DV2024 Sohbet Odası
-
Busene ikinci cekiliş olurmu sizce Baska umudum kalmadı hayatta tutunacak. Kafama sıkıvercem annem olmasa. Valla bu kişi nasıl gecirecm onu hesaplıyorum hesaplayamıyorum. Ben ilkokuldan beri bu tampon derme catma defakto İslami ülkenin buraya geleceğini biliyordum buna ragmen sanki beşeri bir ülke vatamdasıymisim gibi gelecekler gozardi edilerek zarzor okudum gucbela okutuldum ona yanıyorum
-
@ahsenaydgdu, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@yenihayaletadam buz dolabında kendi çizdiğim bi takvim yaptım her gun kalkıp bi çentik atıyorum e bi zahmet artık o da olaya dahil olsuun :))))
Ben bu ara bahçeli ev işine sardım. Yazın sonunda Fethiye de olur, bodrumun köylerinde olur, didimde olur, bahçeli bi ev alayım, akşamları yalınayak elimde hortum domates biberleri sularım, hanım masayı hazırlarken mangal yapayım. gece olup yıldızdan başka bişe görünmezken sırtüstü yatıp yıldızları seyredeyim istiyorum. Yaşlandım bu sene. Emeklilik hayalleri kurmaya başladım. Sıfırdan yeni bir hayat kurmayla uğraşmak istemiyorum artık.

-
@Calibraturbo İkinci bir çekiliş olması için bir neden var mı ki, çekiliş düşük yüzdeli ihtimal olan bir yöntem yurtdışına gidebilmek için daha farklı yöntemler araştırmanızıda öneririm hayatınızı ve yaşantınızı sadece çekilişe odaklı bir hale getirmek sizi dahada sıkıntıya sokacaktır
-
@ahsenaydgdu cok haklısınız türkiyede tatil yapilacak gibi degil zaten. Bizim aslinda yurt dışı tecrubemiz var ama 5 yılı geçti.(benim universitede wat ve sonrasinda almanya, eşiminde ingiltere) Gökçe hanim da son 5 yıl önemli diyor bir videosunda bende oyuzden avrupaya gitmeden cesaret edemedim basvurmaya. Okadar uzun sure veriyorlarsa randevu icin sizin dediginiz gibi yapmakta cok mantikli. Bu sene icin zor ama bizim tatil isi esim yeni iş degistirdi izin alamaz

Maceristan mı italya mı bende arada kalmadım degil sizin vize sureci nasil ilerledi shengende zorluk cıkardilar mi? -
@mrwelif 3 ay olduysa bile gireli siz sonuçta uzun zamandır çalışıyosanız eşinizinde iş değiştirmeden önceki sigortasıda olacak ama iş yerinden izin alma sorunu olabilir haklısınız.. ben macaristana gittim ama italyada çok merak ettiğim biyer amerika parasından yememek için gitmekten vazgeçtik 1000€ ya 1000 daha ekler uçak biletlerini alırız dedik
-
@ibrahimasar abi o nasıl tarif ediş valla insanın kalası gelir ahaha
-
https://youtu.be/H9mEZuVlEPw YouTuberlar dahil herkes bu işe başlıyor.bekarlar için yapılabilecek iyi para kazandıran bir iş.aylık enaz 8bin dolardan bahsediliyor.san diegoda makina mühendisi yıllık 55bin dolar kazanıyorum diyordu aylık net 3500.
-
https://www.instagram.com/p/Cd58RINOHzK/?igshid=YmMyMTA2M2.Y= Bu çocukta başlamış
-
Teşekkürler hocalarım. Okuduğum bölümü seviyorum. Bırakmak gibi niyetim yok. Belki de okuyup ileride başka kapıların açılma imkanı varken dil okulu gibi belirsiz şeylerle uğraşmak istemiyorum.
Öbür yandan WAT kısmını da düşündüm. Hatta çevremden de çok düşünen gördüm. Maddi kısmından öte zaman olayı burada işin içine giriyor. Kaldı 2. ve 3. sınıf yazları. Onda da staj işleri var. 4. sınıf yazında da kısmetse mezun olurum zaten. Ha 2 de 2 staj yapıp 3 de gidilebilir belki. Onu müsait zamanda enine boyuna bir araştırmam lazım.
Ekşide wat yapanlara gc daha çok çıkıyor gibi bir şey okumuştum. Kafamdaki ilk örnek Okan Serbes mesela. Çevrenizde de böyle bir şey gördüğünüz duyduğunuz oldu mu?
-
Green card sonuçlarının açıklanmaısndan itibaren ilk defa foruma girişim uzun bir üzgünlük yaşamamın ardından para biriktirmeye başlamış ve farklı ülkeler dahil pek çok yeri radarıma koymuş bulunmaktayım bundan sonrasında bol şans diliyorum kendi adıma..
-
@dilmel biz öğrenci olarak en kısa yoldan gidişi söylemek istedik, okulumu bitirirm ielts toefl çok iyi puan yaparım. Okulum bölümüm stajlarım sınav ve sertifikalarımla çiççek gibi cv yaparım iş bulurum diyorsan tabiiki direk işle de gidebilirsin pek alaa mümkün, bu yolda imkansız diye bir şey yoktur

Eski iletilerimde kendi okul döneminde staj derdine wat yapmaktan vazgeçtiğimi ve o 2 aylık stajın bana güzel bir kaç insandan başka mesleki hiç bir şey katmadığından bahsetmiştim. Eminim wat ile amerikaya gitseydim çok daha farklı olurdu, bir başka örnek vermem gerekirse Çocukluk arkadaşım odtü çift diploma muhendislik elektrik ve mekatronik mezun o bile mastersız gidemedi. Yani o cv ile başvurduğu yerler burda mısınız çalışma iznin var mı diye sordular. Sonra florida miamide tezli master yaptı. 2senelik opt aldı Yazılımla uğraşıyor suan çalıştığı yer stajının sonunda sponsor oldu yani diyeceğim o ki yine düşünüp taşınıp kararı sen vereceksin biz sadece fikir verme aşamasında olaya dahil olabilir
-
Selam. Yeni aday adayı olarak ben de yerimi alayım.
-
@ibrahimasar aynı durumdayım. Yaş geçiyor. Çocuklar olmasa aslında hiç uğraşmıycam. Bu sene de katılırım olmazsa artık uğraşamam. Kendileri bulurlar bir yolunu zaten.
-
@dilmel valla dostum gitmek istiyorsan git
Kardeşim wat yapabilmek için üni ye yazıldı bu sene Türkiye vizeleri açmıyor/çok kısıtlı açıyor wat için oda boş konsolosluklara baktı umman da wat için boş yer varmış haziran da ummana gidecek gerçekten gitmek isteyen her türlü şansını deniyor
her sene gitmek zorlaşıyor ne yazık ki eğer yazılımda iyisen sonuna kadar yazılımdan devam et bizim genel de Türkler okuduğu mesleği yapmıyor ama öyle bir düşüncen varsa hiç bekleme gitmelisin sonra çok pişman olursun şuan gitmek isteyipte gidemeyen belki milyon kişi vardır
-
@yenihayaletadam bölüm zaten bilgisayar mühendisliği.
Bakacağız artık. Akışına bırakmak gerek. Her planımız gerçekleşmiyor sonuçta.
-
@dilmel hayatında başarılar dostum yolun açık olsun
-
@kugutex madem çocuklarınızda var bence bu şekilde düşünmeyin, her sene başvurun kendiniz için artık yaş geçti deseniz bile çocuklarınız için başvurun. Ben kendi adıma keşke daha erken başvurmaya başlasaydım bile diyorum
-
@Emre-Kurtulmuş ben tee 90 larda bile başvuruyordum. Bekar iken. Posta ile başvuruyorduk. Bu yıl da başvuru yapıcam. Bundan sonra ise çocuklar adına başvuru yapıcaz artık yaşları da geldi.
-
Teksas'da saldırı olmuş. Okula saldırı düzenlenmiş. Sladırganla birlikte 13ü çocuk 16 kişi ölmüş. Cidden son zamanlarda Amerika çok tehlikeli olmaya başladı. En son dışişleri bakanımızda uyarı yaptı.
-
https://tr.wikipedia.org/wiki/Robb_İlköğretim_Okulu_saldırısı Bireysel silahlanma cidden çok korkutucu.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
38
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum