@Atlantis00, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
Arkadaşlar şimdiden şunu söylemek istiyorum. 2021 Eylül ayından beri her gün hayal kurdum. Bilgi edindim. Forumdan hiç ayrılmadım bile denebilir. 3 arkadaş katıldık ve hiç birimize çıkmadı. Çıkmadığı zaman hayal kırıklığı çok yüksek oluyor ve çoğunlukla forumla alakası bile olmayan bir sürü kişi geliyor bana çıktı ne yapmalıyım diye soruyor ve bu daha çok can sıkıyor. Size tavsiyem başvurun ve unutun. Çıkarın hayatınızdan. Çıkarsa sürpriz olur. Ben tamamen böyle yapacağım bu sene. Yoksa bütün sene "Bu sefer çıkacak inanıyorum. Bu sefer içime doğdu. O sene bu sene" gibi cümleler kurup hayal kırıklığına uğruyoruz. Kazananları tebrik ederim. Hayırlısı böyleymiş. İnşallah gelecek sene kazanırız biz de. Seneye görüşmek üzere.
Daha önce bir kaç kez bu konuda konuştuk.
Bazılarınızın abisi, bazılarınızın akranı, bazılarınızın kardeşi ama 20 yıllık GC gediklisi olarak bir çoğunu kendi yaptığım hatalardan çıkardığım dersler ile bu konuda bir kaç tavsiye vermek istiyorum.
1- GC Yılda bir kez başvurup bir kez de çıktımı dye kontrol etmenin dışında, fazla bel bağlanıp buna göre hayat planlanacak bir şey değil.
2- Yapacaklarınızı, yapmayacaklarınızı, işinizi ve isteklerinizi çıkmasına ve ya çıkmamasına göre ertelenecek bir şey değil.
3- Bu konuda daha fazla aratırmış, süreci öğrenmiş, kendini hazırlamış olmak, kazanmayı daha fazla hak etmek demek değil.
4- Bu konuda bilgisi az olup rastgele başvurup kazanmış kişilere kızmak sağlıklı bir tepki değil.
5- Forum müdavimi olmak yada olmamak kazanmış olma hakkının değerinden bir şey kaybettirmez. Bu kişilere karşı da kızgın olmak sağlıklı bir düşünce şekli değil.
6- Sizin hayalleriniz, çevrenizdekilerin hayalleriyle örtüşmüyor olabilir. Herkese GC kazanıp amerikaya gitme hayalinizi paylaşmanız doğru değil. İnsanların size, naapıcan yaa amerikada demelerine savunma yapmanıza da gerek yok.
7- Yakın arkadaş, kuzen, kardeş gibi kişileri de sizinle aynı hayalleri paylaşmaya zorlamak doğru değil.
8- Evlilik, iş bulma, iş kurma, kariyer yapma gibi ciddi şeyleri GC ye göre planlamak doğru değil.
9- GC sonuçlarına hayal kırıklığı ile yaklaşmak, dünyanın kararması, hayata küsmek, olumsuz düşüncelere düşmek doğru değil.
10- Aile içinde de özellikle küçük çocukları bu konuda şartlandırıp bu fikre fazlasıyla saplanmalarını sağlamak, GC çıkmaması durumunda o çocukların etkilenmesine sebep olacağından doğru değil.
Bunların büyük kısmını ben yaptım. Ordan biliyorum. Bu düşünce şekli psikolojik, sosyal, ailevi ve maddi olarak insanı yorup geri düşmesine sebep oluyor.
Benim tavsiyem, GC ye başvurun, Boş vaktinizde, izleyecek bir film bulamadığınızda youtube videolarına kısa kısa takılın.
Ama askerliğinizi bitirin, Eğitiminizi tamamlayın, Kariyerinize başlayın, Ailenizi kurun, Çocuğunuzu yapın... Sosyal çevrenizi oluşturun. Aile, akraba ve arkadaş çevrenizle sağlıklı ilişkiler kurun. İşinizde kendinizi geliştirip branşınızda mümkünse kendi işinizi yapmaya başlayın. Fırsat buldukça amerika kanada avrupa gibi konuları araştırın. Fırsat buldukça foruma bakın ne oluyor ne bitiyor.
GC konusuna kafanızı fazlaca takıp hayattan geri kalmayın.