Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Emtee OHIO 😋


  • Arkadaşlar o sene bu sene 🙂


  • son 19 🙂


  • @Hopasej Söylediklerinize o kadar katılıyorum ki... Ben de eşim de 15 yıldır sağlık sektöründe çok büyük kurumsal firmalarda çalıştık halen de çalışmaya devam ediyoruz ve dediğiniz gibi bu şekilde de yaşar gideriz. Ama 3,5 yaşındaki oğlumun geleceğini düşündükçe yüreğim sıkışıyor. 15 yıllık mühendisim, çok iyi okullarda okuyup çok güzel yerlerde çalıştım ama ben de eşim de çocuğumuzun bizden çok farklı bir hayatı olsun istiyoruz.
    Bu sadece öğretim hayatı değil bu arada. Konuya bakışımız tamamen genel hayat görüşü. Doktor, mühendis olsun gibi bir kaygım hiçbir zaman olmadı tek isteğim gençliğini saçma bir sistemde saçma bir yer edinmek için harcamasına engel olmak.
    Konu çocuk olunca aynen dediğiniz gibi insan çok farklı düşünüyor. Amerika için bir kariyer hedefim de yok eşim de ben de bir yolunu bulur çalışır paramızı kazanırız. Ama oğlumun yaşayabileceği hayatı düşününce gözlerim doluyor inanın.
    Umarım hepimizin tüm hayalleri gerçek olur, en çok da çocuklarımız için kurduklarımızın...


  • Takip edilmesi gereken USCIS resmi YouTube sayfası , son yapılan kanuni değişiklikler vs. hepsi anlatılıyor.

  • ⭐⭐

    @ayvalik10, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @Erkand başka bir video kanalı veriyim sana

    BercemCekdar yazarsan onlar da adım adım anlattılar

    Evet biliyorum onları da ama onlar da gidince video atmayi bıraktılar neredeyse Evrim Tayanç kanalinda bayaği video var video çesitliliği bol olunca daha detayli geliyor bana

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Erkand gittikten sonra değil bebekleri oldu ondan bıraktılar


  • @redsat2000, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    Sevgili @Furkan-Aydın para konusu ABD geliste ve Immigration vizesi alim oncesi yapacağınız tüm işlemler açısından önemli. Buraya körü kötüne borç harç içinde gelme durumu maceraperest olmaktan da öte. Mevcut dünya ekonomisindeki şartlar nedeniyle gelişinizi daha da zorlaştırıyor. Bu konu Türkiye’nin ekonomik durumu yanında ABD içinde aynı tehlike sinyallerini vermeye başladı. Zaten eğer bakarsan normal bir turist vizesi için bile maddi yükümlülüklerini beyan etmen gerekiyor.

    Buraya geldin diyelim bir süre elinde kart olmayacak , herşeyden önemlisi daha doğru dürüst kalacak yerin olmayacak. Hızlı bir şekilde çok büyük paralar harcayarak saçma sapan yerlerde kalmak durumunda kalacaksın. Çıkmaya çalıştığın bir dağdan hızlı bir şekilde düşüşe başlayacaksın. Bu seni kahredecek , sinirlendirecek ve de herşeyden önemlisi derdini bile anlatacağın bir kişi bile olmayacak. İş eskisi gibi çok basit değil fazla karmaşık ve akıl oyunları gerektirecek kadar problemlerle dolu labirent. Öncelikle dilin olması lazım. Gelmeden çok iyi sağlam plan yapman lazım. Olmadı yapamadın kendine bir dönüş tarihi belirlemen lazım. Her şey para değil ancak bir gün daha ABD topraklarında kalabilmek için ne yazık ki bir paraya ihtiyacın var. Burada hiç kimse ve buna ABD de yaşayan akrabaların dostların dahil sana yardımcı olmayacakmış gibi plan yapman lazıo. Çürük iskeleye kurulan plan çok kısa zamanda çöküyor. Forumda bir çok iyi örnek kadar ibretlik hayat hikayeleri var. Ben kendi kiralık evime Tam 3 yıl sonra geçebiliyorum. Bu süre zarfında hep oda kiraladım. Ya gücüm yetmedi yada burada sağlam temele oturmak için biraz birikim yapmak adına tutmadım. Maaşımızın yarısı artan kiraya bir kısmı artan gıda harcamalarına ufak bir kısmı nefes almak için gelecek garantimize kalıyor. Sadece Türkiye kötü durumda değil Dünyada bu yeni ekonomik düzende burası da kötü.Çalıştığın 40 saatin üzerine ya ek iş yada fazla mesai ile çalışarak burada var olabilirsin. Gelecek olan herkesin yaşanmış hayat hikayelerinden ders alması şart. Şu son 3 yılda burada iki roman birikti kendi adıma.

    Herkesin güzel hikayeler yazmasını isterim Ancak gerçek hayatında ne yazık ki bir realitesi var. Sağlam basarak gelin Ama hayalinizi umutlarınızı ve moralitenizi hiç kaybetmeyin. Yeni maceraperestlere şimdiden hayırlı olsun.

    Teşekkür ederim farkındalığınız için. Para konusuna katılıyorum tabiki gerekli ama ben bekar ve yalnız olduğum için 10bin dolar gibi bi meblağ başlarda bana yetebilir gibi düşünüyorum.Türkiye gençleri olarak burda sürünmektense orda maceraperestlik bile yapmak mantıklı

  • ⭐⭐⭐

    @ayvalik10 evrim hanımı küstürmüşler bıraktı video çekmeyi. Bizim insanımız nankör malesef. Meyve veren her şeyi taşlıyoruz bi kerede taktir edelim ne olur yani insan motive olup daha çok bilgi verir. Suan onlar missouri de mesela o eyaletten içerik yok. Olsa fena mı olurdu olmazdı.

    Bu arada abi attığın diğer ikea videosu o ailede çok güzel videoları var korkuyorum onlarıda küstürcekler diye, mesela ikea videolarına baktım ben ev düzmeye 7-8 gider sanıyodum. Gayyette 5 i bile bulmayacak gibi duruyor mutlu oldum sevindim, videolarını beğen tuşuna bastım teşekkürümü etmiş olsun vicdanen. İnsanlar özellikle hasetlikten beğenmemeye basıyor hayretler içinde kalıyorum. Ozaman izleme amerika içeriği kimse kimsenin motivasynunu baltalayamaz

  • ⭐⭐

    @Koray283, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    Herkese şimdiden bol şans diliyorum...Umarim sadece gidicek olanlara çıkar....geçen gün bir istatistik gördüm cikan ile giden kişi sayısı arasindaki fark korkunc...

    @yenihayaletadam, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @Koray283 maalesef insanlar bir şekilde ayarlarız veya maliyetini bilmeden başvuru yapıyor şansa da onlara çıkıyor ve hakları yanıyor ne yazık ki

    Bunun sebebi insanların gitmemesi değil. Şu an senelik DV vizesi limiti 55bin. Ama bu sayının iki katı kadar kişi yani 110bin kişi çekilişi kazanıyor. Bunun sebebi arada gitmeyen olsa bile vizeyi bir sonraki kişiye devretmek. Yani evet gitmeyen 55bin kişi var ama bunun sebebi gitmek istememeleri değil vizeyi hiç alamamış olmaları. İstese de gidemez çünkü vize kalmadı.

  • Yasaklı

    @oznyldrm, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    Kafa karıştırıcı bir soru sormak istiyorum. Şu anda dolar 1.5 tl olsa mesela , başvuru sayısı artar mıydı , azalır mıydı sizce.

    Dolar 1.5 TL olsa direkt yatırımcı vizesine girerim. 🙃

  • ⭐⭐⭐

    @Hopasej belgeselin adını alabilir miyim bi bakayım önden önden hazırlayalım kendimizi timsah savar olalım 😂 şaka bir yana giden çoğu kişi timsahla denk gelinmesine çook binde bir ihtimal veriyor. Ama diğer börtü böcek sürüngen tayfa daha sık denk geliyormuş.

  • ⭐⭐⭐

    @Emtee ahaha 1$ 15 tl zaten gene gitcez 🙋🏻♀

  • ⭐⭐⭐

    @ayvalik10 geçen gün onları tanıyan biriyle konuştuk ama nereden hatırlamıyorum. Whatsapp grubundamı denk geldi yoksa sitede mi hala çekdar bey driver işleriyle ilgileniyomuş iyilermiş, geçiniyolarmış, mutlularmış 🙂


  • @uzaysan kardeşim sen doğru söylüyorsun ama kaçırdığın bişey var. 110.000 kişi kazanıyor, evet 55.000 kişi gidiyor. Ama sıra atlıyor. Türkten türke değil, almana yada yunana geçiyor. Sonuçta eu bölgesi. Yani 2.500 türk kazanıyor. Ortalama 1400 kişi anca gidiyor. Sebebide kazanıp gitmeyenler, tabiki senin dediğinde doğru, her kazanan gitse bile sıra gelmediği için gidemeyende var. Yani ne olursa olsun 2.500 kişi kazanıp gitmeye çalışsada hiçbir zaman 2.500 kişi gidemeyecek


  • Para olayına geri döneceğim belki ama, 6-7 sene önce talihli olup, masraflı olduğu için sürece devam edemeyen bir aileyi tanıyorum. Somut örnek olsun diye belirtmek istedim.


  • Sürece devam edip vize alanların oranı %60 gibi bir rakam sanırım. Bu oran Pasaport zorunluluğundan önceydi. Sonrasında oran yükselmiştir bence.


  • @ahsenaydgdu, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @Emtee ahaha 1tl 15$ zaten gene gitcez 🙋🏻♀

    Düzeltme : 1$ 15 tl 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @oznyldrm ahahaha düzelttim çok sağolun 🙂


  • 1 tl 15 dolar olsa bence Abd liler buraya gelmek için uğraşırdı.
    Zaten Burasıda, şimdiki ABD standartlarında olurdu.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

87
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum