Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Herkese merhabalar arkadaşlar. Yıllardır takip ettiğim ve özellikle dv2023 sohbet odasındaki postların neredeyse tamamını okuduğum bu foruma sonunda bende üye olmak istedim.
    Bu seneki çekilişin açıklanmasına 11 gün kaldı ama ben bayram tatilini saymıyorum 3 gün kaldı gibi hissediyorum 😄 Umarım benim gibi uzun zamandır başvuran ve gerçekten isteyen herkese çıkar 🇺🇸

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @hakan-karademir mail alma olayı kalktı ondan bekleme yapacağın tek bir şey var dvprogram.state.gov adresine girip sana mülakat tarihi verilmesini bekleyeceksin. İkinci bir olay burada ki kişiler kazanamayan yada ilk defa başvuru yapanlar ondan burada yazman ukalalık olur. 2022 başlıklı yerlere yazman gerekiyor. Hoşgeldin bilmiyorsun bugün gelmişsin. Hemen yazacağın takip edeceğin linkleri aşağıdaki gibidir. Bahsettiğim yere yazmışsın. Her yere yazma sakın yoksa ban yersin. Yenisin bilmiyorsun bunu unutma her başlığa yazma. Sadece aşağıdaki başlığa yazmalısın.

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/4298/dv2022-2022-green-card-lotosu-aşamaları/9917


  • @ahsenaydgdu, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @dytmelek ahaha istihdamda sıkıntı yaşanabilir 😂

    Yanınıza birkaç kahve, tarot falı bakacak ya da doğum haritası çıkaracak kişi çalıştırırsınız alın size istihdam 😂😂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @dytmelek @ahsenaydgdu bu filmin türkiye versiyonu


  • @this-time89, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @oznyldrm Bu sonuçta çeşitlilik lotaryası "Diversity Lottery" bundan dolayı eşitlik ilkesine aykırı önerdiğiniz. Pasaport çok iyi bir "ön eleme" çözümü bence. Ancak o durumda bile sahte numara ile başvurup seçilenler ancak mülakat sürecini haliyle devam ettiremeyecek olanlar oluyor.

    Eşitlik ilkesine aykırı bir önermede bulunduğumu düşünmüyorum. Demek istediğim GC çıktığı zaman , gerçekten gidebilecek durumda olanlara çıksın diyorum ben.


  • @ahsenaydgdu, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @dytmelek valla çıkarsa form bi kaç gün açılıyor galiba öyle sanıyorum emin değilim. Açıldığı gün bitiririm bu işi 😂

    Biz de öyle diyoruz ama son bir kaç yıla bakınca 'yeni bir durum da çıkarabilirler bu sefer de en son yollayanları alalım diyebilirler' diyorum 😬 Eskiden ne güzelmiş CN numarana göre gidip gidememe durumunu az çok tahmin ediyormuşsun şimdi herşey karambole😅 Neyse yine de umudumuzu kaybetmeyelim evrene güzel mesaj yollayalım🙏🏻


  • @ayvalik10, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @dytmelek @ahsenaydgdu bu filmin türkiye versiyonu

    Çok severim ve ordaki medyum da harika oynuyordu 😂


  • @clourpoint, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @oznyldrm, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @marpessa, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    Ki insan böylesine hayatını değiştirecek bir olayda başvurmadan önce bilinçli bir şekilde önünü arkasını düşünerek başvurmalı

    Ama ne yazık ki önüne gelen başvuruyor. Bence pasaport zorunluluğu kalkmamalı , aksine başvuru daha da zorlaştırılmalı. Mesela başvuru ücreti 5$ olsa , başvuru sayısında önemli ölçüde azalma olur. Yada başvuru kabul edilmeden önce , kişilerin banka hesabında min 15k $ gösterme zorunluluğu olsa vs. gibi zorluklar gelse daha iyi olur bence.

    Malesef kardesim.hesapta para göstererek başvuru kabul edilemez.Bahsettiğimiz ülke ABD,hak ve hurriyetlerin en cok olduğu ve önemsendiği ülke.Dediğin olsa ilk zaten kendileri itiraz ederler.

    Kabul edilir yada edilmez onu demek istemiyorum. Bu öneriler çoğaltılabilir. Sadece pasaport dışında da bir ön eleme olmasının iyi olabileceği kanaatindeyim.


  • Tüm forum ailesinin kadir gecesi mübarek olsun dualarınız kabul Dilek ve hayalleriniz gerçek olsun. Umarım 7 Mayıs akşamı rabbim hepimize sadece kazanmayı değil süreci tamamlayıp vizemizi alıp Amerika'ya gidebilmeyi nasip etsin.


  • Ekran Görüntüsü (4).png

    10 gün kaldı. Daha dün gibi 100den geri saymaya başladığım. Sanırım en zor geçen günlere gelmiş bulunuyoruz 🙂

  • ⭐⭐

    @dytmelek, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    Ekran Görüntüsü (4).png

    10 gün kaldı. Daha dün gibi 100den geri saymaya başladığım. Sanırım en zor geçen günlere gelmiş bulunuyoruz 🙂

    Ben 2021 Mayısdan belli gün saymaya başladım 😄 harbiden en zoru bu iki hafta


  • @oznyldrm Anlamadığınız nokta bu bir çeşitlilik göçmenlik piyangosu vizesi başka tür puan bazlı göçmenlik başvurusu değil. Pasaport olabilecek en makul durum şu anda bunun dışınddaki her şey bu tür bir göçmenlik piyangosu için fırsat eşitliğine aykırı. Eğer başka kriterlere uyuyorum buna ihtiyacım yok diye düşünüyorsanız sadece olaya Amerika olarak bakmayarak; Avustralya ya da Kanada gibi ülkelerin puanlı göçmenlik başvurularına başvurabilirsiniz. Böylece gerçekten gitmek isteyen kişilerle yarışmış olursunuz. Amerika'da da var bildiğim kadarıyla farklı göçmenlik vize türleri yine puana bakan.


  • @this-time89, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @oznyldrm Anlamadığın nokta bu bir çeşitlilik göçmenlik piyangosu vizesi başka tür puan bazlı göçmenlik başvurusu değil. Pasaport olabilecek en makul durum şu anda bunun dışınddaki her şey bu tür bir göçmenlik piyangosu için fırsat eşitliğine aykırı. Eğer başka kriterlere uyuyorum buna ihtiyacım yok diye düşünüyorsanız sadece olaya Amerika olarak bakmayarak; Avustralya ya da Kanada gibi ülkelerin puanlı göçmenlik başvurularına başvurabilirsiniz. Böylece gerçekten gitmek isteyen kişilerle yarışmış olursunuz. Amerika'da da var bildiğim kadarıyla farklı göçmenlik vize türleri yine puana bakan.

    amerika için puana bakan yine dv-lottery çekilişi, lise diploması olmayın geçerli meslek grupları ile puan olayı var.

    Diğer hususda da; geçmiş sayfalarda biri yazmıştı hoşuma gitti çok güzel bir cevap : Sayısal loto bile oynarken para veriyoruz.


  • Arkadaşlar sizce önüne gelenin ülkeye girip vatandaşlık alması, batı dünyasıyla ilişkilerin kötüleşmesi gibi sebeplerden DV2024’ten Türkiye’nin çıkarılması gibi bir durum söz konusu olur mu ?


  • @beceke Bu tam olarak puan değil. Bir kriter evet ancak puan diyemeyiz. Örneğin Kanada göçmenlik başvurusunda sizin yaşınız bile bir puan karşılığına denk geliyor. Örneğin 20 ile 30 yaş arasındakinin puanı 30 ile 40 yaş arasındakinin puanından fazla oluyor. Lisans mezunu ile yüksek lisans mezunun puanı farklı oluyor bu da başka bir örnek. Green Card'da ise 60 yaşındaki bir kişi ile 20 yaşındaki bir kişinin şansı eşit, yaştan puan kırılması söz konusu değil ya da yüksek lisanslı ya da değilsen yine şansın eşit. Çünkü bu bir piyango.


  • @Ping-PONG doğum tarihi, doğum saati ve yeri at bana bakayım özelden 🙂


  • @Junon son 20 yılda bir şey olmadıysa bu saatten sonra da olmaz çok ekstrem bir durum gerekli ki hiç sanmıyorum olacağını


  • İzmirli arkadaşlara bir soru soracağım. Nefes alabiliyor musunuz?


  • @ozlemmm, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @Ping-PONG doğum tarihi, doğum saati ve yeri at bana bakayım özelden 🙂

    Ama şimdi böyle yazınca bizlerinde atası geliyor 🙂


  • @Rüştü-Gürbüz hahahaha benim ki kişisel bir hobi profesyonel falan değilim, kendim için ders almıştım, bu ara tek baktığım yurt dışı 🙂 at sana da yurt dışı şansı var mı bakayım.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

39
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.5k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum