Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 Sohbet Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
30.8k 1.8k 1.8m 1.7k

  • @FreeMen ben milyonlarca başvuruyu bir torbaya atıp rastgele çekildiğine inanmıyorum.ne bileyim meslek mezuniyet medeni durum cinsiyet vs bi katagorilendirme yapılıyor diye düşünüyorum


  • @mathematiche, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @willhelm cok degil 100-200 dolar basvuru ücreti alınsın %70-80 basvuru sayısı düser. Hatta bana kalırsa 1000 dolar alınsın görelim bakalım gercekten kimler istiyor? kalifiye göçmen statüsü ile alan bazı ülkelere basvuru fazlasına bile mal olabiliyor. pasaport + ücret gercekten gitmek isteyenleri ayrıstırır. Parası olmayan basvurmasın mı da denmesin zaten ciddi bir harcama gerekiyor cıktıktan sonra ki bunun bilincinde olması lazım en azından basvuranların.

    Çok haklısınız hocam keşke önden bi para yatırma, rehin verme vs durumu olsa ah nerde o günler..


  • @celica Memlekette o kadar ahmak varki bir şeye başvururken başvuru şartı nedir diye kontrol etmekten acizler. İşin garip tarafı ise bunlar o sistemde seçilip senra aaaa ben gidemiyormuşum yaa moduna girecekler. Umarım durum ayıkmazda önce unganlara tüm aile muayenesi için 1000 dolar öder sonra 1000 dolarda konsolosluğa bayılır. Ardından orada siz gidemezsiniz cevabını alıp oturuverir aşağı. Nefret ediyorum bu tiplerden yahu. Belki sana bana ya da gerçekten orada iş başaracak birine çıkacaktı ama bu kendi gidemeyecek olmasına rağmen gidebilecek bir kişiyi ya da bir aileyi eledi sırf ahmaklığı sebebiyle!


  • @willhelm bence başvuru esnasında mezuniyet durumu meslek durumu yaş gibi elenmeye sebeb olacak durumları ispat zorunluluğu getirseler.gereksiz binlerce başvurunun önüne geçilir.adam lise mezunu değil başvurmuş adamın mesleği istenen şartlarda değil başvurmuş adam 18 e girmemiş başvurmuş.


  • @enemy, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @FreeMen ben milyonlarca başvuruyu bir torbaya atıp rastgele çekildiğine inanmıyorum.ne bileyim meslek mezuniyet medeni durum cinsiyet vs bi katagorilendirme yapılıyor diye düşünüyorum

    Buna katılıyorum. En azından cinsiyete göre bir kota olabilir mesela talihlilerin %60’ı aynı cinsiyetten olduğu anda sadece diğer cinsiyetten seçmeye başlayabilir çeşitliliği sağlamak adına. Belki o yüzden geçmiş yıllarda kadınlar daha çok kazanıyor diye bir algı oluştu. Yaş grupları için de olabilir. Randomly selected ama kendi grubun içinde randomly.


  • @JesusLord İnceleme işleri siz dv260 formunu gönderdikten sonra başlıyor. Evet her şeyinizi detaylıca inceliyorlar araştırıyorlar buna yüksek ihtimalle sosyal medya hesaplarınız da dahil (eğer kendi adınızda kullanıyorsanız ve herkese açıksa). Fakat çekiliş başvuru esnasında veyahut forum göndermeden önce böyle bir araştırma söz konusu değil.


  • @willhelm 35+ yaş talihlilerin sosyal medyada paylaşmamış olabileceği gerçeğini göz ardı etmemek gerek.

  • ⭐⭐

    Geleneksel "Başvurmasınlar abi " tartışması başlamış yine. Ben bu foruma geçen sene sonuçların açıklanmasından 2 gün sonra kaydoldum ama o zaman da aynı tartışma vardı. Para verilsin, limit getirilsin gibi şimdiki konuşulan konular tartışılıyordu. Ne başvuru ücreti geldi ne de kontrol. Seneye de aynısı olacak.

  • ⭐⭐

    @justozkan, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    DV2024 için bekleyiş başlasın, ilk başvuruda patladık bana da çıkmadı.. Bundan sonra heyecan yapmıyorum totem yok başvurup geçeceğim bir gün çıkarsa gideriz, çıkmazsa da diğer yolları deneyeceğim.

    @ugurksknbck Ne yaptı hani markete gelen amca kafayı bulunca amerikaya git diyen hatırladın mı

  • ⭐⭐

    yyrt.jpg

    acılarımdan karikatür tarzı bir şey yarattım

  • ⭐⭐

    @arbalet siz kotu dusunmuyorsunuz gercekleri soyluyorsunuz. umarim! -tekrar arastirmadan sureci devam ettirmeye kalkarlar da akillanirlar...



  • Bu başvuru paralı olmadığı sürece bahsi geçen aptallıkların önüne asla geçilmeyecek. Ayrıca diploma vs gibi önemli evrakların bence mutlaka sisteme yüklenmesi gibi bir zorunluluk olmalı. Fakat gün geçtikçe işi daha kolaya çeviriyolar. Anlayabilmiş değilim.


  • @celica adamın biri Türkiye’den başvuruyor ve pasaport alınmayan ülkeden başvurmuş gibi pasaportum yok şıkkını seçip başvuruyor.sonra ben elenirmiyim diye soruyor


  • @uzaysan bu konu zaten tartışmadan öteye geçilmiyor bizde onu bahsediyoruz. Kimse herhangi bi iddaada bulunmadı.


  • @uzaysan ben şart getirilmesi yerine istenen şartların başvuru sırasında kontrol edilmesi taraftarıyım. Lise mezunu olmayan mesleği yeterli olmayan vs başvuramasın.


  • @woguzhan, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    Hic lise mezunu olup GC cikan birini gordunuz mu? Sahsen ben tanimiyorum. Bi algoritma oldugunu ben de dusunuyorum.

    Merhabalar ben söyleyim hocam ben lise mezunuyum bana çıktı :).Bu yıl ilk defa denedim ve seçildim.


  • @enemy, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @uzaysan ben şart getirilmesi yerine istenen şartların başvuru sırasında kontrol edilmesi taraftarıyım. Lise mezunu olmayan mesleği yeterli olmayan vs başvuramasın.

    Olması gereken 👏🏼


  • yine mi bekleme odasındayız yahuu :( yerimizi alalım


  • @Aleister, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @woguzhan, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    Hic lise mezunu olup GC cikan birini gordunuz mu? Sahsen ben tanimiyorum. Bi algoritma oldugunu ben de dusunuyorum.

    Merhabalar ben söyleyim hocam ben lise mezunuyum bana çıktı :).Bu yıl ilk defa denedim ve seçildim.

    Bence siz buralarda fazla gezmeyin gidin hayatın tadını çıkarın. Hayırlı uğurlu olsun bu arada. ☺️


Benzer Başlıklar

  • DV2026 Sohbet Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    9k
    30 Oy
    9k İleti
    438k Bakış
    Y
    @alplion Bir çıktı vardı alıp dolduruyor, fotoyu yapıştırıp abd ye postalıyordunuz.
  • DV2025 Sohbet Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    17k
    1
    36 Oy
    17k İleti
    1m Bakış
    ebaris86E
    @TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz. https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
  • DV2023 Sohbet Odası

    Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    21k
    1
    42 Oy
    21k İleti
    2m Bakış
    batuhannulusoyyB
    @Cihangir-KILIÇ Bu yıl bende yine fiyasko. Senin sesin çıkmamış ama inşallah hayırlısı olmuştur.
  • DV2021 Bekleme Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    22k
    1
    31 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    dilaradrkD
    @gungorhan merhaba ben de bu konudan dolayı aşırı tereddüt ediyorum formda şöyle bir soru var daha önceki soyadlarınız diye önceden sadece kızlık soyadım vardı şu an resmiyette iksini birden kullanıyorum . Bunun için nasıl ilerleyeceğim hk net bir cevap bulamıyorum daha önceki soyad bilgimi girdiğimde isim de girmemi istiyor fakat sadece soyadım değişti
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

21

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum