Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐ Yasaklı

    @celica hayaller celica hayatlar beyaz albea xdxdxd

  • ⭐⭐ Yasaklı

    15 yıldır volkan konak dinliyorum bir kere de vermicem kuruyup gitsede vermicem dinledim birkere de almicaam alıcam dinledim


  • @Calibraturbo xD abi sorma ya. insallah o kitada aliriz bi tanesini


  • Merhaba hesapta kaç para olması lazım ve mülakat tarihi açıklandığında hesaba para yüklesem sıkıntı olurmu para tl mi yoksa dolar olarak mı yüklemem lazım


  • ilk seferim olacak bu yıl ailem bir türlü engel oldu bu sefer dinlemiyorum kimseyi umarım ilk seferde çıkıcak :))


  • @tugberk şans sizden yana olsun umarım çıkar.


  • @EminK eğer siz lise mezunu üstü veya 5 yıl deneyim gerektiren bir işte çalıştıysanız tabii başvurabilirsiniz.


  • Herkese selam, benim de ilk çekilişe katılımım olacak bu çekiliş. Bakalım talih yüzümüze gülecek mi? 🙂 Herkese bol şans.


  • Geçen sene şehirleri yapmıştım. Ancak pederin vefatından dolayı yarım kalmıştı. DV2024'te aramıza yeni katılanlar için eyaletleri bu sene ben yapayım hadi..


  • CALIFORNIA

    alt metni

    Resmi adı "State of California" idir. Kodu CA. 9 Eylül 1850'da kurulmuştur. 423 bin 970 metrekare alana sahiptir. Nüfusu 39.512.223'tür. Amerika'nın batısında, Pasifik Okyanusu'na kıyısı vardır. Nüfus olarak ABD'nin en kalabalık eyaletidir. Yüzölçümü olarak en büyük üçüncü eyalettir. En geniş şehri Los Angeles, başkenti ise Sacramento'dur. Güneydoğudan Arizona, doğuda Nevada ve kuzeyden Oregon ile komşudur. Güneyinde ise Meksika'ya sınırı vardır. Amerika'nın en büyük ekonomisine sahip eyalettir. Apple, Facebook vb global teknoloji firmalarına ev sahipliği yapan Silikon Vadisi buradadır.

    İlk yerli Kaliforniyalı kabileler tarafından kurulmuştur. 16. ve 17. yüzyılda Avrupalılar tarafından keşfedildi. 1850'de Amerika'nın 31. eyaleti oldu. Nüfusun %39'unu hispanikler oluşturur. Amerika'nın bir çok zengini ve ünlü kişiler burada yaşarlar.

    Amerika'nın en düşük rakımlı yeri Ölüm Vadisi bu eyalettedir. Ayrıca Alaskayı saymazsak, Amerika'nın en yüksek rakımlı yeri Whitney Dağı'da bu eyalettedir.

    Kıyı kesimleri yağmurlu kışlar ve kuru yazlar içeren Akdeniz iklimine sahiptir ancak iç kesimler çok sıcak yazlara ve ılıman kışlara sahiptir.

    California rakun, dağ aslanı ve Kaliforniya kondoru gibi hayvanlara ev sahipliği yapmaktadır.

    Eyalet, çiftçilikte, film sektöründe ve yüksek teknolojide lider konumdadır. Hollywood, eyaletin Los Angeles şehrindedir. Ayrıca bu şehirde küçük bir Ermeni bölgesi de bulunmaktadır. Marihuana 2016'da legal hale gelmiştir.

    BAYRAK:

    alt metni

    CALIFORNIA HAKKINDA FUN FACTS

    1. Eyaletin meyvesi avokadodur. Her sene Fallbrook şehrinde bir avokado festivali yapılır.
    2. Hollywood Bowl, Amerika'daki en geniş açık hava amfitiyatrodur. 1922'de ilk açıldığında basit bir ahşap platformdu.
    3. Dünyanın en büyük ağacı olan 'General Sherman' Sequoia Milli Parkı'nda yaşamına devam etmektedir. Yakşalık 84 metre boyundadır ve gövdesinin çevresi yaklaşık 31 metredir.
    4. Ölüm Vadisi, ülkedeki en sıcak, en kuru ve en alçak milli parktır.
    5. Amerika'daki her 8 kişiden biri, burada yaşamaktadır.
    6. İntertin doğum yeridir. 1969'da ilk ARPANET mesajı bir UCLA websitesinden gönderilmiştir. İlk mesaj 'Login' manasında LO idir. Ancak sonrasında sistem çökmüştür.
    7. Golden Gate Köprüsü bu eyalettedir ve her sene binlerce ziyaretçi buraya gelmektedir.
    8. Windows'un herkes tarafından bilinen, yeşil tepeler ve açık mavi gökyüzünden oluşan açılış duvar kağıdı California'nın Sonoma isimli idari bölgesinde çekilen bir fotoğraftır.
    9. California eyalet olmadan önce 1 aylığına bağımsız bir ülke idi.
    10. California'da yaşayan her dört insanın bir tanesi California dışında dünyaya gelmiştir.
    11. Büyük Buhran zamanında San Francisco şehri hayatta kalmayı başarmıştır. Bankalarının hiç birisi batmamıştır.
    12. Eyalette senede 100.000 deprem olmaktadır. Bunların çoğu düşük şiddetlidir.
    13. Eyaletin lakabı başlangıçta Boz Ayı Eyaleti idi. Ancak zamanla bütün ayılar spor amacıyla avlandı ve geriye hiç ayı kalmadı. Artık lakabı Golden State.
    14. Dokuz milli park ile ülkede en çok milli parka sahip eyalettir.
    15. Şans kurabiyesi olarak bilinen ve Çin'in kültürel öğeleri ile paketlenen bu kurabiyeler aslında Çin'den gelmemiştir ve Kaliforniya'da yaratılmıştır.
  • ⭐⭐

    Günaydın, uyandım instagrama gireyim dedim ilk çıkan post bu oldu 🙂 https://www.instagram.com/reel/CeIqvdujUV5/?igshid=YmMyMTA2M2Y= ne de güzel dolduruyo kovaya dolarları 🙂


  • Bir arkadaş yazmıştı hayatınızda köklü değişiklikler yapın, şansınız artar diye. Ne kadar doğru bilmiyorum. İşsizken maaşlı düzenli işe girmek, evlenmek, çocuk sahibi olmak ve en önemlisi çıkabilirseniz yurtdışına çıkmak. Varsa bu konuda deneyimi, düşüncesi olan yazabilir. Tamamen şansa çıkan da var elbet 18-20 yaşında cebinde beş kuruş olmadan, ama genele bakarsam evli, iş sahibi, çocuklu insanları görüyorum.

  • ⭐⭐⭐

    @Salih-Halli tabii ki de böyle bir şeye inanıp hayatınızda köklü bir değişikliğe kalkışmayın. Tamamiyle şans ve çekiliş üzere yapılan bir lotoyu etkileyebilecek herhangi bir sistem mevcut değil. Tek bir durum var şansınızı arttırabilecek evlenirseniz tabii ki hem eşiniz hem kendiniz için ayrı ayrı başvuru yapabileceğiniz olarak şansınız artıyor ama bu nitelikle alakalı bir durum değil 2 başvuru yaptığınız için oluşan bir durum


  • @travelleth başınız sağolsun inşallah çıkar size.


  • @zahitsdl, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    Merhaba hesapta kaç para olması lazım ve mülakat tarihi açıklandığında hesaba para yüklesem sıkıntı olurmu para tl mi yoksa dolar olarak mı yüklemem lazım

    Merhaba bunun resmi olarak şu kadar olması gereken bir rakam yok ama ortalama tek kişi için 10k dolar civarı üç aşağı beş yukarı bu civarda olması gerekiyor açıklandığında da olabilir üstüne ev araba vs de olabilir vize aldıktan sonra satmayı düşünüyorum vs diyebilirsin vize almadan bir şey satmak mantıksız ki bunu konsolosluklar da diyor vize almadan bir şey satmayın vs vs


  • @zahitsdl vize alacağın gün, daha doğrusu cize evraklarını toparlarken hesaba birden tek kalemde istenen miktarda para girişi olması sıkıntı olabiliyor bilgin olsun. Paranın cinsi pek mühim değil. 7-8K dolarla vizesini alanda var sıkıntı olmaz pek. Hesaptaki para uçak biletin, iki aylık ev kirası, kira için depozito, 2 aylık fatura ve gıda masrafını karşılayabilecek tutarda olması lazım. Bu sebepten dolayı net bir rakam yok ortalama rakam söyler herkes. Çalıştığın banka şubesine uğrayıp ya da çaprı metkezini arayıp vize için banka hesap dökümü lazım, kaç aylık hesap bilgisi çıkartıyorsunuz diye bir sor bence. Başka bir arkadaşımız ev araba falan demiş fakat sunacapın evrakların arasında araç ruhsatı vs olamaz. Aracın varsa bunu elbette söyleyebilirsin ancak konu hakkında belge sunamazsın. Boş şans dilerim.


  • @byn_dogan, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    amerikaya gidersek eyalet seçimi bu yüzden önemli güvenli silahlanmanin daha az olduğu sosyo-ekonomik seviyenin daha yüksek olduğu yerleri seçmek aileler için daha önemli gibi. şahsen ben 1 senedir araştırıyorum ama gc çıkarsa şu eyalete giderim diyemedim. tek karar verdiğim şey çok soğuk olmaması onun dışında hergün yeni bir yeri kafama takıyorum 😂 sanki çıktıda gitmesi dert oldu diyor eşim 😂 hele bir çıksın ben seni uçururum en iyi yere diyor 😂 beni çıkmadan derti sardı onu çıkınca haberi yok 😬😂😂

    Hocam silahlanmayı pek kafanıza takmayın ayrıca silah doğru kişide oldupu sğrece yararlı birşeydir. Ben kuyumculuk ve silah alım satım tamir gravür vs işler yapıyorum. Haliyle kendimde silah kullanıyorum. Amerikadaki ruhsatlı silah sayısı 650 milyon civarı. Tüm dünyadaki ordulardan, ve polis teşkilatlarından daha fazla sivil silahlanma var. Bu konuya böyle bakmanız yerine silahlarla haşır neşir olmanızı öneririm. Sizde çıkarda giderseniz vatandaş olduktan sonra silah alabilirsiniz, 6 eyalette sivil vatandaşın tıpkı polislerde gördünüz usulde açıktan silah taşıması serbesttir. Bir cafeye oturup kahve söylersiniz size kahvenizi getiren garsonun belinde colt 1911 görürsünüz açıktan taşırlar. Ayrıca bizdeki gibi olmaması güzeldir. Örnek veriyorum bir çatışma oldu polis birilerine sıkıyor, pozisyonunuz müsaitse polise ya da haklı olan tarafa destek verebilirsiniz. Ben silah taşırken elbisemin altından belli olduğunda bile ceza alabiliyorum burda. Orada durum çok daha farklı. Şunu da unutmayın bu kadar çok silah olmasına karşın silahla işlenen suçlarda oranları oldukça düşük. Türkiyede 500bin civarı ruhsatlı silah var taşıma ve bulundurma, onlarda ise dediğim gibi 650 milyon ve onların silahla işlenen suçlardaki oranı bize çok yakın. Eğitimli bilinçli bir toplum içinde olduktan sonra sorun olmayacaktır, endişelenmeyin. Ayrıca ben sadece tabanca alabiliyorken onlar gidip Kalashnikov ya da Colt M4 gibi karabina tarzı harp silahlarını ruhsatlı olarak alıp taşıyabiliyotlar. Sınırda yok yüzlerce alabilirsiniz. Mühimmat bizde yine sınırlı senede bin mermi onlar tek kalemde hemde internetten sipariş ederek onbinlerce mermi sipariş edebilirler. Bunun dışında casper gun dedikleri yani izi olmayan, hayalet silah yapabiliyorlar. Yani bir siteden sürgü diğerinden namlu birinden şarjör bir başka yerden tetik, başka siteden gerdel kildiidi vs alıp silah yapıyorlar ama üzerinde seri numarası yok... Fakat yinede suç oranları düşük. Kafanıza takacağınız bir durum yok. Şimdiden bol şans diliyorum.


  • @servet Türk vatandaşları asla öyle tutarlar ödemiyorlar merak etmeyin. İran, Mısır ve bazı ortadoğu ülkelerinin vatandaşları muayeneye Ankara'da giriyorlar ağırlı olarak. Onların sağlık sistemi içinde olmayan bazı aşılar ya da o aşıların teknolojisini abd beğenmiyor. Kendi ülkelerinden getirsikleri aşı kartlarınıda Ankara Unganlar yeminli tercümana çevirtmiş olsalar bile kabul etmiyorlar. Bu sebeple onlara sanki hayatta hiç aşı olmamışlar gibi bir sürü aşı yapılıyor. Ben Unganların eski komşusuyum. Daha evvel çalışanlarına sormuştum bu durumu. Türk vatandaşı isen ödeyeceğin maksimum tutar 400 $ rahat ol.


  • Arkadaşlar ben 3 yıl önce bir dava ile karşı karşıya kaldım. Tabi deliller ile suçsuz olduğumu ispat ettim, beraat aldım. Bu kazanma durumumu etkiler mi?


  • @Tarkovsky insanlar ya da kurumlar sana herhangi bir suç sebebiyle dava açabilirler, suçsuz olduğunun ispatlanması seni normal yapar. Hiçbir problem yaşamayacaksın bu sebepten ötürü.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

106
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum