Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2023 Sohbet Odası

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
21.4k 1.6k 1.7m 1.5k

  • Son 10 gün baya heyecanlı geçicek belkide ilk başvurum olduğu içindir. Amerikada kimsemiz yok bayadır araştırıyorum çıkarsa nereye gitsek diye ama çıkarsa muhtemelen kafam tamamen karışıcak. Birde siz fikir verin bana dostlar, ne iş olsa yapacağız tabi onda sıkıntı yokta kendi mesleğimde iş bulabilirmiyim acaba, telekomünikasyon sektöründe 10 yıldır tekniker olarak çalışıyorum. Hangi eyalet benim meslek için daha avantajlı sizce

  • ⭐⭐⭐

    Geri sayımda gerek yazarak gerek ekran başında kendimce memleket saydım. Kendi memleketimi unuttum 😂

    Düün günlerden Balıkesir'di. Şaka maka 10 be


  • 10 günün altına inmişiz. Çıkarsa çıkar, çıkmazsa mutluluklar dileriz.


  • @OrlandoGücü gönlünce olsun


  • @hadi-BE yeni pasaportun gelmesi 5-10 gün arası sürer diyorlar, DS-260 formunu 5-10 gün doldurmazsam bir sıkıntı olmaz mı? Çünkü erkenden doldurun submit edin diyorlar ya işte o erken ne kadar erken?


  • @OrlandoGücü herşey gönlünce olsun, başarılar ve bol şans dilerim


  • @ahsenaydgdu çok isterdim ama işlerinin yoğunluğundan ve çocuklardan dolayı fırsat bulabileceklerini hiç sanmıyorum bi fırsatta teklif ederim ama öğrenmek istediğiniz şeyler olursa öğrenip iletmeye çalışırım en azından eşim gidip gördü eşimden tüyo alırım


  • @Göksel-Aksu çok teşekkür ederim inşallah dileyen ve kendini hazır hisseden herkese çıkar ben uzun zamandır istemiyordum ama bu sene eşime kalk gidelim modundayım çocuğum için çok istiyorum en başta gelecek kaygım çok arttı artık


  • @delpooro, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    Son 10 gün baya heyecanlı geçicek belkide ilk başvurum olduğu içindir. Amerikada kimsemiz yok bayadır araştırıyorum çıkarsa nereye gitsek diye ama çıkarsa muhtemelen kafam tamamen karışıcak. Birde siz fikir verin bana dostlar, ne iş olsa yapacağız tabi onda sıkıntı yokta kendi mesleğimde iş bulabilirmiyim acaba, telekomünikasyon sektöründe 10 yıldır tekniker olarak çalışıyorum. Hangi eyalet benim meslek için daha avantajlı sizce

    Hocam benimde ilk başvurum, amerika da kimsem yok ama planım şu şekilde, dil kursuna yazılırım bir kaç aylığına, araba alır yemek dağıtım işine başlarım baktım 1 yıl içinde iş görüşmesine girecek düzeye gelirsem inşaat işlerini kovalayacağım, fakat türkiyedeki inşaat mühendisliği lisansımı kullanabilmem için denklik almam lazım sanırım. En kötü ihtimal yazılım eğitimi alacağım alt yapım var 6 aylık bi eğitimden sonra yoluma bakarım.


  • @justozkan başlangıç için benimde plan aynı sonrasında kendimle ilgili iş ilanlarına baktığımda ya lise mezuniyeti isteniyor yada o bile istenmiyor. Tabi lise mezunu olarak kabul ederlermi ve tecrübemiz geçerli olurmu onu bilemiyorum. 2 yıllık myo mezunuyum mühendislik gibi kalifiye bi diplomam yok, denkliğe gerek olmadan belki kendi sektörümde iş bulabilirim diye düşünüyorum. Bulamazsamda sağlık olsun ne iş olsa yaparım yeri geldi burdada ek iş olarak boyacılık yaptım


  • @flz, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @Ping-PONG bu hangi burç böyle

    İkizler mynet 2022 yorumu


  • @delpooro valla hocam hiç önemli değil şuan tek istediğim çıkması her işi yaparım o kadar umurumda değil bu durumlar, çok fazla yıprandık daraldık, düşünmekten sağlığım bozulacak seviyeye geldi artık.


  • Ooo Aydın'a gelmişiz


  • 9 gün..

    Kadir Gecemiz Mübarek Olsun 🙏🏻🗽


  • @Emtee amin amin cümlemizin 🙂


  • Konunun aktif kalmasına fayda sağlayalım biz de, benim de ilk başvurum; her ilk başvuru yapan gibi bana da çıkacak gibi geliyor şu an 😆 inşallah gerçekten gitmek isteyip hazırlıklı olan içimizden birilerine çıkar.


  • @delpooro telekomünikasyon hangi eyalette nerede var bilmiyorum ama eyaletleri inceden araştırabilirsin( çıkmazsa genel kültür olarak kalır 🙂 soğuk seversen Şikago sevmezsen Texas eyaleti gibi gibi) hem genel bir fikir oluşur kafanda ilk bir kaç sene idare edip ne olursa yapacağız sonrası kendi alanlarımıza yönelmek daha mantıklı geliyor bana. Hepimize bol şans diliyorum


  • hah şimdi oldu.şafak memleketim olmuş son dokuz gün..


  • @this-time89, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @oznyldrm Anlamadığınız nokta bu bir çeşitlilik göçmenlik piyangosu vizesi başka tür puan bazlı göçmenlik başvurusu değil. Pasaport olabilecek en makul durum şu anda bunun dışınddaki her şey bu tür bir göçmenlik piyangosu için fırsat eşitliğine aykırı. Eğer başka kriterlere uyuyorum buna ihtiyacım yok diye düşünüyorsanız sadece olaya Amerika olarak bakmayarak; Avustralya ya da Kanada gibi ülkelerin puanlı göçmenlik başvurularına başvurabilirsiniz. Böylece gerçekten gitmek isteyen kişilerle yarışmış olursunuz. Amerika'da da var bildiğim kadarıyla farklı göçmenlik vize türleri yine puana bakan.

    @oznyldrm @this-time89 Eşitlik bazı şartlar veya ön koşullar altında olmaz. Eğer bir konuda veya bir yerde eşitlik var ise herkese her koşulda vardır. Lise mezunu olmayan ile lise mezunu başvururken eşit değilse burada eşitlik yoktur. Zaten eşitlik her zaman iyi bir şey de değil. Eşitlik çoğu zaman adaletsizlik getirir(kanun önündeki eşitlik hariç). Önemli olan adaletli olmaktır.

    Konuya gelecek olursak ben başvuru ücretini dahi mantıklı buluyorum. Tamamen şahsi düşünceme göre yıllık $5 ayıramayacak kadar ciddiye almayan kişi başvurmasın. Böyle sudan ucuz bir miktar ile ciddiyetsiz başvuruların tamamını eleyip gerçekten bu işi ciddiye alanlar arasından çekiliş yapmak benim görüşüme göre daha adaletli olan. O yüzden @oznyldrm 'a katılıyorum. Zaten diversity dediğimiz şey de farklı insanların, kültürlerin oluşturduğu bir şey, $5 bir başvuru ücreti koyuldu diye komple bir ülkedeki insanların hepsinin başvurudan vazgeçeceğini düşünmediğim için çeşitlilik özelinde de çekilişe bir zarar geldiğini düşünmüyorum.

    Dediğim gibi bunlar şahsi görüş, kimi beğenir kimi beğenmez.

    Ufak bir edit: yok istersen isminde şu olmayanın başvurusu alınmasın şeklinde dalga geçilmesini de anlayamadım. Kötü bir şey söylememiş arkadaş kendi fikrini söylemiş, kimine mantıklı gelir kimine gelmez ama size mantıklı gelmeyen şey illa ki yanlıştır diye bir şey yok.


  • Herkese merhaba arkadaşlar. Ben de bu sene ilk başvurumu yaptım bakalım çok az kaldı öncelikle herkese başarılar diliyorum. Ben Haziran sonunda Mütercim Tercümanlık bölümünden mezun olmuş oluyorum. Kuzenim New Jersey'de ancak araştırmalarıma göre hem güvenlik hem refah olarak bakınca Florida Tampa veya Orlando olarak güncelledim rotamı. Sonuçlardan sonra aynı rotaları düşünen arkadaşlar olursa mutlaka iletişim kurmak isterim sonuçta yeni bir yer yeni bir hayat yeni kurallar kültürler. Sırtımızı dayayacak yardımlaşacak ne kadar çok kişi olursak o kadar iyi olur diye düşünüyorum.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

14

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum