DV2023 Sohbet Odası
-
@ahsenaydgdu, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@Ping-PONG blues diyince chigaco değil mi ya 🥺 ay bilemedim galiba ahaha
Beyaz - Siyah ayrımı yapıyorum pozitif yönde. Ben blues diyince siyahi sesi daha çok seviyorum. 😂
-
@Ping-PONG, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@hadi-BE, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@Cihangir-Namlı, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Merhaba
Eşim ve ben 2 başvuru yaptık. İkimize de çıkarsa nasıl bir yol izlemeliyiz?Kullanılmayan kazanılmış hakkı, kazanamamış bir arkadaşa verebilirsiniz...
Hehe. Cevabı arkadaş vermiş zaten. ( @bidünya "mantıklı olan cn numarası düşük olan kişi üzerinden süreci devam ettirmeniz" ) Ben öyle geyik olsun diye şeettim. 😊
Alıştım sanırım senin profilin fotonu görünce pozitif bir duygu oluyor bende ama esprilerin hiç çekilmiyor. 😂
@hadi-BE Bu yorumumdan dolayı özür dilerim. Ben de espri ile karşılık vermek istemiştim. Gerçek anlamda bir rahatsızlığım olduğundan felan değil. Forumdaki sıcak kanlı arkadaşlardan birisi olduğunu düşünürüm.
Bana istediğin gibi takılabilirsin 😂 -
@ahsenaydgdu yaaa ne güzel İspanyolca anne demekti galiba başka bir anlamı da olabilir tabi ama kulağa çok hoş geliyor 😊
-
Mutlu haftasonları arkadaşlar🙋🏻♀️ Son 7 gün🙏🏻 Az önce geçen yılın bekleme odasına baktım ve forumdan ne kadar az kişiye çıktığını görünce yine bir korku başladı 😬 Hatta bu yıl burada yazan arkadaşları orada görmek biraz da üzdü. Allahım bizi DV2024 sohbet odasının müdavimi yapma, çok çok amin 🥺🙏🏻
-
@Atlantis00 İşte, kendim gibi olayı tamamen duyguları ile yaşayan ve heyecanından kalbi ağzından çıkacak gibi olan birisi daha :)
Çok güzel dilekler, umarım hepimiz için geçerli olur. Benim de ilk hayalim ABD'nin o uzun otoyollarında şuursuzca ve hedefsizce ama özgür bir yolculuğa çıkmak. Artık yol nereye götürürse :)
-
@Hopasej Yol nereye götürürse. Olay tam olarak bu :)
-
https://www.youtube.com/watch?v=FmkoYaTai1M
Biraz hesap kitap yapalım kafalar meşgul olsun :)
-
Arkadaşlar devlet memuru olan varmi aramizda green card çıkınca nasil bir yol izlemeyi düşünüyorsunuz..
-
@flz vizeyi alana kadar çalışacağım sonra istifa vizeyi alır almaz.
-
@Rhonster 1 yıl ücretsiz izin falan almayı düşünmuyorsunuz yani ücretsiz izin alsak vize sürecimiz etkilermi
-
@flz, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Arkadaşlar devlet memuru olan varmi aramizda green card çıkınca nasil bir yol izlemeyi düşünüyorsunuz..
Evet devlet memuruyum çıkarsa 1 yıl ücretsiz izin sonra istifa ederim. @denizci10 da devlette ve teknik hizmetlerdeydi yani durumu iyiydi gene de greencard olmasa da başka yolları denemekte. Sanırım sizde devlet memursunuz, kaç yıldır memursunuz benim 11 olacak emin olun hiç tadı kalmadı eskisi gibi değil.
-
@denizergün aa çok güzel bir hayal umarım olur 🥰
-
@gariban 15 yıllık devlet memuruyum ücretsiz izin aldığımızda vize etkilermi acaba evet hiç tadı kalmadı ancak diğer serbest çalışanlara karşın biraz daha şanslıyız çünkü her geçen gün biraz daha kötüye gidiyor durum serbest is yapmak gerçekten bizim ülkemizde zor para piyasaları habire oynuyor
-
@flz etkilemez.
-
@flz önce vizeyi alın sonra izni.
-
@flz yani kurumunuzun tutumuna göre değişir, yasada talep ettiğinizde illaki yapılacak diye bir madde yok. Kaldı ki kurum yerel değil merkezi yönetimde ise durum daha da iç sıkıcı ankara'ya yaz onlar bir baksın bekletsin beğenmediler ise bakana kadar gönderirler. Sonuç açıklanır açıklanmaz yolunu yapmaya başlayın. Birde benim fikrim sevdiğim birine istifa dilekçemi tarihi açık bırakarak, kurum imzasını ve kartını bırakmak ve uzaktan masaüstü ile bağlanır tüm yazışmalarımı kapatarak diğer işlemleri beklerim. Yada umurumda olmaz direk istifa ederim duruma psikolojime ve kurumun tutumuna göre şekillenecek
-
@gariban sanırım birde istifa ettikten sonra kalan yılları skg odedimizde emekli olma hakkımızi kaybetmiyormusuz bunla ilgi bilginiz varmi sonra sadece yaşı bekleme kalıyormuş artık amerikada bekleriz😅
-
@flz, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@gariban sanırım birde istifa ettikten sonra kalan yılları skg odedimizde emekli olma hakkımızi kaybetmiyormusuz bunla ilgi bilginiz varmi sonra sadece yaşı bekleme kalıyormuş artık amerikada bekleriz😅
Kamu sigortası emekli sandığına 4c olarak yapılır. Iscı olarak kamu öncesi 4a girişiniz varsa 4cyi 4a sayıyorlar diye biliyorum 4a girişi yoksa da bir yolu vardır. 4a 3 yıllık sigorta var ise isteğe bağlı ödemeyle bile emeklilik tamamlayabilir. Sigorta giriş yılınız ve sigorta prim gününüzü bulursanız özelden mesaj atın size hesap ve bilgilendirme yapabilirim. Greencard çıkınca hepsi halloluyor bir şekilde ama emeklilik ikramiyesi 25 yıl dolmuş olması şartı çok net olduğundan o kesinlikle yanıyor.
-
@Göksel-Aksu Amerika'da ne kadar bunların fiyatları?
-
Bu ileti silindi!
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
33
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum