@peace33 yasal olmayan konular için bir avukatla görüşmelisiniz.
sorunuzun cevabını bilsem dahi size bu konuda yardımcı olamam.
bu sebeple sizi forumdan uzaklaştırıyorum.
-
7-8 Temmuz Mülakatları
ankara konsolosluğ'u,
7-8 Temmuz'daki NATO zirvesi için güvenlik amaçlı, o tarihe denk gelen mülakatları ileri bir tarihe ertelediğini bildiren mailler attı başvuru sahiplerine çoğu vize türü için.
bu tarihe denk gelen mülakatı olanlar maillerini kontrol etsin lütfen.şimdiden herkese sorunsuz mülakatlar diliyorum.
-
Arkadaşlar onayladığım ds160 formunda hata yaptığımı farkettim. Konsolosluk çağrı merkezi de randevuyu iptal edip yeni randevu alın dedi. Yeni form doldurup çıktısıyla gitmek riskli mi olur.
-
Merhaba kızım için ds 160 formunu doldurdum. Ancak vize ücretim 1 yılı geçtiği için yanmış olsa da haftaya ankarada randevum var . Tekrar hem kendime hem kızıma vize ücreti yatırmak istiyorum. Ancak ais hesabım aktif görünmüyor. Kızıma yeni hesap açıp mı yatırmalıyım. Ya da kendime nasıl vize ücreti yatıracağım yeni hesap açarsam randevum iptal olur yeni randevu gerekir diye bir yorum okumuştum
Acil yardımcı olacak varsa çok sevinirim -
Merhaba,
Babama 1.5 sene öncesinde İstanbul B1/B2 vize için başvuru yapmıştım. Nisan sonu randevu var. 1.5 sene önce DS-160 formunu doldurdum ve hiç değiştirmedim. Geçenlerde tarih yaklaştığı için belgeleri toplamak için sisteme girdim. Ancak randevu aldığım appointment confirmation sayfasında görünen DS-160 numarası farklı görünüyor. DS-160 onay sayfasında ise ilk aldığım numara duruyor. Bunlar sistemi değiştiği için randevu sitesi değiştiği için randevu sayfasına ds kodum yanlış yazılmış.
Yeni DS-160 doldurmadım ve formda hiçbir değişiklik yapmadım. Sadece randevu sistemine girip bilgilerime baktım.
Visa Service Center’a yazdım ama sürekli otomatik cevap verip randevuyu iptal etmem gerektiğini söylüyorlar. Randevu almak çok uzun sürdüğü için iptal etmek istemiyorum. İstanbul ABD Konsolosluğu’nda mülakata giren ve DS-160 barkodu ile randevu onay sayfasındaki barkodu farklı olan biri oldu mu?Bir bilginiz var mı -
@Mert-Yıldız-0 hocam süreci anlatabilir misiniz? Temmuz-Eylül arası 3 ay çalışma iznimle berlinde olacağım. Bende berlinden turist vizesine başvurmayı düşünüyorum.
-
Mektubun imzalı taranmış kopyasını arkadaşınıza göndermeniz yeterli, kendisi mektubun çıktısını alarak mülakata götürmesi yeterli. Konsolosun mektubu alıp almayacağı şüpheli, görüşmenin akıbeti ve sonucunu arkadaşınızın profili (yaş, meslek, TR çalışma hayatı, aile durumu, maddi durumu, vize ile seyahat edilen ülkelere geçmiş seyahatleri - yeniden eskiye doğru, ABD seyahati sonrası yaşadığı ülkeye geri dönüş yapacağını kanıtlar beyanları) belirleyici olacaktır.
-
-
@Venom, içinde söyledi: Turist Vizesiyle ABD'ye girdikten sonra verilen kalış süresi (I-94)
Dostlar merhaba, Ağustos ayında turist vizem ile Amerikaya geldim. Ekim ayında Amerikaya ait başka bir adaya tatile geldim. Amerikaya ilk giriş yaptığımda kalış sürem 6 ay yani şubat ayına kadardı. Buraya giriş yaptıktan sonra Nisan ayı olarak güncellendi. Yani yeniden 6 ay verildi. Tek seferde ulaşım olmadığından yine başka bir ülke üzerinden aktarma yaparak Amerika’ya geri gitmeyi düşünüyorum. 6 aylık süremin dolmasına yaklaşık 3 ay daha var. 1 ay sıcak eyaletlerde gezmeyi düşünüyorum. Araba kiralayıp otel rezervasyonlarımı sunacağım. Sizce bu durumda girişte problem yaşar mıyım
Kısa süre içinde tekrar giriş yapmanızın nedenini sorgulayabilirler. Ben 17 Ekim’de çıkış yapıp 5 Kasım’da yeniden gitmiştim. Bunun sorgulanabileceğini öngördüğüm için, tekrar geliş sebebimi açıklayan kısa bir yazı hazırladım. Yazıda, önceki gelişimde 1 ay kaldığımı, sağlık nedeniyle çıkış yaptığımı, ancak oğlumun 23 Kasım’da PA maratonunda koşacağı için ona destek olmak amacıyla yeniden geldiğimi belirttim. Ayrıca, 20 gün sonrasına ait dönüş biletimi de ibraz ettim. Görevli yazıyı dikkatlice okudu ve ikna oldu.
Kısacası, tekrar girişinizin makul ve belgelenebilir bir nedeni varsa sorun yaşanacağını düşünmüyorum.
-
B1/B2 vizesi ile dil eğitimi/İngilizce dersleri alabilir çocuğunuz, ancak yalnızca yarı zamanlı eğitim-haftada 18 saatin altında olması gerekiyor. Dil okullarında veya üniversitelerin İngilizce enstitülerinde kısa, derecesiz ESL/dil programlarına kaydolabilir. Haftada 18 saatten fazla programlar için F-1 öğrenci vizesine ihtiyacı olacaktır. İnternette araştırma yaparken “Intensive English Programs (for B1/B2 visas)" or "Vacation English” anahtar kelimeleri arayabilirsiniz, “non-credit seminer” adı ile farklı kurslar bulabilirsiniz.
-
@MySea biliyorum tesekkurler , zaten bu konuyu oldugu gun haber aldim o sebeple sormak istemistim , deneyimleyen varsa diye .
-
Çok kısa aralıklarla iki girişim oldu. Son çıkışımdan 19 gün sonra tekrar ABD’ye geldim.
Görevlinin soru soracağını tahmin ettiğim için, pasaportu verirken önceden hazırladığım notu da uzattım:I visited last month and stayed for a month, then returned to Turkey for my medical checkup.
I'm back now because my son is running in the Philadelphia Marathon.
I want to watch and support him.
I have a return ticket.Kağıdı dikkatle okudu, ardından “Bagajda gıda var mı, yanınızda para var mı” diye sordu.
“Çay ve Türk kahvesi var ama para yok” dedim.
Pasaportu ve kağıdı geri uzatırken, “Tamam, iyi geziler” dedi.Seyahat amacımı dürüstçe açıklamak çok rahat geçmemi sağladı.
-
Merhabalar herkese, ben 21 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Bu sene 4. Sınıfa geçiyorum ve seneye okulum bitecek diye umuyorum. Yaklaşık 1 ay önce DS-160’ı doldurup başvuru yaptım turist vizesi için, orda tekrar okuma gibi bir planım veya isteğim yok o yüzden turist vizesini seçtim.
Az çok her şeyi öğrendim araştırmalarımla, izlediğim videolarla ama benzer tecrübesi veya tanıdığının geçirdiği bir tecrübesi olanlar varsa diye danışmak istedim.
Benim mülakatım 26 Eylül’de şu an, yaklaşık 5 gün gibi bir süre kaldı. Türkiyede öğrenci olarak turist vizesi almaya çalışanlara yaklaşımları nasıl? Neler soruluyor? Klasikleşmiş sorulardan farkı ne oluyor acaba?
Resmi olarak bir işte çalışmıyorum daha ama online freelance iş yapıyorum yazılım odaklı, aylık 2500$ kazancım var şu an ve bunun bir artı olacağını düşünüyorum ama bunu mülakatta nasıl sunabilirim belge sormadıkları için genel olarak? Herhangi bir tavsiyesi veya önerisi olan varsa çok güzel olur.
-
B1/B2 mülakatı için aile randevularımız sistem değişikliği sonrası bölündü, nasıl birleştirilir? (ais-usvisa-info → usvisascheduling)
Merhaba, biz aile olarak eski ais-usvisa-info.com üzerinden ABD vizesine grup halinde başvurmuştuk ve tek hesap altında aynı gün aynı saatte randevumuz vardı. Sistem usvisascheduling.com’a geçince herkesin hesabı ayrıldı, ben de randevuları öne çekebildim ama her biri için ayrı ayrı boşluk bulup tek tek işlem yapmak gerekiyor. Bu cok riskli ve cok zahmetli.
Şu an randevu günü aynı olsa da saatler farklı. Bununla ilgili olarak site üzerinden destek talebi (request case) açtım ama durumu bir türlü anlamıyorlar. Acaba bu yeni sistemde tüm başvuruları tek bir kişinin hesabı altında “group application” şeklinde birleştirmek mümkün değil mi? Aynı sorunu yaşayan oldu mu, nasıl çözdünüz?
-
@snowwoman Merhaba , Amerikaya yeni pasaportunuzla birlikte delik açılan Amerika vizenizin olduğu pasaportla giriş yapacaksınız. Türkiyeden çıkarken Türk polisler sorguladı iki pasaportu 😂 Amerikada girişte geçerli vizemi ve yeni pasaportumu istedi görevli. 2022 de giriş yaptım hiçbir problem yaşamadım.
-
@Müberra-Dikici Merhaba ben de şunu merak ediyorum rezervasyon yaptırıp çıktısını aldıktan sonra iptal ettiğimizde görevliler sadece çıktıya mı bakıyorlar? Gerçekten rezervasyon olup olmadığını kontrol ediyorlar mı ?
-
Merhabalar benim acil bir sorum olacak yanit alabilirsem cok sevinirim . Annem babam suan Ankarada turist vizesi gorusmesinden olumlu olarak ciktilar cok sukur ancak gorevlilerin fotograflarini almadiklarini ciktiktan sonra farketmisler. Su halde fotografsiz nasil vize basacaklar ? Bu durumda ne yapmalilar ? Tesekkur ederim
-
-
(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
-
-
@Erol-Eriste en son konsolosluk kendisi öne çektiği zamandan beri maalesef boş randevu yeri açılmıyor maalesef ama ondan önce boşluk açılıyormuş
-
@thunder_74 hocam yetki ve sorumlulukları belli ancak direk vize üstünde %100 etkileri olduğunu düşünmüyorum ben sadece ve bana göre amerika vizesi schengen vizlerine kıyasla daha kolay alınabilecek bir vize olduğunu düşünüyorum. Bunlar tamamen benim görüşüm tabiki , katılmayadabilirsiniz.
-
Biraz komplo teorisi gibi olacak ama sizce Avusturalya Yeni Zelanda İngiltere ABD Kanada (5 göz) göçmenlik ile ilgili bilgi veren hükümet sitelerine girip bilgi almak ve IP adresinden tespit edilip kara listeye alınma gibi bir durum mevcut olabilir mi?
-
@ob16222 aslında yaklaşımımız benzer
Amerikan vizesinin senghen vizesine göre daha kolay görünmesi vize görevlisi faktörünün olması bence
(Bütün background Checking sistemlerden Ok almanız durumunda) görüşme sırasında amaca uygun vize istediğiniz kanaatine varırsa onaylıyor
Zaten vize görevlisinin onayladığı ancak sistemin uyarı (isim benzerligi vb.) verdigi durumlarda idari işlem devreye giriyor. -
@LordBolton hayır, öyle olsa Greencard başvurusu olan ben turist vizesini alamazdım. Benimki araştırma değil, direk başvuru
-
Bu ileti silindi! -
Selamlar, ailem için B1/B2 vize başvurusu yaparken DS160 formlarını Ankara'yı seçerek doldurdum. Fakat Ankara'da turist vizesi randevusu verilmiyormuş. Aisten randevu alırken İstanbul seçmemin bir sakıncası olur mu? Bir diğer sorum, sonradan Ankara'da yer açılırsa İstanbul'dan Ankara'ya taşıtabiliyor muyuz?
-
@halit-gedik içlerinde sakıncalı ülkeler varsa problem olabilir İran Suriye gibi
-
@mustafacankah yeni ds- 160 formu doldurmanız gerekmektedir. İstanbul seçeceksiniz gitmeden 1 gün önce yapabilirsin.
-
Arkadaşlar ds160 formunda SGK'lı çalıştığınızı belli eden bir şey var mı elçilik bunu nasıl anlıyor? Ve sizce SGK olmadan çalışmak vize almaya engel midir?
-
@OrlandoGücü ben oZaman yorumumu geri çekiyim yanlış yönlendirmiyim

-
@LordBolton, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
Arkadaşlar ds160 formunda SGK'lı çalıştığınızı belli eden bir şey var mı elçilik bunu nasıl anlıyor? Ve sizce SGK olmadan çalışmak vize almaya engel midir?
Nasıl anladıklarını bilmiyorum ama gördüklerine eminim. Eşime ne iş yapıyorsun dedikten sonra şuan çalışıyormusun diye sordu. Eşimde 2 aydır çalışmıyorum dedi. Sigortasız çalışıyorum demeyin, kayıtdışı işler problem olur demişti danışmanımız.
-
Dün bir bilgi öğrendim, tam yayın yapacaktım, telefon kapandı. Mart ayında tam 4.370 kişi turistik vizeden onay almış. F1 dır J1 dir diğer vizeler hariç. Ayda 24 gün vize verseler günde 183 kişiye onay vermişler sadece turist vizesine. Yani saatte 22 kişi ediyor. Ortalama 2,5 dakikada bir kişi vize almış. Bence konsolosluk vize vermek için elinden geleni yapıyor. Konsolosluk sürekli anababa günü gibi. Adım atacak yer olmuyor
-
@OrlandoGücü
Bu bilgiyi öğrendiğiniz kaynaktan Greencard çekilişinin nasıl yapıldığını da öğrenebilir misiniz? Mesela; 1 gün önceden mi çekiliyor yada 1 ay önceden çekilip de herşey hazır mı bekliyor? -
@Utopya instagramda gördüm , sayfayı yönlendirdi, resmi bir sayfa gibiydi. Telefonum kapandı, inşallah telefonumu hacklemiyorlardır
️
-
@OrlandoGücü O zaman gerçek değildir. Zaten çok yavaş çalışmaya alışmış bir Amerikan'ın saatte o kadar kişiyi alacağını sanmıyorum.
-
@Utopya şahsi düşüncemi sorarsan eğer en az 2-3 ay önce çekiliş yapılmıştır ve FBI araştırma yapıyordur kazananlar hakkında.
Bu konuda başka bir arkadaşla CIA mı FBI tartışması yapmıştık hatta. Göçmen olan vize işlemleri ile alakalı herşeyi FBI yönetiyor. Konsolosluğun başvuru formunun altında yazıyor. -
@Utopya olabilir haklısın. Ama cidden koyu tenli erkek memur çok hızlı çalışıyordu biz gittiğimizde
-
@OrlandoGücü O gün vitamin almıştır

Benzer Başlıklar
129
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.3k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum