Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @reader2020 tekrardan hosgeldiniz. Evet, sifre yenilemek icin [email protected] adresine email gondermeniz gerekiyor. Foruma giris yapmamis kisilerin en ustte su uyari mesajini goruyor olmasi lazim.

    Üyelik oluşturma, şifre hatırlatma veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

    Size simdi hesaptaki email adresiniz uzerinden ulasiyorum.


  • Ok. Şimdi giriyorum.


  • Oh be girebildim😁 teşekkürler @crazycells


  • @hsndmn kesinlikle kardeşim
    Ne kadar az düşünürsen o kadar çok çıkıyor😁
    Şaka bir yana artık çıksa da o para nerden bulunur bilinmez hepimiz için de hayırlısı neyse o olsun


  • @reader2020 hoş bulduk. şansınız da bahdınız da açık olsun inşaallah.


  • Konu açılmış desenize... 😃


  • 2017 mayıs ayında 6.denemede çıktı bana 🙂 Umudunuzu kaybetmeyin, denemeye devam edin. Bol şanslar herkese.


  • @entelman hayırlı olsun. yaş kaçtı?


  • @reader DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

    @hsndmn kesinlikle kardeşim
    Ne kadar az düşünürsen o kadar çok çıkıyor😁
    Şaka bir yana artık çıksa da o para nerden bulunur bilinmez hepimiz için de hayırlısı neyse o olsun

    Geçen dönem herhalde ilk başvurunun hevesi ile heyecanı ve hüsranı iliklerimize kadar yaşadık.. Bu bir kaç dönem böyle sürer gibi geliyor. 🙂 Artık olanı olmayanı satıp bir şekilde gideceğiz. Yeter ki çıksın da para bir şekilde halledilir. Bu arada foruma tekrardan hoş geldin yoldaş.


  • @crazycells Elimizde veri olmadığından çevredeki örnekler bizi böyle düşünmeye itiyor. Sadece forum+ kendi çevremde çocukları US doğumlu olan en az 3 aileye GC çıktı. Ayrıca Amerikada yakını olan veya kendisi başka bir vize ile US da bulunan pek çok insana da GC çıktı. Algoritma çok net değil ama sanki kontenjan olayı var gibi. Belki de bir çeşit gizli puantaj + kontenjan. Asıl bu sene biraz daha fazla ipucu alırız. Çünkü bahsettiğim özelliklerdeki başvuran sayısı çok artmasa da doğrudan ilgisi olmayan başvuran sayısında bu sene patlama olacak. Üniversite mezunu olan ne kadar tanıdık var hepsi net bir şekilde kendisi doğrudan başvuracağını söyledi. En yakın tanıdığım 100 kişi içinde 30-45 yaş aralığında üniversite mezunu herkes başvuracak. Ülke içindeki gelişmeler bunun ilk nedeni. -otosansür-...


  • Allah hepimizin yolunu açık etsin ins .. bakalım yeni süreç baslıyor , hayırlısı olsun simdiden ... 🙂


  • @reader2020 tekrar hoşgeldiniz


  • @Mrfirat 38 yaş.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @caglaror DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

    @crazycells Elimizde veri olmadığından çevredeki örnekler bizi böyle düşünmeye itiyor. Sadece forum+ kendi çevremde çocukları US doğumlu olan en az 3 aileye GC çıktı. Ayrıca Amerikada yakını olan veya kendisi başka bir vize ile US da bulunan pek çok insana da GC çıktı. Algoritma çok net değil ama sanki kontenjan olayı var gibi. Belki de bir çeşit gizli puantaj + kontenjan. Asıl bu sene biraz daha fazla ipucu alırız. Çünkü bahsettiğim özelliklerdeki başvuran sayısı çok artmasa da doğrudan ilgisi olmayan başvuran sayısında bu sene patlama olacak. Üniversite mezunu olan ne kadar tanıdık var hepsi net bir şekilde kendisi doğrudan başvuracağını söyledi. En yakın tanıdığım 100 kişi içinde 30-45 yaş aralığında üniversite mezunu herkes başvuracak. Ülke içindeki gelişmeler bunun ilk nedeni. -otosansür-...

    Ornekleminiz oldukca onyargili 🙂 hem cevrenizdeki ABD ile ilgili ve iliskisi olan kisileri, hem de ABD gocmenlik forumuna uye olan kisileri dusunurseniz... bu gruplardan secilecek kisiler tabii ki ABD ile bir sekilde alakali kisiler olacaktir. Ben henuz boyle bir secilim olduguna ikna olabilecegim bir veri gormedim.

    Bu arada ABD ile ilgisi pek olmayan, belki en fazla birkac tanidigi olan ve en onemlisi cok da sosyal olmayan kisilerin forumu sessizce takip edip kendileri hakkinda hicbir bilgi vermedigini de goz onunde bulundurmalisiniz 🙂

    Ama cevrenizdeki sonuctan bizi de haber edin, 30-45 yas araligindaki arkadaslardan kacina cikacak, ben de merak ediyorum 🙂 herkese bol sanslar!


  • @crazycells Bu sene şansları geçen senelere göre düşük. Dediğim gibi elimizde tüm katılanların profili olsa çok net sonuç çıkartırdık. Tüm başvuranlar içinde bu ilgili grubun oranını bilmediğimizden ancak önsezi bizimkisi. Benim dairemde bahsettiğim yaş aralığında yaklaşık 50 kişi var (hepsi arkadaşım değil ama şahsen tanıyorum). Başvurduğunu gizleyenleri saymazsak bizzat başvurduğunu belirten 15-20 kişi vardır. Bu sayı önceki senelere göre arttı. Hatta bana çıktığını öğrenenler de bu sene başvurmaya karar verdi. Benim odamdaki 4 kişiden 3'ü geçen sene başvurdu (çıkmadı). Bu sene yeniden başvuracaklar (daha organize ve azimliler). Konsolosluk görüşmesinde karşılaştığımız yaşlı çift de çocuklarının ABD'de olduğunu ve çocuklarının onlar adına başvurduğunu ve çıktığını söylediler vb...
    İçeriden birisi bilgi vermediği veya tüm başvuran verileri ile çıkan verileri elimizde olmadığı sürece kesin bir kanıta kavuşamayacağımız bir konu. Ama ister istemez insan acaba (?) diyor...


  • @caglaror Bu ara veri yapıları ve algoritma çalışıyorum o yüzden komplo teorilerini tezlere bağlayabilirim 🙂


  • @caglaror valla bu isin icine girersek cok karisik graph'lar cikar 🙂


  • @caglaror buna ek olarak ise son 3 senenin başvuran ve secilen kisi sayısına baktığımızda,

    2016: 137,146 kisi basvurmus 1,795 kisi secilmis, %1.3 ihtimal varmıs
    2017: 170,370 kisi basvurmus 2,186 kisi secilmis, %1.28 ihtimal varmıs
    2018: 204,729 kisi basvurmus 4,390 kisi secilmis, %2,1 ihtimal varmıs
    basvuru sayılarında derivativeleri hesaba katmadım, burada tek emin olmadığım secilen kisilerin sayısının icinde derivativeler olup olmadığı, değilmis gibi düsündüm (sitenin linki selected entrants olduğundan) su anda aslında basvuran kisi sayısı arttıkça secilme ihtimalin o kadar da düşmediği hatta 2018 yılında arttığını gözlemliyoruz. Su anda cevabını bilemediğimiz soru, normalde her sene 30-40 bin kadar artıs olurken bu sene 100-200 binlik artıs olursa kac kisi secilir ve ihtimal ne kadar azalır onun yorumunu yapmak zor


  • @ayberto Seçilen kişi sayısı her zaman verilecek vizeden çok fazla oluyor. İsterlerse başvuranların hepsini kazanmış ilan edebilirler. Ama derivativelere göre 3 aşağı beş yukarı aynı sayıda kişiye vize verecekler. Bu da toplam başvuranlar içerisinden vize alan talihli olma ihtimalini her sene düşürür. Bu sene 300.000 civarı başvuru (bence fazlası) olacak diye düşünüyorum. Başvuran sayısındaki artış konunun popülerliği arttıkça artıyor, nüfusla orantılı değil. Konunun popülerliği de sosyal ortamlarda fazlaca dile getirilir oldu çünkü ülke şartları kritik seviyeye düştü. 2019 ve 2020 rakamları daha da fazla çıkacaktır. Reel ihtimal %1'in altına indi bence.


  • @caglaror size sıra gelmiş ve pasaportlarınızı da almışsınız hayırlı uğurlu olsun. Belki daha önce yazdınız ama ben bir süre girmedim o yuzden kaçırmış olabilirim, ne zaman gideceksiniz, yer konusunda kararsizdiniz bir karara varabildiniz mi, iş konusunda hala IT alaninda mi çalışmayı düşünüyorsunuz?

    Ben yeşilkart çıkması hakkında tamamen şans diye düşünüyorum çünkü youtuber olan ibo ABD ve Musa kanalındaki arkadasların hiç ABD ile işleri olmamış bu güne kadar.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

102
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum