Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2023 Sohbet Odası

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
21.4k 1.6k 1.7m 1.5k

• @stardium, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

@mhgulseren, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

Merhaba herkese bir sorum olacak benim ismim Mahmut Hüdai GÜLSEREN, başvuruda bilgisayar otomatik Türkçeye cevirmis ismimi ve GÜLSEREN MAHMUT HUDAI diye gitmis ismim acaba sorun olur mu? Sadece soyadımda bir harf Türkçe karakter ile yazılmış

Dostum, Türkçe gönderemezsin öyle bir ihtimal yok. Soyadının başta gözükmesinin sebebi de mrs. GULSEREN gibi düşün...Yani bir yanlışlık yok.

Şimdiden hayırlı olsun bu arada, bence kesin kazanacaksın tecrübeyle sabit 😃 kazanınca buradan bana yazar mısın? Müneccim değilim ama sadece bazı tespitlerim var :))

Mrs. ? 😂😂😂

• Dün akşam arkadaşlarla eğlenmeye çıktık. Biz zaten kültür seviyesi daha yüksek olduğu için Karaköy de takılırız ancak; Erken saatlerde çıktığımız için Taksim’ de bir hamburger yiyelim dedik. (Kızılkayalar’ da) Kendimi turist gibi hissettim. Türkçe konuşan yok denilecek kadar azdı. 🥲

• @Ping-PONG, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

@stardium, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

@mhgulseren, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

Merhaba herkese bir sorum olacak benim ismim Mahmut Hüdai GÜLSEREN, başvuruda bilgisayar otomatik Türkçeye cevirmis ismimi ve GÜLSEREN MAHMUT HUDAI diye gitmis ismim acaba sorun olur mu? Sadece soyadımda bir harf Türkçe karakter ile yazılmış

Dostum, Türkçe gönderemezsin öyle bir ihtimal yok. Soyadının başta gözükmesinin sebebi de mrs. GULSEREN gibi düşün...Yani bir yanlışlık yok.

Şimdiden hayırlı olsun bu arada, bence kesin kazanacaksın tecrübeyle sabit 😃 kazanınca buradan bana yazar mısın? Müneccim değilim ama sadece bazı tespitlerim var :))

Mrs. ? 😂😂😂

Mahmut Bey'e küçük ve akılda kalıcı bir şaka! 😁

• ⭐⭐

@Ping-PONG, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

Dün akşam arkadaşlarla eğlenmeye çıktık. Biz zaten kültür seviyesi daha yüksek olduğu için Karaköy de takılırız ancak; Erken saatlerde çıktığımız için Taksim’ de bir hamburger yiyelim dedik. (Kızılkayalar’ da) Kendimi turist gibi hissettim. Türkçe konuşan yok denilecek kadar azdı. 🥲

Kızılkayalar'daki Gezi eylemleri sırasında abuk sabuk konuşan aile üyesini ortaklıktan atmışlardı değil mi? O zamandan beri oradan yemedim ıslak hamburger. Ama geçen denk gelmişti ortaklıktan atıldığı haberi.

Dün akşam arkadaşlarla eğlenmeye çıktık. Biz zaten kültür seviyesi daha yüksek olduğu için Karaköy de takılırız ancak; Erken saatlerde çıktığımız için Taksim’ de bir hamburger yiyelim dedik. (Kızılkayalar’ da) Kendimi turist gibi hissettim. Türkçe konuşan yok denilecek kadar azdı. 🥲

Maalesef öyle. hele Marmaray-Yenikapı-Aksaray-Yusufoaşa bölgesine hiç gitmeyin ben bir kez durağın adresini sormak için 15 dakika Türk aradım (şaka değil bunu yaşadım) en sonunda sağ olsun siyahi bir abi adresi söyledi. Ev kiralama maceramda ise kirası uygun bulduğum bir ev için emlakçı şöyle dedi; "ev sahibi suriyeli ve sadece suriyelilere evi kiralıyor kusura bakma". Ev buldum kraladım, 2. el eşya almak için spotçuya gittim ve sahibi de suriyeliydi. Yani artık göçmenlik bizim için hayal değil, ayağımıza kadar geldi 🙂

• @stardium yıllar önce staj için gittiğimde de beyazıt tarafı öyleydi lan dedim acaba banker bilo gibi birşey mi oldu dedim kendime 1 tane türkçe konuşan yoktu etrafta 😃

• ⭐⭐⭐

Bu ileti silindi!

Ah Kızılkayalar ıslak hamburgeri... Nedense Taksim'de bı oranın hamburgerini beğeniyodum. Yıllardır boykot etmekten hasret kaldım 😀

• @Rhonster, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

@stardium yıllar önce staj için gittiğimde de beyazıt tarafı öyleydi lan dedim acaba banker bilo gibi birşey mi oldu dedim kendime 1 tane türkçe konuşan yoktu etrafta 😃

😁 Oralar bitik durumda gerçekten. Bir video vardı onu bulamadım ya, neyse bu da muadili sayılır

Bahsettiğim videoda bi genç metrodan iniyor (zaten yürüyecek yer bile yok) (Türkler akbil basmaya çalışıyor) kaçaklar da turniklerin, engelli girişlerinin üzerinden atlıyor, metro girişteki güvenlik de bağırıyor "paraa, paraa, akbiil" :)) bulursam atacağım mutlaka

• @celica Gençleri ne kadar kolay genellemişsiniz “bireysellikle düşünüyorlar” diye. Ben 20 yaşında bir genç olarak bireysellikle değil de geleceğimi ve ailemi düşünerek başvurdum gençleri sürekli bir kalıba sokma çabalarınız beni ancak gülümsetiyor. Hiç bir genç inanın ülkesinden gitmek istemez ama ekonomik sebepler bunu yapmaya sürüklüyor o yüzden kimse bireysel düşünmüyor her genç bu yola girerken geleceğini düşünerek giriyordur. Bir daha genelleme yaparken düşünün lütfen.

• Ortalık karışacak vaziyet alın 🤠🤠🤠

• Dayanın başaracağız

• Buyuk gune 4 gün kalmış 🤗 Allahim sen duamı biliyorsun 🤲

• Bu yıl ilk kez başvuruyorum. Başvurduğumdan beri sanki hep çıkacakmış gibi hissediyorum(ilk kez başuranlar hep böyle hissediyormuş :D) herkese çıkacak ben gideceğim göreceksiniz diyorum çevremdeki herkes aynen aynen bak gittin şu an diyor bu da benim totemimdi herkese gideceğim dedim. Umarım hepimiz için hayırlısı olur 🙂

• Ben de bekleyenlerdenim 🥰🥰 herkese bol şans

• Çok çılgın bir cumartesi bizi bekliyor 🗽

• Herkes çıkacakmış gibi hazırlık yapıyor ama malesef bir çok kişi için hüsran olacak.
    İlk başvurumda ben de çok büyük hüsrana uğramıştım. Bu 2. başvurum fakat çıkacağını hiç sanmıyorum ve haliyle hiç bir araştırma yapmadım.
    Çıkarsa yaklaşık 1 sene vakit oluyor. Duruma göre bakarız 🙂

• ben beklemeyenlerdenim size kg

• ⭐⭐⭐

@Rhonster, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

ben beklemeyenlerdenim size kg

Ne oldu ne kaçırdım ben sen olmazsan olmaz hacı abi 😵 @Rhonster

• @Hyller bu sene o hissiyat yok abla belki de kafam rahat diye 😃

Benzer Başlıklar

• DV2024 Sohbet Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    31k
    1
    50 Oy
    31k İleti
    2m Bakış
    F
    @tolgasatir merhaba bende 2 yıl önce soy ismimi değiştirdim o zamanlar yeni bir madde geldi e devletten hemen değiştirebildik bu sene talihli seçildim ds 260 formumu yeni soy ismime göre doldurdum kimliğim ve ehliyetimi yenilettim ama pasaportum yeniletmemiştim kullanmadığım için 10 yıllıktı ds 260 formunu doldururken pasaport numaramıda girdim şimdi pasaportumu yeni soy ismim yazması için değiştireceğim mecbur peki bu bana mülakatta sıkıntı yaşatırmı veya pasaport yenilettiğim zaman pasaport numaram değişmiyorsa bir problem olacağını zannetmiyorum kendimce yardımcı olabilecek varmı?
  • DV2021 Bekleme Odası

22k
    1
    31 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    dilaradrkD
    @gungorhan merhaba ben de bu konudan dolayı aşırı tereddüt ediyorum formda şöyle bir soru var daha önceki soyadlarınız diye önceden sadece kızlık soyadım vardı şu an resmiyette iksini birden kullanıyorum . Bunun için nasıl ilerleyeceğim hk net bir cevap bulamıyorum daha önceki soyad bilgimi girdiğimde isim de girmemi istiyor fakat sadece soyadım değişti
  • DV2020 bekleme odası

10k
    15 Oy
    10k İleti
    3m Bakış
    D
    @gucarslan teşekkür ederim
  • DV2019 bekleme odası

8k
    6 Oy
    8k İleti
    3m Bakış
    delikadir54D
    @nuhkan34 yas 40 . 21 yildir universite ogrencisiyim
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

9

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k