 kez Amerika'ya giriş yapmanız gerekiyor. Sonraki senelerde ise yılda en az 1 kez giriş yapılması zorunlu.' net de bunu buldum en kötü gidip gelirsiniz. Aşağıdaki video izleyebilirsiniz daha sağlıklı fikir verir. Ben daha önce gitmedim ama bu hafta 2 tane arkdaşım gitti açık konuşmak gerekirse fazlasıyla cesaret istiyor. Size kimse gidin veya gitmeyin diyemez iş sizde bitiyor :) Şimdiden bol şans diliyorum.
-
@sweetamber degerli ablam, bunun cevabi sizde. niye gocmen olmak istiyorsunuz? - cocugunuzun gelecegi icin :) mantikli tabiki, umarim size de cikar..
-
@sweetamber, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
Neden başvuru yapıp şansınızı denemek istemiyorsunuz ki malum Türkiye'nin hali ortada varsayalım çıktı gidip green cardları alıp gelirsiniz aklınız da bir şeçenek olur ve çocuğunuz bir kaç adım önce başlar 'ABD'ye taşınıp orada oturmanız şart değil ancak Green Card'ın alınmasını takiben 6 ay içinde en az 1 kez Amerika'ya giriş yapmanız gerekiyor. Sonraki senelerde ise yılda en az 1 kez giriş yapılması zorunlu.' net de bunu buldum en kötü gidip gelirsiniz. Aşağıdaki video izleyebilirsiniz daha sağlıklı fikir verir. Ben daha önce gitmedim ama bu hafta 2 tane arkdaşım gitti açık konuşmak gerekirse fazlasıyla cesaret istiyor. Şimdiden bol şans diliyorum.
GC aslında iyi bir seçenek fakat iş bulmadan gitmek korkutuyor açıkçası. Belki sonraki GC için başvuru yapabilirim.
-
@uzaysan irlandanın neresine gidiceksiniz dublin mi ?
-
@sweetamber sen ve ailen huzurlu ve mutlu ise gelecek kaygınız yoksa yani ülkeden gitmek için sebebiniz yoksa gerek yok tabiki
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
22
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum