DV2024 Sohbet Odası
-
@arbalet, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@nicky, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@hdemircanusa, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@nicky bu tutumu sergilemek harika , bende bu sene için kendime söz verdim kesinlikle kimseyle paylaşmayacağım
kendinize sözünüzü tutun en temizi bu. çünkü bahsettiğiniz "boş" muhabbetlere maruz kalmamak için en iyi yol bu.
Ben bu durumu biraz genel olarak araştırdım. İnsan yapmak istediği şeyi sevinçle eşine dostuna anlattığında beynimiz bunu anlattığımız anda salgılanan dopamin, serotonin hormonlardan ötürü sanki yapmışız gibi algılılayıp hem buna olan isteğimizi azaltıp muhtelif yolları görmemize, ayrıntıları fark etmemize engel oluyor hemde eş doşt dediğimiz çevrenin sinsiliği ile yüzleşince şevkimiz iyice kırıldığından kendi kendimize " Ahmet- Mehmet haklılar ben zaten yapamazdım" / "o kadar bunu hak eden varken neden ben olayımki" / " zaten şans meselesi değilmi, bende şanssızım işte..." gibisinden bunu (ilgili konu her ne ise artık) hak etmediğimize inandırıp bu sayede de kendimize nazar değdiyoruz arkadaşlar. Bu sebeple dışardan bakan herkes " ya işte bizim mehmet işinde gücünde...." bundan öte cümle kurmamalı hayallerini ve özelini asla bilmemeli. İstediğiniz ne ise sessizce ilerleyip yapacaksınız, olduğunda ilan edeceksiniz ve herkes şaşıracak. Sonra ikinci plan için sessizce çalışcaksınız, başarınca ilan edip tekrar şaşırtacaksınız. Aynen böyle davranmamız gerekiyor. İsteklerinizi hiç yapamazsanız on yıl sonra birinin "ya senin şöyle bir planın vardı on onbeş sene evvelinde, herkes yaptı sen neden yapamadınki...." gibi lüzumsuz bir cümlesi sizi iyiyce sinirlendirecektir. Bunlara maruz kalmamak adına, asla kimseyle paylaşmayın hayallerinizi, bunu sadece GC için söylemiyorum tüm hayalleriniz için söylüyorum. Sessiz olun kimse ne yaptığınızı anlamasın. Herkese bol şans :)
Hatta burada bile hayallerinizi, planlarınızı, ulaşmak istediğiniz araçları ve amaçlarınızı paylaşmamanızı öneririm. Üstünkörü bahsedin ve asla detaylandırmayın şu saatten sonra. Burada herkes aynı amaçlar için toplandığından kimse size olumsuz eleştiri yapmasada bunları yazdıkça tekrar tekrar, anlattıkça beyniniz ona doymaya başlıyor.... Şunun gibi düşünün bir müzik yakaladınız efsane bişey tam sizin tarzınız. Her yerde son ses dinliyorsunuz günde tuz defa o şarkıyı çalıyorsunuz. 2 ay sonra o şarkının popülerliği aynı kalabilir mi sizin için? Hatta iki hafta sonra? Sıradan bir şey olup unutulmaya yüz tutar ve işte arada aklınıza geldikçe ya da radyoda denk gelince falan dinlersiniz ama eskisi gibi konsantre olmazsınız zira beyin ondan sıkılmıştır...
-
@celica kadının başına gelmeyen kalmıyor kadınlar az bile yapıyor napıyorlarsa baş tacı onlar
-
@enemy, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@arbalet YouTube da yurtdışına gidip hayatlarını paylaşanlara arabasını evini yediğini içtiğini paylaşanlara bu yüzden kızamıyorum.sanki birilerine cevap niteliğinde geliyor al bak yapamazsın edemezsin diyordun nasıl hayatım var gör çatla dermiş gibi. Ben olsam bende yapardım galiba.fesat çekemeyen insanlara iyi oluyor galiba
Evet kardeşim aynen öyle. Hatta bak yüzlerinden anlıyorsun dikkat et al bu da sana kapak olsun der gibi paylaşıyor bazıları. Hatta konuyu detaylıca anlatan Can Harmanşah gibi kardeşlerimizde varki, bu adamlar oraya gelen giden tutunmaya çalışanada dibine kadar yardımcı oluyor çünk yaşamış bazı şeyleri empati yapabiliyor! Ben napıyorum biliyor musun? Bir hayalim var mesela anlatıyorum bunu. Ama şöyle bir farkla, onun üzerine çalışıyorum, gerçekleştiriyorum ya da gerçekleşmesi için resmi evraklarım tamam diyelim. Bunu yakınımdakilere şöyle bir şey yapmak istiyorum diye anlatıyorum. Tepkileri görceksin!!! Ya olur ama çok çalışman lazım o işler öyle kolay değil (Sanki bana benim hayalimi gerçekleştirdi denyo nasihat ediyor) Kimisi de çok seviniyor, yardım istersen ben burdayım diyor. O yanımda olanların üstüne düşüyorum diğerlerini silip çıkartıyorum hayarımdan. Bir gün araç alırken (biraz pahalı bir modeldi) kime görsem şundan alacak para biriktiriyorum diye anlattım. YA onun masrafı çok olur / onun kaskosu ne kadar sen biliyon mu / onu sen sürebilecen mi çok büyük değil mi park etmesi zor olur vsvsvsvs neler duydum neler.. YAnımda olan kredi lazım olursa beni ara bende şu kadar nakit var bana ödersin bankaya faiz ödeme diyen bir arkadaşım vardı. Ona yedek anahtar verdim, o araçla diğerlerini ziyaret ettik her hafta. Arabama bindirmedim bile olumsuz olanları.
-
@ibrahimasar abi varya bnmki türkçe pop senin anlattığın türk sanat müziği 🙂 ben hala senin 2. Defa turiste başvurman gerektiğini düşünüyorum muhakkak mod düştü tabi bende red almaktan korktuğum için başvuruyu sürekli erteledim ama korkunun ecele faydası yok gitcez görcez ne olacağını
-
@ahsenaydgdu benim oradaki tarif ettigim kadin yobaz yurdum insaninin yobaz esleri yobaz kadin versiyonu soyleki, basima 2 kere geldi; toplu tasimada dengemi kaybedip yanimdaki bu turden kadinlara ufak temas etsem bile tacizci diye alevlenip beni emin olmadan alenen hedef gosterip tacizci ilan ediyor tum araca. basima dikilen 3-4 magara adamina anca yanlislikla oldu ben escinselim valla yanlislikla oldu (escinsel degilim) diyerek linc edilmekten kurtuldum yani bu bazi kadinlarin neyini savunalim ki erkek olsa yan baktin kavgasi cikarirlar eminim ki.. zihniyet ayni
-
@celica iyi toparlamışsın yoksa eşcinselim diyince de dayak yeme ihtimalin var bu memlekette,
-
@ahsenaydgdu :( maalesef... oyle diyince bi afalladilar zaten direkt aractan ucarak indim
-
@arbalet mükemmel anlatmışsınız hocam
-
@celica, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@ahsenaydgdu benim oradaki tarif ettigim kadin yobaz yurdum insaninin yobaz esleri yobaz kadin versiyonu soyleki, basima 2 kere geldi; toplu tasimada dengemi kaybedip yanimdaki bu turden kadinlara ufak temas etsem bile tacizci diye alevlenip beni emin olmadan alenen hedef gosterip tacizci ilan ediyor tum araca. basima dikilen 3-4 magara adamina anca yanlislikla oldu ben escinselim valla yanlislikla oldu (escinsel degilim) diyerek linc edilmekten kurtuldum yani bu bazi kadinlarin neyini savunalim ki erkek olsa yan baktin kavgasi cikarirlar eminim ki.. zihniyet ayni
Dua et eşcinselim deyince ayrıyetten iki posta daha dayak atmamışlar.
-
@justozkan yaşım 34 ama 60'ıma da gelsem bir gün gerçekleştireceğim :)
-
@Erkand :face_with_tears_of_joy: cehalet diz boyu, bir sure daha katlanacagiz bu insanlara, mumkun oldugu kadar izole sekilde, bakalim...
-
@istanbuladami hedeflerimiz olmasa yaşayamayız ki hocam, Green kartın çıkmaması 1-2 gün yıktı ama elbet olacak.
Şu videoyu dün izledim izlemeye değer.
https://www.youtube.com/watch?v=upSIYvcRovE -
Bu çekilişe katılsam mı onu düşündüm bugün.
Daha önce de yazdım. 20 yaşındayım; Seneye 2. sınıf olacağım. Ancak olur da çıkarsa sıkıntıya sokacak.
Hadi eğitimi boş vereyim; bırakayım desem bile maddi kısım var. Bu yaşta o kadar para bende yok; şükür ki ailem çıkarabilir ama ona da çok sıcak bakacaklarını sanmam. Bu sorun da öyle kolayca çözülebilecek bir şey değil. Okulumu bitirip mesleğe başladığım zaman bile yıllarımı alır o parayı toplamak. Aklıma gelmişken yazayım: DV2025'e başvurursam ve olur da kazanırsam; mezuniyetime yetişir değil mi? (Mezuniyet eğer uzatmazsam 2025'de)Ben mi bu kadar çok düşünüyorum diye merak ediyorum. İnsanların maddi durumlarına karışmak gibi olmasın ama yaşıtlarımı bazen dinliyorum. Seneye pasaport çıkartacağım gc'ye başvuracağım diyor ancak pasaporta verecek paraları bile çoğu zaman çıkmıyor. Yanlış düşünüyorsun diyorum bana "rakip mi eliyorsun?" tarzında suçlamalarla yaklaşıyorlar. Halbuki bırak büyükelçilik görüşmesini; sağlık ücretini bile vermeleri zor. Tekrar ediyorum kimsenin maddi durumuna karıştığım yok ve eleştirmek de bana düşmez ama gerçekler de bunlar. Neyse kendileri bilir... Olurda kazanırlarsa o sevincin büyük bir üzüntüye dönüşmesi fazla uzun sürmez.
Gitmek zor kalmak daha zor diye bir laf var ya; gitmeyi düşünmek bile gitmekten kadar zor bizim şu zamanımızda...
-
burada yazanların hayatlarını okudukça fikren tek olmadığımı bilmek sakinleştirici etki yapıyor valla 🙏😊 geçen sene totem yüzünden okuduğum yorum yapmak istediğim hiç birseye yazamadım saçmalamışım.
2015 senesinde eşimle iflas ettik aslında kurtarılamayacak bir durum değil di biraz aile desteği kâfi olurdu. eşimin ailesi hiç öyle düşünmedi. ben bir evin bir oğlu dedim amma o işler yalanmış. herkes başınızın çaresine bakın şarkısını söyledi. sonrasında ev araba iş güç ne varsa yalan oldu. bütün balon boooom . 🧨🎈🎆 eğer başka bir ülkede olsak çoktan toparlamıştık ama malum bu ülkede rüya çabuk biter. ilk yerimizde devam ettik . ama artık ekonomi eskisi gibi değildi mehter takımı gibi 1 ıleri 2 geri gittik son golüde pandemi de yedik . işyerini kapadık şuan sadece e ticaretle uğraşıyoruz.
eşimle diyoruz ki ne kadar aptalmisiz bunca sene bu ülkede mücadele verdik keşke ilk iflas ettigimizde green card a başvursaydık. ya da farklı yollar araştırsaydık boşuna zaman kaybettik. şimdi eşim ailesinden miras hakkını alıyor o da bizim son kurşunumuz. keşke gc çıksada o parayla orda rahatça bir hayat kursak ama 10 sene bekleyenleri görünce zor geliyor e2 olayı da çok çetrefilli özellikle bizim gibi iflas geçirmiş kişiler için 🤔😭
evrene mesajım açık ARTIK BIZIDE GÖR ...✌
uzun oldu biraz kusura bakmayın arkadaşlar 🤗 -
@arbalet benim de öyle iki tane arkadaşım var gc çıksaydı benim için kredi çekecekti diğeri de telefonunu satacaktı (çok istediği modeli zar zor almıştı) benim abd ye gitmem için böyle 3-5 tane arkdaş olsun dünyanın hiç bir yerinden insanın sırtı yere gelemez Allah hepimizi böyle iyi insanlarlar karşılaştırır inşAllah :folded_hands:
-
@dilmel Cok haklisiniz. Ikinci yazi icin cevap vereyim eredeyse yasitiniz olarak, son yillardaki olaylarla da genclerin yarisindan fazlasi Amerika'da yasama arzusunda. GC'yi arastirmadan basvuran var, yorumlarda GC kazanmis kisilere beni de gotur diyen var, sizin anlattiginiz ornekteki tiplemeler var. Ben essek miyim bu yasimda ates basinda asgari ucretle universiteye kadar calisiyorum da sen yan gelip yatiyorsun? Gitme sebebin ekonomik baban da zengin degil, 10 bin dolarin yok ki senin, rakip eliyormusuz. tek yaptiklari ilkay zaman. fit travel (laptoplu gezgin) izleyip gaza gelmek. burada gercekten ihtiyaci olan ailelerin hakkina gasp etmek... te allahim
-
@yenihayaletadam masallah ne kadar iyi insanlarla arkadassiniz. bize de hep iti kopugu denk geliyor. sanirim oturdugum konumdan dolayi bilemiyorum
-
@arbalet, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@nicky, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@hdemircanusa, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@nicky bu tutumu sergilemek harika , bende bu sene için kendime söz verdim kesinlikle kimseyle paylaşmayacağım
kendinize sözünüzü tutun en temizi bu. çünkü bahsettiğiniz "boş" muhabbetlere maruz kalmamak için en iyi yol bu.
Ben bu durumu biraz genel olarak araştırdım. İnsan yapmak istediği şeyi sevinçle eşine dostuna anlattığında beynimiz bunu anlattığımız anda salgılanan dopamin, serotonin hormonlardan ötürü sanki yapmışız gibi algılılayıp hem buna olan isteğimizi azaltıp muhtelif yolları görmemize, ayrıntıları fark etmemize engel oluyor hemde eş doşt dediğimiz çevrenin sinsiliği ile yüzleşince şevkimiz iyice kırıldığından kendi kendimize " Ahmet- Mehmet haklılar ben zaten yapamazdım" / "o kadar bunu hak eden varken neden ben olayımki" / " zaten şans meselesi değilmi, bende şanssızım işte..." gibisinden bunu (ilgili konu her ne ise artık) hak etmediğimize inandırıp bu sayede de kendimize nazar değdiyoruz arkadaşlar. Bu sebeple dışardan bakan herkes " ya işte bizim mehmet işinde gücünde...." bundan öte cümle kurmamalı hayallerini ve özelini asla bilmemeli. İstediğiniz ne ise sessizce ilerleyip yapacaksınız, olduğunda ilan edeceksiniz ve herkes şaşıracak. Sonra ikinci plan için sessizce çalışcaksınız, başarınca ilan edip tekrar şaşırtacaksınız. Aynen böyle davranmamız gerekiyor. İsteklerinizi hiç yapamazsanız on yıl sonra birinin "ya senin şöyle bir planın vardı on onbeş sene evvelinde, herkes yaptı sen neden yapamadınki...." gibi lüzumsuz bir cümlesi sizi iyiyce sinirlendirecektir. Bunlara maruz kalmamak adına, asla kimseyle paylaşmayın hayallerinizi, bunu sadece GC için söylemiyorum tüm hayalleriniz için söylüyorum. Sessiz olun kimse ne yaptığınızı anlamasın. Herkese bol şans :)
güzel noktalara değinmişsiniz teşekkürler. dediğim gibi biz, anne babalar ve yakın arkadaşlar dahil kimseyle bu süreci paylasmadik. olaki kazanır vizeyi alırsak o zaman paylaşmayı uygun gördük. yakınlarımız dan buraya üye olan varsa az da olsa ifşa olma durumunuz yok değil tabi :)
bir insanın kendi ülkesinden kalkıp da huyunu suyunu bilmediği bambaşka bir kültürün olduğu bir ülkeye gidip orada düzen kurmak istemesi, ciddi bir meydan okumadır. duruştur. "konfor alanını" bırakıp da bırak ülke değiştirmeyi şehir degistirmeye bile yeltenmeyecek tiplerin zehirli cümlelerine maruz, kalmamak adına en doğrusunun bu olduğunu düşündük.
-
@byn_dogan, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
burada yazanların hayatlarını okudukça fikren tek olmadığımı bilmek sakinleştirici etki yapıyor valla 🙏😊 geçen sene totem yüzünden okuduğum yorum yapmak istediğim hiç birseye yazamadım saçmalamışım.
2015 senesinde eşimle iflas ettik aslında kurtarılamayacak bir durum değil di biraz aile desteği kâfi olurdu. eşimin ailesi hiç öyle düşünmedi. ben bir evin bir oğlu dedim amma o işler yalanmış. herkes başınızın çaresine bakın şarkısını söyledi. sonrasında ev araba iş güç ne varsa yalan oldu. bütün balon boooom . 🧨🎈🎆 eğer başka bir ülkede olsak çoktan toparlamıştık ama malum bu ülkede rüya çabuk biter. ilk yerimizde devam ettik . ama artık ekonomi eskisi gibi değildi mehter takımı gibi 1 ıleri 2 geri gittik son golüde pandemi de yedik . işyerini kapadık şuan sadece e ticaretle uğraşıyoruz.
eşimle diyoruz ki ne kadar aptalmisiz bunca sene bu ülkede mücadele verdik keşke ilk iflas ettigimizde green card a başvursaydık. ya da farklı yollar araştırsaydık boşuna zaman kaybettik. şimdi eşim ailesinden miras hakkını alıyor o da bizim son kurşunumuz. keşke gc çıksada o parayla orda rahatça bir hayat kursak ama 10 sene bekleyenleri görünce zor geliyor e2 olayı da çok çetrefilli özellikle bizim gibi iflas geçirmiş kişiler için 🤔😭
evrene mesajım açık ARTIK BIZIDE GÖR ...✌
uzun oldu biraz kusura bakmayın arkadaşlar 🤗ben sıkılmadan okudum bende girişimci olmak istiyorum kardeşim ile birlikte ama bizim de sermaye sıkıntı ve artık Türkiye de hiç bir şey yapmak istemiyorum ne yazık ki geçen cafe sahibi bir abi ile konuştum dedim buranın maliyeti ne kadar 4 milyon TL dedi ondan sonra bir kere daha soğudum tüm şevkim kırıldı. Bir şekilde abd te atıp kendimi iş kurmak istiyorum :) sizde umudunuzu kaybetmeyin insan 1 2 3 düşer sonra düzelir bakın bir çok şirkete hepsi tek de yürümüş mü sizce :) kfc sahibi kaç yaşında kfc yi kurdu biliyor musunuz :)
-
@arbalet bende bu bilgiyi yillar once edinmistim de unuttum gitti iyiki tekrar hatirlattiniz karakteristik ozellik olmali bence bu. Tesla taktigi gibi. Tesla yillarca ses seda vermeden AR&GE yapti. Gecen senelerde piyasaya pat diye tam otonom modelleri tanitti tum dunyada manset oldu...
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
18
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum