K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)
-
@canaykarahan32 merhaba.
turist vizesinden red yeme sebebinizi tam olarak bilememekle birlikte, genel olarak her vize başvurusu ayrı değerlendirilir.elbette önceki vize başvurularınız ve red durumlarınız etkilidir ancak; yapılacak başvurular her zaman ilgili statüler üzerinden incelenerek sonuçlandırılır. bu yüzden K1 vize başvurunuz, geçmiş deneyimleriniz de dikkate alınacak şekilde incelenip değerlendilecektir. evliliğiniz gerçek ve evraklarınızda sorun olmadığı sürece olumsuz sonuç almayacağınızı düşünerek olumlu düşünmeye çalışın.
biliyorsunuz ki son karar her zaman görüşmeyi yapan konsolosluk görevlisinin takdirine bağlıdır.
-
@bademaybuke sayfa yapısı değişmiş, dosya kabul tarihini vs de yazıyorsun.yukarıda 10ay yazısını gördüm ama aşağı tarih yazdığımda verdiği tarih 12 aydı:)
-
Amerika’da sorduğumuz avukat bunun benim için zor olacağını belirtti .Erkek arkadaşımla hiç fotoğrafımız yok Eylül ayında nikah yaptıktan sonra fotoğrafları çekip dosyaya koyacağız .Turist vizesi reddim çok büyğk bir sıkıntı yaratır mı aslında bunu sormak istemiştim @gucarslan
-
@canaykarahan32 sorunuzu gayet net anladım.
belirttiğim gibi, eski vize reddiniz illa ki incelenir ancak yapacağınız evlilik ve göstereceğiniz ilişki kanıtları vize durumunuzu belli edecektir.diğer konular için bizim %100 cevaplar vermemizi beklemeyin.
son karar her zaman görüşmenizi yapan konsolosluk görevlisinindir. -
@madamcoco merhaba ben bekliyorum nisan 9 noa 1
Bu gidişle de daha çok bekleyeceğiz gibi.. günde 50 case zar zor anca inceleniyor -
@canaykarahan32 benim yakın arkadaşım iki defa red yemişti ve 3 ay önce k1 ile Amerika’ya girdi yani k1 i onaylandı direkt
-
Son kez bir şey daha sorayım size o zaman .Nişanlılık vizesiyle mi daha kısa süre beklerim yoksa evlilik vizesiyle mi ? Açıkçası planımız eylülde direkt nikah kıymak ama en kısa süre hangisiyse ona başvurmak isteriz tabiki .Verdiğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim ☺️ @gucarslan
-
K1 vizelerine bu kadar yavaş bakmaya devam ederlerse evlilikten vize almak bence daha iyi çünkü geldiğinizde direk kartınızla geleceksiniz. Tabiki de daha da araştırma yapmalısınız
-
@canaykarahan32 buna net olarak cevap vermek çok güç elbette.
çünkü vize başvurularınız sizlerin yasal durumları, doküman gereksinimleri ve elbette ikamet yeri ile alakalı.bu yüzden belki bir avukatla sürecinizi yürütmek en doğrusu olacaktır.
-
@canaykarahan32 evlilik vizesine başvurmak daha detaylı bir araştırma süreci demek. Dosyanıza daha detaylı bakarlar.
K1 ise bir çok aşaması olan bir vize türü. Alması daha kolaydır.
Karar sizin. -
Öncelikle hepinize merhaba, ben 24yașında bir arkadașınız, kardeșiniz olarak K1 vize sürecine adım atmak üzere olan biriyim. Henüz araștırmalarıma yeni bașladım ve bu forumu okuyarak bașladım. Daha bitirmedim 34.sayfadayim :) Süreci anladım diyebilirim fakat bazı basit detaylar kafamda yer ediyor cunku bu surecte bi avukatimiz vs olmayacagindan hicbir yanlis olsun istemiyoruz. Kiz arkadasim abd vatandasi, suan orada calisiyor ve foto vs ispat kisimlarinda sorum yok. Benim sorularim gercekten basit detaylar olacak. Öncelikle baslangic icin 129f formunun yaninda tam olarak neler gonderilmeli? Kimisi en basa G-1145 formundan bahsetmis kimi sadece 129f demis. Kafam karisti. 129f formunu goruntuledigimde 12-13sayfa bir form goruyorum. Bunu tamamen pcde doldurup, pcde imzalayip cikti alip dosyaliyor muyuz? Yoksa bastirip elle mi dolduruyoruz? Bunun uzerine bahsedilen G formunu ekliyor muyuz yoksa sadece bununla birlikte ispat icin gerekli fotograflar, niyet mektubu vs mi gonderiyoruz? Bu dosyaya istenilen fotograflarin boyutu 5x5 olmasi gerektigi yazilmis fakat pasaport/vize icin istenilen boyutun bu olmadigi yaziyor. Son olarak Ankara'daki mulakat icin kiz arkadasimin pasaport fotokopisini bana oradan gondermesi mi gerekiyor. Yoksa buraya haziranda geldiginde fotokopi cektirsem yeter mi? Surec sanirim temmuz ayinda baslayacak. Kafami karistiran sorulari sizlerle paylasmis oldum bu yolun basinda. Cevap veren tecrubeliler olursa cok sevinecegim. Simdiden tesekkur ediyorum.
-
Whatshap grubuna beni de alır mısınız
-
@canaykarahan32 nikah kıyarsanız k1 e başvuramazsınız bu yüzden önce karar verin hangisine başvuracağınıza
-
@emirgenco peki başvuru süreci devam ederken yada mülakat sonrası çıkış yapmadan Türkiye'de nikah kıyılmasının bir sakıncası var mı biliyor musunuz?
-
G-1145 dilekçenin on sayfasına klipslediğiniz ve size elektronik ortamda ulaşılmasına imkan veren bir belge. Diğer türlü Noa1 için eve gelen kağıdı beklemeniz gerek. Ki öncesinde G-1145 sayesinde kağıt gelmeden Noa1 bildirimini alırsınız.
I-129F için gereken bütün detaylara I-129F instructions PDF dosyasını indirerek ulaşabilirsiniz. Ikincil kaynaklar her zaman kafa karıştırıcıdır.
Mesela kaç tane pasaport fotoğrafı olacak, bunların arkasına bir şey yazılacak mı, boyutları nedir bütün soruların cevabı kafa karıştırmadan resmi olarak burada yazılmıştır.
-
Bu ileti silindi! -
@madamcoco evlilik belgesi uluslararası sistemlerde resmi olarak tanınan bir belgedir.
Bu da sizin evli olduğunuzu gösterir. Ve gidip de k1'e başvuru yapamazsınız. Evlilik vizesine başvuru yapmanız gerek.
Süreç devam ederken de yapamazsınız çünkü zaten vize size, siz Amerika'ya gidin ve 90 gün içinde evlenin diye veriliyor. -
Bu ileti silindi! -
@samsa haklısınız özür dilerim
-
@mikael Teşekkürler
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
21
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum