Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

• ⭐⭐

@kingablu tamam bos pasaportla hicbir ulkeye gitmeden basvurabilirsiniz,sikinti yok.
    Alan da vardir tabi ki,kisinin profiline bagli. Ben yurtdisi seyahati olmayan alamaz demedim zaten

• ⭐⭐

@charon tam olarak b1 b2 vizesini kapsıyor bu onay red oranı elbette başka vize türlerinden bahsetmiyorum bulunduğumuz başlık gereği ABD, güzellik kraliçesine Suriye doğumlu diye vize vermedi
    ABD, Britanyalı güzellik kraliçesi Leen Clive'a "Suriye'de doğduğu için" vize vermedi. Kraliçe, "Eşime ve bebeğime vize verildi fakat bana verilmedi. Tek farksa benim doğum yerim" diyerek isyan etti. Hatta daha bir kaç sayfa önce almaya da giren birine Suriye'ye gittiniz mi diye sormuş memur oda gitmedim demiş. Öyle düşünürseniz ABD'de çocuğunu doğuran kişi sayısı çok ama vize alırken bunu beyan ederseniz onay alamazsiniz yada içerde statü değişikliği yapan da çok

• ⭐⭐

@charon ben size geçmiş insanların deneyimlerden bahsediyorum sormuş gittiğim ülkeler mi sorun oluyor diye oda memur evet demiş daha neyin iddiasındasındasınız anlamıyorum örneğin Suriye'de doğmuş biri İngiltere vatandaşlığı olduğu halde doğum yeri sebebiyle vize görüşmesine girmek zorunda kalıyor bu bile Suriye gezisi hakkında çok şey söylüyor

• ⭐⭐

@LordBolton abd buyukelciliginin resmi bir aciklamasi var mi suriyede dogdugundan dolayi vermedik seklinde?
    Eger yok ise Boyle bir aciklama,tamamen kendi dusuncesidir. Iyi dram cikar ama bu hikayeden.

• ⭐⭐

@ob16222 yoo gayet normal yaziyorum. Agresif bir durum yok. Bazi yanlis bilinen seyleri duzeltmeye calisiyorum(belgelerle alakali ozellikle).
    Dedigim gibi, ilk yurtdisi cikisi abd olacak olan kisi vize basvurusuna negatif baslar. Lakin bu alamayacagi anlamina gelmez. Denklem baya karisiktir.
    Ornek vereyim; karadagdan c1d aldigim zaman basvuranlarin %90i red yemisti. Karadag Schengen ulkelerine vizesiz girebiliyor mesela. Vize memuru genelde schengen girisleriyle alakali sorular sormustu basvuranlara. Ayrica maaslarini da sormustu hic unutmam. Adam 22 yasinda,yazin cankurtaranlik yapmis aylik 400 euro maasla,abdye turistik gidecegim diyor. Kimse yemez bunu.
    Mesela profesor basvurmustu,kendisi 15 dakika aciklama yapmisti neden gidiyorsun,neden ingiltereye gitmis onceden, konferansin konusu ne vs. tarzi. Ama almisti sonunda.

• ⭐⭐

@charon resmi açıklama olarak konsolosluk görevlisinin geçmiş deneyimlerden gördüğümüz kadarıyla evet gittiğiniz ülke sorun oluyor o sebeple red aldınız demesi gayet resmi ve tartışmaya açık bir şey değil. Bir avukata da danışabilirsiniz bu konuyu Muslu hukuk bölümüne sorabilirsiniz Almanya'da vize görüşmesine giren birine Suriye'ye gitttiniz mi diye soruldu sorulmasının nedeni sizce ne olabilir gitmediği halde?

• ⭐⭐

@charon her ülkenin şartları farklıdır ve konsolosluğun tavrı örneğin İsrail'e de vize var ama onay oranı çok yüksektir bu red ve onay oranı o ülkede ki profillerin geri dönüş oranı ile orantılıdır Karadağ da bu kadar red oranı varsa giden dönmüyordur ancak bizim ülkede giren kişilerin dediklerine göre çoğunluk aldı red alan 2-3 kişiydi deniliyor yani siz Karadağ da ki vize görüşmelerine bakarak ha o zaman her yerde aynı tavır var diyemezsiniz Karadağ da red oranı yüzde 58 bizde yüzde 17 arada çok büyük fark var İsrail'de 6.5 red oranı her ülkenin şartları farklı olduğu gibi konsolusluk tavrı da faklı.

• @LordBolton Evet Bana son sorusu o oldu.

• https://shiftdelete.net/birlesmis-milletler-turkiye-isim-degisikligi

Arkadaşlar belki saçma bir soru ama bu değişikliliğin güncel pasaport ile ABDye girişte bir sorun olur mu?

• ⭐⭐⭐

Bugun telegram grubunda okudum, pandemide evlenen bir çift balayına gidemedik hayalimiz amerika demiş ve vize almış. Daha önce yurt dışı çıkışı yok. Bunu ben bile akıl ediyorum oraya yerleşeceklerini ama konsolosluk vize vermiş. Yani o bu şu örnekler üzerinden çıkarım yapıyoruz elimizde değil ama gerçekten şans olduğunu düşünüyorum. Şuan ben 2. Schengenim için başvuru günü aldım 7 ülke giriş çıkış yaptık 8. yunanistanı denedim. Onu bile alıp alamayacağımı bilmiyorum. Hadi aldık diyelim 9. Olarak amerika bana bugun kötü günüm red diye yüzüme bile bakmadan 10 saniyede gönderirse.. bu da olabilir olmaması için dua ediyorum çünkü 7-8 aydır bekliyorum bu mülakatı. Para iade şansı varsa şimdiden 2. Bi tarih bile almayı düşünüyorum o derece takmış durumdayım ama o gün gelmeden bunu bilemeyeceğim ve o günde tamamen şans olacağına inanıyorum.

• @batuhancirak ah batuhan keşke annenle bi avrupa gir çık yapsaydınz yada annenle beraber amerikaya başvursaydınız hani anne yetişkin yanında ne bileyim ya aşırı üzüldüm bide lise 3üm diyosun liseyi bırakıp amerikaya göçmez bu lisesini bitirir diye de mi düşünmediler nasıl red hala şaşıyorum.
    İnsanlar ağlar çok doğal ki bende olumsuz olursa ağlayabilirim sinirden çünkü aylardır bekliyorum ve bir memurun 2 dudağı arasında hayallerim gerçekten kahrolurum 🥺

Gökçe hanım bugn 2 red üstüne memurla tartışan birisinin vize aldığını söyledi instagramda gerçekten tek umudum o, bence sende çok gençsin bir kere daha dene şansını ona ulaş sana yardımcı olur 🙏🏼 Sen smdiden başvuru günü alıp sıraya gir maluum aylar sonra görüşme 🥺🥺🥺

• ⭐⭐

@ahsenaydgdu cok ilginç memurla tartışıp nasıl onay alabiliyor biraz daha bilgi verir misiniz

• ⭐⭐

@ahsenaydgdu cok ilginç memurla tartışıp nasıl onay alabiliyor biraz daha bilgi verir misiniz

• Arkadaslar ds160 formunu tamamlamadan vize randevusu alabilir miyiz acaba ? Birqn once randevuyu alip ds 160 i yavas yavas doldursak birkac gunde sorun olur mu?

• Bu ileti silindi!

• @Slcn ds160 formunun ilk sayfasını doldurup kaydedin. Sonra form numarası ile randevunuzu alabilirsiniz. Formu da 30 gün içinde tamamlamanız gerekiyor.

• @kingablu ÜCRET ÖDEMEDEN SAYFA AÇILMIYOR AMA? YA DA SEYAHAT ŞİRKETİ YANLIŞ MI BİLGİ VERDİ BANA?

• @LordBolton bende instagram snaplerde paylamış orda gördüm, detay bilgim yok kişiyle alakalı sadece amerikauzmanı instagramda paylaşmıştı dün gece

• randevuların öne alınması ile ilgili bir duyumunuz var mı acaba

• ⭐⭐

O kisi memurla tartisip vize almadi,onceki basvurusunda memurla tartismis Ve red almis

Benzer Başlıklar

• Üniversite Öğrencisi B1/B2 Mülakat Bilgisi

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    1
    0 Oy
    1 İleti
    122 Bakış
    EyelashE
    Merhabalar herkese, ben 21 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Bu sene 4. Sınıfa geçiyorum ve seneye okulum bitecek diye umuyorum. Yaklaşık 1 ay önce DS-160’ı doldurup başvuru yaptım turist vizesi için, orda tekrar okuma gibi bir planım veya isteğim yok o yüzden turist vizesini seçtim. Az çok her şeyi öğrendim araştırmalarımla, izlediğim videolarla ama benzer tecrübesi veya tanıdığının geçirdiği bir tecrübesi olanlar varsa diye danışmak istedim. Benim mülakatım 26 Eylül’de şu an, yaklaşık 5 gün gibi bir süre kaldı. Türkiyede öğrenci olarak turist vizesi almaya çalışanlara yaklaşımları nasıl? Neler soruluyor? Klasikleşmiş sorulardan farkı ne oluyor acaba? Resmi olarak bir işte çalışmıyorum daha ama online freelance iş yapıyorum yazılım odaklı, aylık 2500$ kazancım var şu an ve bunun bir artı olacağını düşünüyorum ama bunu mülakatta nasıl sunabilirim belge sormadıkları için genel olarak? Herhangi bir tavsiyesi veya önerisi olan varsa çok güzel olur.
  • 0 Oy
    10 İleti
    4k Bakış
    melihguneyM
    @mr-bozturk Yani bu işin bir matematiği yok. Genel kanı ülkenle bağlarının kuvvetli olduğunu göstermek. Şirketin Amerika'daki ofisini ziyaret edeceğim dediğinde vize görevlisi farklı bir algıya kapılabilir. Diğer taraftan şirketi ziyaret edeceksin o zaman neden şirket sponsorluğunda gitmiyorsun da diyebilir. Tabii bu söylediklerim tamamıyla farazi. Eşinizle aynı şirkette çalışıp şirketin Amerika'daki ofisini birlikte ziyaret edeceğiz demek biraz şüpheli bir hareket olabilir.:) Yani bilmiyorum. Daha tecrübeli arkadaşlar farklı yorumlar yapabilir.
  • AP - İDARİ İŞLEM - TURİSTLİK VİZE B1-B2

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    22
    0 Oy
    22 İleti
    2k Bakış
    M
    @ayvalik10 Kardeşim mrb bi arkadaş vardı bi forumda tanıştık onunda 1 yıl falan olmuş hala çözülmemişti bakanlığa kadar gittiğini ancak bir netice alamadığını falan yazmıştı bende kendisine konsolosluğa hitaben sürenin çok uzadığına dair bir mail yazmasını hatta başvuru tarihini konu kısmına yazmasını söyledim dediğimi yaptı 2 saat içinde cvb geldi ve pasaportunu göndermesini sürenin uzadıgi icin özur dilediklerini belirttiler çünkü diğer türlü otomatik msj yolluyo konsolisluk yani normalde 6-8 aydan sonra işlemi hızlandırıyorlar sen yeterki dikkat çekecek bir mail gönder hiç bir sebeple 23 ay seni yeniden başvurma hakkından mahrum edemez bir defa
  • 12 Oy
    1k İleti
    94k Bakış
    K
    @vartorian, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari) Green card'in duraklatilmasi Isveren sponsorlugunda basvuranlari da etkileyebilir mi? Henuz hersey gri ancak bir tahmini olan varmidir? "Green Card duraklatildi" diye bir sey yok. Sadece Diversity Visa Lottery (DV) programi durduruldu. O da yasaya uygun degil, bu sekilde durdurulamaz. Mahkemeden donecektir. Cekilis haricindeki hic bir green card sureclerinde durdurulma yok, zorlastirma var.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

23

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k