Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ


  • @uslanmaz mesela danışmanla çalışanlara laf söyleyenlere şöyle diyorum eğer danışmanla çalışsaydınız o size şunu derdi önce siz ve eşinize vize başvurusu yapalım vizenizi alın abd ye gidip gelin sonra çocuklara posta ile başvuru yapın derdi. Ve sizin başvurunuzu bunun üzerine kurardı. Hem maaşlarınızın bu seyahati finanse edeceğini kanıtlardınız hem de çocuklarınızı burada bırakacağınız için buraya döneceğinizin en büyük ispatı olacağından vize alırdınız. Demem o ki bu danışmanla çalışmak öcü değil. Sonuçta siz 160 dolar verdiniz kişi başı ve bu boşa gitti. Şimdi tekrar yapacaksınız ve red aldığınız için farklı bir hikaye ile oraya gitmelisiniz. Neyse hocam geçmiş olsun size. Verdiğim rahatsızlıktan dolayı özür dilerim herkesten.

  • ⭐⭐⭐

    @uslanmaz amerikauzmani instası


  • @LordBolton çıkmadım


  • @denizci10 size katılıyorum. herkez sanıyor ki ds160 formunu doldurmak zor. alakası yok, ds160 herkes hatasız doldura bilir ama sizi de dediğiniz gibi strateji belirleyemez.


  • @denizci10, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @uslanmaz mesela danışmanla çalışanlara laf söyleyenlere şöyle diyorum eğer danışmanla çalışsaydınız o size şunu derdi önce siz ve eşinize vize başvurusu yapalım vizenizi alın abd ye gidip gelin sonra çocuklara posta ile başvuru yapın derdi. Ve sizin başvurunuzu bunun üzerine kurardı. Hem maaşlarınızın bu seyahati finanse edeceğini kanıtlardınız hem de çocuklarınızı burada bırakacağınız için buraya döneceğinizin en büyük ispatı olacağından vize alırdınız. Demem o ki bu danışmanla çalışmak öcü değil. Sonuçta siz 160 dolar verdiniz kişi başı ve bu boşa gitti. Şimdi tekrar yapacaksınız ve red aldığınız için farklı bir hikaye ile oraya gitmelisiniz. Neyse hocam geçmiş olsun size. Verdiğim rahatsızlıktan dolayı özür dilerim herkesten.

    Kesinlikle katiliyorum


  • Bu ileti silindi!

  • daha önce yurtdışına çıkmamış olupta abd vizesi alan var mı ? 12 yıl önce çıkmıştım ama eski pasaportta yazıyor ayrıca kimlikle gürcistana gitmiştim. ds160 bunları yazabilir miyim yoksa son 5 yıl mı geçerli ?


  • @Erdem-AKDEMİR e-devlet e girip yurda giriş çıkış sorgulama dediğinizde 2009 yılından itibaren yaptığınız tüm giriş çıkışları liste halinde alabiliyorsunuz. 5 sene içinde kimlikle bir giriş çıkışınız var ise yazabilirsiniz ve eğer bunu size sorucak olurlar ise elinizdeki belgeyi gösterebilirsiniz.


  • @mistralcoo aa ben bunu bilmiyordum resmen hepsi saatine kadar yazıyor bu bilgi için teşekkür ederim


  • @Erdem-AKDEMİR çok iyi birşey maaş bodrosu gibi çıkıyor demektir :D nufüs cüzdanı ile olanda yazıyordur o zaman teşekkürler


  • @Erdem-AKDEMİR evet benim nüfus cüzdanı ile girdiklerim de çıkıyor


  • yok başka ülkeye gitmedik diye abd vize vermeyecek gibi:D


  • @Ping-PONG reis öyle güzel yazmışsınki kendimi gördüm yazında umarım hep beraber gideriz bu kötü ülkeden kurtuluruz


  • Herkese merhabalar forumda ilk defa yazıyorum bir hatam olursa affedin lütfen. Ben vize alamayan Dv 2021 kazananlarındanım ve sizlerle B1/B2 vize sürecimi paylaşmak istiyorum. Vizeye başvurumu ocak 2022de yaptım ve eylül 2023 e tarih alabildim sonraki günlerde kontrol ederken anlık mart 2023 tarihinin açık olduğunu gördüm ve randevumu o tarihe aldım. O sıralar randevularin geri çekildiği döneme denk geliyordu ve randevum 20 Nisan 2022 ye çekildi. Aslında belki sizlere çok yardımcı olmayacak vize sürecim çünkü benim vizeye başvuru nedenim turistik amaç olmasının yanında (öğrenciyim) staj ayarlamak içindi. Vize görüşmesinde daha çok staj konusu üzerinde duruldu ve götürdüğüm bir çok destekleyici belgeye bakılmadı bile. Görüşmeyi afro-amerikan görevliyle gerçekleştirdim ve açıkçası bir ara belgelerime bakmak istememesinden dolayı red alacağımi düşündüm çünkü baya hazırlıklı gitmiştim ama hiçbir şeye bakmadı. Ben görüşme sırasında genel olarak hem turistik amaçlı hem de staj yapmak için vizeye ihtiyacım olduğundan ve bir yere başvurdugumdan bahsettim hastaneden belge var mı dedi yok dedim. Amerika'da gezmek istediğimden ve eski aile arkadaşlarımızı da görmek istediğimden bahsettim ama bunun üzerinde durmadı bile. Öğrenci belgem dahil hiçbir belgeye bakmadan onay kağıdı verdi. Bu arada ben ds 160 formunda dv 2021 için ds 260 doldurduğumu da açıklama kısmına yazmıştım ama bu konuda bir şey sorulmadı. Ek olarak şu bilgileri de vereyim ailemden dolayi yeşil pasaportum var ve daha önce hiç yurtdışına da çıkmadım görüşmeyi de İngilizce gerçekleştirdim.


  • Selamlar arkadaşlar ufak bi sorum olacak, vizemi 2020 mart ayında iptal etmişlerdi tekrar başvuru yapabilirsiniz demişlerdi bende 2020nin nisnan ayında ds160 doldurup randevu tarihi aldım tabi o dönem hep ertelendi ve konsolosluklarını kapattılar. 3 ay önce yenileme için postayla gönderme hakkım olduğunu öğrendim ve gönderdim, ellerine ulaştıktan sonra şöyle bir mail aldım

    “ABD Dışişleri Bakanlığı Istanbul Konsolosluk Bölümünden bir temsilci, Vize Başvurusu durumunuzu, ek bir konsolosluk mülakatı gerektiği için alttaki başvuru sahip(ler)inin randevu alması için güncelledi”

    Randevu 2023 mart ayına bulabildim ama nasıl bi yol çizmem gerekir? Şuan yeniden başvuru yapıp ds-160 doldurup yeni bir başvuru mu yapsam? insanlar tekrar ds160 doldurdum falan diyorlar ama ais sisteminde o bölümü göremedim ben. Yada mülakat tarihini bekleyip görevlinin karşısına mı çıksam 2020 ds160 formumla red olasılığına karşılık yeni başvuru mu yapsam bilemedim

  • ⭐⭐

    @Umutcum vizeniz neden iptal edilmişti?

  • ⭐⭐⭐

    @Umutcum mart mülakatın öne alınırsa yeni öne alınan o tarihte girersin sil baştan randevu alsan ne değişecek onu anlamadım


  • Arkadaşlar da-160 formunu 3. Defa düzeltip yollasam bir sorun teşkil eder mi? Maalesef 2. Formumdada 1-2 hata yapmışım. Mülakata münihte girecem.


  • @ahsenaydgdu ds-160 ın eski tekrar başvuru yapın diyemezler mi? Onun için


  • @LordBolton nedenini söylemiyorlar. Pandemi başlangıcı avrupadan yasaklanmıştı amerikaya giriş ya ondan yada 5 ay kalıp TR ye döndükten 2ay sonra tekrar dönmeye çalıştığımdan olabilir. O ara boşanma yaşadım oda ihtimal dahilinde net bişey yok söylemedikleri için.


Benzer Başlıklar

  • B1-B2 vizesiyle oturum uzatma

    Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) b1 vizesi b2 vizesi oturum
    4
    0 Oy
    4 İleti
    607 Bakış
    S
    merhaba turist vizesi yenilemede greencarda başvurulan fotoğrafla aynısı olursa sorun olurmu? 6 aylık değil bu denilirmi?
  • EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler is sponsorlu is vizesi vize
    5
    0 Oy
    5 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @Baran-İst, içinde söyledi: EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi Unskilled EB3 le green card alıp mecburi sürenin sonunda skilled işlere başvurabilmek Arkadaşlar Merhaba Ben Amerikadan 2004 yılında MBA almış birisiyim. O zamanlar 1 yıllık OPT(OptionalPractical Training ) süresince H1-B sponsor edecek bir işveren bulamamıştım ve Türkiyeye dönmüştüm. Amerikada skilled işlere çok fazla Çinli ve Hintli talip bu nedenle çok rekabet var. Türkiyeye geldikten sonra 13 yıldır satınalma ve dış ticaret alanlarında çalışıyorum. Deneyimlerim KOBİ'lerde oluştuğu için ve international şirketlerde çalışmadığım için yaptığım iş yoluyla skilled bir EB3 Green Card alabileceğimi sanmıyorum. Anladığım kadarıyla bu şekilde green carda hak kazanmak daha zor.Sizlere sorum şu şekilde. Buradan unskilled EB3 programına başvursam greencardı aldıktan sonra Mc Donalds veya Wendysde zorunlu 1 sene çalışma süresini unkilled worker olarak tamamlasam. Süreyi tamamladıktan sonra ABD de skilled profesyonel joblara başvurabiliyomuyum ? Buna bir engel varmı ? Yoksa ABD vatandaşlığını alana kadar 5 yıl boyunca Mc Donalds, Wendys tarzı unskilled işler yapmaya mahkummuyum ? Yani greencardı EB3 unskilled worker olarak alan bir kişi 1 yıl zorunlu çalışma süresinin sonunda skilled işlere başvurup çalışabiliyormu ? Bu soruyla ilgili cevaplarınızı beklyorum. Normalde is sponsorlu vizelerle gelmeniz durumunda minimum 6 ay o is yeri ile calismanizi tavsiye ederim. Bu sekilde daha sonraki hicbir surecte problem yasamazsiniz. Ama 1 senelik sozlesme yaptiysaniz bu durumda sozlesmeye sadik kalip minimum 1 yil calismalisiniz. Fakat sonrasinda kendinize dilediginiz baska bir is bulup calisabilirsiniz. 1 yildan sonra ayni iste kalip kalmamak sizin tercihiniz.
  • DS-160 formuyla ilgili sorular (ziyaretçi vizeleri)

    Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    258
    0 Oy
    258 İleti
    29k Bakış
    S
    Merhaba. Annem, babam ve kız kardeşim ABD turist vizesine başvuruyor. Ekim 2024'de DS160 formlarını submit ettik ve 26 Haziran 2026'ya güç bela randevu aldık. O zamandan beri randevuyu bekliyoruz. O süreçte kız kardeşim üniversiteden mezun oldu, çalışmaya başladı ve birkaç kez yurtdışına çıktı. Anladığım kadarıyla DS160 formunu güncellememiz gerekiyor ama resmi talimatlar şöyle diyor: "Cancel your current appointment. Update your profile with the correct DS-160 confirmation number. Schedule a new appointment." Şimdi biz kızkardeşimin appointment'ını iptal etmeden DS160 formunu güncelleyemiyor muyuz? Eğer randevuyu iptal edersek bir sonraki randevunun 2028 olmasından korkuyoruz. Bu konuda ne yapabiliriz?
  • Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme

    Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    1k
    3 Oy
    1k İleti
    70k Bakış
    ATS16A
    @Akin-Z https://www.ustraveldocs.com/tr/tr/step-2#how-to-apply-for-non-immigrant-visa
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

34

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum