DV2024 Sohbet Odası
-
@justozkan ben avrupada 5 sene yaşadım, yurtdışı (yani batı tarafı, doğu değil) yaşantısı hakkında az çok tecrübem var. abi anlatsam aklın durur, neden orada yaşayıp güzelleme yapanlar geri dönmüyor. Ahh ahhh
-
@justozkan, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@birisi yani yurtdışına çıkmadım ama araştıran, kendini geliştiren biriyim, çevrede öyle olmaz gidip napıcan diyen birini alıp 3 aylığına almanyaya götüreceksin diyeceksin al sana iş 3 ay yaşa gez kardeşim yemin ederim ki 3 ay sonra kaçak kalmanın yollarını aramazsa bir şey bilmiyorum, her gün 5-6 eurodan steak bifteğini yiyecek, içeçegini alacak gezecek bakıcak, özgürlükte var diyecek ki kardeşim beni göndermeyin burdan.
Ne 3 ayı, Gel bi alman kız var, evlen kal orda desen dünden razı hepsi. Gidebilme olanağı olmadığı için bokluyolar avrupayı. Kedi-ciğer ilişkisi. Bir fırsatını bulsa kaçak göçek kalır, sokakta dilenmeyi tercih eder de yine dönmez buraya. Onlar da ne mal olduklarını bildiklerinden, biliyor ki almanya amerika bunu alıp naapıcak, hiç girmiyorlar o mevzulara. Çünkü amerikaya gitse, o bizim güzel dediğimiz hayatı yaşayabilmek için it gibi çalışması gerekiyo. Burada işi kebapsa (değilse bile) maçası sıkıp da orada kendini zora sokup uğraşmak istemez hiç biri.
-
@ibrahimasar Eyvallah agacım. Eksik olma, teşekkür ederim... :)
-
@birisi biraz farklı bişeyler yapmaya çalış özenti şımarık deniliyor hayır ya hayırr desende anlatamıyosun ben 2018 den beri çevreme hep anlatıyorum bi tane arkadaşımız bize hak vermeye başladı geçen gün sohbet ederken bana sallayanlara sen dur dedi kendi çat çat cevap verdi aşırı mutlu oldum 😂
-
@birisi o güzelleme yapanlara Avrupa’da kalmanız için ya Türkiye vatandaşlığı ya AB vatandaşlığı deseler alayı Türklüğü unutur
-
@ahsenaydgdu bireyler için toplumun genelinin yaptığı veya konuştuğu doğru kabul ediliyor ve o genelin dışında durdugunuzda yanlış kabul ediliyorsunuz. Birçok konuda doğruluğun ölçütü toplumun genelinin o durum ile ilgili tavrı maalesef. Eeee toplumun geneli gerici olunca toplumda geri kalıyor.
-
@nicky, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@hdemircanusa, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@nicky bu tutumu sergilemek harika , bende bu sene için kendime söz verdim kesinlikle kimseyle paylaşmayacağım
kendinize sözünüzü tutun en temizi bu. çünkü bahsettiğiniz "boş" muhabbetlere maruz kalmamak için en iyi yol bu.
Ben bu durumu biraz genel olarak araştırdım. İnsan yapmak istediği şeyi sevinçle eşine dostuna anlattığında beynimiz bunu anlattığımız anda salgılanan dopamin, serotonin hormonlardan ötürü sanki yapmışız gibi algılılayıp hem buna olan isteğimizi azaltıp muhtelif yolları görmemize, ayrıntıları fark etmemize engel oluyor hemde eş doşt dediğimiz çevrenin sinsiliği ile yüzleşince şevkimiz iyice kırıldığından kendi kendimize " Ahmet- Mehmet haklılar ben zaten yapamazdım" / "o kadar bunu hak eden varken neden ben olayımki" / " zaten şans meselesi değilmi, bende şanssızım işte..." gibisinden bunu (ilgili konu her ne ise artık) hak etmediğimize inandırıp bu sayede de kendimize nazar değdiyoruz arkadaşlar. Bu sebeple dışardan bakan herkes " ya işte bizim mehmet işinde gücünde...." bundan öte cümle kurmamalı hayallerini ve özelini asla bilmemeli. İstediğiniz ne ise sessizce ilerleyip yapacaksınız, olduğunda ilan edeceksiniz ve herkes şaşıracak. Sonra ikinci plan için sessizce çalışcaksınız, başarınca ilan edip tekrar şaşırtacaksınız. Aynen böyle davranmamız gerekiyor. İsteklerinizi hiç yapamazsanız on yıl sonra birinin "ya senin şöyle bir planın vardı on onbeş sene evvelinde, herkes yaptı sen neden yapamadınki...." gibi lüzumsuz bir cümlesi sizi iyiyce sinirlendirecektir. Bunlara maruz kalmamak adına, asla kimseyle paylaşmayın hayallerinizi, bunu sadece GC için söylemiyorum tüm hayalleriniz için söylüyorum. Sessiz olun kimse ne yaptığınızı anlamasın. Herkese bol şans :)
-
@arbalet YouTube da yurtdışına gidip hayatlarını paylaşanlara arabasını evini yediğini içtiğini paylaşanlara bu yüzden kızamıyorum.sanki birilerine cevap niteliğinde geliyor al bak yapamazsın edemezsin diyordun nasıl hayatım var gör çatla dermiş gibi. Ben olsam bende yapardım galiba.fesat çekemeyen insanlara iyi oluyor galiba
-
@arbalet, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@nicky, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@hdemircanusa, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@nicky bu tutumu sergilemek harika , bende bu sene için kendime söz verdim kesinlikle kimseyle paylaşmayacağım
kendinize sözünüzü tutun en temizi bu. çünkü bahsettiğiniz "boş" muhabbetlere maruz kalmamak için en iyi yol bu.
Ben bu durumu biraz genel olarak araştırdım. İnsan yapmak istediği şeyi sevinçle eşine dostuna anlattığında beynimiz bunu anlattığımız anda salgılanan dopamin, serotonin hormonlardan ötürü sanki yapmışız gibi algılılayıp hem buna olan isteğimizi azaltıp muhtelif yolları görmemize, ayrıntıları fark etmemize engel oluyor hemde eş doşt dediğimiz çevrenin sinsiliği ile yüzleşince şevkimiz iyice kırıldığından kendi kendimize " Ahmet- Mehmet haklılar ben zaten yapamazdım" / "o kadar bunu hak eden varken neden ben olayımki" / " zaten şans meselesi değilmi, bende şanssızım işte..." gibisinden bunu (ilgili konu her ne ise artık) hak etmediğimize inandırıp bu sayede de kendimize nazar değdiyoruz arkadaşlar. Bu sebeple dışardan bakan herkes " ya işte bizim mehmet işinde gücünde...." bundan öte cümle kurmamalı hayallerini ve özelini asla bilmemeli. İstediğiniz ne ise sessizce ilerleyip yapacaksınız, olduğunda ilan edeceksiniz ve herkes şaşıracak. Sonra ikinci plan için sessizce çalışcaksınız, başarınca ilan edip tekrar şaşırtacaksınız. Aynen böyle davranmamız gerekiyor. İsteklerinizi hiç yapamazsanız on yıl sonra birinin "ya senin şöyle bir planın vardı on onbeş sene evvelinde, herkes yaptı sen neden yapamadınki...." gibi lüzumsuz bir cümlesi sizi iyiyce sinirlendirecektir. Bunlara maruz kalmamak adına, asla kimseyle paylaşmayın hayallerinizi, bunu sadece GC için söylemiyorum tüm hayalleriniz için söylüyorum. Sessiz olun kimse ne yaptığınızı anlamasın. Herkese bol şans :)
Hatta burada bile hayallerinizi, planlarınızı, ulaşmak istediğiniz araçları ve amaçlarınızı paylaşmamanızı öneririm. Üstünkörü bahsedin ve asla detaylandırmayın şu saatten sonra. Burada herkes aynı amaçlar için toplandığından kimse size olumsuz eleştiri yapmasada bunları yazdıkça tekrar tekrar, anlattıkça beyniniz ona doymaya başlıyor.... Şunun gibi düşünün bir müzik yakaladınız efsane bişey tam sizin tarzınız. Her yerde son ses dinliyorsunuz günde tuz defa o şarkıyı çalıyorsunuz. 2 ay sonra o şarkının popülerliği aynı kalabilir mi sizin için? Hatta iki hafta sonra? Sıradan bir şey olup unutulmaya yüz tutar ve işte arada aklınıza geldikçe ya da radyoda denk gelince falan dinlersiniz ama eskisi gibi konsantre olmazsınız zira beyin ondan sıkılmıştır...
-
@celica kadının başına gelmeyen kalmıyor kadınlar az bile yapıyor napıyorlarsa baş tacı onlar
-
@enemy, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@arbalet YouTube da yurtdışına gidip hayatlarını paylaşanlara arabasını evini yediğini içtiğini paylaşanlara bu yüzden kızamıyorum.sanki birilerine cevap niteliğinde geliyor al bak yapamazsın edemezsin diyordun nasıl hayatım var gör çatla dermiş gibi. Ben olsam bende yapardım galiba.fesat çekemeyen insanlara iyi oluyor galiba
Evet kardeşim aynen öyle. Hatta bak yüzlerinden anlıyorsun dikkat et al bu da sana kapak olsun der gibi paylaşıyor bazıları. Hatta konuyu detaylıca anlatan Can Harmanşah gibi kardeşlerimizde varki, bu adamlar oraya gelen giden tutunmaya çalışanada dibine kadar yardımcı oluyor çünk yaşamış bazı şeyleri empati yapabiliyor! Ben napıyorum biliyor musun? Bir hayalim var mesela anlatıyorum bunu. Ama şöyle bir farkla, onun üzerine çalışıyorum, gerçekleştiriyorum ya da gerçekleşmesi için resmi evraklarım tamam diyelim. Bunu yakınımdakilere şöyle bir şey yapmak istiyorum diye anlatıyorum. Tepkileri görceksin!!! Ya olur ama çok çalışman lazım o işler öyle kolay değil (Sanki bana benim hayalimi gerçekleştirdi denyo nasihat ediyor) Kimisi de çok seviniyor, yardım istersen ben burdayım diyor. O yanımda olanların üstüne düşüyorum diğerlerini silip çıkartıyorum hayarımdan. Bir gün araç alırken (biraz pahalı bir modeldi) kime görsem şundan alacak para biriktiriyorum diye anlattım. YA onun masrafı çok olur / onun kaskosu ne kadar sen biliyon mu / onu sen sürebilecen mi çok büyük değil mi park etmesi zor olur vsvsvsvs neler duydum neler.. YAnımda olan kredi lazım olursa beni ara bende şu kadar nakit var bana ödersin bankaya faiz ödeme diyen bir arkadaşım vardı. Ona yedek anahtar verdim, o araçla diğerlerini ziyaret ettik her hafta. Arabama bindirmedim bile olumsuz olanları.
-
@ibrahimasar abi varya bnmki türkçe pop senin anlattığın türk sanat müziği 🙂 ben hala senin 2. Defa turiste başvurman gerektiğini düşünüyorum muhakkak mod düştü tabi bende red almaktan korktuğum için başvuruyu sürekli erteledim ama korkunun ecele faydası yok gitcez görcez ne olacağını
-
@ahsenaydgdu benim oradaki tarif ettigim kadin yobaz yurdum insaninin yobaz esleri yobaz kadin versiyonu soyleki, basima 2 kere geldi; toplu tasimada dengemi kaybedip yanimdaki bu turden kadinlara ufak temas etsem bile tacizci diye alevlenip beni emin olmadan alenen hedef gosterip tacizci ilan ediyor tum araca. basima dikilen 3-4 magara adamina anca yanlislikla oldu ben escinselim valla yanlislikla oldu (escinsel degilim) diyerek linc edilmekten kurtuldum yani bu bazi kadinlarin neyini savunalim ki erkek olsa yan baktin kavgasi cikarirlar eminim ki.. zihniyet ayni
-
@celica iyi toparlamışsın yoksa eşcinselim diyince de dayak yeme ihtimalin var bu memlekette,
-
@ahsenaydgdu :( maalesef... oyle diyince bi afalladilar zaten direkt aractan ucarak indim
-
@arbalet mükemmel anlatmışsınız hocam
-
@celica, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@ahsenaydgdu benim oradaki tarif ettigim kadin yobaz yurdum insaninin yobaz esleri yobaz kadin versiyonu soyleki, basima 2 kere geldi; toplu tasimada dengemi kaybedip yanimdaki bu turden kadinlara ufak temas etsem bile tacizci diye alevlenip beni emin olmadan alenen hedef gosterip tacizci ilan ediyor tum araca. basima dikilen 3-4 magara adamina anca yanlislikla oldu ben escinselim valla yanlislikla oldu (escinsel degilim) diyerek linc edilmekten kurtuldum yani bu bazi kadinlarin neyini savunalim ki erkek olsa yan baktin kavgasi cikarirlar eminim ki.. zihniyet ayni
Dua et eşcinselim deyince ayrıyetten iki posta daha dayak atmamışlar.
-
@justozkan yaşım 34 ama 60'ıma da gelsem bir gün gerçekleştireceğim :)
-
@Erkand :face_with_tears_of_joy: cehalet diz boyu, bir sure daha katlanacagiz bu insanlara, mumkun oldugu kadar izole sekilde, bakalim...
-
@istanbuladami hedeflerimiz olmasa yaşayamayız ki hocam, Green kartın çıkmaması 1-2 gün yıktı ama elbet olacak.
Şu videoyu dün izledim izlemeye değer.
https://www.youtube.com/watch?v=upSIYvcRovE
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
28
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum