Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Hopasej hersey cocuklarimiz icin zaten. Suan evet sizinki anlamaz bizim kizimiz 6 yasinda simdi. 5 yasindan beri anlatiyoruz anliyor artik ve o bizden cok gitmek istiyor. Babasi ile hayal kuruyorlar😂 ins siz bu yaslara kalmazsiniz tabi anlatmadan gidin biz biraz gec kaldik . Anlatmakda biraz kotu ama 🙈ya olmazsa cikmazsa korkusu cocuga nasil dicez o kadar umutluki


  • @CEKU kesinlikle katiliyorum.
    Bir gocmenden beklenen gittigi ulkenin genel kulturune hakim olmasi onu benimsemesi halkina saygi duymasi yapamiyorsa oradan ayrilmasidir.
    TR de yasanan gibi hukumet tarafindan kendi halkinin onune konmasi,ayricalik taninmasi degildir.Ayrica ayirt etmeksizin afgan,pakistan,suriyelisi olsun bu ayricaliklar yetmiyormuscasina hergun bir yenisi turuyor eli bicakli,saga sola saldiran halki tehlikeye sokan.
    Bu sahislar gocmen felan olamaz!
    Suanda ulkenin belkide icinde bulundugu en buyuk problem budur.Nufus mudurlugunden kaza ile iceri girin artik o tabelada bir turk ismi gormek mucizemi bir hal almaya basladi.
    Neden bu ulkenin insanlari madem irkcilik yapicaktida yillardir ulkemizde yasayan,barinan siyahi arkadaslar uzerinden bunu yapmadi?
    Bunu dusunmek gerek…
    Kimse kusura bakmasin ben kendi ulkemde bu pozisyona dusmeyi kabullenemiyorum.
    Ulkenin topraklari her vatansever icin kiymetlidir ve nasil alindigi cokca kez tarihe dusen notlarda belirtilir.
    Sen cik 250/400 bin $ karsiliginda hem bu sahislari ulke sinirlari icinde gayrimenkul sahibi yap,hem vatandaslik ver olucak ismi…
    Son bir ornek verip noktalamak isterim,
    Malta dedigimiz ulke vatandaslik adi altinda oncelikle nitelik ve nicelik aramakta,ardindan 750bin€ devlet fonuna geri alinma sansi olunmayan bir hibe (yatirim-yardim)yapilmasini istemekte ve ardindan vatandaslik surecini baslatmaktadir😉
    Hassas oldugum bir nokta okuyunca katilmamak elde degil diye dusundum.


  • @mirayysf zaten artik sadece cocuklara yeni kiyafet aliyoruz mecbur oda kuculuyorlar diye bizler icin luks oldu o kadar haklisinizki. Diger konular market fln zaten halimiz icler acisi


  • Beklentileri çok fazla yüksek tutmamak lazım -sonra insan üzülüyor ben kendi adıma artık alıştım beklentileri çok yüksek tutmadan bekliyoruz her yıl başvurmaya devam ediyoruz. ama her geçen yılda daha kötüye gidiyor ekonomi ona göre hareket etmek lazım. 5 yıl önce elimde 40-50 bin dolar varken şimdi 10 bin dolar bile yok - yurt dışını düşünenler ellerinde TL tutmasın sonra alması çok zor oluyor. Selamlar

    Mayıs ilk hafta.


  • Dün akşam eşimin yeğenleriyle iftar yaptık. Yaş grubu 14-18 arası. Üzülerek gördümki hiçbirinin ülkeden umudu kalmamış ve tahmin ettiğimden daha bilgililer. İlk fırsatta yurt dışına gitmek istiyorlar.


  • @karya48 malesef öyle artik bir çok temel ihtiyaçlarımızı karşılaşamıyoruz çocuklarımızın egitimleri gelecekleri çok büyük belirsizlik sirf onlarin iyiliği için ülke değiştirmek icin adımlar atıyoruz sirf onların gelecegi bizim gibi olmasın diye radikal kararlar vermek zorunda kalıyoruz

  • ⭐⭐⭐

    @CEKU kesinlikle katılıyorum dediklerinize hatta şöyle bir örnek vermek isterim,
    Akrabalarımız almanyadan emekli geri döndüler. 3 tane cocukları vardı onlarda alman gibi çalıştılar hepsi dili anadili gibi öğrendi. Çok var varlıkları yok mahalleli alay ediyo türk gibi yaşamadılar alaman oldular ondan hiç mal mülkleri yok diye. Oraya sadece para kazanmaya gitmedikleri orda oradakiler gibi yaşayıp yiyip içtikleri gezdikleri için 2022 yılında beceriksiz diye yaftalanıyorlar.
    Muhtemelen ben gidincede gezmeye gitti derler 😂 evet gezeceğim oraya sadece robot gibi para kasmaya gitmiyorum.


  • Çocuklarınız için bu kadar adanmışlık içinde olmanız çok güzel, yalnız şunu da eklemek isterim, uçakta güvenlik önlemleri anlatılırken ne söylenir: Oksijen maskesini önce kendinize sonra çocuğunuza takın. Benzer şekilde önce kendi hayatınıza renk katın ki çocuğunuzun yanında siyah beyaz kalmayın...

  • ⭐⭐

    Görüyorum ki kimsenin tadı kalmamış forumda, hepiniz haklısınız. Az önce 8 yaşında kızımın kıyafetleri küçüldüğü için alışverişe çıktık 3 dükkan kapanmış ikisi yeni bu yıl açılmıştı. Kıyafetler dünya pahası o kadar çok şey var ki alım gücü ve sizlerin anlattıklarına da katılıyorum, Mültecilerin kraldan fazla kral olması gibi.

  • ⭐⭐⭐

    @gokhanbagatur bey geöen gün video denk geldi o siyahi saatçi arkadaşlar bile isyanda, inanır mısınız bu göçmen sorunu onları bile rahatsız etmiş ki bizi nasıl etmesin.
    Ben bi keresinde hastanede yanımda oturan kadınlara sormuştum siz burayı nasıl buldunuz diye, Çünkü küçük bir kasabada yaşıyorum.
    O da anlatmıştı aracılar var para karşılığında yerleştirme yapıyolarmış, önce bizi içeri sokuyor sınırdan sonra merkezlere getiriyorlar( istanbul bursa izmir ankara gibi büyük şehirlerimize) ordan ilçelere gönderiyorlar demişti.
    Bu işi paraya çevirmişler yont babam yont neden bitirsinler ki…

  • ⭐⭐

    @Rüştü-Gürbüz, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    Baktık birşey yapamıyoruz Tırcı oluruz diye simülasyona başladım şimdiden hahaha 😃

    Adsız.jpg

    ewewe.png
    Arizona hatırası

    rwrwr.png
    Los Angles hatırası.

    American Truck daha keyifli 🙂


  • @Yahya-Öztürk Tabiki öyle kendimiz içinde planlarımız var biz mutlu olursak onlar mutlu olur


  • @Erkand Yükleyeceğim daha önce denememiştim 🙂


  • @ahsenaydgdu ya gercekten bende gezicem tamam evet mal canin yongasida sonra mal olsa nolur can kalmiyor. Amerikaya gidip gezmeden yasicaksam gitmiyim daha iyi. Bu olumsuz konusanlar diyo ya iste elinizdeki paranizdan da olursunuz felan. Onlarada diyorum bari amerika gormus olurum gezerim denedim olmadi derim buda bir sey. Oturdugum yerde sadece soylenmekten iyidir😂


  • @gariban Ve isin daha vahimi her sey daha da kotuye gidecek bu su goturmez bir gercek. Rakamlar ve sayilar , siyasetciler gibi yalan soylemiyor bize. En basit ornegi ile; bakin ulkede uzman dr eksikligi var! Neden acaba ?

    Bunun yaninda dusen yasam standardimizi ve diger maddi ve manevi seyleri deginmiyorum bile.

    Ben etrafimdaki herkese G10 ulkelerine gitmesini tavsiye ediyorum. Ve zatende etrafimdaki herkes bir sekilde yurt disina gitmenin careleri aramakta.


  • Bir gün daha yaklaştık GC ye.
    Yaşadığımız mali ve sosyal sıkıntılar hepimizce malum birde şunu düşünmemiz lazım eğer GC çıkarsa özellikle aileler için diyorum en az 15-20 K Usd bulabilecekler mi? İngilizceleri var mı?Daha önce yurt dışı tecrübeleri var mı vs. diye uzar gider bu konu.

    GC öncesi bence bunları düşünmeleri çocukları ve kendi gelecekleri için daha iyi olur.


  • @mikael Göçmen ve mülteci arasındaki fark çok büyük. Birisi orada yaşamayı hak etmiş kalifiye insan, diğeri normal şartlarda gittiği ülkede sınırlı süre dahilinde ve gözetim altında konaklayan insan. Bizdeki ne idiği belirsiz kaçaklara mülteci dahi demek yanlış oluyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @XMAN66 sana bir video atıyorum dediğin hiçbiri olmayan bir aile şu anda 6 ay amerika da 6 ay türkiye de yaşıyor. Ondan saydıkların olmazsa kimse gitmesin demek olmaz


  • @XMAN66 Kendi sahsima butun planlamalarimi yaptim(Forum sayesinde). Bu forumu kuranlara ve yonetenlere tesekkur ederim. Hic birini tanimiyorum ama gercekten muazzam bilgili ve tecrubeliler.

  • ⭐⭐⭐

    @H-D, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    DV2023🙏 DV2023🙏

    Vay HD döner de green kart bekliyor

    (iğrenc şakam için özür dilerim @H-D 😊 )


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

112
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum