@Breath35, içinde söyledi: 21 Yas ustu icin aile talebi hakkinda
Merhabalar,
Ben, esim ve kizim ile 2020 de greenkart kazanarak Boston'a geldik, ancak o trh de 21 yas uzerundeki oglum maalesef bu durumdan yararlanamadi. O trh de universite ogrencisiydi Ist da , simdi universiteden mezun oldu ve simdi turist vizesi ile yanimizda .
Oglum icin I-130 formu doldurduk 16 Nisan 2021 trh nde .Herhangi bir gelisme yok henuz. **Onun icin yaptigimiz greencard basvuru sureci devam ederken turist vizesinden ogrenci statusune gecerek o buradayken statu degisikligine basvurarak master programlarina katilsa ve sonra OPT ile calisma imkani olabilmesi nasil olur diye dusunuyoruz. Bu sekilde greencard sureci devam ederken ailemizin bir arada olabilmesini saglamak istiyoruz ama bu sekilde davranmak diger surece(greenkart surecine) olumsuz etki eder mi acaba ?
**Benzer konuda sorulan bir baska soruda I-485 formundan bahsedildigini gordum, bizim de bu formu veya baska form doldurmamiz gerekli midir ?
**Surecimizi hizlandirabilecek bir yol var midir acaba bildiginiz?
** Bu konuda bize onerebileceginiz baskaca herhangi bir yol var midir?
Degerli gorusleriniz icin simdiden cok tesekkur ediyorum. Saygilarimla, Nese.
Sayın @Breath35, oğlunuzun siz vatandaş olana dek bu süreçte evlenmemesi çok önemlidir aksi halde bu başvuru sona erer. Sizin oğlunuzun başvuru kategorisi F2Bdir. Mayıs 2022 ayı vize bültenine göre (F2B) Unmarried Sons and Daughters (21 years of age or older) of Permanent Residents: 22 Eylül 2015 yılındaki başvurular değerlendirmeye alınmaktadır. Yani siz normal şartlarda 7 yıl sonra bir karar alacaksınız. Size oğlunuzu ABDde 7 yıl kaldıracak bir vize gereklidir. Bu arada siz vatandaş olursanız farklı opsiyonlar da olacaktır. Öğrencilik ve göçmenlik ayrı vize türleridir. Bekleme durumuna göre öğrenci vizesini genelde ülkenizden almanız daha avantajlıdır. Şu anda I-485 formu doldurmak için bir durumunuz yoktur. Hızlandırma talebini gerektiren nedenleriniz var ise bu yapılabilir. Durumunuza detaylı bakmadan başka bir yol önermem mümkün değildir.