Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @veysel gönderdiğimiz belgeler şunlar

    Benim ve nişanlımın pasaportuları
    20 den fazla resim, ama nişan resmî yok sadece beraberken çektiğimiz resimler
    Benim nüfus kayıt örneğim, orada daha önce boşandığım bilgisi var.
    Benim doğum ve nişanlımın doğum belgesi
    İyi niyet mektubu
    Nişanlımın çalıştığı yerden aldığı maaş dökümü
    Uçak biletlerimiz
    Nişanlımın Amerikan vatandaşı olduğunu kanıtlayan belge
    Nişanlımın buradaki yerleşim izni belgesi

    Sizce göndermem gereken başka belge var mı varsa şimdiden göndermek istiyoruz


  • merhaba herkese VAC ile başlayan numaraya nasıl ulaştınız acaba bizde bir numara bile yok iki ay oldu ses yok arıyoruz bekleyin diyorlar.


  • @ipeksedaa merhaba İpek hanım , dosyanızı gönderdikten sonra tarafınıza noa1 denilen durumla ilgili bir kağıt ya da bilgilendirme mesajı gönderiyorlar SMS olarak. G1145 formu olması lazım bu izin için. Eğer uzun süredir gelmediyse ısrarla arayıp sormanızı tavsiye ederim. Dosyanız ulaşmış mı karşı tarafa teyit ettiniz mi bunu ?


  • @shwannn Bence gayet iyi gonderdikleriniz tabiki son karar onlarda ama bence skinti olmaz. Bosanma belgesi vs yada mahkeme kayitlari vs varsa eger imzalanip muhurlenip ingilizce cevirisi noter onayli yapildiysa skinti olacagini hic sanmiyorum. Bazen problem oluyormus noter onayli olmayinca bazi belgeler ondan dolayi dikkat etmekte fayda var.


  • Arkadaşlar merhaba bizim dosya Ready oldu ödemeyi yaptık ve Ankaradan vize mülakatı alma aşamasına geldik fakat sayfayı açtığımızda hiç boşluk yok! Bu aşamada daha hızlı alabilmek için ne yapmamız gerekiyor bilen arkadaşlar varsa yardımcı olabilir mi? Teşekkürler..


  • Bu ileti silindi!

  • Merhabalar.
    Forma yeni üye oldum bilmiyorum sorulmuş olma ihtimali var gerideki bütün mesajları okumaya fırsatım olmadı. Eğer cevaplandı ise şimdiden rahatsız ettiğim için kusuruma bakmayın.Kız arkadaşım Amerikalı ve kendisi ile İspanyada 1 kez buluştuk(20.11.21-29.11.21). Döndükten sonra turistik vize başvuru yaptım ama mülakat tarihini 23.03.23 tarihine vermişlerdi malum koronadan dolayı. Ama şimdi 31.05.22 tarihine çektiler görüşmeyi. Kendisi Türkiye'ye bu mart gelecekti ama ailesinden bir vefat haberinden dolayı erteledik. Bu süreçte kız arkadaşım daha fazla beklemek istemiyor ve K1 vizesine başvuru yapmak istiyor. Ama aynı zamanda turistik vizemi iptal etmek istemiyoruz.
    1-) Turistik vizemin sonucunda mı süreçleri başlatalım? (yani vizeyi aldıktan sonra oraya gidip tekrar ülkeme geldiğim zaman mı başlatalım bu süreci? )
    2-)Eğer şimdi başlatırsak bu turistik vize almamda olumsuz etki yapar mı?
    3-)Eğer turistik vizeyi alırsam ama süreci daha öncesinden başlatmış olursak Abd'ye girmem K1 vizesinde sıkıntıya yol açar mı?
    4-)Kısacası işlemlere ülkeye dönünce başlamak daha mı mantıklı?
    5-)Turistik vizeden ret alırsam bu K1 vizesi için olumsuz sonuçlar doğurur mu?
    Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim. Arkadaşlar yukarıda sordum ama sanırsam gözden kaçtı. Yardımcı olur musunuz?


  • @mutkili Teşekkür ederim. 1 Haziran a randevuyu aldım. Randevu alabilirsiniz maili henüz gelmedi umarım bir sorun olmaz. Bugün arayıp sorabilirim ya da mail atabilirim.


  • @melil Sık sık randevu sayfasını yine kontrol edin. Randevu tarihinizi daha erkene çekebilirsiniz. Ama boşluk bulduğunuzda biraz hızlı davranmanız gerekiyor :). Bazı kişiler dediğiniz maili aldı bazıları almadı (mesela ben o maili almadım. Hiç bir sorun da olmadı. İçinizi ferah tutun)


  • @mutkili Teşekkür ederim biraz içim ferahladı.


  • @JBforever

    1)ilk turist vizesini almaya karar verip sonra k1 e başvurmak isterseniz. Şu an turist vizesi randevuları en erken 2023 şubat 10 ay var aşağı yukarı ve 10 ay sonunda vizeyi alamayabilirsiniz. Bu süre illa ki öne çekilir zaman zaman konsolosluk yeni slotlar açıyor randevu için illa ki öne gelir ama siz hiç gelmeyecekmiş gibi düşünün. 10 ay bekleyip red almak ve 10 ay sonra k1 e başvurmak ne kadar mantıklı bir düşünün derim hocam.

    2)Eğer şimdi k1 e başvurursanız evet turistik vizeye başvurmanız da olumsuz etki yaratacaktır vizeyi almama ihtimaliniz alma ihtimalinizden daha yüksek. Onun yerine yakın ülke olan meksika da görüşebilirsiniz vizenizi almadan hem ucuz hemde nişanlınız için yakın bir seçenek.

    3)2. madde ki açıklamaya bakınız hocam. Ben k1 vizesine başvurudan sonra turistik vizeyi alabileceğinizi düşünmüyorum yabancı forumalarda red alan cok var. Ama şunu sorarsanız turistik vizeyi aldım , k1 e başvurdum süreç içinde turistik vizem ile nişanlımı ziyaret edebilir miyim derseniz , evet b1/b2 vizeniz ile ziyaret edebilirsiniz ama normal girişlerdekinden daha fazla soruya maruz kalabilirsiniz ve son takdir pasaport polisinde orada.

    4)K1 vizesine ne kadar erken başlarsanız o kadar iyi hocam. 1 gün bile çok önemli.

    5)turistik vizeden red almanız , k1 vizesi sürecine hiç bir etkisi yok.


  • @JBforever sürecinizi bitirip başvurmanız daha sağlıklı olur bence turist vizesi ile k1 aynı zamanda gözükmesi pek hoş karşılanmaz diye düşünüyorum


  • @JBforever bence direk evlenin. Utah online marriage var. USCIS kabul ediyor bu sekilde evlenen bir suru insan gordum gruplarda. Evlenip CR1 e basvurmaniz daha mantikli. Suan K-1 bekleme sureci cok uzadi. CR1 ile 1 senede gelirsiniz ABD ya ve hemen green kart elinize geciyor 1-3 ay icinde. K-1 ile ABD ya gelince ki 1,5 sene bekledikten sonra birde burda uzunca bir sure bekliceksiniz calisamicaksiniz bir suru dezavantaj.


  • @yonca_2020 yonca hanım aos süreci de 3-4 ay sürüyor k1 vizesinden sonra 3 ay içinde çalışma izninizi gönderiyorlar green card mülakatı biraz daha sonra olabiliyor. Cr1 şu an 15.5 ay civarı sürüyor. 3 ay da dediğiniz gibi toplam green card süreci. 17-18 ay arası bir süreç. K1 şu an ki bekleme sürelerine göre maksimum 13 ay. Ama her an değişebilir. Bir de şöyle bir durum var cr1 de ki evlilik sürecini daha çok sorguluyorlar sen gerçekten mi evlendin yoksa Amerika’ya yerleşmek için mi. K1 de aynısı gibi gözüküyor ama birinde hala resmiyet olmadığı için diğerine göre biraz daha soft geçiyor green card mülakatı.


  • @ob16222 , @yonca_2020 AOS basvuru sonrasi calisma izninin 3 ayda gelmesi suan nadir bir durum 5. ayi dolan arkadaslar var. Rakamlar maalesef cok iyimser. Kendim de suan beklemekteyim.


  • @runaslan sabır diliyorum kardeşim , demek ki bütün süreçlerde zaman aşımı söz konusu.


  • @melil merhaba randevu durumu nasıl acaba Haziran ayında boşluk var mı başka?


  • @dd12 Merhaba ben 12 Mayıs a çektim randevuyu boşluk bulunca ve 1 Haziran açıldı. Sık sık takip edin sayfayı yenileyin arkadaşlar. Haziranda ve Temmuz da boş günler gördüm.


  • @melil allahım bana da bu günleri nasip edecek mi 🙂 , tebrikler hocam. darısı benim başıma


  • Merhabalar nişanlım şu anda Amerika'da Form I-129F'i doldurmaya başlayacağız ama benim daha önceli çalışma yerlerimi soruyor kendime ait şahıs şirketim var 2 yıldır ve öncesinde de çalışma kaydım yok yazılım ve reklam üzerine şahıs şirketimin olduğunu formda nasıl yazmam gerekiyor?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

94
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum