Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Yeni göçmenin ABD'ye para transferi ve Vergi konusu

Bankacılık
36 14 5.1k 24
  • ⭐⭐⭐⭐

@MySea, içinde söyledi: Yeni göçmenin ABD'ye para transferi ve Vergi konusu

@smartcells Vergi konusunda cok detayli bilgim yok. Ancak bunu ogrenebileceginiz ve ustelikte Turkce olarak da konusabileceginiz NJ de Turk bir muhasebescinin iletisim bilgisini size ozelden gonderiyorum. Arayip, tum sorulariniza cevap alabileceginizi dusunuyorum.

Ustte verdigim websitesinden de genel bilgi alabilirsiniz.

Bilgi için çok teşekkürler. :thumbs_up:

• @smartcells Kendi paranızı bir hesaptan başka bir hesaba geçirmek sorun olmaz. Miktar çok büyükse paranın yasal yollarla elde edilmiş kendi paranız olup olmadığı sorulabilir, ama çok düşük ihtimal.
    ABD'de sadece gelir vergisi ödüyorsunuz, yani hesabınıza gelen para vergiye tabi değil. Bir şeyi satıp gelir elde ediyorsanız o ayrı bir konu, para transferi ile ilgisi yok. Para transferlerini vergi beyanında belirtmenize gerek yok, böyle bir beyan türü de yok.
    IRS sadece vergi mükellefi olduğunuz tarihten sonrası ile ilgilenir.

• ⭐⭐⭐⭐

@knnrn, içinde söyledi: Yeni göçmenin ABD'ye para transferi ve Vergi konusu

@smartcells Kendi paranızı bir hesaptan başka bir hesaba geçirmek sorun olmaz. Miktar çok büyükse paranın yasal yollarla elde edilmiş kendi paranız olup olmadığı sorulabilir, ama çok düşük ihtimal.
    ABD'de sadece gelir vergisi ödüyorsunuz, yani hesabınıza gelen para vergiye tabi değil. Bir şeyi satıp gelir elde ediyorsanız o ayrı bir konu, para transferi ile ilgisi yok. Para transferlerini vergi beyanında belirtmenize gerek yok, böyle bir beyan türü de yok.
    IRS sadece vergi mükellefi olduğunuz tarihten sonrası ile ilgilenir.

İşte beklenen cevap ve aradığım kısım :)
    Aslında tam olarak öğrenmek istediğim şey buydu. Yıllık vergi beyanında yıl içinde Türkiye'den gelecek parayı belirtiyorum ama bu vergi hesaplamsına dahil edilmiyor mu? Yoksa yazdığınız gibi hesabıma gelen parayı hiç bir şekilde ve her hangi bir yerde beyan etmem gerekmiyor mu?

Bu bir gelir olarak değerlendirilmiyor, o yüzden bu transfere ilişkin bir vergi beyanı ve ödemesi yapılmıyor ama duruma göre IRS (veya başka bir devlet kururmu, FinCen gibi mesala) bu paranın kaynağını sorabilir, ama genelde çok üstüne düşmüyorlar, doğru mu anladım sn. @knnrn ?

• Masak Turkiyeden ayda 50000 Dolar uzerindeki para gonderimlerinde takip baslatabiliyor ama herkese baslatıyor diye bir durum yok. Bankada calisan bir arkadasm, gecenlerde musterilerinin 500000 dolar ev almak amacı ile Amerikaya para havalesi yaptıgını ve herhangi bir sorusturma olmadıgınnı belirtti. Bu arada musterileri, eski bir musteri, o gun gelip para yatırıp ertesi gun Amerikaya gonderen birisi degil. Bunlar da arastırma olmamasına sebep olmustur. Turkiyedeki varlıklar satldiginda, bunlar size aileden kalmıs yani 50 seneden fazla sizin elinizde ise zaten Amerika tarafında sıkıntı olmayacaktır cunku miras yolu ile gelmis ve veraset vs vergisi odenmis varlıklar. Sizin kendi imkanlarınız ile aldıgınızı varlıklar da aynı sekilde vergisi odenmiş, satarken de vergisini odediginiz mallar. Emlak satısında rayic bedelden gosterince aradaki fark nasıl gosterilecek diyenlere cevap veremeyecegim :) . @MySea nin paylastıgı yazıda yurtdısındaki bankalarda toplamda 10000USD uzeri paranız varsa FBAR yapmanız gerektigi belirtilmis. FBAR 15 Nisanda son bildirim. Bu noktada emin olamadıgım kısım, FBAR dan sonra ev ya da araba satisindan olan para Turk bankasına yatacagi icin FBAR da duzeltme yapılması gerek mi ? Benim bildigim ve aklımda olanları paylasmak istedim.

• @smartcells Doğru. Hiçbir şekilde para transferleri vergi beyanının konusu değil. Yazılmayacak. Gelir değil çünkü.

• @smartcells @ayvalik10 @knnrn @cnpist Tam da bu konuyu araştırıyordum iyi denk geldi. Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler

• @MySea, içinde söyledi: Yeni göçmenin ABD'ye para transferi ve Vergi konusu

@smartcells Vergi konusunda cok detayli bilgim yok. Ancak bunu ogrenebileceginiz ve ustelikte Turkce olarak da konusabileceginiz NJ de Turk bir muhasebescinin iletisim bilgisini size ozelden gonderiyorum. Arayip, tum sorulariniza cevap alabileceginizi dusunuyorum.

Ustte verdigim websitesinden de genel bilgi alabilirsiniz.

muhasebeci ile konusunca bilgi yazarsanız sevinirim, aklında bu konuyu dusunen cok var sanırım :) @smartcells

• @smartcells merhaba. Konu hakkında daha fazla bilgi edinebildiniz mi?

• Vergileme ve şüpheli işlem olarak değerlendirilme riskini önemli ölçüde en aza indirebilmek için en güvenli yöntem TR'de kendi hesabınızdan ABD'deki yine kendi adınıza olan hesabınıza para transferi görünüyor.

• @knnrn Merhaba, siz hangi bankanin hangi yöntemi ile Türkiye'de bulunan yüklü nakitinizi Amerika'ya aktarirdiniz?
    -Bir seyi satıp yüklü gelir elde ediyorsanız o ayrı konu derken kastiniz; bu gayrımenkul satışından gelen tutar ise ?

• @Utopya Ben para transferi için Wise kullanıyorum. Bir defa Yapı Kredi ile swift yapmıştım. Paramızın çoğunu nakit olarak yanımızda getirmiştik zaten.

Evi satıp kazanç elde etme konusu para transferinden bağımsız bir durum. Bu parayı ABD'ye getirmeseniz de vergi beyanı yaparken bildirmek gerekebilir. Bunun da istisnaları var. Mesela evi aldıktan sonra beş yıldan uzun zaman geçmişse bu uygulanmıyorç. Ayrıca evi ABD'de vergi mükellefi olmadan önce almışsanız da vergiye tabi olmayabilir. Bu konuda fazla bilgim yok maalesef.

• @MySea Merhaba. Numarayi bana da iletebilir misiniz?

• @smartcells Selamlar hocam, acaba nasıl ilerlediniz bu konuda? ABD'ye yerleştikten sonra burada evi barkı satıp nasıl parayı aktardınız?
    Sevgiler

• Merhaba, online olarak yıllık vergi bildirimi yaparken foreign bankalarda 10000 dolar üzerinde varlığınız var mı sorusuna evet diye cevap verdim. Çünkü o yıl içinde ABD banka hesabımdan Türk banka hesabıma 10000 dolar üzeri para transferi yaptım. Bu para ABD’de kazandığım para. FBAR adlı formu doldurmam gerektiği ve 15 Nisan’a kadar doldurmazsam 15 Ekim’e kadar otomatik uzatıldığı söyleniyordu çıkan uyarıda. Daha önce bu formu dolduran var mı? Nasıl bir yol izlemeliyim?

• @Lenore yonergeleri takip edin. ABD disinda 10k uzeri paraniz varsa kacakcilik, uyusturucu ticareti vs gibi isleri takip icin Fbar doldurmaniz isteniyor. GC sahibi ya da ABD vatandasi isen senden 10k ustu ABD disi hesaplari bildirmeni istiyor, vergi amacli degil, yasa disi islemleri takip icin. Paper work sadece ama ugrasmak istemiyorsaniz, ABD disi 10k hesap tutmayin.

• @cnpist, içinde söyledi: Yeni göçmenin ABD'ye para transferi ve Vergi konusu

@Lenore yonergeleri takip edin. ABD disinda 10k uzeri paraniz varsa kacakcilik, uyusturucu ticareti vs gibi isleri takip icin Fbar doldurmaniz isteniyor. GC sahibi ya da ABD vatandasi isen senden 10k ustu ABD disi hesaplari bildirmeni istiyor, vergi amacli degil, yasa disi islemleri takip icin. Paper work sadece ama ugrasmak istemiyorsaniz, ABD disi 10k hesap tutmayin.

Teşekkürler. Online dolduruluyormuş sanırım değil mi? Şu an Türkiye’deyim ve son tarih 15 Ekim. Tecrübeniz var mı bu konuda. Buradan doldurabilirim değil mi?

• @Lenore online evet. TRden de yapabilmeniz lazim, biz ABd de doldurduk hep. Bankanizdan tum sene dokumu alin, mumkunse excel. En fazla paranin oldugu miktari bulup onu yazin. Hesap nolarini falan istiyorla. Sikici bir is, o nedenle artik biz 10k olmadan, parayi ABDye transfer ediyoruz.

• @Lenore bir nokta daha, TRdeki tek bir hesap 10k uzeri ama sizin TRde baska bankalarda hesabiniz var, atiyorum 3 bankada hesabiniz var ; birinde 5k birinde 2k birinde12k , bu hesaplardaki yil icindeki en yuksek miktari teker teker yazip bildiriyorsunuz. Kur olarak irs exchange den faydalanabilirsiniz. 10k altinda hesabiniz varsa bile , bir hesap 10k uzeri oldugu icin hepsini bildiriyorsunuz.

• @cnpist, içinde söyledi: Yeni göçmenin ABD'ye para transferi ve Vergi konusu

@Lenore online evet. TRden de yapabilmeniz lazim, biz ABd de doldurduk hep. Bankanizdan tum sene dokumu alin, mumkunse excel. En fazla paranin oldugu miktari bulup onu yazin. Hesap nolarini falan istiyorla. Sikici bir is, o nedenle artik biz 10k olmadan, parayi ABDye transfer ediyoruz.

Merhaba @cnpist mesajınızı geç gördüm. Bilgiler için teşekkür ederim. Ben aslında 10k olmadan aktarma gibi bir durumum yok. Çünkü ben ABD bankamdamdan Amerika’dayken Türk banka hesabıma 10k üzeri para transferi yaptım. Yani Türkiye’de kazandığım bir para değil veya nakit olarak taşımadım. Bunu zaten görmüyorlar mı?

Bilgilerde genelde ABD dışı gelir ile ilgili açıklamalar var. Form’a online baktım ama çok karışık geldi. Hangi bilgileri yazacağımıza dair bir rehber var mı bildiğiniz?

Tekrar teşekkürler.

Benzer Başlıklar

• ABD disinda olan ve bankada tutulmayan kiymetli varliklarin FBAR bildirimi

Bankacılık
    2
    0 Oy
    2 İleti
    415 Bakış
    USAdanaU
    Merhaba, IRS FBAR Hotline hattini 866-270-0733 numarasindan arayarak soruma yanit bulmaya calistim (1-6-1 tusladiginizda bir temsilci ile gorusmek icin siraya aliniyorsunuz). Yalniz uc kere aramama ragmen hic birinde gorusme saglayamadim. Ortalama her birinde yarim saat beklemisimdir. Sadece mesai saatlerinde hizmet verdiklerinden ogle arasinda ancak o kadar vakit ayirabildim. Ozetle bir sonuca ulasamadim. Ben de FBAR da, altinin nakit karsiligini gosterdim. Hesap turune others secerek aciklama kismina kasada saklanan altin olarak belirttim. Miktarini da yazdim. Bankanin adini zaten soruyor. Hesap numarasi olarak da bankanin sube kodunu ve kasa numarasini yazdim. Insallah basima is almam ama bu kadar miktarin pesine dusmezler sanirim. Duserlerse de artik hikayemi buraya yazarim :)
  • ABD Mevduatlı Hesap Faiz Oranları Nedir - Nasıl Hesaplanır?

Bankacılık
    13
    0 Oy
    13 İleti
    3k Bakış
    MySeaM
    @forester Son bir yildir FED'in faiz oranlarini arttirmasi ile birlikte banka faizleri de yukseldi.
  • ABD'ye yeni gelenler icin kredi karti tavsiyeleri

Bankacılık
    332
    10 Oy
    332 İleti
    35k Bakış
    Emre KurtulmuşE
    @hDundar son 1.5 yıldır amex gold kart kullanıyorum limitsiz bir şekilde bir kere bile evrak istemediler. Genelde gig workleri bile bir gelir saymazlarken borsadaki kazançları sayarlar mı bilemiyorum
  • abd de bankaların faiz oranı nekadar

Bankacılık bankacilik banka
    17
    1 Oy
    17 İleti
    31k Bakış
    F
    @yalta Incelemekte fayda var. Fakat ufak tefek miktarlarda sanirim sorun olmuyor.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

18

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k